Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Μια «μίνι Ελλάδα» στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας – αρχαίοι θησαυροί χιλιετιών

Σεπτέμβριος 9, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Γράφει η Andreea Ştefan   

Η Σωζόπολη είναι ένα πολυσύχναστο λιμάνι στη Βουλγαρία , όπου ανακαλύπτονται απίστευτα λείψανα από την Αρχαιότητα λίγα μόλις μέτρα κάτω από το νερό.

Άντρες καταγράψτε τα πάντα και προστατευθείτε...μετά αντεπιτεθείτε!!!


Ζούμε σε μια εποχή όπου τα πάντα έχουν χάσει το αληθινό τους νόημα και αξία και τα οποία έχουν αντικατασταθεί από προπαγανδιστικές προσταγές απολυταρχικών καθεστώτων που θέλουν εδραιωθούν ως κυρίαρχη κυβερνώσα κατάσταση και την  οποία εποφθαλμιούν να σφετεριστούν στο κοντινό μας μέλλον...

ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ


Στο τεράστιο φράνσαιζ της μισανδρίας που έχει χτίσει ο φεμινισμός έχουμε αποδείξει πως συχνά αυτός προωθεί μια συγκεκριμένη ατζέντα. Που βασίζεται σε μεροληπτικά στοιχεία ή αποκρύπτοντας σκόπιμα άλλα, με σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις. Πάνω στις οποίες αργότερα χτίζονται πολιτικές. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το υποτιθέμενο χάσμα στις δουλειές του νοικοκυριού.

ΔΕΘ 2024: Υποβάθμιση της γεωπολιτικής παραμέτρου


Mόνο ο Ελληνισμός με γεωπολιτικό εκτόπισμα από την Αδριατική μέχρι την Κύπρο και με οικουμενικό όραμα θα έχει οικονομική βιωσιμότητα.

του Νίκου Ντάσιου

Οδικό χάρτη Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας υπέγραψαν Κύπρος – ΗΠΑ


Έναν Οδικό Χάρτη για Διμερή Αμυντική Συνεργασία υπέγραψαν σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία και οι ΗΠΑ.

ΥΠΕΝ Ελλάδας: Tο καλώδιο θα έχει σημαντικά κέρδη για τους Κύπριους καταναλωτές


Δηλώσεις σε σχέση με το τι ισχύει για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Οι ΗΠΑ Σπρώχνουν την Ηλεκτρική Διασύνδεση


Σπρώχνουν οι Αμερικανοί για την υλοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας- Ισραήλ. Η πτυχή αυτή είναι ίσως καθοριστικός παράγοντας για την αυριανή κρίσιμη σύσκεψη στο Προεδρικό, όπου αναμένεται ότι θα ληφθούν και σχετικές αποφάσεις.

Εκδόθηκε Navtex, αμέσως μετά ξεκίνησε έρευνες το «Ievoli Relume»: Είναι ένα μήνυμα ενόψει της κρίσιμης συνάντησης για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου και Κρήτης;


Εφόσον οι έρευνες του Ievoli Relume με βάση την NAVTEX πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα και χωρίς αντίδραση της Τουρκίας, θα είναι ένα επιχείρημα στις τελικές διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στην Λευκωσία για την ηλεκτρική διασύνδεση. Φωτογραφία από βίντεο, via Skai

Σε μια κίνηση η οποία δεν είναι άσχετη με τις έντονες και τελικές διεργασίες για την λήψη αποφάσεων σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα, το ιταλικό ερευνητικό σκάφος Ievoli Relume πλέει από τα ξημερώματα σε περιοχή εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, αν και βγήκε για λίγο εκτός πραγματοποιώντας έρευνες για την πόντιση του καλωδίου.

Κύπρος: Έρχεται εθελοντική θητεία γυναικών στην Εθνική Φρουρά από το 2025


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε χθες ότι θα δοθεί η δυνατότητα στις γυναίκες να υπηρετήσουν εθελοντικά στην Εθνική Φρουρά.

Εκσυγχρονισμός P-3B: πρόγραμμα χωρίς εγγύηση καλής εκτελέσεως αναζητά υπεύθυνο παραλαβής

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Πλωτάρχης ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης ΠΝ, απέστειλε υπόμνημα προς τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια, με συνημμένη Μηνυτήρια Αναφορά που κατέθεσε στις 20 Αυγούστου στον Άρειο Πάγο, για το «τεράστιο σκάνδαλο», όπως χαρακτηρίζει την ανάθεση συμβάσεως το 2015, με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών P-3B του Πολεμικού Ναυτικού. 

