Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Καλλικράτης Σφακίων, το χωριό των τελευταίων απροσκύνητων Κρητών μαχητών της Πόλης…

Υπάρχει στην επαρχία Σφακίων ένα χωριό με το όνομα Καλλικράτης. κτισμένο στα 750 μέτρα υψόμετρο και ο επισκέπτης στην είσοδο του χωριού συναντά μια πλάκα που τον πληροφορεί ότι το χωριό χρωστά το όνομα του στο Μανούσο Καλλικράτη αρχηγό σώματος 1500 εθελοντών που το Μάρτη του 1453 ξεκίνησε να βοηθήσει στην άμυνα της Πόλης .

Το τι απέγιναν αυτοί οι εθελοντές, μας πληροφορεί αρχικά ο Φραντζής:
«Όταν μπήκαν οι εχθροί στην Πόλη, έδιωξαν τους Χριστιανούς που είχαν απομείνει στα τείχη με τηλεβόλα, βέλη, ακόντια και πέτρες.
Έτσι έγιναν κύριοι ολόκληρης της Κωνσταντινούπολης, εκτός των πύργων του Βασιλείου του Λέοντος και του Αλεξίου, τους οποίους κρατούσαν οι ναύτες από την Κρήτη που πολέμησαν από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα και σκότωσαν πολλούς Τούρκους.

Οι άνθρωποι του λαού

Οι άνθρωποι του λαού
Του Ν. Λυγερού

Οι άνθρωποι του λαού δεν έχουν ανάγκη να λένε συνεχώς ότι είναι του λαού, γιατί απλώς του ανήκουν εκ φύσης κι εξ αρχής. Ενώ οι άλλοι προσποιούνται ότι είναι του λαού, γιατί βλέπουν τους ψηφοφόρους και θέλουν τον σταυρό τους, παρόλο που δεν πιστεύουν σε τίποτα και θεωρούν ότι η ιστορία πέθανε. Το πρόβλημά τους είναι ότι οι απροσάρμοστοι με τα τρακτέρ τους έρχονται να διαψεύσουν την ψευδαίσθηση που θέλει να προκαλέσει ο λαϊκισμός με την πειθώ του. Διότι ο λαϊκισμός δεν είναι στοιχείο του λαού. Βέβαια λειτουργεί όσο δεν υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και μιλούμε μόνο για την εικονική πραγματικότητα του κομματισμού.

Το παράδοξο της κατηγορίας

Του Ν. Λυγερού

Όταν ακούμε τα επιχειρήματα εναντίον του Δυτικού κόσμου για τις απαράδεκτες κινήσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουμε την εντύπωση ότι περιγράφουν τουλάχιστον την κόλαση. Από την άλλη βλέπουμε ότι όλα είναι ρόδινα, αφού ένας ποιητής μπορεί να καταδικαστεί σε θανατική ποινή ή αν τα καταφέρει να μετατραπεί η ποινή σε φυλάκιση και 800 μαστιγώσεις για να καταλάβει μάλλον τι σημαίνει παράδεισος για τους πιστούς, δηλαδή αυτούς που δογματικά καταδικάζουν κάθε διαφορά. Έτσι κάθε φορά που μπορούν, αποκεφαλίζουν κάθε άνθρωπο που θα ήταν κολασμένος αλλιώς, για να τον σώσουν.

Bloomberg: Τέταρτη πιο «μίζερη» οικονομία στον κόσμο η Ελλάδα - ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Στην πρώτη τετράδα των πιο μίζερων οικονομιών παγκοσμίως βρίσκεται η Ελλάδα μετά την Βενεζουέλα, την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική.
Στην κατάταξη του Bloomberg για το 2016 πρώτη είναι η Βενεζουέλα με 159,7 βαθμούς, καθώς η οικονομία της δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την ραγδαία πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

«Δολοφόνε» φώναξαν στον Ερντογάν, Κούρδοι ακτιβιστές (Βίντεο)

Κίτο, Ισημερινός: Κούρδοι ακτιβιστές στον Ισημερινό αποκάλεσαν «δολοφόνο» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε χώρο που θα εμφανιζόταν ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Την ίδια ώρα, άλλοι Κούρδοι επιχείρησαν να εισβάλουν στον χώρο, με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις επιχειρήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο τους μαχητές του PKK, αλλά και τους Κούδρους

Οι ένστολοι προσπάθησαν βάλουν ένα γαϊδούρι μέσα στη Βουλή(Βίντεο-Φωτό)

Με έναν πρωτότυπο τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν οι ένστολοι το απόγευμα της Παρασκευής (05/02) που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά του ασφαλιστικού!
Κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία των ένστολων προς τη Βουλή, κάποιοι αποφάσισαν να τα παίξουν όλα για όλα και να διαμαρτυρηθούν με τον πλέον πρωτότυπο τρόπο! Άφησαν λοιπόν, ένα γαϊδούρι να κάνει βόλτα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας!

Κως: Ξύλο και δακρυγόνα σε διαμαρτυρία για τα hotspots -Στο νοσοκομείο δύο κάτοικοι (Φωτο-Βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς και χρήση χημικών σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (05/02) στην Κω, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων για την δημιουργία hotspot.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ομάδας κατοίκων και αστυνομικών των ΜΑΤ, στο παλιό στρατόπεδο στο Πύλι της Κω, όπου οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ματαιώσουν τις εργασίες, οι οποίες ξεκίνησαν για την ανέγερση hotsport στο νησί.