Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΑΡΓΩ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ

1) Αργώ. Το αρχαίο διαστημόπλοιο

Είναι ευνόητο ότι ένα πλοίο δεν μπορεί να ξεκινάει από τις Αλπεις ούτε να πετάει πάνω από τη Λιβύη, αλλά ούτε, όπως αναφέρεται στο παρακάτω απόσπασμα, να βρίσκεται σε μια κλειστή λίμνη όπως η Τριτωνίδα. Σχετικά με αυτό το θέμα γράφει ο Ηρόδοτος: «Ενώ η Αργώ περιέπλεε τον Μαλέα, παρασύρθηκε, όπως λένε, από βόρειο άνεμο και ρίχθηκε μακριά, στη Λιβύη. Πριν όμως αντιληφθεί την ξηρά, ρίχθηκε στα βράχια της λίμνης Τριτωνίδας».

Επίσης, ο Ι. Ρισπέν στο έργο του Ελληνική Μυθολογία αναφέρει ότι:

Τρισδιάστατοι Εκτυπωτές - Μια απροσδόκητη Επανάσταση;

3dprinter03sΦανταστείτε τη ζωή σας σ' ένα κόσμο όπου θα μπορείτε να κατασκευάσετε εσείς ο ίδιος οτιδήποτε χρειάζεστε, άκοπα και αβίαστα. Φανταστείτε μια εποχή όπου για να αποκτήσετε τα ρούχα που σας αρέσουν, διάφορες οικοσυσκευές, μικρο-εργαλεία και άλλα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε σε αχανή και φασαριόζικα πολυκαταστήματα ή να εξερευνάτε αμέτρητες ιστοσελίδες προκειμένου να συγκρίνετε τιμές, τρόπους πληρωμής και διαδικασίες παραλαβής. Αντίθετα, το μόνο που θα χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε το αντικείμενο της αρεσκείας σας από κάποια ιστοσελίδα και να δώσετε μια εντολή στον υπολογιστή σας, και μετά το αντικείμενο θα κατασκευάζεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από ένα μηχάνημα που θα έχετε στο γραφείο σας!

MEΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ/ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ …..ΤΡΕΛΟ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ… ΣΕΝΑΡΙΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ

Του Δρα ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ
Από το analystsforchange

Το παρακάτω κείμενο θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει με την κατάλληλη διαμόρφωση – προσαρμογή και την υποστήριξη της χολιγουντιανής τεχνολογίας μια ταινία δράσης που ενδεχομένως να σημείωνε αρκετά μεγάλη επιτυχία. Αλήθεια πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρισκόμαστε από μια τέτοια εξέλιξη; Ας αναρωτηθούμε όλοι μας, ο καθένας από τη σκοπιά του και ας υιοθετήσουμε το παρακάτω κείμενο είτε ως οιωνό μελλοντικών γεγονότων, είτε ως ένα ανάγνωσμα απογευματινής χαλάρωσης.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ

Ο οικονομολόγος και ιδρυτής των AegeanTimes, αποκαλύπτει και κατηγορεί ευθέως συγκεκριμένα άτομα που έριξαν τη χώρα μας στην δίνη της κρίσης! Ενα απίστευτο βίντεο, στο οποίο σε κάθε λεπτό περιέχεται και μια συγκλονιστική αποκάλυψη!!! Ενα βίντεο στο οποίο ένας οικονομολόγος συνθέτει κομμάτι-κομμάτι το δύσκολο παζλ!!!



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ...

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΜΙΑΣ

Την απίστευτη ιστορία μιας μούμιας που ανακάλυψε το 1857 στη Θήβα, Σκωτσέζα αρχαιολόγος έφεραν στο φως με κάθε λεπτομέρεια οι επιστήμονες.
Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας κατάφεραν να «ζωντανέψουν» την μούμια ηλικίας 2.000 ετών!
Της έφτιαξαν το πρόσωπο και βρήκαν όλα τα μυστικά που έκρυβε η σαρκοφάγος. Από την αιτία θανάτου, την εργασία που έκανε, αν ήταν πλούσια ή όχι , το πιστοποιητικό θανάτου μέχρι τα φυλαχτά που είχε πάνω της. Πώς έγιναν όλα αυτά ; Με τη συνδρομή διάφορων ειδικοτήτων και ενός αξονικού τομογράφου!

