Στη Σκιάθο, το Μουσείο Ναυτικής παράδοσης έλαβε ευρωπαϊκή διάκριση.
Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Παρίσης, πρόεδρος Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης, πρόκειται για ένα ταξίδι στους δύο αιώνες ναυπηγικής και ναυτικής ιστορίας του νησιού.
Στη Σκιάθο, το Μουσείο Ναυτικής παράδοσης έλαβε ευρωπαϊκή διάκριση.
Όπως τόνισε ο κ. Γιάννης Παρίσης, πρόεδρος Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης, πρόκειται για ένα ταξίδι στους δύο αιώνες ναυπηγικής και ναυτικής ιστορίας του νησιού.
ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΖΩ ΒΙΝΤΕΟ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΣΤ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΘΑ ΠΩ ΤΟΥΤΟ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ...ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ MASTER ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ YOUTUBER INFLUENCER MELANIE KING ... ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!
ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...
Πολλοί νέοι φαίνεται να δυσκολεύονται με βασικές εργασίες DIY (Κάντο Μόνος Σου), μερικοί μάλιστα προτιμούν να προσλαμβάνουν επαγγελματίες για απλές δουλειές, όπως να αλλάξουν μια λάμπα ή να καθαρίσουν το αυτοκίνητό τους.
Η τουρκική κατοχή στην Κύπρο αποτελεί ανωμαλία για τη χώρα και για την Ευρώπη ανέφεραν Ισπανοί βουλευτές σε συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών, στη Βουλή
Λάζαρος Μαύρος
ΠΡΩΤΟ και κύριο είναι το καθήκον αντιμετώπισης της καλπάζουσας επιθετικότητας της Τουρκίας. Η οποία αισθάνεται ήδη θριαμβευτής. Και διαλαλεί, έργοις τε και λόγοις, επισήμως και εμπράκτως, ότι «έχει αναλάβει το καθήκον στην γεωγραφία που της αναθέτει το ιστορικό (οθωμανικό) παρελθόν»:
Ο Lawrence Durrell, Άγγλος συγγραφέας γνωστός στο ελληνικό κοινό, υπηρέτησε κατά την περίοδο 1954- 1956 στη Βρετανική Αποικιακή Διοίκηση στην Κύπρο. Έζησε το ξεκίνημα του Αγώνα του 1955-59 για την Αυτοδιάθεση- Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Η δυσφορία για το περιεχόμενο της έκθεσης που ετοίμασε ο Κόλιν Στιούαρτ για τις δραστηριότητες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ήταν εμφανής μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας τις δύο εκθέσεις που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Απειλές εναντίον της Κύπρου και επαναφορά της πρότασης του Τ. Ερντογάν για Περιφερειακή Διάσκεψη για την οριοθέτηση Θαλασσίων ζωνών με τη συμμετοχή και του ψευδοκράτους, περιλαμβάνει η επιστολή του κατοχικού καθεστώτος που η Τουρκική Μόνιμη Αντιπροσωπεία κατέθεσε στον ΟΗΕ, με αφορμή το νέο πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Οι εταιρείες Altus, Ucandrone, Delian Alliance Industries, SAS TECHNOLOGY έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν καινοτομικά συστήματα και να διακριθούν στον διεθνή χώρο.
Την πρόταση που αφορά το τελικό κόστος εκσυγχρονισμού των M-113 ανά μονάδα περιμένει το ΓΕΣ προκειμένου να διαθέτει εικόνα ώστε να καταλήξει στον συνολικό αριθμό των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ), τα οποία μπορούν να αναβαθμιστούν σε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) με βάση τα οικονομικά διαθέσιμα.
Τα F-16 Viper της Σούδας ήταν τα πρώτα που πήραν μέρος σε Συμμαχική άσκηση αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία
Το πρώτο δεκαήμερο της νέας χρονιάς δίνει ήδη στην πολεμική αεροπορία το 31ο F-16 Viper, όπου την περασμένη Παρασκευή πέταξε για την πρώτη δοκιμαστική πτήση μετά την μετατροπή του και μάλιστα δεν υπήρξαν παρατηρήσεις που θα το κρατούσαν στην Τανάγρα για περισσότερο τεχνικό χρόνο.
ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ FACEOF : ΔΕΝ έχω καμμία εσωτερική ενημέρωση (ΥΠΕΘΑ) και ότι λέω είναι απλά το επόμενο λογικό ΒΗΜΑ στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή του παγκόσμιου γεωπολιτικού παιχνιδιού...δηλαδή μετά την επέκταση του χρόνου των ΕΠΟΠ και το κοντινό τέλος των ΕΜΘ οι σχολές να υποχωρήσουν βαθμολογικά στους χρόνους βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ...
Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδιώκονται μειώσεις στις θέσεις ανωτάτων αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι έκτακτες Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις έφεραν για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες μείωση του αριθμού των Στρατηγών (Αντιστράτηγων, Αντιναυάρχων, Αντιπτεράρχων). Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «υδροκεφαλισμό» στον Ελληνικό Στρατό και υπερπληθυσμό Στρατηγών σε σχέση με τις ΗΠΑ. Ένας Υποναύαρχος ε.α. κάνει σύγκριση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τις ΗΠΑ αλλά και την Τουρκία και παραθέτει τα στοιχεία.
Του Χρήστου Μαζανίτη
Οι γερμανικές εταιρείες Rheinmetall και MBDA σκοπεύουν να ιδρύσουν κοινοπραξία για την ανάπτυξη όπλων λέιζερ για πλοία.
Οι διπλωματικές εξελίξεις είναι πολύ πυκνές στην περιοχή και για την Ελλάδα επείγει να εδραιώσει συμμαχίες
Tην περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας σε μια συγκυρία αναδιαμόρφωσης του γεωπολιτικού τοπίου στη Μέση Ανατολή και διεθνών αναταράξεων και τον ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρας, εμπορικής, επενδυτικής, ενεργειακής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής με την Ευρώπη σηματοδοτεί η επίσημη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλούλα της Σαουδικής Αραβίας και η συνάντησή του με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman.
Το βουλγαρικό κράτος σιωπά και δεν παίρνει θέση μετά τις απαιτήσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Ουκρανίας να καταδικάσουν προφορικά τον αρχηγό του κόμματος της «Αναγέννησης»/«Vazrazhdane» Κωσταντίν Κοσταντίνοφ.
President and Justice and Development (AK) Party Chairman Recep Tayyip Erdoğan delivered a speech at the party’s 8th ordinary provincial congress in Şanlıurfa. Turkish Presidency
Οι συνομιλίες μεταξύ πολιτικών από το φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας και φυλακισμένων Κούρδων ηγετών έχουν αναζωπυρωθεί καθώς προσπαθούν να τερματίσουν τις συγκρούσεις διάρκειας 40 ετών μεταξύ του τουρκικού κράτους και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ή PKK.
Η τουρκική αμυντική εταιρεία Aselsan αφαίρεσε το ρωσικό αντιαεροπορικό συγκρότημα S-400 που απέκτησε η Άγκυρα από τα διαφημιστικά γραφικά που περιγράφουν τον μηχανισμό λειτουργίας του ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου αεράμυνας Hakim 100 , όπως αναφέρεται στην τοπική πύλη TurDef το Hakim 100, το ρωσικό S-400 ήταν υπεύθυνο για τα όπλα μεγάλης εμβέλειας σε αυτό το σύστημα και το εθνικό σύστημα αεράμυνας Siper, το οποίο, σε αντίθεση με το ρωσικό σύστημα αεράμυνας, συνεχίζει να εμφανίζεται γραφικά μαζί με όλα τα άλλα στοιχεία.
Πάνω από ένα μήνα μετά την πτώση του καθεστώτος του Άσαντ, ο πόλεμος στη Συρία είναι ακόμα πολύ μακριά από το να τελειώσει, κυρίως λόγω ξένων επεμβάσεων.
Κάιρο.
Ο πρέσβης Ταμίμ Χαλάφ, εκπρόσωπος του αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών, αποκάλυψε ποια είναι η αλήθεια για το κλείσιμο της αιγυπτιακής πρεσβείας στη Συρία .
