Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ο ίδιος δράστης, η ίδια κατάληξη…


Το 1915 γενοκτονία και εξορία…

Το 2020 πάλι εξορία…

Η τραγική μοίρα των Αρμένιων…

Φεύγουν από  αρχαία εδάφη τους…

Η συνολική εικόνα της αρμενικής ήττας προσφέρεται για προβληματισμό…

Στις δύο πρώτες εβδομάδες του ακήρυκτου αυτού πολέμου, οι Αρμενικές Δυνάμεις παρά τον  σοβαρό  αιφνιδιασμό από το μέγεθος και την σφοδρότητα της επίθεσης των Αζέρων σε αέρα και έδαφος, κατόρθωσαν να  απορροφήσουν μεγάλο μέρος της επιθετικής ισχύος των αντιπάλων τους, μη επιτρέποντας επίτευξη στρατηγικού  αποτελέσματος πλέον κάποιων νικών σε τακτικό επίπεδο. Σε σχετική αρθρογραφία μας στο Liberal, μεταξύ άλλων θέταμε και το ερώτημα για πόσο χρόνο ακόμα οι Αρμένιοι  θα μπορούσαν να διεξάγουν επιτυχή άμυνα. Είχε μάλιστα τονιστεί ότι το Αζερμπαϊτζάν, ως ενεργειακός παίκτης με τριπλάσιο πληθυσμό και τετραπλάσιο ΑΕΠ, σε βάθος χρόνου με έναν πόλεμο τριβής θα μπορούσε εξασθενώντας τους Αρμενίους να νικήσει με την προϋπόθεση να παραμείνει ουδέτερη η Ρωσία.

Του αντιστράτηγου ε.α. Κωνσταντίνου Λουκόπουλου
ΠΗΓΗ: LIBERAL

Η κατατριβή  των Αρμενίων σημαντική, οι απώλειες δυσαναπλήρωτες, η Μόσχα απλά  …ουδέτερη

ΕΕ: Kαλεί Τουρκία να σεβαστεί ψηφίσματα ΟΗΕ για τα Βαρώσια

Η ΕΕ προτρέπει την Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα Βαρώσια και την καλεί σε άμεση αντιστροφή των πρόσφατων δράσεων της, συμβάλλοντας στην εξεύρεση διαρκών λύσεων, με καλή πίστη για την οικοδόμηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την επίτευξη ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) Πήτερ Στάνο στο ΚΥΠΕ.

Επιτέλους- Φρένο από το Ευρωκοινοβούλιο σε κονδύλια προς την Τουρκική κυβέρνηση

Φρένο στη χρήση προενταξιακών κονδυλίων βάζει το Ευρωκοινοβούλιο στην Τουρκική κυβέρνηση

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόταση του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, εισηγητή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό του 2021, με την οποία ζητούσε να σταματήσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς την Τουρκική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής πρότεινε τα ευρωπαϊκά κονδύλια να διατίθενται μόνο σε μη κρατικούς φορείς, όπως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της χώρας, και όχι στην Τουρκική κυβέρνηση.

Σε καραντίνα εδώ και οχτώ μήνες το τουρκικό Ναυτικό! Παραιτήσεις, αυτοκτονίες;

“Ατελείωτη καραντίνα στο πολεμικό ναυτικό: Ο γιος μου πιστεύει πως το τηλέφωνο είναι ο πατέρας του”. Το προσωπικό που εργάζεται στο πολεμικό ναυτικό επί οκτώ μήνες είναι σε καραντίνα στα καράβια. Οι συγγενείς των ναυτικών που στα πλαίσια της πανδημίας, κάθε σχέση τους με την ξηρά έχει αποκοπεί, αντιδρούν σε αυτή την πρακτική :

“Έχει διαταραχθεί η ψυχολογία τους. Υπάρχουν άτομα που παραιτήθηκαν, άλλοι που σκέπτονται να λιποτακτήσουν και άλλοι που προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν”. Χ.Ε. : “Αν σας τα περιγράψω αναλυτικά, δεν θα μπορείτε να χωρέσετε σε μία σελίδα. Ο γιος μου ήταν οκτώμισι μηνών όταν έφυγε ο πατέρας του. Αυτή τη στιγμή πιστεύει πως το τηλέφωνό μου είναι ο πατέρας του”.