Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Μάρκος Μπότσαρης Ο λεοντόκαρδος και ακατάβλητος οπλαρχηγός

Ο αγνός «Αετός του Σουλίου» που χαρακτηρίστηκε «Λεωνίδας της Νεότερης Ελλάδας»!
Όταν ο Λόρδος Βύρων έφτασε στο Μεσολόγγι την 5η Ιανουαρίου 1824, μέσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα που του επιφύλαξε ο λαός και η πολιτική ηγεσία, εκείνος κατευθύνθηκε πρώτα στο μνήμα του Μάρκου Μπότσαρη, όπου δακρυσμένος ορκίστηκε στη μνήμη του άδολου πολεμιστή να δώσει ακόμα και τη ζωή του για την ελευθερία της Ελλάδας.

Αυτός ήταν ο σουλιώτης ηγέτης Μάρκος Μπότσαρης που τόσο ενέπνευσε τις πρώτες στιγμές της εθνικής μας παλιγγενεσίας και σφράγισε με τον πρώιμο χαμό του τη μοίρα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων. Κι αυτό γιατί τον θαύμαζαν όλοι, εντός και εκτός ελλαδικών τειχών, και όλοι ήθελαν ηρωικό χαμό σαν τον δικό του!

Αισοδοξία Αναστασιάδη ότι σύντομα θα επαναρχίσει ο διάλογος

Σε θετικότητα κλίμα έγινε η συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστιάδης, τονίζοντας πως ευελπιστεί ότι παρά τις διαφωνίες που παραμένουν, σύντομα θα γίνει κατορθωτό να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος, εάν και εφόσον, όπως τόνισε, προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλει και η Τουρκία, η οποία μέσα από έκνομες ενέργειες αντί να δημιουργεί ή να συμβάλλει στη δημιουργία θετικού κλίματος, οξύνει την ανασφάλεια και οξύνει την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Ριζικές αλλαγές στα Μέσα Μεταφοράς - Δείτε τις μας περιμένει

Σειρά ενεργειών με στόχο την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Νίκο Αθανασόπουλο.
Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετικές κατευθύνσεις του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη, επαναλειτουργούν, αλλά και ενισχύονται με περισσότερες βάρδιες εκδοτήρια σε σταθμούς του μετρό με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα και Σταθμός Λαρίσης.

Τη Δευτέρα η απόφαση της ιταλικής Γερουσίας για την πρόταση μομφής - Ο Σαλβίνι προειδοποιεί το Κίνημα Πέντε Αστέρων και το Δημοκρατικό Κόμμα να μην σχηματίσουν κυβέρνηση

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στην ιταλική Γερουσία θα συναντηθούν τη Δευτέρα προκειμένου να ορίσουν μια ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ανέφερε σήμερα το γραφείο Τύπου της άνω βουλής του ιταλικού κοινοβουλίου.
Η ακροδεξιά Λέγκα, η οποία κυβερνά σε συνασπισμό με το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, αλλά πρόσκειται στο Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Ενεργειακή Μεσογειακή Ένωση - Κουρδικό πρόβλημα και ΝΑΤΟ - Η ώρα της ανάκαμψης

Ενεργειακή Μεσογειακή Ένωση
Του Ν. Λυγερού

Οι Υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ είναι απόλυτα συντονισμένοι στα θέματα της αξιοποίησης των ΑΟΖ και των εξορύξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Υποστηρίζουν μάλιστα με τον πιο σαφή τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Με αυτήν την έννοια ο Ελληνισμός βρήκε άλλους πιο ισχυρούς συμμάχους για τις θέσεις του σε αυτή τη στρατηγική περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο προωθούν ενεργά τον αγωγό φυσικού αερίου που αφορά άμεσα την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και βέβαια την Ιταλία. Επίσης

Η Ελλάδα δεν θα τα βάλει κάτω - Η ενεργειακή σύνοδος και η ΑΟΖ

Η Ελλάδα δεν θα τα βάλει κάτω
Του Ν. Λυγερού

Με όλα αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια και με όλα όσα αντέξαμε δεν είναι η ώρα να τα βάλουμε κάτω. Έχουμε τεράστιο έμψυχο υλικό και μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα μας με τις γνώσεις που αποκτούμε. Είναι χαρακτηριστικό του Ελληνισμού να μαθαίνει συνεχώς, να επιλύει προβλήματα και στη συνέχεια να διδάσκει τις λύσεις, διότι είμαστε της εξωστρέφειας. Μπορεί να δεχτήκαμε πολλές ιδεολογικές πιέσεις και πολλοί να ήθελαν να τις ερμηνεύσουν ως εξωτερικές, ενώ ανακαλύψαμε τελικά την αλήθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα παρατήσουμε. Αντιθέτως έχει αρχίσει η απελευθέρωση και θα γίνει σε πολλαπλά

Η τουρκική κυβέρνηση καίει βιβλία - Η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας

Η τουρκική κυβέρνηση καίει βιβλία
Του Ν. Λυγερού

Όλες οι βαρβαρότητες αρχίζουν με τα βιβλία όταν θέλουν να καταστρέψουν τον πολιτισμό και την ιστορία, επειδή είναι αθώα και δεν μπορούν να αμυνθούν. Η τουρκική κυβέρνηση καίει εδώ και χρόνια βιβλία, γιατί ο φανατισμός της δεν έχει όρια. Τα πράγματα χειροτέρεψαν βέβαια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, αλλά η ιδέα της καταστροφής παραμένει η ίδια αφού επίσημα μιλά για καταπολέμηση του Γκιουλενισμού. Στην ουσία όμως πρόκειται για