Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τραπεζικό "ξέσπασμα" 10% στο ΧΑ - "Πιάνει" τις 700 μονάδες ο ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια ανοδικό σερί του Χ.Α. σε διάστημα 12 μηνών διευρύνεται την Πέμπτη, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για το PSI εισέρχονται στην «τελική ευθεία».

Ήδη ο Γενικός Δείκτης μετρά 6 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με συνολικά κέρδη 7,14%, ενώ για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη στο ίδιο διάστημα διαμορφώνονται σε 25,27%.

Η ανοδική δυναμική για τις τράπεζες διατηρείται και σήμερα, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται νωρίτερα σε ποσοστό έως 7,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης «επιστρέφει» σε επίπεδα άνω των 690 μονάδων για πρώτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου.



«Τα νέα από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης του PSI δημιουργούν προσδοκίες στην εγχώρια αγορά για ολοκλήρωση της διαδικασίας πριν την σύνοδο των υπουργών οικονομικών της 23ης Ιανουαρίου» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, «φορτίζοντας θετικά την αγορά παρά το φημολογούμενο μεγαλύτερο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων από το αναμενόμενο, γεγονός το οποίο θα αυξήσει την ανάγκη κεφαλαίων στον Τραπεζικό κλάδο».

«Τεχνικό ζητούμενο για την διατήρηση της ανοδικής τάσης κατά τις προσεχείς ημέρες είναι το κλείσιμο των τιμών να μην γίνει χαμηλότερα από τις 655-660 μονάδες, όπου ενεργοποιήθηκε το σήμα αγοράς από τον κινητό μέσο των 30 ημερών και το οποίο είθισται να ακολουθείται από την πλειοψηφία όσων παρακολουθούν τεχνικά την ελληνική αγορά» σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 689,61 μονάδες, ενισχυμένος 2,92%. Κινούμενος σε θετικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, έφτασε νωρίτερα να ενισχύεται έως και 3,18%.

Για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη διαμορφώνονται σε 7,47% στις 286,60 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 26,7  εκατ. τεμαχίων αξίας 29,75 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 104 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 28 υποχωρούν και 18 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου