Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Γεώργιος Κουντουριώτης

Ο Γεώργιος Κουντουριώτης γεννήθηκε στην Ύδρα το 1782 και ήταν γιος του έμπορου Ανδρέα Κουντουριώτη (? - 1799) και της Μαρίας Κοκκίνη, κόρης του πλούσιου έμπορου Λάζαρου Κοκκίνη. Μετά τη δολοφονία του πατέρα του το 1799, ο Γεώργιος Κουντουριώτης, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Λάζαρο, ασχολήθηκε με το εμπόριο και τον εφοπλισμό. Κατά τις παραμονές της Επανάστασης του 1821 η οικογένειά τους διέθετε τα μισά από τα εμπορικά πλοία της Ύδρας και ο ίδιος εθεωρείτο ο πιο πλούσιος Έλληνας της εποχής του. Ο Γεώργιος Κουντουριώτης, αν και υστερούσε σε ηγετικά προσόντα έναντι του αδελφού του Λάζαρου, διακρίθηκε στην πολιτική. Συμμετείχε ως πληρεξούσιος της Ύδρας στη Β’ Εθνοσυνέλευση του Άστρους (1823), στη Γ’ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας (1827) και στη Δ’ Εθνοσυνέλεση του Άργους (1829). Χρησιμοποιώντας τα χρήματά του, καθώς και την πρώτη δόση των αγγλικών δανείων, απέκτησε ουσιαστική υπεροχή έναντι των αντιπάλων του. Στις 12 Ιουνίου 1824 και αφού είχαν προηγηθεί αιματηρές αδελφοκτόνες συγκρούσεις, η κυβέρνησή του εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο.

Η αλήθεια που δεν θέλουν να σκέφτονται! Τουρκικό δημοσίευμα αφιερωμένο στην… κυβέρνηση, (Βίντεο)

Η εφημερίδα «Χουριέτ» έδειξε τι συμβαίνει...

«Η Τουρκία είναι η πατρίδα πολλών αρχαίων πολιτισμών και αυτοκρατοριών. Τα ευρήματα της πλούσιας αυτής ιστορίας είναι ακόμα εμφανή στις αρχαίες πόλεις της Ανατολίας».

Αυτά έγραψε προσφάτως η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, η οποία παρουσιάζει πέντε αρχαίες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ πόλεις που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί στην Τουρκία, σβήνοντας από εκεί τους Έλληνες της Μικράς Ασίας.

Την Έφεσο την χαρακτηρίζει ως «εξαιρετικό παράδειγμα Ρωμαϊκής πόλης-λιμανιού».

Βακτήριο που «τρώει» σάρκες σε έξαρση στην Αυστραλία

Μια περίεργη νόσος τρομοκρατεί τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Αυστραλίας.

Τα πρώτα σημάδια της μοιάζουν με ηλιακά εγκαύματα στο δέρμα, τα οποία εξελίσσονται σε επώδυνα έλκη που εκκρίνουν δύσοσμο υγρό και κάνουν τα άκρα να μοιάζουν σα να έχουν προσβληθεί από γάγγραινα.

Η πάθηση οφείλεται σε ένα βακτήριο που ονομάζεται Buruli το οποίο προκαλεί όλο και περισσότερες λοιμωξεις στην εν λόγω περιοχή. Οι γιατροί χορηγούν ισχυρή αντιβιοτική αγωγή – όπως αυτή που χρησιμοποιείται στη φυματίωση και τη λέπρα – για να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη, που… τρώει τις σάρκες των ασθενών.

Ηχηρό μήνυμα Καΐρου στην Άγκυρα με τη συνάντηση Δένδια – Σούκρι: Συντονισμός σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Σε θερμό κλίμα υποδέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο Αιγύπτιος ομόλογός του Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο νωρίτερα την Κυριακή. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου στο twitter.

Σε μήνυμά του στο twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Αχμέντ Χάφεζ, κάνει λόγο για συντονισμό των δύο πλευρών για διμερή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τονίζοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις των δύο χωρών. Όπως αναφέρει ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.

«ΗΝΙΟΧΟΣ»: Δέος από το «Elephant Walk» στην 117 ΠΜ - Δεκάδες μαχητικά απογειώνονται ταυτόχρονα – Εντυπωσιακές εικόνες(Βίντεο)

Οι δυνάμεις των χωρών που βρίσκονται στο σημείο, πραγματοποίησαν τη γνωστή και αρκετά ριψοκίνδυνη μαζική απογείωση αεροσκαφών ή αλλιώς «elephant walk».

Δέος προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την 117 Πτέρυγα Μάχης όπου βρίσκονται μαχητικά αεροσκάφη από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ισπανία στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ».

Μάλιστα οι δυνάμεις των χωρών που βρίσκονται στο σημείο, πραγματοποίησαν τη γνωστή και αρκετά ριψοκίνδυνη μαζική απογείωση αεροσκαφών ή αλλιώς «elephant walk».

HNIOXOS 21, έτσι τη βλέπει η USAF! Η κορυφαία άσκηση από Αμερικανικής πλευράς

 

Η USAF μοιράζεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τον ΗΝΙΟΧΟ 2021. Εμείς τις μοιραζόμαστε μαζί σας!

Ο Ντράγκι σώζει (ότι έχει απομείνει από) την τιμή της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι δεν θα διορθώσει τίποτα σχετικά με τα πρόσφατα σχόλιά του σχετικά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν του ζητήθηκε να το κάνει από τον πρώην ιταλό πρέσβη στην Άγκυρα Λουίτσι Ματιόλο, ανέφερε την Πέμπτη το BBC Turkish, επικαλούμενο ιταλικές πηγές.

Ο Ματιόλο είπε στον Ντράγκι ότι το να αποκαλεί τον Ερντογάν «δικτάτορα» θα μπορούσε να έχει «σοβαρές συνέπειες», ανέφερε η ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα.

«Αυτό πρέπει κάπως να διορθωθεί», είπε ο Ματιόλο στον Ντράγκι, σύμφωνα με τη Λα Στάμπα, στην οποία απάντησε ο πρωθυπουργός, «Δεν θα διορθώσω τίποτα».

Η ανοησία ορισμένων… που βλέπουν προσέγγιση του Ισραήλ με την Τουρκία

Συχνά-πυκνά δημοσιεύονται κείμενα σε αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης, τα οποία προβλέπουν μονίμως τη βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας και του Ισραήλ. Και μονίμως διαψεύδονται. Όμως η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή είναι ασταμάτητη. Η παραγωγή fake news είναι συνεχής. Τα αναληθή δημοσιεύματα αναδημοσιεύονται στα ελληνικά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα γίνεται …πανηγύρι. Χαίρονται μερικοί, διότι δήθεν το Ισραήλ «πρόδωσε» την Κύπρο και την Ελλάδα.

TOY ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL
 

Άσχετα αν ο υπουργός Εξωτερικών του Εβραϊκού Κράτους ήταν μέχρι προχθές στην Πάφο με τους