Rafale στο ελληνικό «Top Gun»: Το Σχολείο Όπλων Τακτικής υποδέχεται τα πρώτα «Γεράκια» της ΠΑ


*Του Κώστα Σαρικά

Χωρίς αμφιβολία η ενσωμάτωση των καινούργιων «game changer» μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale στην Πολεμική Αεροπορία και η επιχειρησιακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η 332 Πολεμική Μοίρα «ΓΕΡΑΚΙ» αποτελούν ένα μικρό «θαύμα», όπως χαρακτηρίζεται για τα αεροπορικά δεδομένα.

Το μαρτύριο της σταγόνας δεν σταματά στο Πολεμικό Ναυτικό: Στον “πάγο” ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ, η δημοσιονομική μέγγενη και η οξύμωρη οικονομία της Άμυνας


Κάθε μέρα που περνά στο ναυτικό επιτελείο περιμένουν μήπως ληφθεί η απόφαση για τις φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ και τον επιτακτικό πλέον εκσυγχρονισμό τους. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα

Το μικρό καλάθι που κρατούσαν οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού, αποδείχθηκε υπέρ αρκετό για όλα όσα ακούστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό.

Κλείνει το deal με τους Σλοβάκους για την παραγωγή πυρομαχικών

 
Ελένη Γαβριήλ

Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΣ για να εγκρίνει τη συμφωνία δημιουργίας κοινής εταιρείας. Επιμένει στη δική της πρόταση η αμερικανική ONEX, «αιχμηρή» επιστολή Ξενοκώστα.

Ζητείται χρήμα για την Άμυνα άμεσα


Τις προηγούμενες ημέρες η ένταξη του πρώτου υποβρυχίου με γερμανική τεχνολογία αναερόβιας πρόωσης (Τ-214) στον τουρκικό στόλο προκάλεσε στην Ελλάδα τις γνωστές δημόσιες συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο το ισοζύγιο στρατιωτικής ισχύος με την Τουρκία επιβαρύνεται περαιτέρω.

ΗΠΑ και Ιράκ καθόρισαν χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS


Σεπτέμβριος 9, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Οι ΗΠΑ και το Ιράκ κατέληξαν σε συμφωνία για ένα χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των στρατευμάτων του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού που σταθμεύουν στο Ιράκ, δήλωσε την Κυριακή ο ιρακινός υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με τον οποίο η συμφωνία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

ΔΕΘ 2024 - Ομιλία Μητσοτάκη: Ο τουρκικός Τύπος βλέπει «φόβο» και «πανικό» πίσω από τη στρατηγική άμυνας της Ελλάδας


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχεται ότι επενδύει περισσότερα στην άμυνα από φόβο για τους Τούρκους», αναφέρει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος

«Καυτή» ατζέντα στη Νέα Υόρκη: Το κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ


«Καυτή» ατζέντα αναμένεται να έχει η προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αφού είναι πιθανό οι δύο ηγέτες να αποφασίσουν να μπουν στα βαθιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων και να δώσουν το «πράσινο φως» για την έναρξη του διαλόγου αναφορικά με την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Του ΠΑΝΑΓΗ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

Τουρκία: «Χτυπά» την ελληνική στρατηγική στη Μεσόγειο για να προσελκύσει την Αίγυπτο


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα, η Άγκυρα προσπαθεί να «επαναστατήσει» ενάντια στις επιρροές που η Ελλάδα προσπαθεί να ασκήσει στην περιοχή

Τουρκία για Μικρασιατική Καταστροφή: Τιμούμε τον Κεμάλ που έσπρωξε τον εχθρό στη θάλασσα


Την ημέρα της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922 γιορτάζει σε ανάρτησή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο και ξεκινάει με την πρόταση: «Χρόνια πολλά για τα 102 χρόνια από την απελευθέρωση της Σμύρνης από την εχθρική κατοχή!»

Ο Χακάν Φιντάν στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο, έπειτα από 13 χρόνια


Αποδίδει η αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας - Αιγύπτου - Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προσκαλείται στη σύνοδο μετά το 2011

Οι ΗΠΑ να απαιτήσουν από Τουρκία και Κατάρ να εκδώσουν την ηγεσία της Χαμάς: Άρθρο στο Newsweek υποστηρίζει ότι η πίεση προς το Ισραήλ ενδυναμώνει τη Χαμάς


epa11568393 Israeli army vehicles are parked outside a hospital during a military operation in the West Bank city of Jenin, 28 August 2024. According to the Palestinian Health Ministry, at least nine Palestinians were killed after Israeli operations in the northern West Bank cities of Tulkarem, Jenin and Tubas. The Israeli army said they were conducting a large-scale counterterrorism operation in several areas including Jenin and Tulkarem. EPA/ALAA BADARNEH

Η πίεση των ΗΠΑ προς το Ισραήλ ενδυναμώνει τη Χαμάς και αφαιρεί κάθε κίνητρο για την τρομοκρατική ομάδα να συμβιβαστεί ή να καταλήξει σε συμφωνία.

Ο πρώην υπουργός Γκαντς κρίνει πως το Ισραήλ έχει αργήσει να δράσει στο βόρειο μέτωπο


Ο  Μπένι Γκαντς, πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου πολέμου του Ισραήλ, έκρινε χθες Κυριακή σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον πως είναι καιρός οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου ανταλλάσσουν στην πράξη καθημερινά πυρά με τη λιβανική Χεζμπολά, ενώ κάλεσε επίσης να αντιμετωπιστεί το Ιράν.

Αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στη βορειοδυτική Συρία


Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη βορειοδυτική Συρία τις πρώτες πρωινές ώρες με τουλάχιστον 14 νεκρούς και 40 τραυματίες. Το βλέμμα στραμμένο στον Λίβανο.

Ανταπόκριση από την Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Μηδενικές οι πιθανότητες για συμφωνία με τη Χαμάς


Πλήρης διπλωματική απαισιοδοξία μεταξύ των εμπολέμων αλλά και στην Ουάσιγκτον, που θεωρεί μάταιη κάθε νέα πρωτοβουλία. Πού κόλλησε το «συμφωνημένο» σχέδιο εκεχειρίας.

Σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της Γάζας έχει εκτοπιστεί - Νέες εντολές εκκένωσης στα βορειοδυτικά

Εκτοπισμένο παιδί από τον προσφυγικό καταυλισμό Maghazi στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, στις 17 Αυγούστου 2024.  AP Photo/Abdel Kareem Hana

Νέες εντολές εκκένωσης περιοχών στο βορειοδυτικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας εξέδωσε, σήμερα, ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος συνεχίζει να σφυροκοπά την περιοχή.

Politico: Το «παζλ» της νέας Κομισιόν - Ποιο χαρτοφυλάκιο θα αναλάβει η Ελλάδα


Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το Politico δημοσιεύει τη λίστα με τα επικρατέστερα ονόματα και τα μελλοντικά χαρτοφυλάκια τους στην Κομισιόν «φον ντερ Λάιεν ΙΙ». 

Το ενεργειακό φιάσκο της Ευρώπης φέρνει εκλογικά σοκ

Του Ariel Cohen

Η Ευρώπη κλυδωνίζεται τους τελευταίους μήνες από μια σειρά κρίσιμων εκλογικών μαχών. Στη Γερμανία, η λαϊκίστικη δεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κέρδισε τις εκλογές στο κρατίδιο της Θουριγγίας, σηματοδοτώντας την πρώτη νίκη ακροδεξιού κόμματος σε εκλογές γερμανικού κρατιδίου από το 1945. 

Η έκθεση Ντράγκι για την EE: Ζητάει νέο, υπερδιπλάσιο «Σχέδιο Μάρσαλ», πρόταση-ορόσημο για κοινό δανεισμό


Ο Mάριο Ντράγκι υποστήριξε ότι η ΕΕ σήμερα πρέπει να δαπανήσει τα διπλάσια από ό,τι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα με drones στο Κίεβο


Η Ρωσία εξαπέλυσε νέα επιδρομή με drones στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της νύχταw, ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μέσω Telegram.

Οι ΗΠΑ εξήγησαν τον λόγο γιατί δεν επιτρέπουν στην Ουκρανία τη χρήση αμερικανικών όπλων για προσβολή στόχων εντός ρωσικούς εδάφους


O Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, John Kirby, απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται η αμερικανική κυβέρνηση γιατί δεν δίνει άδεια στην Ουκρανία να πλήξει στόχους στην ενδοχώρα της Ρωσίας με αμερικανικούς πυραύλους, κυρίως με ATACMS. 

Σουηδία: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 440 εκατ. ευρώ για την Ουκρανία


Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι ένα ακόμη πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, το 17ο συνολικά, το οποίο θα περιλαμβάνει νέο εξοπλισμό στρατιωτικής υποστήριξης συνολικής αξίας 4,6 δισ. σουηδικών κορώνων ή 443 εκατ. δολαρίων.

H Κίνα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με τη Ρωσία


Οι δύο χώρες έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική και οικονομική τους συνεργασία τα τελευταία χρόνια, αντιδρώντας «στη δυτική ηγεμονία» και κυρίως σε αυτό που θεωρούν αμερικανική κυριαρχία στη διεθνή σκηνή

Έκθεση των Ρεπουμπλικάνων επικρίνει τη χαοτική αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν το 2021

AP Photo/Marco Ugarte

Οι Ρεπουμπλικάνοι δημοσιοποίησαν χθες Κυριακή εξαιρετικά επικριτική έκθεση για την αποχώρηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από το Αφγανιστάν το 2021, κατόπιν απόφασης του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, που τερμάτισε με απόλυτα χαοτικό τρόπο τον πιο μακρόχρονο πόλεμο στον οποίο ενεπλάκησαν ποτέ οι ΗΠΑ.