Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Συνεχίζεται επί 22 χρόνια το σίριαλ του Αχελώοου - Νέα, η όγδοη, απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει την εκτροπή

To 1991 η Βαρκελώνη ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Λιονέλ Μέσι ήταν μόλις τεσσάρων χρονών. Εκείνη την σαφώς πιο ανέμελη εποχή το Συμβούλιο της Επικρατείας καταπιάνονταν για πρώτη φορά με το θέμα της εκτροπής του Αχελώου ποταμού.
Εκτοτε πέρασαν 22 χρόνια, ο Μέσι έχει γίνει ο νούμερο ένα σταρ του ποδοσφαίρου και το ΣτΕ ασχολείται ακόμα με την εκτροπή του Αχελώου.

Ξαφνική εμπλοκή στη ΔΗΜΑΡ: Δέσμευσαν τον Κουβέλη να ζητήσει ΕΡΤ και όλους τους εργαζόμενους -Στις 9.30 τελικά η σύσκεψη

Η κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς δημιουργεί νέα δεδομένα στην βραδινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία θα ξεκινήσει με μια μιάμιση ώρα καθυστέρηση, στις 9:30 το βράδυ.
Με δεδομένες τις γκρίνιες και τους προβληματισμούς που υπήρχαν από το πρωί στην αγίου Κωνσταντίνου τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αφού ενημερώθηκαν από τον Φώτη Κουβέλη για τις χθεσινές συζητήσεις στο Μαξίμου, ψήφισαν. Και αποφάσισαν ο κ. Κουβέλης να ζητήσει στη σημερινή τρίτη συνάντηση:

ΔΙΩΓΜΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ-Σκηνές-σοκ: Η ισοπέδωση της χριστιανικής συνοικίας της αλ-Κουσέιρ από τους ισλαμιστές στην Συρία(Bίντεο)

Συγκλονιστικές σκηνές κατέγραψε ένα αμερικανικό τηλεοπτικό συνεργείο για λογαριασμό του CNN από την καταστροφή που προκαλεσαν οι ισλαμιστές αντάρτες στην πόλη αλ-Κουσέιρ της Συρίας και ειδικά σε οτοδήποτε χριστιανικό.
Στα πρώτα δεύτερα φαίνεται μια χριστιανική ελληνορθόδοξη εκκλησία ολοσχερώς κατεστραμμένη (εν συνεχεία δείχνει και το εσωτερικό της). Οι κάτοικοι της πόλης υποδέχθηκαν τον εθνικό Στρατό της χώρας ως ελευθερωτές.
Ένας γέροντας της πόλης μιλάει στο ρεπορτάζ και εναποθέτει τις ελπίδες του στην κυβέρνηση Άσαντ λέγοντας "Φυσικά και θέλουμε να επιστρέψουμε στην ομαλή ζωή,, ελπίζουμε η κυβέρνηση ότι θα ξανακάνει την Αλ Κουσείρ βιώσιμη".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ 

 

Ο Arístides Mínguez για την ΕΡΤ(Βίντεο)

Ένας από τους εμπνευστές του "Gracias Grecia", ο Arístides Mínguez ανέβασε στο YouTube την άποψή του για το θέμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας.

Ο Ισπανός καθηγητής που μιλά ελληνικά στο βίντεο είναι ο ίδιος που πριν λίγους μήνες, μαζί με τους φοιτητές του, δημιούργησε το βίντεο "Gracias Grecia" ευχαριστώντας τη χώρα μας για όσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα, την καταλυτική συμβολή της στην παγκόσμια ιστορία, την Ηθική, τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη, τη διαλεκτική και τη φιλοσοφία.

Νομιμοποίηση για να προχωρήσουν ζητούν Βενιζέλος - Κουβέλης

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Από το  real.gr
 
 
Τη νομιμοποίηση από τα όργανα των κομμάτων τους επιθυμούν να πάρουν σήμερα Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να προχωρήσουν σε μία «έντιμη συμφωνία» διατήρησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας απόψε, στο τρίτο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών εντός της εβδομάδας.

