Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Όσοι είναι …. καρδιακοί να μην διαβάσουν αυτήν την ανάρτηση

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/09/111629/


Κάντε διακοπές, χαρείτε όσο μπορείτε τη θάλασσα και για τους… καρδιακούς καλό είναι να μη διαβάσουν αυτή την ανάρτηση. Η… επίσημη αγαπημένη μας κυβέρνηση ξεκινά στην ουσία από αυτές τις ημέρες τη φορολογική επιδρομή στις τσέπες μας. Πάρτε ανάσα και διαβάστε το χρονοδιάγραμμα των φορολογικών μέτρων, όπως αυτό καταγράφεται από το protothema.gr.
Είναι τόσα τα χαράτσια που η ψυχρολουσία θα είναι πολύ μεγάλη.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΜΙΣΤΕΡ….

Από το ιστολόγιο http://harryklynn.blogspot.com/2011/07/blog-post_09.html


ΓΑΠ:«Είμαι περήφανος γι αυτήν την Ελλάδα»

Eγώ δεν είμαι καθόλου υπερήφανος μίστερ, για το «μόρφωμα» που, με κάθε πολιτικά εκτρωματικό τρόπο, επιδιώκεις να μετατρέψεις τη χώρα μου!
Και δεν είμαι καθόλου περήφανος, γιατί δεν πιστεύω στην κρίση σου, στις πολιτικές σου ικανότητες και στις προθέσεις σου…
Γιατί αμφισβητώ κυρίως τον πατριωτισμό σου…
Γιατί διαβλέπω τη σκοπιμότητα πίσω από κάθε απόφαση που σου υπαγορεύουν…
Γιατί σε θεωρώ αθεράπευτα ψεύτη, επικίνδυνο προπαγανδιστή της παγκόσμιας διακυβέρνησης, εχθρό του λαού, της ακεραιότητας και της λαϊκής κυριαρχίας της Πατρίδας μου…

Κάποια πράγματα, βεβαίως, οφείλω να σου τα αναγνωρίσω, όπως την αξιοθαύμαστη πολιτική σου ωμότητα, την προσήλωσή σου σε οτιδήποτε «ανθελληνικό» και το  «κουράγιο» να παίζεις το κεφάλι σου κορώνα γράμματα, παρ’ ότι η ελληνική ιστορία σου δίδαξε, αν σου δίδαξε, την ατιμωτική μοίρα των εφιαλτών και των νενέκων…

…Που και στη δική σου θλιβερή πορεία προς την πλήρη πολιτική απαξίωση, να είσαι βέβαιος, ότι δεν υπάρχει περίπτωση καμιά να παρεκκλίνει…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

«Τουρκική φόρμουλα εξόδου από την κρίση στην Ελλάδα»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χμμμμ, μάλιστα κύριε Ντερβίς , δηλαδής να ξεχάσουμε τα κοιτάσματα υδρογονοανθράκων /φυσικού αερίου και λοιπού ορυκτού μας πλούτου , η καλύτερα μήπως "πρέπει" να τα δώσουμε σε εσάς??
Πες στον κολλητό σου , ότι για να τα πάρεις θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ χύσεις/ΤΕ ΑΙΜΑ!!!!
Συνδέστε επίσης : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_4228.html#more
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_1560.html#more


Ιούλιος 9, 2011.

Ο διάσημος Τούρκος οικονομικός εμπειρογνώμονας Κεμάλ Ντερβίς /Kemal Derviş, ο οποίος πιστώνεται την οικονομική ανάκαμψη  της Τουρκίας, όταν ήταν υπουργός οικονομικών στην κρίση του 2001, πρότεινε μια φόρμουλα για την σωτηρία της Ελλάδας.


Ο Ντερβίς, ο οποίος σήμερα είναι αντιπρόεδρος και διευθυντής του προγράμματος για την Παγκόσμια Οικονομία και την Ανάπτυξη στην Ουάσιγκτον, του Ινστιτούτου «Brookings», σε άρθρο του στην «Financial Times» επισημαίνει ότι η ανάπτυξη  της ελληνικής οικονομίας μπορεί να προέλθει από τα πλοία, τη θάλασσα και την ηλιακή ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Ντερβίς, αν δεν εξασφαλιστεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, το χάσμα μεταξύ του ελληνικού χρέους και του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος θα συνεχίσει να αυξάνεται , χωρίς να δημιουργούνται ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα  και δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος για την οικονομική ανάκαμψη.

Επιτέλους, ηχηρό ΟΧΙ των Ελλήνων στο σύστημα

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
aganaktismenoi_mountzaΗ ριζοσπαστικοποίηση των Ελλήνων, είναι γεγονός, όπως και το τέλος της ανοχής στη φαυλότητα των πολιτικών. Όταν ένας στους δύο Έλληνες τάσσεται υπέρ των σκληρών αποδοκιμασιών κατά των πολιτικών-υποστηρικτών του μνημονίου, τότε μόνο καλύτερες ημέρες θα ξημερώσουν. Ημέρες αγώνων εθνικών και κοινωνικών. Αυτό τουλάχιστον τεκμαίρεται από τη δημοσκόπηση της Κάππα Research για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Ένας στους δύο πολίτες εγκρίνει τις αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=79414&catID=1


Διαφορά 1,3% στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει έρευνα της Κάπα Research.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5%, η ΝΔ 17,8%, το ΚΚΕ 7,5%, το ΛΑΟΣ 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 3,1%, η ΔΗΣΥ 2,8%, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 3,1% και η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%.

Μετά από αναγωγή το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,5%, η ΝΔ 27,5%, το ΚΚΕ 11,6%, το ΛΑΟΣ 8,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6%, οι Οικολογοι -Πρασινοι 3,4%, η ΔΗΜΑΡ 4,8%, η ΔΗΣΥ 4,3% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8%.