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν χθες Κυριακή (12.01.2025) αεροπορικούς βομβαρδισμούς στον ανατολικό και στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, με τις ίδιες να ανακοινώνουν από πλευράς τους πως στοχοποίησαν τη Χεζμπολάχ και ιδίως οδούς μέσω των οποίων κάνει λαθρεμπόριο κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.
Το Ισραήλ δεν έχει λάβει το προσχέδιο συμφωνίας για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται εκεί, δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος.
Εκτόξευση πυραύλου από το Ισραήλ στη Γάζα AP Photo/Ariel Schalit
Πλησιάζουν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα η Χαμάς και το Ισραήλ όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης, σημειώνοντας πως οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές «έχουν σημειώσει πρόοδο».
Η Φατάχ, το Παλαιστινιακό Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα, εξέδωσε μια έντονη καταδίκη της Χαμάς, επικρίνοντας την ένοπλη οργάνωση για τις ενέργειές της σχετικά με τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023.
Στα αποκαλυπτήρια μιας υπόγειας τεράστιας εγκατάστασης αποθήκευσης πυραύλων προχώρησε το Ιράν, με τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης να ανακοινώνουν την ανάπτυξη «νέων ειδικών πυραύλων».
Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι επιτέθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ένα σταθμό διανομής αερίου του αγωγού TurkStream, της μόνης οδού διοχέτευσης ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μετά τη διακοπή, την 1η Ιανουαρίου, της διαμετακόμισης του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού εδάφους και το σαμποτάζ του Nord Stream το 2022.
Οι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας χρησιμοποιούνται από τους Ρώσους ως «δόλωμα για τα drones» στα πεδία των μαχών, αποκαλύπτουν οι σημειώσεις ενός νεκρού στρατιώτη.
Στους περίπου 300 ανέρχονται οι στρατιωτικοί της Βόρειας Κορέας που έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία και στους 2.700 όσοι έχουν τραυματιστεί από τους συνολικά 10.000 που στάλθηκαν από την Πιονγκγιάνγκ στο έδαφος της Ρωσίας για να πολεμήσουν εναντίον δυνάμεων της Ουκρανίας. Τους αριθμούς αυτούς γνωστοποίησε τη Δευτέρα (13/1) νοτιοκορεάτης βουλευτής, επικαλούμενος την υπηρεσία πληροφοριών της Σεούλ.
Επίλεκτες ουκρανικές δυνάμεις συνέλαβαν το τελευταίο τριήμερο τους πρώτους Βορειοκορεάτες στρατιώτες της ΛΔΚ (Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας) που πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών μονάδων στην περιφέρεια του Κουρσκ, ανακοίνωσε επίσημα το Κίεβο, ενώ παράλληλα τη σύλληψη επιβεβαίωσαν χθες και οι νοτιοκορεατικές αρχές.
Μετά τις κυρώσεις που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία, τα ινδικά διυλιστήρια σταμάτησαν να πραγματοποιούν εμπορικές συναλλαγές με πετρελαιοφόρα και εταιρείες, όπου έχουν επιβληθεί οι εν λόγω κυρώσεις.
Παντουρκιστές έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να “αποδείξουν” ότι η Γροιλανδία ανήκει στην Τουρκία και στον Τουρκικό κόσμο.
O Ντόναλντ Τραμπ με τον Ίλον Μασκ (Brandon Bell/Pool via AP)
Μαρία Κολώνα - CNN Greece
Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο σε μόλις μια εβδομάδα, με τον πλανήτη και ιδίως τους Ευρωπαίους, να τηρούν στάση αναμονής -ιδιαίτερα μετά από τις δηλώσεις του για «καυτά» ζητήματα, όπως για παράδειγμα με την Γροιλανδία. Την ίδια ώρα, κράτη - μέλη της Ε.Ε. εμφανίζονται ανήσυχα για τις παρεμβάσεις του στενού του συμμάχου και πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Ίλον Μασκ.