Οι δύο πλευρές, ο Αντώνης Σαμαράς από την μία και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης από την άλλη (κινούνται σε πλήρη σύμπνοια, με συνεννόηση και σε κοινή γραμμή οι δύο μικρότεροι εταίροι), φέρονται να έχουν ήδη προχωρήσει σε αμοιβαίες υποχωρήσεις, που μένει όμως να φανεί αν είναι και αρκετές για τη διατήρηση του παρόντος κυβερνητικού σχήματος.

Επίθεση Τσοχατζόπουλου κατά Βενιζέλου

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Νέες βολές σε βάρος των διαδόχων του εξαπέλυσε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενώ δεν άφησε στο απυρόβλητο ούτε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Όπως είπε ο πρώην υπουργός το 2009 ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως υπουργός Εθνικής Άμυνας «άλλαξε τη σύμβαση για τα υποβρύχια και έκανε ένα τεράστιο λάθος. Κατήργησε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα και πλέον αγοράζουμε οπλικά συστήματα στην ονομαστική τους τιμή».
Την άποψη αυτή φαίνεται να συμμερίστηκε και ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος ο οποίος υποστήριξε ότι το πρόβλημα δεν ήταν οι συμβάσεις αλλά η υλοποίησή τους. Χαρακτήρισε μάλιστα τεράστιο λάθος την κατάργηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων λέγοντας «είμαστε ανίκανοι στην Ελλάδα. Τα καταργήσαμε γιατί δεν μπορούμε να τα υλοποιήσουμε».

Θα πληρώσουμε 1.3 δισ. ευρώ στους κερδοσκόπους

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ
Θησαυρίζουν εις βάρος της Ελλάδας οι υποτιθέμενοι σωτήρες!
Την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν από την έλλειψη ρευστότητας, η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεχίσει το ολέθριο λάθος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, πληρώνοντας στο ακέραιο ομόλογα που έμειναν εκτός PSI. Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να σπαταληθούν 1.3 δισ. από τη συνολική δόση των 3.3 που θα λάβει η Ελλάδα από το μηχανισμό βοήθειας, τη στιγμή που οι ανάγκες για κοινωνικές παρεμβάσεις είναι τεράστιες.
Πιο συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου, το Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που δεν εντάχθηκαν στο haircut του PSI, επειδή είχαν συναφθεί σε αλλοδαπό δίκαιο, ύψους 790 εκατομμυρίων ευρώ με κωδικό ISIN XS0372384064, που εκδόθηκε με κοινοπρακτική μορφή μέσω της γνωστής και μη εξαιρετέας Deutsche Bank Luxembourg.

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Εξάχρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο - Η σωρός του θα έρθει στην Πάτρα για νεκροψία

Πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες  μεταφέρθηκε  ένα εξάχρονο κορίτσι στο Τμήμα Επειγόντων του Γενικού Νοσοκομείου του Αγρινίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδάκι υπέστη  ανακοπή και μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με νεώτερη ενημερωση προκειται για κοριτσάκι που έπαιζε την πυλωτή της πολυκατοικίας του σπιτιού του και βρέθηκε αναίσθητο στις 11:30 οποτε και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το κοριτσακι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομειο του Αγρινίου, όπου οι γιατροι κατέβαλαν υπεράνθωπες προσπαθειες να το επαναφερουν αλλά μάταια.
Ο θάνατος του πιστοποιήθηκε στις 12:30.

Πάτρα: Σοκ στη Λεύκα - Απαγχονίστηκε ο 48χρονος πατέρας πολύτεκνης οικογένειας - Έγκυος στο 9ο παιδί τους η γυναίκα του!

Απαγχονίστηκε σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ο 48χρονος πατέρας οκτώ παιδιών στην περιοχή της Λεύκας.
Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, αν και τελικά δεν αποκλείεται να συνδέονται και με οικονομικά προβλήματα.
12.05 Σοκ στην Πάτρα με το θάνατο ενός 48χρονου πατέρα οκτώ παιδιών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thebest.gr ο 48χρονος μηεργαζόμενος στο Νοσοκομειο ο Αγιος Ανδρεας, εντοπίστηκε στο λεβητοστάσιο του σπιτιού του, στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, στον Άγιο Νικόλαο Λεύκας Πατρών.