Ο δρόμος φάντασμα που έχει βυθιστεί 3 φορές και στοίχισε 37.000.000 ευρώ!!! (Φωτό)


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «αμαρτωλό έργο» αλλά θα ήταν δύσκολο να αποδοθεί η ηθική και φυσική αυτουργία του αμαρτήματος στο υπεύθυνο πρόσωπο.

Ας το αποκαλέσουμε λοιπόν το «έργο της διολίσθησης» μιας και βασική, γεωλογική αιτία είναι η πλάκα διολίσθησης που βρίσκεται κάτω από το έργο αλλά και κάτω από τις πολιτικές και τεχνικές ευθύνες.

«Συγκέντρωση χρημάτων για τα εισιτήρια της Αλ Σάλεχ»

Η δήλωση της νεαρής επικοινωνιολόγου του ΠΑΣΟΚ στη σαββατιάτικη «Ελευθεροτυπία» προκάλεσε σάλο και φυσικά δεν άργησε να μπει στο στόχαστρο των social media.
«Θεός φυλάξοι! Θα μεταναστεύω στο Παρίσι» ήταν η απάντηση της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook με τίτλο: «Συγκέντρωση χρημάτων για τα εισιτήρια της Αλ Σάλεχ» και υποσημείωση:
«Όσα περισσότερα χρήματα συγκεντρωθούν, τόσο πιο μακρινός ο προορισμός. Ξηλωθείτεεεε!». Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που ποστάρουν γυμνές φωτογραφίες της Αλ Σάλεχ από τις αισθησιακές φωτογραφήσεις που είχε κάνει στο παρελθόν.

Η απίστευτη ιστορία φοιτητή που μπλέχτηκε άθελά του σε παγκόσμιο σκοτεινό διαδικτυακό «παιχνίδι»

Όταν ένας ανυποψίαστος μεταπτυχιακός φοιτητής από το Μπρούκλιν, παρακινημένος από τη βαρεμάρα του, αποφάσισε ένα βράδυ να περιηγηθεί στο διαδίκτυο, δεν μπορούσε να πιστέψει με τίποτα τι θα ακολουθούσε.
Ότι θα κατέληγε να βρεθεί από το πουθενά μπλεγμένος σε ένα «παιχνίδι αναζήτησης» που θα τον παρέσυρε στους πιο σκοτεινούς διαδρόμους του διαδικτύου, στο λεγόμενο Βαθύ Ιστό (deep web) και θα του αποκάλυπτε την ύπαρξη ενός ολόκληρου μυστικού κόσμου που εκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη!

Ο Ελληνας που βρήκε ίχνη αρχαίων εξωγήινων!

Μπορεί οι επιλογές του στην… κομμωτική να φαντάζουν παράξενες, ίσως όμως έπαιξαν κι αυτές ρόλο στη διεθνή καταξίωσή του ως ενός από τους πιο διάσημους υποστηρικτές της θεωρίας ότι τα θεϊκά όντα που αναφέρονται σε όλες τις θρησκείες δεν ήταν παρά επισκέπτες από το Διάστημα! 


Ο Giorgio Tsoukalos, πασίγνωστος από την τηλεοπτική σειρά «Αρχαίοι εξωγήινοι» του History Channel αλλά και πρώην… bodybuilder, είναι κι αυτός… πατριωτάκι μας!

Οταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε το «κούρεμα» στον Ντομινίκ Στρος Καν

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ mignatiou

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προφανώς ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του καταστροφέα της Ελλάδας, Όλι Ρεν και αισθάνθηκε την ανάγκη να δικαιολογήσει με ανακρίβειες και «σενάρια καταστροφής» την ανύπαρκτη διαπραγματευτική του τακτική τους κρίσιμους μήνες πριν την υπογραφή του Πρώτου Μνημονίου, αλλά και μετά, για το μείζον θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Η τοποθέτησή του έγινε μέσω «πύρινης» ανακοίνωσης του στενού του συνεργάτη κ. Γιώργου Ελενόπουλου.

Ο Νιγηριανός με το ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη!

Αυτό είναι το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη! Το Seaburn εδρεύει στις 33-18 Broadway και προσφέρει μια ποικιλία από ελληνικά βιβλία. Τα θέματα που περιλαμβάνονται είναι: αρχαία λογοτεχνία και ιστορία, σύγχρονη λογοτεχνία, βιογραφίες, μελέτες, ακόμα και βιβλία τέχνης. Τα βιβλία είναι γραμμένα στα ελληνικά και αγγλικά.

Πού κρύβεται η είδηση;

Ο 48χρονος ιδιοκτήτης Sam Chekwas είναι Νιγηριανός ο οποίος αισθάνεται και είναι περήφανος ως Έλληνας και μιλά άπταιστα ελληνικά.

Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με δεκάδες μαχητικά ΑΦΝΣ και ελικόπτερα-34 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΕΧ!

Ένα Αιγαίο με δεκάδες μαχητικά και ΑΦΝΣ και ελικόπτερα είχαμε σήμερα καθώς τουρκικές αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν για άλλη μια φορά μια επίδειξη ισχύος.  

Οι Τούρκοι επιστράτευσαν 8 μαχητικά αεροσκάφη, 2 αεροσκάφη ΑΦΝΣ και 2 ελικόπτερα από τουρκικές φρεγάτες προκειμένου να  διαπιστώσουν στην πράξη την ποιότητα και την ετοιμότητα του ελληνικού συστήματος Αεράμυνας.

Τουρκική φρεγάτα έξω από την Αττική είδαν Έλληνες ψαράδες!!!ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ!


Τουρκική φρεγάτα εθεάθη πριν από λίγη ώρα ανοικτά της Αττικής, εντός των χωρικών υδάτων μας με κατεύθυνση βορεια προς Καφηρέα. 

Εγινε αντιληπτή από ψαράδικα σκάφη.
Η φρεγάτα βρισκόταν στο Ν.Α. Αιγαίο στην περιοχή του Καστελόριζου μετέχοντας σε άσκηση του τουρκικού Ναυτικού.
Η τουρκική φρεγάτα κλάσης Ο.H. Perry F-491 GIRESUN,εισήλθε στις 15:35 στα Eθνικά Xωρικά Yδατα μεταξύ  Κέας και Μακρονήσου και εξήλθε λιγη ώρα μετά τις 18:50 από το στενό του Καφηρέα.

Χ.Ξηρός: "Όταν γυρίσω θα σας γαμ@σ@"-ΤΟΥΣ "ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ" ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ

Επιστολή δύο σελίδων ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Χριστόδουλος Ξηρός, υπογράφοντας ως «Χριστόδουλος Ξηρός: Ελεύθερο μέλος της 17 Ν».
Στην επιστολή ο ίδιος ανέβασε και μια φωτογραφία του αλλά και ένα βίντεο, προφανώς κάνοντας πλάκα στο σύστημα το οποίο τον απελευθέρωσε δίνοντάς του άδεια, όχι μία αλλά εννέα φορές!
Και αυτά που λένε οι Αμερικανοί περί "Αδιανόητο να δίνονται άδειες σε τρομοκράτες" και ότι "Διαφεύγουν μέλη της 17Ν" να ρωτήσουν τους πράκτορές τους της εποχής των συλλήψεων της 17Ν, γιατί "δέχθηκαν" να σταματήσουν εκεί οι συλλήψεις και να μην αναζητηθούν οι άλλοι που βρίσκονταν ιεραρχικά επάνω από την ομάδα των εκτελεστών...

Τραγωδία στο Φαρμακονήσι(Βίντεο)

Σκάφος με 28 επιβαίνοντες παράνομους μετανάστες 2 Σύριους και οι υπόλοιποι Αφγανοί ανετράπη με αποτέλεσμα να αγνοούνται 12 άτομα εκ των οποίων 9 παιδιά και τρεις γυναίκες, κατά δήλωση τους.

Το πρωί το σκάφος εντοπίστηκε από το πλωτό του λιμενικού που έσπευσε στο σημείο για να ρυμουλκήσει το 8μετρο ξύλινο αλιευτικό Τουρκικού τύπου.

Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης 2 άτομα έπεσαν στη θάλασσα και οι υπόλοιποι μετακινήθηκαν προς εκείνη την πλευρά της βάρκας για να τον πιάσουν με αποτέλεσμα να χαθεί το κέντρο βάρους της βάρκας και να ανατραπεί.

Παναγιωτόπουλος: Δεν πουλάμε την κληρονομιά μας

«Η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, από την αρχαιότητα μέχρι το σύγχρονο πολιτισμό, ανήκει διαχρονικά στο Ελληνικό Έθνος» ανέφερε ο υπουργός σχετικά με τα περί ιδιωτικής αξιοποίησης των ελληνικών αρχαιοτήτων.«Δεν πουλάμε, δεν ιδιωτικοποιούμε την κληρονομιά μας. Είμαστε όμως ανοιχτοί σε κάθε είδους συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να αναβαθμίσουμε και να προβάλουμε καλύτερα τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους».

Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη

Ομάδα περίπου 10-15 ατόμων εκσφενδόνισαν τρεις ή τέσσερις βόμβες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του Κινήματος και εξαφανίστηκαν - Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή σοβαρές υλικές ζημιές.Ομάδα περίπου 10-15 ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50, στο κέντρο της Αθήνας.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 19:25 το απόγευμα της Δευτέρας.

Σοκ στο οικονομικό επιτελείο μετά την απόφαση του ΣτΕ Αύξηση από 200 ευρώ το μήνα και αναδρομικά 3.500 ευρώ στους ενστόλους!

Τα πάνω κάτω από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανατρέπει την εισοδηματική - Τρόπους για να καλύψει τη νέα μαύρη τρύπα των 300 εκατ.ευρώ αναζητούν στην κυβέρνηση - Τα σενάρια που εξετάζονται .Τον δρόμο να πάρουν αυξήσεις και ωριμάνσεις που ξεπερνούν τα 200 ευρώ κατ’ελάχιστον οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ανοίγει πλέον η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις μισθών που υπέστησαν οι ένστολοι.

«Χαρακώματα» Χατζηδάκη – Γεωργιάδη για τα φαρμακεία – super market

«Χαρακώματα» Χατζηδάκη – Γεωργιάδη για τα φαρμακεία – super market
Νέο μέτωπο ανοίγει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με αφορμή το tool-kit του ΟΟΣΑ που προβλέπει την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ακόμη και σε super-markets.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει έτοιμος να φέρει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, μαζί με την απελευθέρωση της πώλησης ψωμιού και την επέκταση του χρόνου ζωής του γάλακτος, ωστόσο σε αυτή την προοπτική φέρεται να αντιδρά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας αφενός να μην ανοίξει η αγορά ή, αν αυτό συμβεί, να προβλέπεται τουλάχιστον η παρουσία φαρμακοποιού στους χώρους πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Μικρή άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ-Στις 108,26 μονάδες ο Γενικός Δείκτης


Λευκωσία: Μικρά κέρδη παρουσίασε το κυπριακό Χρηματιστήριο τη Δευτέρα.

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 0,10% και έτυχε διαπραγμάτευσης στις 108,26 μονάδες. Αντίθετα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 0,65%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 53,73 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις €84.777,38.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινήθηκαν τα Ξενοδοχεία με 0,57% και η Παράλληλη Αγορά με 0,69%.

Πτωτικό χατ-τρικ στο Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε την Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση με «συγκρατημένη» συναλλακτική δραστηριότητα, λόγω και της αργίας στην Wall Street.

Ο Γενικός Δείκτης «μετράει» έτσι τριήμερες απώλειες 3,44%, ενώ τα συνολικά του κέρδη εντός του έτους περιορίζονται, μετά το σημερινό κλείσιμο, σε 6,61%.

Η αγορά διατηρεί το ενδιαφέρον της επικεντρωμένο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της τρόικας και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με φόντο και τις διαφαινόμενες... επιπλοκές από την απόφαση του ΣτΕ.