Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Wall Street: Συνεχίζουν τη θετική πορεία τους στο 2012 οι δείκτες


  Dow12.623,9845,03 0,36%  



  Nasdaq2.788,3318,62 0,67%  

Η Wall Street σήμερα
Παραμένοντας σε "ασταθές" έδαφος στη διάρκεια της ημέρας, το αμερικανικό χρηματιστήριο κατάφερε να διευρύνει τα κέρδη του από τις αρχές του έτους, χάρη στην καλή γεύση που άφησαν τα οικονομικά μεγέθη των Bank of America και Morgan Stanley.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 45,03 μονάδες (0,4%) στις 12.623,98 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 18,62 μονάδων (0,7%) φτάνοντας τις 2.788,33 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 6,46 μονάδων (0,5%) στις 1.314,5 μονάδες.

Στο ταμπλό η μετοχή της Bank of America ήταν ο πρωταγωνιστής των blue chips με κέρδη 2,35%. Η τράπεζα κατέγραψε κέρδη έναντι ζημιών το τέταρτο τρίμηνο επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών. Συγκεκριμένα, εμφάνισε κέρδη 1,99 δισ. δολ., ή 15 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 1,24 δισ. δολ., ή 16 σεντς ανά μετοχή, την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενης χρήσης. Τα έσοδα της Bank of America αυξήθηκαν 11% στα 25,1 δισ. δολ. Από τη μεριά τους οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thmson Reuters ανέμεναν κέρδη 15 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 24,08 δισ. δολ.

"Η αγορά αισθάνθηκε ανακούφιση που δεν ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων", σχολίασε ο Peter Boockvar, στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Miller Tabak & Co.

Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Η ώρα των βετεράνων"

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην εκπομπή του Νίκου Αργυρόπουλου
"Η ώρα των βετεράνων"
στο Blue Sky
Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Άκου, Ρώτα, Μάθε" Λ.Κεσίδου 19/1/12

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στη ραδιοφωνική εκπομπή της Λ. Κεσίδου
"Άκου, Ρώτα, Μάθε". 
στην ΕΡΤ-3 102FM
19/01/2012

Τι σχεδίαζε ο καντάφι και γιατί τον "έφαγαν"... Σίγουρα δεν τα ξέρετε.(Βίντεο)

Είχατε απορία γιατί ανακατέυτηκαν οι Αμερικανοί κι οι 
Ευρωπαίοι στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης;
Ακούστε και μια άποψη (με σχετική επιφύλαξη) που δεν την 
είπαν τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.... και θα καταλάβετε γιατί.

Δείτε το Βίντεο

Πόλη έφερε στο φως το μετρό Θεσσαλονίκης!

Ολόκληρη... πόλη έφεραν στο φως οι εργασίες για το μετρό της Θεσσαλονίκης: 3.000 τάφοι, 5.000 αγγεία, 1.500 κοσμήματα, τρίκλιτη βασιλική του 5ου αιώνα και η μαρμαρόστρωτη οδός είναι ανάμεσα στα ευρήματα της μεγάλης ανασκαφής που γίνεται σε έκταση 28.000 τετραγωνικών!..

Όπως διαβάζουμε στην εφημερία «Έθνος», πρόκειται για μια πόλη με συνεχή ευρήματα και φάσεις κατοίκησης από τον 4ο αιώνα μέχρι σήμερα, κάτι που συμβαίνει με ελάχιστες πόλεις ανά τον κόσμο.

Το μεγαλύτερο μέρος των ανασκαφών γίνεται στο λεγόμενο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά μήκος της Εγνατίας. Μάλιστα, τα στρώματα του δρόμου -μαζί με τις ανακατασκευές από τη λεγόμενη βασιλική οδό των Ρωμαίων μέχρι τη λεωφόρο των Βυζαντινών ή Μέση οδό-  υπολογίζονται σε 30!

Σοκ στην Τουρκία. Βρέθηκαν σκελετοί ανθρώπων που είχαν δολοφονηθεί απο το τουρκικό παρακράτος!



 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ από το onalert

Σοκ προκαλεί στην Τουρκία η είδηση πως στις αρχαιλογικές ανασκαφές που γίνονταν στο Ντιγιαρμπακίρ βρέθηκαν σκελετοί ανθρώπων ππυ έχουν θαφτεί τα τελευταία χρόνια.
  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν βρεθεί σκελετοί 15 ανθρώπων κοντά στην περιοχή των φυλακών της πόλης. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ενδέχεται να βρεθούν δεκάδες άλλοι σκελετοί. Τούρκοι δημοσιογράφοι τονίζουν πως πιθανότατα οι σκελετοί ανήκουν σε Κούρδους, που είχαν δολοφονηθεί τη δεκαετία του 90΄ από παρακρατικές οργανώσεις και αγνοούνταν η τύχη τους.
  Ο εισαγγελέας του Ντιγιραμπακίρ σπεύσει στο χώρο των εκσκαφών. 

Κίνα-Αρμενία: Αμυντική–τεχνολογική συμφωνία…

Μια συμφωνία συνεργασίας με ενδιαφέρουσες προεκτάσεις υπεγράφη ανάμεσα στην Κίνα και την Αρμενία. Συγκεκριμένα, υπεγράφη στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν (13-15 Ιανουαρίου), συμφωνία στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας, η οποία θα διευκολύνει τα μέγιστα τη συνεργασία ανάμεσα στις αμυντικές βιομηχανίες των δύο χωρών.
Η Αρμενία, ως οργανικό τμήμα – στο παρελθόν – της Σοβιετικής Ένωσης, διέθετε κάποια αξιόλογα κέντρα έρευνας όπου παράγονταν ενδιαφέρουσες τεχνολογίες. Κάποτε είχε ενδιαφερθεί και η Ελλάδα, μόνο που η προσέγγιση δεν προχώρησε με τον κατάλληλο τρόπο, αλλά με τα γνωστά ισχύοντα στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε τραγικό ναυάγιο, αν και η εταιρία που είχε κινήσει το ενδιαφέρον της Ελλάδας, έδειχνε πολλά υποσχόμενη και κάτοχος τεχνολογίας…

Νετανιάχου στην Κύπρο για πετρέλαιο και μετασταθμεύσεις μαχητικών

Καλά-καλά δεν στέγνωσε το μελάνι από τις συμφωνίες που υπέγραψε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ σε Ελλάδα και Κύπρο κι έρχεται η ανακοίνωση ενός ακόμα ταξιδιού Ισραηλινού επισήμου, αυτή τη φορά του πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, να επιβεβαιώσει την κρισιμότητα των σχέσεων στο «τρίγωνο» Τελ Αβίβ – Λευκωσίας – Αθήνας.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Νετανιάχου, στην Κύπρο θα βρεθεί στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ στη σχετική παρουσίαση του θέματος από την ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» γίνεται ευθέως λόγος ότι στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών θα βρίσκονται οι υδρογονάνθρακες και η ασφάλεια. Το ταξίδι έχει και συμβολική σημασία, αφού πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη στη νήσο που πραγματοποιεί Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ανακάλυψαν σχεδόν αόρατο γαλαξία

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα "νάνο" γαλαξία που αποτελείται κυρίως από σκοτεινή ύλη, γεγονός που τον κάνει αόρατο στα τηλεσκόπια. Είναι η δεύτερη μόλις φορά που εντοπίζεται τέτοιου είδους νάνος σκοτεινός γαλαξίας. Ο νέος γαλαξίας είναι πολύ πιο μακρινός (ο πρώτος απείχε 2,6 δισ. έτη φωτός), καθώς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.
Η ανακάλυψη έγινε με την αστρονομική τεχνική του "βαρυτικού φακού" από Αμερικανούς και Ολλανδούς επιστήμονες, με επικεφαλής τη Σιμόνα Βεγκέτι του πανεπιστημίου ΜΙΤ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το New Scientist.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο Κεκ στη Χαβάη για να εντοπίσουν τον μακρινό νάνο γαλαξία (που κινείται δίπλα σε ένα "μητρικό" μεγάλο ελλειπτικό γαλαξία) και εκτίμησαν ότι μια σκοτεινή μάζα περίπου 190 εκατ. φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου μας βρίσκεται αόρατη στην περιφέρεια του νάνου γαλαξία. Από αυτό τον υπολογισμό, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο νάνος γαλαξίας πιθανότατα κυριαρχείται από τη σκοτεινή ύλη, χωρίς όμως να αποκλείουν και την πιθανότητα απλώς να αποτελείται από πολύ αχνά άστρα που δεν είναι ορατά από τόσο μακριά.

Alpha Bank: Υψηλός ο κατώτατος μισθός!!! Διαβάστε τι υποστηρίζει η Alpha Bank για τον κατώτατο μισθό και που το στηρίζει.

  
Υψηλό θεωρεί τον κατώτατο μισθός στην Ελλάδα η Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο της δελτίο οικονομικών εξελίξεων, με ημερομηνία Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.
Οι αναλυτές της τράπεζας επιχειρούν μια ερμηνεία των σημερινών συνθηκών εργασίας, εξετάζουν πώς συνδέεται αυτή με την ανταγωνιστικότητα και οδηγούνται στο αντιδημοφιλές αυτό συμπέρασμα.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση της τράπεζας, το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, είναι μια σύνθετη μεταβλητή, που προσδιορίζεται από το ύψος των μισθών και από την παραγωγικότητα τηςεργασίας
Όσο υψηλός και αν είναι ο μισθός ενός εργαζόμενου, αν η παραγωγικότητά του είναι εξίσου υψηλή, τότε το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος που προκύπτει από αυτόν τον εργαζόμενο είναι σχετικά χαμηλό.

Αποκαλυπτικός ο Χ. Ράιχενμπαχ από το βήμα του ΕΒΕΑ : «Δεν αντέχουν άλλες θυσίες και βάρη οι Έλληνες»

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με την πολιτική των συνεχών θυσιών. Οι θυσίες είναι βαθιές και οδήγησαν στην καταβαράθρωση της εσωτερικής ζήτησης και σε ισχυρές περικοπές της οικονομικής δραστηριότητας. Σήμερα το βάρος που αναλογεί στον μέσο Έλληνα και η μείωση εισοδήματός του είναι διπλάσια σε σχέση με τις θυσίες του μέσου Πορτογάλου και τριπλάσια σε σχέση με τον μέσο Ισπανό».

Εξόχως αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ από το βήμα της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Νέο αίνιγμα από τον Π. Καμμένο

Νέο αίνιγμα από τον Π. Καμμένο
Σειρά αμείλικτων ερωτημάτων για την κερδοσκοπία από τα ασφάλιστρα κινδύνου, τα λεγόμενα CDS, μέσω του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θέτει ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος.
Με σημερινή του ανάρτηση στο Facebook υπογραμμίζει: "Ψάχνετε επί ένα χρόνο να βρείτε απάντηση για να έρθετε στη Βουλή να μας πείτε ποιός βούτηξε τα 26 δισ. $ από τα CDS που πούλησε το ΤΤ τον Δεκέμβριο του 2009 με άδεια Παπακωνσταντίνου Παπανδρέου. Το ίδιο περιμένει και ο εισαγγελέας Κορέας από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Έχετε καταργήσει το Σύνταγμα και βιάζεστε να νομιμοποιήσετε με τούς συνεργούς σας την εξαθλίωση της Χώρας και των Ελλήνων με την προδοτική δανειακή σύμβαση, την επίσημη χρεoκοπία και την είσπραξη των στοιχημάτων που έβαλαν οι φίλοι σας".
Ο κ. Καμμένος προειδοποιεί: "Σε όποιο φορολογικό παράδεισο και να πάτε θα σας βρούμε ".
Τονίζει ακόμη ότι δεν αναγνωρίζουμε το χρέος "ούτε τις εγγυήσεις, είστε εκτός συνταγματικής νομιμότητας".

Αν αύριο χρεοκοπήσει η Ελλάδα Το πρακτορείο Reuters αναλύει τι θα συμβεί σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Αν αύριο χρεοκοπήσει η Ελλάδα
Την ώρα που οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βρίσκονται σε εξέλιξη, τα σενάρια από τους οίκους αξιολόγησης και τα ξένα ΜΜΕ δίνουν και παίρνουν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Η Ελλάδα αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές της για το πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους.
Η συμφωνία αυτή, που αναμένεται να ελαφρύνει το χρέος της χώρας κατά 100 δισ. ευρώ περίπου μέχρι το 2020, ίσως οδηγήσει την χώρα σε χρεοκοπία, που μπορεί να πάρει διάφορες μορφές.
Το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στο τι θα συμβεί σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και διαχωρίζει όρους που ακούγονται καθημερινά από το στόμα των αναλυτών.