Η χώρα στο επίκεντρο του ανταγωνισμού υπερδυνάμεων, για κοιτάσματα και αγωγούς

Από το ιστολόγιο http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=25010

Στον Τύπο της Κυριακής: Η χώρα στο επίκεντρο του ανταγωνισμού υπερδυνάμεων, για κοιτάσματα και αγωγούς Σε «ενεργειακό πυρετό» βρίσκεται η ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας, αλλά και η ίδια η χώρα μας. Ιδιαίτερα μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, την ακύρωση του πυρηνικού προγράμματος της Γερμανίας, αλλά και τον πόλεμο στη Λιβύη, οι ανάγκες της Ευρώπης, ειδικά σε φυσικό αέριο, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κάθετα. Ετσι, άπαντες έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για την εκμετάλλευση των σημαντικών κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και την κατασκευή αγωγών μεταφοράς των ενεργειακών πόρων προς τη Δύση.

Σε αυτές τις συνθήκες -οπότε η Ελλάδα βιώνει βαθιά οικονομική κρίση- η χώρα μας βρίσκεται σε πλεονεκτική γεωπολιτική θέση, και, εφόσον κινηθεί δυναμικά στο χώρο του «ενεργειακού Ελ Ντοράντο», τα πολιτικά, διπλωματικά και οικονομικά οφέλη θα είναι πολλά. Στη Βόρειο Ελλάδα, στις γειτονικές βαλκανικές χώρες, καθώς και στη γειτονική Τουρκία μαίνεται ο αμερικανορωσικός «πόλεμος» για το ποιος θα έχει το προβάδισμα στους αγωγούς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Σε αυτή την αναμέτρηση, η οποία τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε έξαρση, μετέχουν πολλές από τις μεγαλύτερες «πετρελαϊκές αδελφές» του κόσμου. Νότια και Νοτιοανατολικά της Ελλάδας, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη, την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Λίβανο, τη Συρία και εν μέρει την Τουρκία, έχουν ανακαλυφθεί πολύ σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου, τα οποία εκτιμάται ότι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για πολλές δεκαετίες, αλλά και για να εξαχθούν στην Ευρώπη. Και εδώ, «θέσεις μάχης» έχουν ήδη λάβει πολλές από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές πολυεθνικές του κόσμου.

ΜΚΟ-Πήραν σε 6 χρόνια 70 εκατ. ευρώ χωρίς κανέναν έλεγχο,για να το παίζουν ευαίσθητοι.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Και αυτά είναι μόνο τα φανερά.......σκεφτείτε πόσα ακόμα από τα μαύρα κονδύλια του Υπ.Εσωτερικών η του Υπ. Εξωτερικών η ακόμα και από το Υπ."δήθεν" Προστασίας του Πολίτη  , έχουν πάει εκεί!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/6-70.html

Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο του 1999, που ορίζει τη λειτουργία τους, οι ΜΚΟ είναι μη κερδοσκοπικά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που έχουν αντικείμενο «την παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής, επισιτιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας προς τους πληθυσμούς αναπτυσσόμενων χωρών».


Στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε σχετικό ρεπορτάζ της «Ε» στις 15 Φεβρουαρίου 2011, μόνο μέσα σε μια δεκαετία καταγράφηκαν στις αντίστοιχες λίστες του υπουργείου Εξωτερικών -από το οποίο και προερχόταν η κύρια χρηματοδότησή τους- 528 ΜΚΟ. Και μόνο κατά τα έτη 1999-2004 χρηματοδοτήθηκαν με 70 εκατομμύρια ευρώ χωρίς κανέναν έλεγχο.

Για να ιδρύσει κάποιος ή μια ομάδα ανθρώπων ένα σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα θα πρέπει να έχει καταθέσει την ανάλογη αίτηση στο Πρωτοδικείο της πόλης, όπου επιθυμεί την ίδρυση, μαζί με το Καταστατικό Λειτουργίας. Από τη στιγμή που θα διαχειρίζεται δωρεές, κρατικές επιχορηγήσεις, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, θα πρέπει με τα έγγραφα του Πρωτοδικείου να κάνει έναρξη στην εφορία, στην οποία βρίσκεται η δηλωμένη έδρα της ΜΚΟ, με τον ανάλογο κωδικό επαγγέλματος που ορίζει ο φορολογικός κώδικας. Συμπληρωματικώς, ο ελληνικός νόμος ορίζει ότι ο κρατικός φορέας που επιχορηγεί την οποιαδήποτε ΜΚΟ θα πρέπει να προβαίνει σε διαχειριστικό έλεγχο δύο φορές το χρόνο.
enet

"Σκόπια,θα γίνεται μια ξεχασμένη χώρα".

Σχόλιο ιστολογίου μας : <"δεδομένης της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει μια στροφή στις συνομιλίες για το όνομα". > Μήπως κάποιοι στο οικονομικό επιτελείο έχουν κακές ιδέες...όπως .... ως προς πώληση του ονόματος της Μακεδονίας??
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=6866

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ζήτησε σήμερα από την ΕΕ να αφιερώσει περισσότερη προσοχή για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας ενώ ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, προειδοποίησε ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να καταστεί μία "ξεχασμένη χώρα" αν δεν βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Κατά την ομιλία του στην διάσκεψη "Croatia Summit" που διεξάγεται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, ο κ.Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η χώρα του επιθυμεί την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, η οποία δεν θα θίξει τα ζητήματα ταυτότητας.

"Ελπίζουμε σε λύση του Κυπριακού έως το τέλος του χρόνου"

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_1882.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_677.html
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=79405&catID=4


Η Τουρκία ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία για τους όρους της επανένωσης της Κύπρου, έως το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου.