Ισραηλινή απόφαση για εξαγωγή Φ.Α. ανοίγει το δρόμο για συνεργασία με Κύπρο

Λευκωσία: Πρόταση για την εξαγωγή του 40% των αποθεμάτων φυσικού αερίου του Ισραήλ θα καταθέσει στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Κυριακή, ο Πρωθυπουργός της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου. Να σημειωθεί ότι η απόφαση ανοίγει το δρόμο για συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ στον τομέα, τόσο με την μεταφορά του αερίου μέσω Κύπρου, όσο και την προώθησή του στην Ευρώπη.

Όπως γράφει η ισραηλινή οικονομική ιστοσελίδα «Globes», η κοινή πρόταση του κ. Νετανιάχου, του Υπουργού Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων Σιλβάν Σιαλόμ του Υπουργού Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ και του Διοικητή της Τράπεζας του Ισραήλ Στάνλεϊ Φίσερ κατατίθεται ύστερα από τρία χρόνια συζητήσεων και μιας μεγάλης δημόσιας εκστρατείας.

Κύπρος:Σε όλους τους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες η προσφυγική ιδιότητα

Λευκωσία: Αποδίδεται σε όλους τους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες η προσφυγική ιδιότητα, ύστερα από κατ’ αρχήν απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε δηλώσεις του, στο Υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με χθεσινή απόφαση που λήφθηκε στο πλαίσιο συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου και αφορά τους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες, ο κ. Χάσικος είπε ότι «μετά από συνάντηση που είχα με την Κίνηση Προσφύγων και Εκτοπισθέντων Μανάδων, σε σχέση με το διαχρονικό αίτημά τους για αναγνώριση της προσφυγικής ιδιότητας στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες, εισηγήθηκα στη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου και λήφθηκε κατ’ αρχήν απόφαση», σύμφωνα με την οποία αποδίδεται σε όλους τους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες η προσφυγική ιδιότητα, και διασφαλίζεται η επί ίσοις όροις συμμετοχή τους σε όλα ανεξαίρετα τα κυβερνητικά σχέδια, που απευθύνονται στους πρόσφυγες.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Αμελητέα άνοδο παρουσιάζει στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό χρηματιστήριο, με κύριο χαρακτηριστικό την υποτονική επενδυτική δραστηριότητα.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:04, βρισκόταν στις 96,39 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέα κέρδη της τάξης του 0,06%.

Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 6.044,78 ευρώ.

Αντίθετα, οριακή αύξηση της τάξης του 0,24% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 37,49 μονάδες.

Ξανά κάτω από τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κάτω από τις 900 μονάδες υποχωρεί την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, καταγράφοντας απώλειες έως και άνω του 3%, μέσα σε περιβάλλον έντονων πιέσεων και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον «απόηχο» της χθεσινής ομιλίας του διοικητή της Fed.

Από το εγχώριο «μέτωπο», το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών δείχνει να καθησυχάζει προς το παρόν τις ανησυχίες περί προσφυγής σε πρόωρες κάλπες και πολιτικής αποσταθεροποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ 

 

Έριξε τους δείκτες και ανέβασε τις αποδόσεις ομολόγων ο Bernanke

Dow15.112,19-206,04 -1,35%  



  Nasdaq3.443,20-38,98 -1,12%  

Η Wall Street χθες
Σημαντικές απώλειες -που για τον Dow Jones έφτασαν τις 206 μονάδες- κατέγραψαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου στην άλλη πλευρά της τραμπάλας, μετά τη βαρυσήμαντη προαναγγελία Bernanke: η Fed θα επιβραδύνει εντός του έτους τις αγορές ομολόγων έαν η οικονομία πορευτεί ανάλογα με τις προβλέψεις της.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 206,00 μονάδες (-1,35%) κλείνοντας στις 15.112,10 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 38,90 μονάδων (-1,12%) και έκλεισε στις 3.443,20 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 22,80 μονάδων (-1,39%) κλείνοντας στις 1.628,90 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones αξίζει να σημειωθεί ότι καμία δεν έκλεισε σε θετικό έδαφος. Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση ήταν η Verizon Communications Inc (-2,91%), η AT & T (-2,54%) και η Travelers Companies Inc (-2,15%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Οι δείκτες αντέδρασαν θετικά στην ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed, για να πάρουν ωστόσο την κατιούσα μετά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας.