Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ. Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΙΟΡΔΑΝΙΤΟΥ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Παιδομάζωμα: Κώστας Ζουράρις...(Βίντεο)


Απόσπασμα απο την συνέντευξη του καθηγητή
 Κώστα Ζουράρι στους
Ασυμβίβαστους Ελ-ληνες...

Τα πάνω κάτω έρχονται στην κινητή και τη σταθερή τηλεφωνία - Διαβάστε τι αλλάζει από 31 Μαρτίου

Μετά από διαρκείς μεταβολές και καθυστερήσεις που έφτασαν μέχρι και το ενάμιση έτος, ενεργοποιούνται διατάξεις που ενισχύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών τηλεφωνικών υπηρεσιών....

Πλέον οι εταιρίες υποχρεούνται να τηρούν λίστες με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων (International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων κινητών και να μπλοκάρουν τη χρήση των τηλεφώνων αυτών, να επιστρέφουν χωρίς αίτημα του καταναλωτή αναλογία του παγίου σε περίπτωση διακοπής τω υπηρεσιών άνω της μίας ημέρας (βλάβες ειδικά στα σταθερά τηλέφωνα) ή όταν οι υπηρεσίες είναι κατώτερες των συμφωνηθέντων, να μην κόβουν για χρέη τις συνδέσεις αν δεν έχουν προειδοποιήσει 15 ημέρες πριν (το SMS δεν θεωρείται ειδοποίηση) καθώς και να διατηρούν για μεγάλο διάστημα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι χρεώσεις που επιβάλλουν στους καταναλωτές είναι ορθές.

"Είμαι Έλληνας Πομάκος και όχι πληρωμένος λακές της Άγκυρας"

Προχωρώντας προς τις περιφερειακές εκλογές, για την ανάδειξη των προσώπων που θα εργαστούν προς την κατεύθυνση δημιουργίας και εφαρμογής προγραμμάτων για την καλύτερη διαβίωση των πολιτών της χώρας, ιδιαίτερη βαρύτητα υπάρχει σε κάποιες από τις περιφέρειες της Ελλάδας, όπως αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις οποίες απαιτείται και η επιπλέον ειδική μέριμνα για θέματα που συγκαταλέγονται στην κατηγορία των εθνικών θεμάτων.

Ο Πομάκος Πολιτευτής Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ιρφάν Μεχμέτ Αλή, έκανε την εξής ανάρτηση στα Δίκτυα Κοινωνικής Ενημέρωσης, αναγγέλλοντας την υποψηφιότητά του στον Συνδυασμό Εθνικού σκοπού που συγκροτεί στην Αν. Μακεδονία - Θράκη, ο Τομεάρχης Εθνικών Θεμάτων των ΑΝΕΛ, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ:

Πρόταση για παγκόσμια ημέρα ελληνοφωνίας… Από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ιταλίας…

Tη συλλογή υπογραφών για την καθιέρωση διεθνούς ημέρας της ελληνοφωνίας και ελληνικής παιδείας προτείνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.
“Έφτασε η στιγμή να στηρίξουμε την ελληνοφωνία, ιδιαίτερα εκεί όπου επιζούν γλωσσικές νησίδες ελληνοφωνίας που διατηρούν το πρώτιστο στοιχείο της πολιτιστικής τους ταυτότητας, τη γλώσσα των προγόνων τους, σεβόμενες την ιστορική συνέχεια και τη μνήμη των ριζών”, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία, η οποία θα προκηρύξει μαθητικό διαγωνισμό με θέμα την ελληνική γλώσσα.

Το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο: ο Βενιζέλος αντικατέστησε το ψωμί των αρχαίων με ζωοτροφή (που τρώμε κι εμείς σήμερα)

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος θυμάται μια ελάχιστα γνωστή ιστορία οικονομικών και όχι μόνο διατροφικών συμφερόντων, με πρωτεργάτη και πέτρα του σκανδάλου έναν εθνάρχη στο απυρόβλητο και στόχο (;) την αποβλάκωση των Ελλήνων.

Ό,τι και να νομίζεις πως ξέρεις για τα οφέλη του σιταριού, ή μάλλον του αλευριού από σιτάρι που δημιουργεί το βασικό προϊόν της διατροφής σου, δηλαδή το ψωμί, είναι ένα μεγάλο ψέμα. Για έναν πολύ απλό λόγο: Ναι μεν το ευλογημένο αρτοποίημα είναι από τα αρχαία χρόνια κυρίαρχο στοιχείο του τραπεζιού. Όμως το ψωμί που τρως σήμερα, είναι αυτό που στην αρχαία Ελλάδα τρώγανε τα ζώα.

Αλήθεια ή μύθος; Για όλα τα παραπάνω στο διαδίκτυο υπάρχουν πλήθος αντικρουόμενες απόψεις με τους καχύποπτους να αναφέρουν ότι ουδέποτε υπήρξε ένας τέτοιος νόμος από το Βενιζέλο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 31/3/2014(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΤΡΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ. 
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
                     ΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Αδιανόητο μέχρι σήμερα: Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την λειτουργία αεροπορικής βάσης στον ... Βόρειο Πόλο!

Αυτό που κάποτε ήταν σενάριο ταινίας και φυσικά απραγματοποίητο εγχείρημα γιατί αντίκειτο στους φυσικούς νόμους έγινε πραγματικότητα: Μια τεράστια αεροπορική βάση στους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού με κατασκευαστή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η οποία ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε να λειτουργεί από σήμερα.
Σημειώνεται ότι κανείς δεν γνώριζε ότι κατασκευαζόταν τέτοια βάση και δεν είχε διαρρεύσει τίποτα από ρωσικής πλευράς.

ΥΠΑΜ ΗΠΑ Chuck Hagel και Ισραήλ: "Η Ρωσία θα εισβάλει στη Μολδαβία"

Μετά την αμερικανική απόρριψη της ρωσικής πρότασης για ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας, στις ΗΠΑ επικρατεί αναβρασμός ότι ο Β.Πούτιν θα προχωρήσει σε επέμβαση προς ανάκτηση της Αν.Ουκρανίας μέχρι και την Υπερδνειστερία.
 
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Chuck Hagel έδωσε εντολη στον Ανώτατο Διοικητή του ΝΑΤΟ στρατηγό Philip Breedlove,να πετάξει από την Ουάσινγκτον στις Βρυξέλες για να συναντήσει δοικητές της Συμμαχίας με θέμα προς συζήτηση πιθανή ρωσική επέμβαση στη Μολδαβία.
 

Οι φαρμακοποιοί ξεκινούν εκλογικό αντάρτικο κατά της κυβέρνησης

Μπορεί οι φαρμακοποιοί να αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην απεργία και ανοίξουν τα φαρμακεία, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα βάλουν τέλος στις κινητοποιήσεις τους. Αντιθέτως ετοιμάζουν εκλογικό αντάρτικο κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών που υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωσταντίνος Λουράντος σε δηλώσεις του στο Capital.gr έκανε λόγο για ιδιότυπο εκλογικό αγώνα κατά της κυβέρνησης με ανοιχτά τα φαρμακεία. Τονίζει πως καταστρώνει νέο σχέδιο ακύρωσης των διατάξεων που δίνουν τη δυνατότητα συστέγασης φαρμακείων με μεγάλες αλυσίδες λιανικής, θέλοντας αυτή τη φορά να πάρει με το μέρος του τους πολίτες.

Μείον ένας στη ΝΔ μετά τη «μάχη» του πολυνομοσχεδίου: Διεγράφη ο Νικήτας Κακλαμάνης

Δεν τελείωσε αναίμακτα για τη Νέα Δημοκρατία η «μάχη» για το πολυνομοσχέδιο, καθώς, ο Νικήτας Κακλαμάνης διαφοροποιήθηκε από την κομματική γραμμή και ο Αντώνης Σαμαράς τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών ψήφισε παρών στο άρθρο 1 και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας των διέγραψε από την ΚΟ.

Βουλή: Συνεχίζεται η σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για πρώτη φορά στα χρονικά - Σε κλίμα αντιπαράθεσης η σημερινή διαδικασία μετά τη χθεσινή επεισοδιακή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.Η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναμένεται να συνεχιστεί στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Πειραιάς: Μέχρι την Πέμπτη αποφασίζει ο Μαρινάκης αν θα κατέβει για δήμαρχος

Ο μητροπολιτής Πειραιώς Σεραφείμ και άλλοι παράγοντες της πόλης ζητούν από τον εφοπλιστή να διεκδικήσει τη δημαρχία Πειραιά.Να ηγηθεί υπερκομματικού ψηφοδελτίου και να διεκδικήσει τη δημαρχία του Πειραιά ζητούν από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης, άνθρωποι της πολιτικής και των επιχειρήσων, αλλά και ο μητροπολίτης Πειραιώς κκ Σεραφείμ.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μαρινάκης αναμένεται να αποφασίσει μέχρι την Πέμπτη αν θα αποδεχθεί την πρόταση να ασχοληθεί με τα κοινά διεκδικώντας τη δημαρχία Πειραιά.

Ελλάδα: Η πιο φτωχή χώρα στην ΕΕ-Τη βίαιη φτωχοποίηση των Ελλήνων περιγράφει έκθεση της Κομισιόν

Έναν στους 4 Έλληνες «αφορά» η φτώχεια - Το εισόδημα των Ελλήνων συρρικνώθηκε περισσότερο απ' οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη την περίοδο 2008-2013 - Οι Έλληνες δουλεύουν πιο πολύ απ' όλους τους άλλους Ευρωπαίους αλλά έχουν και θλιβερή πρωτιά με τους περισσότερους νέους ανέργους.Βυθισμένη στη φτώχεια και την ανέχεια ήταν η χώρα μας το 2013, όπως καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση και την απασχόληση στην ΕΕ.

Lamda: Προτιμητέος επενδυτής για Ελληνικό - Αύξηση κεφαλαίου 150 εκατ. - Η χρηματοδότηση του project

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε ομόφωνα τη Lamda Development Α.Ε. προτιμητέο επενδυτή για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.. Είχε προηγηθεί η υποβολή ξεχωριστών γνωμοδοτήσεων (fairness opinions) από τους Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, Citigroup και Piraeus Bank, οι οποίοι έκριναν δίκαιη και εύλογη την τελική οικονομική προσφορά, ύψους  915 εκατ. ευρώ, της εταιρείας και του επενδυτικού σχήματος που τη στηρίζει.

Αιχμάλωτη του Γ. Παπανδρέου η κυβέρνηση

Αιχμάλωτη του Γ. Παπανδρέου η κυβέρνηση
Μέχρι τα ξημερώματα γινόταν σκοτωμός μεταξύ Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου με ανταλλαγή απειλών και ύβρεων μεταξύ τους, ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε έναν έντονο αναβρασμό, γιατί 5-7 βουλευτές ακολουθούν πιστά τον Γ. Παπανδρέου στις αποφάσεις του. 
 
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το newsbomb



Το χθεσινό «όχι» του Γιώργου στη βουλή, άνοιξε τις πύλες της κόλασης για το ΠΑΣΟΚ και είναι η κύρια αιτία ενός ανηλεούς πολέμου από εδώ και πέρα μεταξύ του τέως και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Καντήλια και μπινελίκια» στο ΠΑΣΟΚ-Όλος ο διάλογος Βενιζέλου-ΓΑΠ μετά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου


«Καντήλια και μπινελίκια» στο ΠΑΣΟΚ
-Βενιζέλος σε Απόστολο Κακλαμάνη: «Είσαι π@@γερος» -Έχασε την υπομονή του και άρχισε τα γαλλικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Μαλλιά κουβάρια και με τον ΓΑΠ
Εικόνα πλήρους διάλυσης παρουσιάζει πλέον το ΠΑΣΟΚ αφού είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος αδυνατεί να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Το αποκορύφωμα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν στη χθεσινή ψηφοφορία όπου λοξοδρόμησαν από την γραμμή του κόμματος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης (που ψήφισε «παρών» στο δεύτερο άρθρο) και ο Γιώργος Παπανδρέου που ψήφισε όχι στο δεύτερο άρθρο.

Θετικό κλίμα στη Wall Street στο κλείσιμο του τριμήνου

 Dow16.466,59143,53 0,88%  



  Nasdaq4.155,764,53 0,11%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street λίγο πριν το κλείσιμο του μήνα και του τριμήνου – με τον S&P 500 να οδεύει για το πέμπτο διαδοχικό κερδοφόρο τρίμηνο – μετά τις διαβεβαιώσεις της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen ότι η κεντρική τράπεζα δεν σχεδιάζει να αποσύρει την υποστήριξη που προσφέρει στην οικονομία.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Σικάγο η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία και η αγορά εργασίας είναι ακόμα μακριά από το να χαρακτηριστούν υγιείς και συνεχίζουν να χρειάζονται στήριξη από την κεντρική τράπεζα.

"Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να απέχει πολύ από τους δύο στόχους που έχουν ανατεθεί στην Federal Reserve από το Κογκρέσο" για χαμηλό και σταθερό πληθωρισμό και μέγιστη βιώσιμη απασχόληση, δήλωσε η Yellen

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι η απόφαση της Fed να μειώσει το μέγεθος του προγράμματος αγορών ομολόγων δεν θα πρέπει να θεωρηθεί σαν μία προσπάθεια σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

"Τα πρόσφατα βήματα της Fed να μειώσει το ρυθμό των αγορών χρεογράφων δεν μειώνουν τη δέσμευση μας, αλλά αποτελούν μια εκτίμηση ότι η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην αγορά εργασίας σημαίνει πως η βοήθεια μας δεν χρειάζεται να αυξάνεται τόσο γρήγορα", δήλωσε.

Σημαντικές ζημιές 15,32% σημείωσε το ΧΑΚ εντός Μαρτίου - Με θετικό πρόσημο έκλεισε σήμερα


Λευκωσία: Με θετικό πρόσημο έκλεισε στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση Μαρτίου το κυπριακό χρηματιστήριο. Κατά τον τρίτο μήνα του έτους, το ΧΑΚ κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξης του 15,32%, περιορίζοντας έτσι τα μεγάλα κέρδη σε ποσοστό 33,34% που σημείωσε εντός Φεβρουαρίου. Πάντως, εντός του 2014, το ΧΑΚ παρουσιάζει σημαντική αύξηση της τάξης του 14,6%.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε τη Δευτέρα οριακή αύξηση της τάξης του 0,21% και έκλεισε στις 118,37 μονάδες. Άνοδο σε ποσοστό 0,23% παρουσίασε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 57,77 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €80.760.

Άνοδος με... επιφυλάξεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Προς το τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης πήρε τα... «πάνω» του, για να κλείσει στις 1.335,74 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,59%. Ο τζίρος ενισχύθηκε λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης και κατά την διάρκεια των δημοπρασιών.

Από το δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, σημαντική η άνοδος της Τρ. Πειραιώς προς το τέλος της συνεδρίασης, που έκλεισε στα 2 ευρώ, ενισχυμένη κατά 5,26%, η Ελλάκτωρ (2,27%) στα 4,06 ευρώ, η μετοχή της ΕΧΑΕ (2,13%) στα 9,10 ευρώ, η ΣΩΛΚ (2,01%) στα 2,03 ευρώ, η ΔΕΗ (1,69%) στα 12 ευρώ και ΦΦΓΚΡΠ (1,21%) στα 26,80 ευρώ.