Η Άγκυρα ελπίζει να υπάρξει συμφωνία για τους όρους επανένωσης της Κύπρου έως το τέλος του 2011, ώστε να διεξαχθεί δημοψήφισμα στις αρχές του 2012, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη συνάντησή του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερόγλου.

"Ελπίζουμε να βρούμε λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος της χρονιάς και να διεξαχθεί δημοψήφισμα τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, ώστε η Κύπρος να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ένα νέο κράτος που εκπροσωπεί όλο το νησί", επισήμανε ο Νταβούτογλου.

Να σημιεωθεί ότι η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012. 

Οι ευρωπαϊκές αστικές «Δημοκρατίες» είναι σάπιες....

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Το σκάνδαλο των υποκλοπών που συγκλονίζει την καθ' όλα «φιλελεύθερη» Βρετανία, λέει πολλά για την ποιότητα των ευρωπαϊκών «Δημοκρατιών» και τη λειτουργικότητα των θεσμών τους. Επίσης, ακυρώνει και την ατέρμονη ατομοκεντρική φιλολογία για τα «δικαιώματα» των πολιτών. Με λίγα λόγια: οι ίδιοι οι οποίοι δίνουν έμφαση στο άτομο, ακυρώνουν και την ίδια την υπόστασή του ως πολίτη.
Είναι πλέον σαφές ότι στις κοινωνίες της Δύσης, οι πλουτοκράτες κάνουν ό,τι θέλουν, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία κατά το δοκούν ή «αγοράζοντας» νόμους μέσω των διάφορων lobbies, χωρίς συνήθως να υφίστανται και τις συνέπειες. «Αγοράζουν» και την αστυνομία, όπως έγινε στη Βρετανία. Και μιλάμε παραπάνω για πλουτοκράτες, γιατί η tabloid η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου, η εφημερίδα «News of the World» (κυκλοφορεί επί 168 χρόνια) ανήκει στον μεγιστάνα του Τύπου Rupert Murdoch. Σημειώνουμε εδώ ότι η (καθ' όλα σκανδαλοθηρική) εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, είχε προϊστορία: το 2007, είχε φυλακιστεί δημοσιογράφος της, αρμόδιος για το ρεπορτάζ της βασιλικής οικογένειας, καθώς είχε κατηγορηθεί για υποκλοπές.

Βρέθηκε "θησαυροφυλάκειο" φυσικού αερίου νότια της Κρήτης!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Σε μείζονος σημασίας αποκαλύψεις αναφορικά με την επιβεβαιωμένη ύπαρξη 1,5 τρισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων φυσικού αερίου - αποκαλύψεις που δημιουργούν αυτόματα τεράστιο θέμα ασφάλειας - σε κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης προχώρησε πριν λίγο ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.
"Μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι το ένα κομμάτι, ένα άλλο κομμάτι μεγάλο κομμάτι , είναι το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου. Αυτό το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου δίνει ενδείξεις ύπαρξης, αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένο το απόθεμα. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το κομμάτι μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι επιβεβαιωμένο και υπολογίζεται σε 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αεριού. Αν όπως λένε η Δυτική Ελλάδα έχει 20 Πρίνους και η Κρήτη έχει….2000 Πρίνους".

Ο ΑΝΤ 1 (Ελλάδος) παραβιάζει τα ψηφίσματα 541/83 και 550/83 του Συμβουλίου Ασφαλείας

Από το ιστολόγιο http://isxys.blogspot.com/


ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΖΕΛ-15 ΜΕΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ.

Η συνεχιζόμενη προσβολή για τον Ελληνισμό από τον Αντένα 1(Ελλάδος) με της προβολή της τουρκικής παραγωγής Εζέλ γυρισμένης στην κατεχόμενη μας Κύπρο, έχει και μια άλλη ακόμα πιο σοβαρή παράμετρο. 
Παραβιάζει άμεσα τα δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 541/83 και 550/83 που ρητώς απαγορεύουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους και την με οποιοδήποτε τρόπο διευκόλυνση και βοήθεια προς την αποσχιστική αυτή οντότητα.
- Το ψήφισμα 541/83 τονίζει: «Καλεί όλα τα κράτη να σέβονται την κυριαρχία, ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλεί όλα τα κράτη να μην αναγνωρίσουν οποιοδήποτε κυπριακό κράτος άλλο από την Κυπριακή Δημοκρατία…».
- Το ψήφισμα 550/83 προσθέτει: «Επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλα τα κράτη να μην αναγνωρίσουν το δήθεν κράτος της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» που εγκαθιδρύθηκε με τις αποσχιστικές ενέργειες και τα καλεί να μη διευκολύνουν ή με οποιοδήποτε τρόπο βοηθήσουν την προαναφερθείσα αποσχιστική οντότητα».

28/06/2011, Κώστας Τζαβέλλας: "Επιστολή προς τα ΜΜΕ για το ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤ’1 ΕΛΛΑΔΑΣ"

Από το ιστολόγιο http://www.freedomjustice.com.cy/NewsAndEvents/Articles/29904.aspx


  
   
   
   
   
   

Π. Κρούγκμαν: “Η Ελλάδα μπορεί να κατέβει από το σταυρό των ευρώ”

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα διαθέτει η Ελλάδα, τα οποία δημιουργούν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης σύμφωνα με τον νομπελίστα οικονομολόγο, Πολ Κρούγκμαν.
Ο διακεκριμένος οικονομολόγος σε άρθρο του στον ιστότοπο των The New York Times υπογραμμίζει πως η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης μπορεί άνετα να αποφύγει το “σκοτεινό” μέλλον που της προβλέπουν.

Ενίσχυση της Frontex με άδηλη χρηματοδότηση

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_5095.html
Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

Την ενίσχυση του ρόλου και των λειτουργικών δυνατοτήτων του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Διασυνοριακής Ασφάλειας και Συντονισμού FRONTEX αποφάσισε η ΕΕ.
Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις είναι η ρήτρα που προβλέπει την αυτόνομη αγορά επιχειρησιακού εξοπλισμού, όπως ελικόπτερα, οχήματα και σκάφη, έτσι ώστε η υπηρεσία να μην εξαρτάται από τη συμβολή και διάθεση μέσων από τα κράτη μέλη. Όπως εξηγεί ο αναπληρωτής διευθυντής της Frontex Αρίας Φερνάντεζ:
 

Το ΔΝΤ αποδέσμευσε την 5η δόση

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/to-dnt-apodesmeuse-tin-5i-dosi

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύει την πέμπτη δόση του δανείου του στην Ελλάδα, ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε σχετική του ανακοίνωση, επισήμανε ότι το διοικητικό του συμβούλιο ψήφισε υπέρ του να τεθεί το ποσό αυτό στην διάθεση της Αθήνας, στο πλαίσιο του δανείου ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε συμφωνηθεί τον Μάιο του 2010. Το δάνειο αυτό εντάσσεται στη συμφωνία της Ελλάδας με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι σημειώνεται «πρόοδος» στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

«Το πρόγραμμα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα: το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώνεται, η οικονομία επανεξισορροπείται κι η ανταγωνιστικότητα σταδιακά βελτιώνεται», τονίζει η Λαγκάρντ στην ανακοίνωση του Ταμείου.

"Καύσωνας" διαβουλεύσεων για το χρέος της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24482&categories_id=69
Εντείνονται οι ζυμώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Ευρωζώνη, πριν τη σύνοδο του Eurogroup...  
Καύσωνας διαβουλεύσεων για το χρέος της Ελλάδας
τη Δευτέρα και εν μέσω κλίματος απροθυμίας από πλευράς ιδιωτών επενδυτών, για την εξεύρεση κατάλληλου μοντέλου για την μετακύλιση του ελληνικού χρέους, που δεν θα προκαλούσε πιστωτικό επεισόδιο.





Σε αυτό το πλαίσιο το βράδυ της Πέμπτης έγινε στο Βερολίνο συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του νέου Γάλλου ομολόγου του Φρανσουά Μπαρουάν.

Η ατζέντα ήταν ανοιχτή και περιελάμβανε όλα τα θέματα που απασχολούν την ευρωζώνη, ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Στο επίκεντρο ήταν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

1,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου " κρύβονται" νότια της Κρήτης

Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/07/15_09.html
Στα 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προσδιορίζει τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης ο καθηγητής γεωλογίας και ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος

Ο κ Φώσκολος με αφορμή και τις...
κυβερνητικές ανακοινώσεις για την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, τόνισε ότι η επιστημονική κοινότητα βλέπει με θετικό τρόπο αυτές τις πρωτοβουλίες.

" Τελευταία , υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσο αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας ο οποίος πιστεύω ακράδαντα, θα μας βγάλει από το χρέος. Αν αξιοποιήσομε τον ορυκτό πλούτο τα χρέη τα βγάλαμε," υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ Φώσκολος.

Τα γυμνά CDS και η γύμνια της Ελλάδας!!!

Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/07/cds.html


Με ένα πολύ αριστουργηματικό άρθρο , στην στήλη «οικονομία» εξηγούμε από χτες τι ακριβώς είναι τα CDS με ένα παράδειγμα που το κατανοούν όλοι. Ένα παράδειγμα που βάζει στην θέση της Ελλάδας, τον κάθε Ελληνα ιδιοκτήτη σπιτιού.

Συγκεκριμένα, (στο άρθρο μας) είπαμε ότι όποιος αγοράζει το ασφαλιστήριο (CDS) συμβόλαιο χωρίς να κατέχει ομόλογο είναι σαν να ασφαλίζεται για να προστατευτεί από μια καταστροφή που δεν τον αφορά και από την οποία αν συμβεί θα κερδίσει. Δηλαδή είναι σαν να αγοράζει ασφαλιστήριο συμβόλαιο για να καλυφθεί από πιθανή καταστροφή που μπορεί να υποστεί το σπίτι του … διπλανού του!!!

Με τον τρόπο αυτό έχει κάθε συμφέρον να βάλει φωτιά στο σπίτι του διπλανού του για να εισπράξει την ασφάλεια.

Στασιμότητα στο θέμα της συμμετοχής ιδιωτικών τραπεζών στο Ελληνικό χρέος

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/65944.html

image

Σε στασιμότητα βρίσκονται οι συζητήσεις για συμμετοχή των τραπεζών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, με τις ελπίδες να συγκεντρωθούν 30 δισ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα να μειώνονται ραγδαία. Η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλες βορειοευρωπαϊκές...
χώρες της ευρωζώνης απαιτούν να αναλάβουν και οι τράπεζες μέρος του κόστους από τη δεύτερη δέσμη δανείων προς την Ελλάδα, έτσι ώστε να μην πέσει ολόκληρο το βάρος και πάλι στο δημόσιο τομέα και στους φορολογούμενους. Ο στόχος είναι τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και ταμεία να συνεισφέρουν 30 δισ. ευρώ περίπου στο συνολικό πακέτο ύψους 110 δισ. ευρώ, ανταλλάσσοντας τα ελληνικά ομόλογά τους που λήγουν με νέα χρεώγραφα του ελληνικού δημοσίου. Το υπόλοιπο κομμάτι του πακέτου θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, καθώς και από εισφορές της ΕΕ και του ΔΝΤ ύψους 60 δισ. ευρώ περίπου. Ωστόσο, δεν έχει σημειωθεί καμία σχεδόν πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ αξιωματούχων της ΕΕ, της ΕΚΤ και των τραπεζών, που αντιπροσωπεύονται από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), εδώ και δύο εβδομάδες. Στο μόνο που έχουν καταλήξει είναι ένα περίγραμμα προτάσεων που έχουν υποβάλει οι τράπεζες. «Δε βρισκόμαστε και σε σημείο μηδέν, αλλά δεν απέχουμε και πολύ», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης. «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα καταλήξουμε σε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, όπως τον θέλουν οι Γερμανοί».

Σε σημείο μηδέν πάλι η Ελλάδα, αμπελοφιλοσοφίες στην Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/342/ent.11342.asp
Στην ΕΕ δεν μπορούν να πάρουν καμιά απόφαση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Δυστυχώς τα πράγματα εξελίσσονται σύμφωνα με τις δυσμενέστερες των προβλέψεων. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατόρθωσαν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους και σύντομα θα παραδεχθούν πως διέπραξαν ένα εγκληματικό λάθος.

Την ώρα που στην Ελλάδα δεν γίνεται καμία επίσημη ενημέρωση όχι μόνο του λαού, αλλά ούτε και του κοινοβουλίου για την πορεία των συζητήσεων που δρομολογήθηκαν από το Eurogroup στις 11 Μαρτίου, σχετικά με την συμμετοχή ιδιωτών στο ελληνικό χρέος, από τις Βρυξέλλες έρχονται τα μαύρα μαντάτα.

Χθες, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ’ς, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Eurogroup, μετέδωσε ότι οι συζητήσεις όχι μόνο έχουν σκαλώσει, αλλά βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο μηδέν!

Καταπέλτης ο Σταύρος Βιτάλης στην Ανακρίτρια: Να προσαχθεί σήμερα στη Δικαιοσύνη ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Οικονόμου.

Από το ιστολόγιο http://symmaxiaellada.wordpress.com/

Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
www.pamet.grpametopo@gmail.com
Να προσαχθεί σήμερα ενώπιον της, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ζήτησε από την αποφασισμένη να βάλει το «μαχαίρι ως το κόκκαλο», 12η Ανακρίτρια κ. Μανιατοπούλου Δήμητρα, ο Εκπρόσωπος του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης.
«Ο κ. Οκονόμου» είπε στην πολύωρη, με κατεπείγουσες διαδικασίες κατάθεσή του ο κ. Βιτάλης, «πρέπει να απαντήσει σήμερα κιόλας στη δικαιοσύνη, σε δύο ζητήματα που αφορούν στην Υπηρεσία του: Α. Ποιος έδωσε την εντολή να χτυπηθούν αθώοι Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα την 28η και την 29η Ιουνίου και Β. Ποιοι αστυνομικοί, χτύπησαν».

Εν μέσω συμπληγάδων ελληνικό δημόσιο και τράπεζες προσπαθούν να αποφύγουν την χρεοκοπία - Κρίσιμο Eurogroup στις 11/7 για νέο πακέτο 110 δις και rollover και stress tests 15/7

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Εν μέσω συμπληγάδων ελληνικό δημόσιο και τράπεζες προσπαθούν να αποφύγουν την πραγματική χρεοκοπία καθώς την βαθμολογική η Ελλάδα δύσκολα θα την αποφύγει.
Το selective default η επιλεκτική χρεοκοπία δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί από τους οίκους αξιολόγησης.
Πλέον όλοι κατανοούν ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στην αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, θα καταλήξει σε επιλεκτική χρεοκοπία.

Το Brand Name “Ελλάδα”

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/09/111586/

Tα ΤΟΠ 10 brand names στον κόσμο και η “αξία τους”.
1. Coca-Cola, $68.73 billion
2. IBM, up 2% to $60.21 billion
3. Microsoft, $56.65 billion
4. GE, $47.78 billion
5. Nokia, $34.87 billion
6. McDonald’s, $32.28 billion
7. Google, $31.98 billion
8. Toyota, $31.33 billion
9. Intel, $30.64 billion
10. Disney, $28.45 billion
Και έρχομαι στο Φλέγον ερώτημα. Έχει αποτιμήσει κανένας κερατάς τα brands της ΕΛΛΑΔΑΣ μας;
ΓΙΑΤΙ δεν το κάνουμε; ΑΜΕΣΑ ! Να πληρώσουμε 5-10 εκ Ευρώ.. και να πάρουμε τη μελέτη. ΤΩΡΑ.

Και πάλι υποψήφια

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτός ο εφιάλτης δεν έχει τελειωμό!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=79364&catID=4


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως στις εκλογές του 2013 θα είναι υποψήφια για τρίτη φορά.

"Ελπίζω ότι οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD θα προτείνουν μέχρι τις επόμενες εκλογές τον αντίπαλό μου", είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά το 2005, σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο SAT1

Σε ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που την φέρνουν πίσω από τους πιθανούς υποψηφίους των Σοσιαλδημοκρατών, η αρχηγός του CDU υπογράμμισε πως δεν ανησυχεί και πρόσθεσε: "όταν θα έρθει η ώρα της προεκλογικής εκστρατείας θα ασχοληθώ με ενθουσιασμό". 

Οι τουρκικές κινήσεις για την Ρω, οι ρωσικές πηγές της ΕΥΠ και η αποστρατεία του στρατηγού Δ.Γράψα.

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Μια εισαγωγή στο θέμα που αποκάλυψε το περιοδικό   ΕΠΙΚΑΙΡΑ, για τις κινήσεις των Τούρκων με επίκεντρο τη νήσο Ρω.
Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος
ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2009, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΟΥ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ.
*ΠΡΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΡΑΨΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ/ΒΙΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2009 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ. ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ…. -ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΩ ΠΛΗΣΙΑΖΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΕΠΙ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ…

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΡΑΨΑΣ ΕΙΧΕ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΤΑΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΤΕ Α/ΓΕΕΘΑ ΤΕΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ. ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΧΕΙ –ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ-ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…

Όχι άλλους Μαυροκορδάτους και Μαυρογιαλούρους

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_3354.html


Πολιτικός Επιστήμων
Ψηφίσθηκε, λοιπόν, το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός Νόμος και αποκτήσαμε τον Οργανισμό για την Αξιοποίηση της Περιουσίας του Δημοσίου και το περιβόητο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων. Το επταμελές αυτό όργανο, στο οποίο τα τρία μέλη θα διορίζονται από την τρόϊκα, θα μπορεί να εκποιεί όχι μόνο την περιουσία του στενού δημοσίου τομέως, αλλά και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή και των Δήμων και των Πανεπιστημίων! Χωρίς να ερωτούν κανέναν οι επτά αυτοί άνθρωποι, εκ των οποίων τουλάχιστον τρεις ξένοι, θα πουλούν όσο-όσο τη δημόσια περιουσία μας για να ξεπληρώσουν τους δανειστές μας. Ελπίζω να μην αρχίσουν να πουλούν και Ναούς και Μοναστήρια, με τη δικαιολογία ότι και τα θρησκευτικά καθιδρύματα είναι Ν.Π.Δ.Δ. Εύχομαι να θυμούνται την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά του Νόμου Τρίτση του 1987, με την οποία δικαιώθηκαν επτά μοναστήρια που είχαν προσφύγει. Το Δικαστήριο αποδέχθηκε ότι η ιδιοκτησία των Μονών δεν μπορεί αν περιέλθει στο Δημόσιο και επιδίκασε μία μεγάλη αποζημίωση εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, την ποία ακόμη το Κράτος χρωστά στις Μονές!

Αποκάλυψη Ερντογάν: Υπάρχουν μαύροι… Πόντιοι!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μετά την μαύρη Αθηνά .......βρήκανε και τους μαύρους Πόντιους !!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14707

Η εικόνα είναι συνταρακτική καθώς φαίνεται ότι αποκαλύφθηκε η ύπαρξη μιας άγνωστης φυλής μαύρων Ποντίων στην Αφρική, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις ενδυμασίες των μελών του χορευτικού συγκροτήματος! Είναι όμως έτσι ή τα φαινόμενα απλά εξαπατούν;
Επιλέξαμε να σχολιάσουμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία καθώς όπως θα έχετε αντιληφθεί μαζί με την «ποντιακή» χορευτική ομάδα, εικονίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του.
Πρόκειται για στιγμιότυπο από τη διοργάνωση της 9ης Ολυμπιάδας Τουρκικών (9 TURKCE OLIMPIYATLAR), η οποία διοργανώνεται με σκοπό την ενίσχυση και τη διεύρυνση της εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας στον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτής μια ομάδα νεαρών αγοριών και κοριτσιών από την Γκάνα ενδύθηκαν την τιμημένη ποντιακή στολή και παρουσίασαν έναν τοπικό χορό – τον οποίο οι Τούρκοι αποκαλούν Horon, δηλαδή χορόν – προς τέρψιν των παρισταμένων και ειδικά του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Recent Articles Η μεγάλη των ατζαμήδων σχολή

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στην 3η Κύρια Βάση Αεριωθουμένων του Ικονίου τα γυρίσματα της ταινίας “Anadolu Kartalları” (Αετοί της Ανατολίας) στο πλαίσιο των εορταστικών (βλέπε προπαγανδιστικών) εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Με προϋπολογισμό παραγωγής ύψους $10 εκατομμυρίων, η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις τουρκικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 29 Οκτωβρίου. Το σενάριο της ταινίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Zaman, επικεντρώνεται στην περίοδο εκπαίδευσης πέντε νέων χειριστών της ΤΗΚ ενώ θα περιλαμβάνει εικόνες από πραγματικές αερομαχίες, προφανώς πάνω από το Αιγαίο. Η ταινία δεν αποκλείεται πάντως να βρει διανομέα και στην Ελλάδα, αν κρίνει κανείς από τη νεο-οθωμανική εισβολή των δακρύβρεχτων τηλεοπτικών σειρών τουρκικής παραγωγής σε σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Αμερικανικά ΜΜΕ κοροϊδεύουν τους Αλβανούς…

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Ιούλιος 9, 2011.

«Δεν μπορεί να είναι αλήθεια», γράφουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης  με την ανέγερση του αγάλματος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην Αλβανία.
Οι αμερικανοί το παίρνουν ως χιούμορ.

Ίσως επειδή είναι σπάνιο να ‘παγώσει’ ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται ακόμη εν ζωή.

Η εφημερίδα ‘Atlantic Wire’ γράφει ότι «η Αλβανία πήρε τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του Μπους και του έδωσε ένα άγαλμα».

Όλοι αναφέρουν ότι επιλέχθηκε η μέρα αποκάλυψης του αγάλματος, η 6η Ιουλίου, ημέρα των γενεθλίων  του Μπους, που μπήκε αισίως στα 65 του χρόνια.
--
Πηγή: ΑΜΑ

Διαζύγιο-βόμβα Αράβων και TKMS - Στον "αέρα" τα ΕΝΑΕ

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Πλήρες αραβο-γερμανικό ναυάγιο μεταξύ ΤhyssenKrupp Marine Systems και της Abu Dhabi Mar των δύο συνεταίρων στα ΕΝΑΕ έχει επέλθει με βέβαιες αρνητικές επιπτώσεις και στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού.
Πρακτικά έχει καταρρεύσει μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο το σύνολο του πλαισίου στη βάση του οποίου στηρίχθηκε ολόκληρο το πλαίσιο της συμφωνίας για την πώληση των ΕΝΑΕ στην Privininvest, μέρος της οποίας ανήκει στον όμιλο ADM, δικαιώνοντας το defencenet.gr που είχε διατυπώσει σφοδρές αμφιβολίες για το εγχείρημα και την τελική του κατάληξη:
Ο Ισκαντάρ Σάφα απλά δεν πληρώνει τους Γερμανούς συνεταίρους τους στα ΕΝΑΕ με 25%, οι Γερμανοί κατήγγειλαν την σύμβαση για την ναυπήγηση των δύο υποβρυχίων Τype 214, αφήνοντας μετέωρο το Ι.Σάφα που έχει εισπράξει σημαντικό μέρος των χρημάτων των δύο υποβρυχίων (132 εκατ. ευρώ) και δεν μπορεί να παραδώσει ούτε ψαρόβαρκα και το οριστικό ναυάγιο ήρθε όταν η μεν Abu Dhabi Mar μήνυσε τους Γερμανούς για την υπόθεση της Ferrostaal, την οποία τους «έσπρωξαν» οι Γερμανοί αφού είχαν δωροδοκήσει τον … πλανήτη!

Η λίστα με τα νέα βουλευτικά αυτοκίνητα που προτείνει η βουλή...

Από το ιστολόγιο witnessfree
 
Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών,ο πρόεδρος της βουλής κ. Πετσάλνικος σκοπεύει να προτείνει στα πολιτικά κόμματα την αντικατάσταση όλων των βουλευτικών αυτοκίνητων υψηλού κυβισμού με άλλα χαμηλότερου.Στα πλαίσια αυτά,η Βουλή κατάρτισε λίστα αυτοκινήτων,μεταξύ των οποίων μπορούν να επιλέξουν οι
βουλευτές,λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τις προσωπικές ανάγκες του καθενός,όσο και το συνεχώς αυξανόμενο κλίμα οργής και αγανάκτησης των πολιτών,που εκδηλώνεται με επιθέσεις και προπηλακισμούς εναντίον τους.

Οι βουλευτές έχουν να επιλέξουν μεταξύ τριών βασικών τύπων αυτοκίνητου:

Κάρολος Παπούλιας: Παίρνει μεγαλύτερο μισθό απ' τον Ομπάμα!!!!

Μεγαλύτερες απολαβές από τον Ομπάμα λαμβάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανά έτος κατά μερικές χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες πολίτες ζουν μια τρομερά δυσμενή οικονομική περίοδο...


Όταν η πιο ισχυρή φιγούρα του πλανήτη, αυτή του Προέδρου των ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 276.681 ευρώ, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέχεται ετήσια χορηγία 283.694 ευρώ χωρίς να υπολογιστούν οι χορηγίες και έξοδα παράστασης, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του 2008.
Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι παροχές του υπό πτώχευση Ελληνικού Δημοσίου προς τον Πρόεδρο είναι κατά μερικές χιλιάδες ευρώ περισσότερα από αυτά που παρέχει το Αμερικανικό Δημόσιο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ!
To λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι τέτοια στοιχεία είναι προκλητικά, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και με τα δεδομένα αυτά ίσως οι πολιτικοί θα έπρεπε να σκεφτούν το ενδεχόμενο μείωσης του μισθού τους, ως συμπαράσταση στο λαό που δοκιμάζεται.
Τη στιγμή λοιπόν που οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι από το κράτος να προσφέρουν από το υστέρημα τους μέρος των αποδοχών τους σε αυτό, ο Κος Παπούλιας ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί να δώσει το "καλό" παράδειγμα και να ζητήσει ο ίδιος μείωση των αποδοχών του. 

ΠΗΓΗ dexiextrem

Απόφαση ΣΟΚ για τους ισλαμιστές..της Ευρώπης...Επικυρώθηκε η απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων

Απέρριψε, ως απαράδεκτες, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τις προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων, που υποστήριζαν ότι, η απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων στην Ελβετία, είναι αντίθετη με την Σύμβαση προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Με απόφαση του, κατά πλειοψηφία, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, απέρριψε, ως απαράδεκτες, τις προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων της Ελβετίας, στις οποίες υποστηρίζονταν ότι, η απόφαση των Ελβετικών αρχών -που πάρθηκε κατόπιν δημοψηφίσματος- να απαγορεύσουν την ανέγερση μιναρέδων στη χώρα, είναι αντίθετη με τις διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτες τις προσφυγές των μουσουλμανικών οργανώσεων, με το αιτιολογικό ότι τα μέλη τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπήρξαν, άμεσα ή έμμεσα “θύματα” της σχετικής απόφασης των Ελβετικών αρχών καθώς και ότι, η απαγόρευση για ανέγερση μιναρέδων, δεν συνιστά παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και των διακρίσεων εξαιτίας της θρησκείας.

ΠΗΓΗ eglimatikotita

Ἕτοιμο καί τό τζαμί χωρίς νά ἀντιληφθοῦμε τίποτα

Από το ιστολόγιο filonohpontou

Πῶς μπορεῖ νά χαρακτηρίση κάποιος αὐτή τήν κίνησι τῆς κυβερνήσεως; Ὑπογείως νομοθετοῦν γιά νά μήν ἀντιληφθῆ ὁ Ἑλληνικός λαός ἄλλη μία ἐπαίσχυντη πράξι; Λεφτά δέν ὑπάρχουν ἀλλά μᾶς περισσεύουν γιά τζαμιά. Γιατί πέρασαν τόν νόμο γιά τό τέμενος στό Βοτανικό στά μουλωχτά; Ναί. Τό εἴχαμε ξαναγράψει πρίν  ἀπό μερικές ἡμέρες σέ τοῦτο ἐδῶ τό ἰστολόγιο ὅτι κάτι ἔχουν ἑτοιμάσει καί γιά τοῦ λόγου τό ἀληθές σᾶς παραθέτουμε καί τό ντοκουμέντο. Τήν εἴδησι τήν διάβασα στήν ἐφημερίδα “ στόχος” καί ψάχνοντας στήν ἰστοσελίδα τοῦ Ἐθνικοῦ Τυπογραφείου βρῆκα καί τό ἀντίστοιχο ΦΕΚ. Εἶναι τό ΦΕΚ ὑπ΄ ἀριθμόν 83 τῆς 6ης Μαΐου τοῦ 2011: 







Ὅπως βλέπετε γράφει μεταξύ ἄλλων καί τά ἑξῆς: «……….στόν κοινόχρηστο χῶρο τῆς περιοχῆς Βοτανικοῦ τοῦ ἐγκεκριμένου σχεδίου Δήμου Ἀθηναίων ……. καθορίζεται χῶρος συναθροίσεως………γιά τήν προσωρινή στέγαση ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ πρός τέλεσιν θρησκευτικῶν καθηκόντων»!!!
Οὔτε ἀπό τό δημοτικό συμβούλιο δέν πέρασε…..

Οι «Αγανακτισμένοι» εδίωξαν την Γκερέκου



Συνθήματα και διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου από δεκάδες αγανακτισμένους ανάγκασαν την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου να αποχωρήσει από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας σήμερα το βράδυ. Το επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου. Δεκάδες αγανακτισμένοι μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους από την Πλατεία Δημαρχείου στην είσοδο των Ανακτόρων, δίπλα από το αίθριο στο οποίο εκείνη την ώρα είχε ήδη ξεκινήσει η μουσική εκδήλωση. Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της βουλευτού, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι φωνές ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων, προφανώς προκειμένου να αποφύγει να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα και να δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στη συνεχιζόμενη εκδήλωση του φεστιβάλ η διοργάνωση του οποίου ήταν δική της πρωτοβουλία.
Ας σημειωθεί ότι στα Ανάκτορα βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία, ωστόσο, δεν χρειάστηκε α επέμβει αφού οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και οι αγανακτισμένοι δεν επιχείρησαν να μπουν μέσα στο συναυλιακό χώρο.

Στα 110 δισ. ευρώ το νέο δάνειο - Με 15 δισ. οι ιδιώτες - H "συστημική κρίση" στο Eurogroup

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/                                           


Στα 110 δισ. ευρώ το νέο δάνειο - Με 15 δισ. οι ιδιώτες - H &quot;συστημική κρίση&quot; στο Eurogroup
(upd 3) Στο "τραπέζι" και η μείωση του χρέους, σύμφωνα Charles Dallara. H "συστημική κρίση" στην ατζέντα του Eurogroup.
Στα 110 δισ. ευρώ θέλουν οι νέες πληροφορίες από τη Γερμανία να "κλειδώνει" το νέο δάνειο για την Ελλάδα. Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt..

Την ίδια στιγμή, διπλωματικές πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, αναφέρουν στο πρακτορείο Reuters, ότι η συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στο νέο πακέτο στήριξης για τη χώρα θα ανέρχεται στη μισή από την αρχικά προβλεπόμενη, δηλαδή στα 15 δισ. ευρώ από 30 δισ. ευρώ, προηγουμένως.

Σύμφωνα με την πηγή, μεγάλη επιτυχία είναι το ποσό των 15 δισ. ευρώ για τη συμμετοχή των ιδιωτών, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η υλοποίησή του, είναι ακόμα αμφίβολη."Τα 15 δισ. σε ένα πακέτο 110 δισ. είναι ήδη αρκετά χρήματα", σημειώνουν οι πηγές.

Wall Street Journal: Αναμένεται περαιτέρω αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/
Ως πρόθεση για περαιτέρω αύξηση του επιτοκίου ερμηνεύεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, η δήλωση του κ.Τρισέ, ότι θα «παρακολουθούν πολύ στενά» τον πληθωρισμό, μετά τη χθεσινή αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ στο 1,5%, όπως αναφέρει η Wall street Journal.
Η ΕΚΤ αύξησε το βασικό της επιτόκιο για δεύτερη φορά μέσα στο τρέχον έτος και παρά την επιδεινούμενη κρίση χρέους της Ελλάδας, προκειμένου να συγκρατήσει τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, που ήταν υψηλότερος από το αναμενόμενο. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η επόμενη αύξηση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Πώς δύο δήμοι της Αττικής "κόντεψαν" να τινάξουν στον αέρα την 5η δόση από το ΔΝΤ

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=86231&catid=13

- Σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμοι αυτοί είναι ο δήμος Ζωγράφου και ο δήμος Αχαρνών
- Ο ένας δήμος έχει λάβει δάνειο 40 εκατομμυρίων ευρώ από την GoldmanSachs
- Το ΔΝΤ εξακολουθεί να κατηγορεί τους ευρωπαίους για αργοπορημένη τακτική
- Δόθηκαν διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά ώστε να ξεμπλοκάρει η 5η δόση

Ξαφνική εμπλοκή υπήρξε στο ΔΝΤ, λίγο πριν συνεδριάσει για να εγκρίνει και επίσημα την πέμπτη δόση προς την Ελλάδα εξαιτίας των δανείων δύο δήμων, με αποτέλεσμα να μετατεθεί η συνεδρίαση για τουλάχιστον λίγες ώρες αργότερα.