Τα «κατορθώματα» του Γιώργου Παπανδρέου Πώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οδήγησε ως πρωθυπουργός την Ελλάδα στον γκρεμό

Τα «κατορθώματα» του Γιώργου Παπανδρέου
Παρά τα μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης, ο τέως πρωθυπουργός και υπό αντικατάσταση πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, μπορεί να επαίρεται ότι πέτυχε το ακατόρθωτο.

Κατέστησε το κόστος δανεισμού για το Ελληνικό Κράτος και τις Ελληνικές Επιχειρήσεις δυσβάστακτο, με αποτέλεσμα οι χρηματαγορές να μας έχουν κλείσει την πόρτα στα μούτρα για τα επόμενα αρκετά χρόνια.
Εκτόξευσε το δημόσιο χρέος στα ύψη. Έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο Χρηματιστήριο.

Οδήγησε την ανεργία στο Θεό και τις ακμάζουσες εταιρείες σε πλήρη απαξίωση με αποτέλεσμα να ξεπουλιούνται σε ξένους μπιρ παρά. Έκανε και πολλά άλλα. Το σοβαρότερο από αυτά όμως είναι ότι στέρησε την ελπίδα από έναν ολόκληρο λαό, που μέρα με τη μέρα βουλιάζει στη μιζέρια και τα αδιέξοδα.

Απροστάτευτοι οι πολίτες από τους αλλοδαπούς γιατί οι αστυνομικοί φυλάνε τις... βουλευτίνες!!!

“Προπηλακισμοί, σεξιστικές παρενοχλήσεις σε κορίτσια, σπάσιμο μπουκαλιών, έκλεψαν ποτά που είχαμε για κατοίκους της πόλης μας, έκαναν μούσκεμα οικογένειες με σαμπάνιες οικογένειες και μικρά παιδιά, απειλούσαν κόσμο που ήρθε να γιορτάσει την πρωτοχρονιά.

Μας ανάγκασαν να διακόψουμε το πρόγραμμα, ανεβήκαν στην σκηνή παρενοχλούσαν την μπάντα από την Αθήνα που φέραμε. Προξένησαν ζημιές σε μηχανήματα του 7 τεχνών κ.τ.λ.... Παρά της δραματικές μας εκκλήσεις στην Ελληνική Αστυνομία όπως λέει και Σπύρος Ρίκος μας απάντησαν... βγάλετε πέρα μόνοι σας. Τάδε Έφη Ελληνική αστυνομία!”


Τα παραπάνω ήταν τα λόγια ενός πολίτη, που βρέθηκε σε μια δημόσια εκδήλωση για τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα και διοργανώθηκε από μία ομάδα με τίτλο "Save Annunziata". Επρόκειτο για μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία, μακρυά από τις "στημένες" γιορτές των διάφορων δημαρχαίων και πολιτικών που μόνο αδιάφορους αφήνουν τους Έλληνες, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για να βγει μεροκάματο για κάποιους ημέτερους και φυσικά να ξοδευτούν μερικά από τα χρήματα που περισσεύουν στους Δήμους.

Κέφι και ζωντάνια υπόσχεται και φέτος το Πατρινό Καρναβάλι


Από την περυσινή παρέλαση.
Από την περυσινή παρέλαση.

Πάτρα: Ξεκινούν το Σάββατο οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού με την τελετή έναρξης, η οποία φέτος θα εξελιχθεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μικροί και μεγάλοι θα πάρουν μέρος σε μία υπαίθρια γιορτή. Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκ, καλλιτέχνες δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά.

Από τις 11 το πρωί και κατά τη διάρκεια όλης της μέρας, τα δρώμενα θα μετατρέψουν τους πεζόδρομους, τους δρόμους, την πλατεία Γεωργίου και το δημαρχείο της πόλης σε πεδίο καρναβαλικής δράσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από νωρίς το Σάββατο ο τελάλης με συνοδεία καρναβαλιστών, την μπάντα του δήμου και την μπαντίνα, θα παιανίζουν γνωστούς αποκριάτικους σκοπούς και θα μεταφέρουν το μήνυμα της χαράς και του κεφιού.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Προκαταρκτική για το "ξήλωμα" του λιμανιού ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ!!!

Προακαταρκτική εξέταση για το ενδεχόμενο φθοράς ξένης περιουσίας διεταξε ο Εισαγγελέας Πατρών κατά του Δήμου με αφορμή το ξήλωμα των κιγκλιδωμάτων του λιμανιού της Πάτρας. Και ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα, αφού Δήμος και Οργανισμός βρίσκονταν σε κοινή πορεία στο ζήτημα των διαδικασιών παράδοσης του "μετώπου", ο Εισαγγελέας παρενέβη μόνος του. Ηδη κατέθεσε ο κ. Πλατυκώστας, ενώ έχει κληθεί για κατάθεση και ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Τραπεζικό "ξέσπασμα" 10% στο ΧΑ - "Πιάνει" τις 700 μονάδες ο ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια ανοδικό σερί του Χ.Α. σε διάστημα 12 μηνών διευρύνεται την Πέμπτη, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για το PSI εισέρχονται στην «τελική ευθεία».

Ήδη ο Γενικός Δείκτης μετρά 6 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με συνολικά κέρδη 7,14%, ενώ για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη στο ίδιο διάστημα διαμορφώνονται σε 25,27%.

Η ανοδική δυναμική για τις τράπεζες διατηρείται και σήμερα, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται νωρίτερα σε ποσοστό έως 7,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης «επιστρέφει» σε επίπεδα άνω των 690 μονάδων για πρώτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Σημαντική άνοδο παρουσιάζει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, ωθούμενο από τη δυναμική των τραπεζικών τίτλων.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 14:44) βρισκόταν στις 280,2 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 2,19%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 99,26 μονάδες καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 2,04%. Η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στο 0,51 εκατομμύριο ευρώ.

Ανοδικά κινείται η πλειοψηφία των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών. Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι Τράπεζες με 2,39% και ακολουθούν η Κύρια Αγορά με 2,34%, τα Ξενοδοχεία με 1,11% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,29%. Πτωτικά κινούνται οι Επενδυτικές με 0,16% και η Παράλληλη Αγορά με 0,11%.

Wall Street: Θετικός ο απολογισμός της ημέρας

Dow12.578,9596,88 0,78%  



  Nasdaq2.769,7141,63 1,53%  

Η Wall Street χθες
Αποτιμώντας θετικά μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων, μακροοικονομικών μεγεθών αλλά και εξελίξεων στην Ευρώπη, οι επενδυτές της Wall Street χάρισαν στους δείκτες θετικό πρόσημο για δεύτερη συνεχή ημέρα, οδηγώντας μάλιστα τον S&P 500 πάνω από τις 1.300 μονάδες για πρώτη φορά από τα τέλη Ιουλίου.

Οι μετοχές ενισχύθηκαν "χάρη στα θετικά εταιρικά μεγέθη, τα σχετικά καλά οικονομικά στοιχεία αλλά και την απουσία αρνητικών ειδήσεων από την Ευρώπη", σχολιάζει ο Keith Springer, πρόεδρος της Springer Financial Advisors. "Παρακολουθούμε το μοτίβο των τελευταίων ετών, δηλαδή έντονη μεταβλητότητα λίγο πριν την έναρξη της περιόδου αποτελεσμάτων και έπειτα ράλι διαρκείας. Να αναμένετε οπισθοχώρηση όταν λήξει η περίοδος αποτελεσμάτων".

Αναλυτικότερα, στα αποτελέσματα της ημέρας ξεχώρισαν τα μεγέθη της Goldman Sachs, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Αγνοώντας την σημαντική πτώση κερδών, η μετοχή της έκλεισε με κέρδη +6,79%.

Από τα μάκρο, καθοριστικά στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλαν τα στοιχεία για τη στεγαστική εμπιστοσύνη, εμφανίζοντας άνοδο του σχετικού δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007.

Μια σειρά εξελίξεων γύρω από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους κράτησαν τους επενδυτές σε αναμονή για μεγάλο μέρος των συναλλαγών. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι έχει ανάγκη από επιπλέον πόρους ύψους 600 δισ. δολαρίων για να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή η Γερμανία πούλησε διετή ομόλογα με ιστορικά χαμηλή απόδοση και η Πορτογαλία κάλυψε το μέγιστο ζητούμενο ποσό σε δημοπρασία. Η Ελλάδα ανανέωσε σήμερα τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ενώ η γερμανική κυβέρνηση υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας το 2012, στο 0,7% από 1% προηγουμένως.