Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Εστιατόριο στη Κίνα αντικατέστησε το ανθρώπινο προσωπικό με ρομπότ (Βίντεο)


Οι αλματώδεις εξελίξεις στη ρομποτική αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την ανθρώπινη απασχόληση -τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Νέα ρομπότ θα αναλάβουν την προηγμένη βιομηχανική παραγωγή, την εκπαίδευση, την επιμελητεία και τις πελατειακές σχέσεις.

Θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και να χειρίζονται περίπλοκους εξοπλισμούς, να λειτουργούν εκσκαφείς, να σχεδιάζουν κατασκευές, ακόμη και να οδηγούν τα αυριανά αυτοκίνητα.
Θα εκτοπίσουν τους ανθρώπους και με τον εφιάλτη της ανεργίας να πλανάται παγκόσμια, ίσως θα πρέπει να προβληματιστούμε μήπως η ρομποτική επανάσταση αποδειχθεί σημαντικότερη ακόμα και από τη βιομηχανική επανάσταση.

Ένα παράδειγμα όπου τα ρομπότ εκτοπίζουν ανθρωπους από την εργασία είναι ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Κίνα που έχει αντικαταστήσει το ανθρώπινο προσωπικό του με σερβιτόρους ρομπότ σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.


Το εστιατόριο που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της πόλης Νίνγκμπο, στο βορειοανατολική περιφέρεια Ζεγιάνγκ, έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο λόγω των φουτουριστικών υπαλλήλων.

Κοστίζουν 7.600 ευρώ, έχουν διάρκεια ζωής 5 χρόνια και οι μπαταρίες τους διαρκούν έως και 8 ώρες, φυσικά λοιπόν κοστίζουν αρκετά, αλλά ο Λου Ντάικ επιμένει ότι ακόμα κι έτσι μακροπρόθεσμα θα βγει κερδισμένος.


Τα ρομπότ που εκτός από το να εκτελούν εντολές, μπορούν και να «μιλάνε» στους πελάτες καθώς είναι εφοδιασμένα με 40 φράσεις στα κινέζικα. Όσο για την ασφαλή κίνησή τους στο χώρο, αυτή διασφαλίζεται από ένα σύστημα οπτικών ινών,


Με τους οπτικούς αισθητήρες τα ρομπότ είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς πού να σταματήσουν στο εστιατόριο, επιστρέφοντας στην κουζίνα, όταν το φαγητό έχει παραδοθεί, χωρίς να πέφτουν πάνω σε έπιπλα ή ανθρώπους.Οι ηλεκτρονικοί σερβιτόροι έχουν διάρκεια ζωής 5 χρόνια και η επαναφορτιζόμενη μπαταρία τούς επιτρέπει να κινούνται συνεχώς για οχτώ ώρες.

thecuriosityofcat

ΠΗΓΗ thecuriosityofcat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου