Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

16 Αυγούστου 1943: Η σφαγή στο Κομμένο Άρτας από τους γερμανούς...

Μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων στην ιστορία της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, διαπράχθηκε στις 16 Αυγούστου 1943 στο χωριό Κομμένο του νομού Άρτας. Οι ναζί σκότωσαν 317 άμαχους, ανάμεσά τους γυναίκες, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη.
Και, όπως συνήθως, κανείς δεν τιμωρήθηκε για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο μαρτυρικό χωριό.
Θα δούμε πώς διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, στηριζόμενοι, κυρίως στο βιβλίο "Η Φρίκη του Κομμένου" του Herman Frank Meyer ο οποίος βραβεύτηκε από την Κοινότητα του Κομμένου για το έργο και την έρευνά του, αλλά και σε αναφορές αυτόπτων μαρτύρων, κυρίως του Στέφανου Παππά, συγγραφέα του βιβλίου "Η Σφαγή του Κομμένου" (1996).

Εξαφανίζουν το Κόσοβο από το χάρτη: Αποσύρουν τις αποφάσεις αναγνώρισής του 15 κράτη

Εξαφανίζουν το Κόσοβο από το χάρτη. Αποσύρουν τις αποφάσεις αναγνώρισής του 15 κράτη.


Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει γνωστό το 15o κράτος που θα αποσύρει την απόφαση αναγνώρισης της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσις.

Σημειώνεται ότι η Τρίτη, η αμερικανική πρεσβεία στην Πριστίνα δημοσιοποίησε αίτημα των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας,

Ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ: «Γι'αυτό πανηγύρισα με τη γαλανόλευκη - Μου είπε "Θυμάσαι τι σας έκαναν οι Τούρκοι"»(Βίντεο)

Συγκλονίζει ο Ελληνοκύπριος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ Γιώργος Μερκής όταν εξηγεί τους λόγους που πανηγύρισε με την ελληνική σημαία μετά το ματς με τους προκλητικούς Τουρκοαζέρους στο Αζερμπαϊτζάν.
Αναλυτικά ο Γιώργος Μερκής μιλώντας στο Cablenet ανέφερε τα εξής μετά το ματς του ΑΠΟΕΛ επί της Καραμπάγκ που του έδωσε την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι.

Η Τουρκία βγάζει κι άλλο ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο - Δεκάδες οι παραβιάσεις ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου(Βίντεο)

Την ετοιμότητα των αρμοδίων στην Ελλάδα φαίνεται πως θέλει να δοκιμάσει για ακόμα μια φορά η Τουρκία καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται σύμφωνα με σχετική εξαγγελία να βγει από το λιμάνι του ένα ακόμα ερευνητικό σκάφος της Άγκυρας, πέρα από τα πλωτά γεωτρύπανα και τα ερευνητικά όπως το Barbaros που έχει γύρω από την Κύπρο.
Πιο συγκεκριμένα και όπως μεταδίδει το news.gr πρόκειται για το ωκεανογραφικό R/V TÜBİTAK MARMARA που σύμφωνα με την NAVTEX 0895/19 θα πλεύσει από τις 19 Αυγούστου μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου στην περιοχή των Δαρδανελίων και στην συνέχεια κατά μήκος των Τουρκικών ακτών στο Αιγαίο.

Αρνούνται την Ιστορία στα Σκόπια: Κατέστρεψαν πινακίδες στα αγάλματα Μ.Αλεξάνδρου & Φιλίππου που γράφουν είναι Έλληνες

Μια από τις βασικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν να υπάρχουν σαφέστατες αναφορές ότι οτιδήποτε αφορά το αρχαίο μακεδονικό ελληνικό βασίλειο και των Μέγα Αλέξανδρο όπως και τον Φίλιππο θα έχει γίνει αποδεκτό από το κράτος των Σκοπίων ότι θα ανήκει μονάχα στην ελληνική Ιστορία και δεν θα ξαναϋπάρξει προσπάθεια σφετερισμού της.