Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΥΠΠΟ: Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών


Περιοχή επέμβασης και είσοδοι Αρχαίας Αγοράς

Η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Πολιτισμού. Μετά την ωρίμανση των μελετών για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων στον Κεραμεικό, σειρά έχει ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς. 

ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΦΥΛΟ, ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΣΕΞΙΣΜΟ


Ο φεμινισμός εδώ και δεκαετίες μας κηρύττει ότι η γλώσσα είναι σεξιστική ή τουλάχιστον αποκαλύπτει τον σεξισμό της κοινωνίας μας. Και αυτό επειδή αναφέρει συχνά την γυναίκα ως “κάτι άλλο”. Τεράστια ακαδημαϊκά ονόματα του φεμινισμού μας εξηγούν πως ο σεξισμός φαίνεται ξεκάθαρα στις λέξεις που αναφέρονται συγκεκριμένα σε γυναίκες. 

31 Ιουλίου 1919: Οι Τούρκοι «έβρασαν» 250.000 Έλληνες του Πόντου, μεταξύ Σινώπης και Κοτυώρων, σε θερμά λουτρά και μετά τους άφησαν να πεθάνουν στο κρύο


(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Η συγκλονιστική καταγγελία του Αμερικανού προέδρου του Κολεγίου Ανατόλια της Μερζιφούντας δρ Τζορτζ Γουάιτ

Από τον Τσάβες στον Μαδούρο: Τι συνέβη στη δημοκρατία της Βενεζουέλας;


Οι φιγούρες του Ούγκο Τσάβες, του Σιμόν Μπολίβαρ και του Νικολάς Μαδούρο σε μια τοιχογραφία κοντά σε ένα εκλογικό κέντρο κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στο Πετάρε της Βενεζουέλας, την Κυριακή

Της Julie Turkewitz από τους NYTimes 30 Ιουλίου 2024

Και …κλάμα το ψευδοκράτος, τα βάζει τώρα και με τους Αμερικανούς: Χαρακτηρίζει ως «απειλή» τη συνεργασία της Λευκωσίας και της Ουάσιγκτον, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα!!!


Ο ισλαμο-εθνικιστής κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ με Τούρκο στρατηγό σε τάφους Τουρκοκυπρίων. Φωτογραφία Ersin Tatar, @ErsinrTatar

Το παράνομο ψευτο-«υπεξ» του ψευδοκράτους ανέφερε ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της «ελληνοκυπριακής διοίκησης», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως απειλή κατά της παράνομης και μη αναγνωρισμένης «τδβκ» – όπως αναφέρεται στο ψευδοκράτος.

Επικοινωνία ΠτΔ με Στάρμερ – Μίλησαν για το Κυπριακό


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ.

“Δύο έθνη” Ελλάδα και Κύπρος κ. υφυπουργέ μας;


Έχουμε λάβει καταγγελίες από Κύπριους Απόδημους ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, στην ομιλία του στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ και της ΠΟΜΑΚ, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία μίλησε για “δύο Έθνη”, αναφερόμενος στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ερώτημα ΓΕΣ για πολυβόλα βομβίδων Mk19 Mod3 των M1117


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με καθυστέρηση παρουσιάζεται να εξελίσσεται η προσπάθεια πλήρους αποκαταστάσεως της συνθέσεως οπλισμού στα Τροχοφόρα Τεθωρακισμένα Οχήματα Αναγνωρίσεως M1117 (4×4) που έχει ήδη σε μεγάλους αριθμούς ο Ελληνικός Στρατός, ως παραχωρηθέν υλικό από τις ΗΠΑ. 

Στην Γαλλία τον Σεπτέμβριο το πλήρωμα της φρεγάτας ΚΙΜΩΝ για ταχύρρυθμα μαθήματα στα «μυστικά» των FDI * Και κόκκινος συναγερμός για τις παραιτήσεις και τις κενές θέσεις στις στρατιωτικές σχολές


Η εικόνα από το drone κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Λοριάν, είχε αποκαλύψει ότι ο ΚΙΜΩΝΑΣ, η πρώτη ελληνική FDI θα καταπλεύσει εντός του 2025, έχοντας 32 κελιά για πυραύλους ASTER 30 κι όχι 16 όπως ήταν η αρχική σχεδίαση η οποία εφαρμόζονταν με βάση το γαλλικό πρόγραμμα. Πηγή εικόνας: ERTnews

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Το φθινόπωρο αναμένεται να ταξιδέψουν στην Γαλλία οι επιλεγμένοι, από το Πολεμικό Ναυτικό, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που θα είναι το πλήρωμα παραλαβής της πρώτης φρεγάτας που θα εισέλθει στο δυναμικό του στόλου, ύστερα από σχεδόν τριάντα χρόνια.

Τους χρόνους αποκατάστασης βλαβών διαφημίζει η ΕΑΒ με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό σε C-130


Άμεση και αποτελεσματική ήταν η ανταπόκριση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε σε αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν η δεξιά πτέρυγά του προσέκρουσε σε στύλο εντός του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς, κατά τη στάθμευση του, στις 21 Ιουλίου. 

Ο ΥΕΘΑ στο 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού (vid./pics)


Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, μετέβη σήμερα, Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο «Λοχαγού (ΠΒ) Δελαπόρτα Σπυρίδωνος», στην Πάχη Μεγάρων, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ).

Φρέντι Μπελέρης: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 4ης Αυγούστου στη Χειμάρρα


Για μια ακόμη μεθόδευση του καθεστώτος του κ. Ράμα, κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Φρέντι Μπελέρη μετά την αναβολή της εκδίκασης του αιτήματος αποφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους για τις 2 Σεπτεμβρίου.

Εκλογές στη Χειμάρρα: Γιατί κατεβαίνω για δήμαρχος, λέει ο διάδοχος του Μπελέρη


Ιούλιος 31, 2024. Ελλάδα.

Φωτό-κείμενο: «Η Χειμάρρα σε κατάρρευση»/ Γκικουρίας: Έχω μπροστά μου όλο το κράτος στις 4 Αυγούστου»

Φρέντι Μπελέρης: Νέα αναβολή για τις 2 Σεπτεμβρίου στη δίκη για την υπό όρους αποφυλάκισή του


Οι δικαστές δεν εκδίκασαν το αίτημα, επικαλούμενοι τις καλοκαιρινές άδειες των λειτουργών

Αλβανία: συνελήφθη ο γενικός εισαγγελέας Αυλώνα που κατασκεύασε τον φάκελο του Μπελέρη

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GEORGE VITSARAS

Συνελήφθη στην Αλβανία, κατόπιν ενεργειών προς την κυβέρνηση της χώρας των διωκτικών αρχών της Γερμανίας, του Βελγίου και της Γαλλίας, ο γενικός εισαγγελέας Αυλώνας, Aurel Zarka και συνεργάτης του Έντι Ράμα.

Τα Σκόπια αποφεύγουν να συνδεθούν με τον Διάδρομο 8 με τη Βουλγαρία


Ο Διάδρομος 8

Ιούλιος 31, 2024. Ελλάδα.

Μόλις πριν από μία ημέρα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε ότι είναι «τρέλα για τα Σκόπια να σπαταλούν χρήματα στον Διάδρομο 8» προς τη Βουλγαρία.

Τζέιμς Ο’ Μπράιεν: Οι ΗΠΑ εργάζονται για να εγγυηθούν ότι η Βόρεια Μακεδονία θα σεβαστεί τη συμφωνία με την Ελλάδα


Οι ΗΠΑ εργάζονται ώστε η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Τζέιμς Ο’ Μπράιεν. Κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, ο Αμερικανός διπλωμάτης υποστήριξε ότι οι επαφές των Αμερικανών νομοθετών είναι χρήσιμες ώστε η Βόρεια Μακεδονία να παραμείνει προσηλωμένη στη συμφωνία.

Η Τουρκία θα απευθύνει πρόσκληση στον Αμπάς να μιλήσει στο κοινοβούλιο


Νωρίτερα, σύσσωμη η τουρκική πλευρά είχε καταδικάσει τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια

Η Τουρκία καταδικάζει την «ειδεχθή δολοφονία» Χανίγια - Επιρρίπτει ευθύνες στο Ισραήλ

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν  AP Photo/Jacquelyn Martin

Η Τουρκία καταδίκασε την «ειδεχθή δολοφονία» - όπως την χαρακτήρισε - του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ιδεολογικά κοντινού στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

Ισμαήλ Χανίγια: «Κατάπτυστη» χαρακτηρίζει ο Ερντογάν τη δολοφονία - «Σιωνιστική βαρβαρότητα»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο και την ανθρωπότητα να σταθούν «ενάντια στην τρομοκρατία του Ισραήλ»

Ανάλυση Τι ξημερώνει στη Μέση Ανατολή μετά την εξουδετέρωση του Ισμαήλ Χανίγια

Λάζαρος Καμπουρίδης

Η εξουδετέρωση του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη αποτελεί σίγουρα μια επίδειξη των δυνατοτήτων της ισραηλινής πολεμικής μηχανής να πετυχαίνει χειρουργικά πλήγματα εναντίον στόχων σημείου σε μεγάλες αποστάσεις και εδαφικές επικράτειες άλλων χωρών. Από την άλλη πλευρά όμως θα επηρεάσει τις εξελίξεις στη σύγκρουση Χαμάς - Ισραήλ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός. 

Η επόμενη μέρα για τη Χαμάς: Η δολοφονία Χανίγια δεν θα την καταστρέψει, εκτιμούν αναλυτές - Οι πιθανοί διάδοχοι


Για δεκαετίες, το όνομα του Χανίγια ήταν συνώνυμο με εκείνο της Χαμάς - Αναλυτές εκτιμούν ότι η δολοφονία του είναι απίθανο να απειλήσει την ύπαρξη της Χαμάς

Spike NLOS: Με τους πυραύλους που έχουν ξετρελάνει την Ελλάδα η επίθεση του Ισραήλ στον ηγέτη της Χαμάς

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς η συμφωνία με την Ελλάδα για την πώληση αντιαρματικών πυραύλων ανέρχεται στα 400 εκατ. δολάρια.

Διονύσης Αντωνέλλος

Το τεράστιο ρίσκο Νετανιάχου που μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ


Η δολοφονία, με διαφορά λίγων ωρών, υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ και του ηγέτη της Χαμάς φέρνει την αντιπαράθεση σε νέο επίπεδο. Τα σενάρια αντίποινων, οι θολές κόκκινες γραμμές και ο πονοκέφαλος των ΗΠΑ.

Χεζμπολάχ: «Θολώνει τα νερά» για τον θάνατο του Φουάντ Σουκρ από το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό


Η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα 31/7/2024 ότι ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Φουάντ Σουκρ βρισκόταν μέσα στο κτίριο στα νότια προάστια της Βηρυτού που στοχοθετήθηκε από ισραηλινή επιδρομή, αλλά δεν διευκρίνισε οτιδήποτε σχετικά με την τύχη του.

Χαμενεΐ: Καθήκον του Ιράν να εκδικηθεί για τη δολοφονία Χανίγια - "Το Ισραήλ θα τιμωρηθεί σκληρά"


Η εκδίκηση για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, είναι "καθήκον της Τεχεράνης", καθώς αυτή συνέβη στην ιρανική πρωτεύουσα, δήλωσε την Τετάρτη ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ανάλυση Guardian: Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός περιφερειακού πολέμου


Ο Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα ενώ βρισκόταν στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη.

CNNi: Εντείνονται οι φόβοι για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία Χανίγια

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια (Dalati Nohra/Lebanese Official Government via AP, File)

Η δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, αποτελεί μια μεγάλη κλιμάκωση που εντείνει τους φόβους για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

ΗΠΑ για δολοφονία Χανίγια: Δεν εμπλεκόμαστε, ούτε γνωρίζαμε ότι θα συμβεί


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.51

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στάθηκε στη σημασία της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον ούτε γνώριζε ούτε συμμετείχε με οιονδήποτε τρόπο στη δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Δολοφονία Χανίγια: Στο χείλος του πολέμου η Μέση Ανατολή- Έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» απευθύνει η Ρωσία


Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα ενός μεγάλου πολέμου και οι βασικοί παίκτες συνεχίζουν να ανεβάζουν τα στοιχήματα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, καταδικάζοντας τη δολοφονία σε επιδρομή στην Τεχεράνη του πολιτικού ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και απευθύνοντας έκκληση σε όλες τις πλευρές να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Μέση Ανατολή σε έναν ευρείας κλίμακας πόλεμο.

Κίεβο: Οι ουκρανικές δυνάμεις λένε ότι κατέρριψαν πύραυλο και 89 drones κατά την μεγαλύτερη ρωσική επίθεση του τελευταίου μήνα


Η Ουκρανία κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι εκτόξευσε τη νύχτα έναν πύραυλο cruise και 89 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) επίθεσης, ιρανικής κατασκευής, δηλώνοντας ότι όλοι οι στόχοι καταρρίφθηκαν.

Πούτιν: Διπλασιάζει τα ποσά που προσφέρονται σε εθελοντές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διπλασίασε σήμερα τα ποσά που προκαταβάλλονται σε εθελοντές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, σε μια κίνηση που στόχο έχει να διευκολύνει τη στράτευση αλλά πιθανόν να δημιουργήσει ανισορροπίες σε μια υπερθερμασμένη οικονομία.