Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Θα ξαναπετάξει το Mirage που ανελκύστηκε; (Φωτό)

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=13286
Αυτονόητη αγωνία επικρατεί στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) μετά την ανέλκυση του Mirage 2000BGM από το βυθό όπου είχε βρεθεί μετά την εγκατάλειψή του από τους δύο χειριστές του στην περιοχή της Σάμου.
Οι φωτογραφίες που αποδέσμευσε το ΓΕΑ επαληθεύουν το δημοσίευμα του «defence-point.gr» αναφορικά με το ενδεχόμενο να πετάξει εκ νέου στους ουρανούς του Αιγαίου, αφού η πρώτη ματιά αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.
Η εξαιρετικά απαιτητική επιχείρηση εκτελέστηκε όπως φαίνεται με επιτυχία, από μια ελάχιστα γνωστή μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία όμως προσφέρει σδε καθημερινή βάση τόσο πολλά.
Από την πλευρά μας δεν μένει τίποτε άλλο παρά να τους πούμε για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου και οι φωτογραφίες που αποδέσμευσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας προς χρήση από τα ΜΜΕ μέσω της ιστοσελίδας www.haf.gr.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση αεροσκάφους Mirage 2000 το οποίο είχε καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή στο Νοτιοδυτικό άκρο της Σάμου στις 9 Ιουνίου.
Το αεροσκάφος ανελκύθηκε από βάθος εβδομήντα πέντε μέτρων από την Μοίρα Κινητών Ομάδων της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ).
Για να φέρουν σε πέρας την αποστολή ανέλκυσης, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας συνεργάστηκαν με το 4ο ΕΤΕΘ του Στρατού Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό το οποίο διέθεσε το Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ και το Α/Γ ΡΟΔΟΣ και το Λιμενικό Σώμα. Επιπλέον συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι βαθυδύτες κ. Σπυρίδων Κόλλας και κ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος και ο κ. Απόστολος Κυπραίος, με το επαγγελματικό του αλιευτικό σκάφος.
Αντισμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Θα εξακολουθήσουν να αμείβονται με 17,8 μισθούς..

Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/06/178.html#ixzz1Q1WozdmH

Την ώρα που η οικονομική ύφεση πλήττει όλο και περισσότερες οικογένειες και οι επιχειρηματίες αναζητούν τρόπους βιωσιμότητας των εταιρειών τους και διατήρησης των θέσεων εργασίας, κάποιοι συνδικαλιστές εμμένουν στη διατήρηση κεκτημένων και προνομίων.

Ο λόγος για το σωματείο των...
εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Οπως μάθαμε, η διοίκηση της εταιρείας, στην τελευταία συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές, υπαναχώρησε και δέχτηκε τη διατήρηση των 17,8 μισθών ετησίως (σ.σ.: δεν υφίσταται τέτοιο καθεστώς σε άλλον κλάδο).
Ζήτησε, όμως, αυξήσεις μισθολογικές με βάση την παραγωγικότητα.
Εντούτοις οι συνδικαλιστές αρνούνται την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και επιμένουν στα απίστευτα προνόμιά 
τους..!

Liberation: «Και εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε…»

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/liberation.html


«Και εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε…» διερωτάται η εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο άρθρο της, που συνοδεύεται με την παραπάνω φωτογραφία.

Ο συντάκτης της δημοσιεύματος αναφέρει ότι «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά», ενώ αποκαλύπτει ένα «βίαιο περιστατικό» της συνάντησης του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν.

Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να...επαναδιαπραγματευτεί όρους του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προκειμένου να ξεπεράσει τον «σκόπελο» μιας ενδεχόμενης εσωκομματικής ανταρσίας, ωστόσο ο Όλι Ρεν του απάντησε κατηγορηματικά: «Με κανένα τρόπο».

Άλλωστε, το επόμενο διάστημα, διακυβεύονται πολλά για την Ελλάδα, καθώς θα πρέπει να εξασφαλίσει ένα δεύτερο «πακέτο» βοήθειας. Ωστόσο, ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη, αναφέρει η εφημερίδα «ανοίγει για την Αθήνα ένα περιθώριο διαπραγμάτευσης».

Την ίδια ώρα, η Liberation επιρρίπτει ευθύνες για την παρούσα κατάσταση στη Γερμανία και προσωπικά στην Άνγκελα Μέρκελ, καθώς με τη στάση της και την έλλειψη κατανόησης για τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών αγορών, «επιδείνωσε την κρίση».

Παράλληλα, η Μέρκελ απέρριψε την έκδοση ευρωομολόγων, και την απόκτηση ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, που θα μπορούσε να δώσει μια λύση.

«Όμως, ανάμεσα σε μια ομοσπονδιακή διακυβέρνηση και την πτώχευση, είναι άγνωστο τι θα προτιμούσαν οι Γερμανοί και ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην τους τεθεί το ερώτημα», καταλήγει η Liberation.


«Θρίλερ» με την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/

Αιφνιδιαστικά μεταβαίνουν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο.

Αργά, σήμερα, το απόγευμα αναμένεται η άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα με πρώτο σταθμό της επίσκεψής τους το υπουργείο Οικονομικών. Οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο με στόχο την οριστικοποίηση των μέτρων τόσο για το 2011 όσο και για την περίοδο 2012-2015.

Η... επάνοδος της τρόικας στην Αθήνα οφείλεται στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο μεσοπρόθεσμο και για τις οποίες οι πιστωτές μας δεν έχουν ενημερωθεί κυρίως δεν έχουν... συμφωνήσει. Όταν έφυγαν από την ελληνική πρωτεύουσα γνώριζαν ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο, θα υπάρξει ειδικό τέλος για τα ακίνητα στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι συντελεστές της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα ήταν με βάση διαφορετική εισοδηματική κλίμακα, κ.ά.

Σήμερα, λοιπόν, θα ενημερωθούν για τις νέες αλλαγές αλλά και για τα αντισταθμιστικά μέτρα, που θα ληφθούν, προκειμένου να μην υπάρξει απόκλιση από τον δημοσιονομικό στόχο για το 2011. 

Με… γερμανικά γονίδια οι μισοί Βρετανοί!

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/22/108138/


Γερμανικό αίμα ρέει στις φλέβες ενός στους δύο Βρετανούς! Παρά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και την αντιπάθεια ανάμεσα στους δύο λαούς, οι μισοί Βρετανοί έχουν… γερμανικά γονίδια, σύμφωνα με τους γενετιστές, συνέπεια της μετακίνησης των αγγλοσαξονικών φύλων μετά την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. “Δεν υπάρχει λόγος να το αρνούμαστε”, έγραφε αυτή την εβδομάδα το γερμανικό περιοδικό “Spiegel”, προσθέτοντας ότι “είναι τώρα ξεκάθαρο ότι το έθνος που αντιπαθεί πιο πολύ τους Γερμανούς ήταν κάποτε και οι ίδιοι Γερμανοί”.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL) μελέτησαν ένα τμήμα του χρωμοσώματος Υ, το οποίο εμφανίζεται σε σχεδόν όλους τους Δανούς και Γερμανούς άνδρες, και το ίδιο εντόπισαν και στους μισούς Βρετανούς. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Χάινριχ Χέρκε του Πανεπιστημίου Ρίντινγκ, “έως 200.000 μετανάστες” έφτασαν στη νότια Αγγλία κατά τον πέμπτο και έκτο αιώνα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63165136

"Καρπαζιά" στον γραφικό Γρουέφσκι από ΕΕ για το άγαλμα του Μ.Αλεξανδρου.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Την ώρα που η Ελληνική πολιτική κοιμάται κάποιοι φροντίζουν να κάνουν την δουλειά τους. Χαστούκι Φιούλε προς τους Σκοπιανούς για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κι ενώ χθες το μεσημέρι οι σκοπιανοί έστηναν στην κεντρική τους πλατεία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδου η ΕΕ τους “έστελνε” μια... “συγχαρητήρια κάρτα”

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Στέφαν Φιούλε επιφύλασσε μία έκπληξη τόσο για την Σκοπιανή όσο και για την ελληνική διπλωματία.

Έστειλε… ραβασάκι στους γείτονες, Σκοπιανούς, ότι με τις ενέργειες όπως την ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η FYROM μπορεί να «βγει» ακόμη και από το καθεστώς της υποψήφιας χώρας

«Οι μεταρρυθμίσεις» που αργούν, αλλά και «ενέργειες που χαρακτηρίζονται από την Ελλάδα ως προκλητικές», μπορεί να κοστίσουν στους Σκοπιανούς το όνειρο της Ευρώπης.

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει προφανώς η ελληνική διπλωματία και το υπουργείο Εξωτερικών, το κάνει ο επίτροπος Φιούλε. Πάλι καλά που υπάρχουν και τέτοιο επίτροποι!  

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα προσφύγει ο ΔΣΑ για το Μνημόνιο

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/329679.html

 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών συνεχίζει την "μάχη" του με το Μνημόνιο, ακόμα και μετά την απόφαση του ΣτΕ που το έκρινε καθόλα νόμιμο, καθώς θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ώστε να ακυρωθούν ορισμένες αποφάσεις του Μνημονίου.

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του Προέδρου, κ. Γιάννη Δ. Αδαμόπουλου, ο ΔΣΑ ηγήθηκε επιστημονικά μιας νομικής προσπάθειας υπεράσπισης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών που θίγονται, επιδιώκοντας την αποτελεσματική παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας για την προστασία αυτών, υπό το φώς του Συντάγματος και των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συμβάσεων.
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι:

"Στις 29.7.2010 ο ΔΣΑ κατέθεσε από κοινού με άλλους επιστημονικούς φορείς, ενώσεις και πολίτες αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση ορισμένων αποφάσεων και πράξεων εκτελεστικών του Μνημονίου. Η υπόθεση συζητήθηκε στις 23.11.2010 ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας.

Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΣτΕ φέρεται να έχει απορρίψει την επίμαχη αίτηση και τους δικαστές να εκτιμούν, μεταξύ άλλων, ότι το Μνημόνιο ήταν τάχα αναγκαίο για την αποφυγή της χρεωκοπίας της χώρας καθώς και ότι το δικαίωμα στην περιουσία των θιγόμενων, δηλαδή στους μισθούς και στις συντάξεις τους, περιορίζεται νομίμως καθώς διατηρούνται τάχα σε βιώσιμα επίπεδα. Έτσι φαίνεται, ότι το ΣτΕ χωρίς συνταγματική μεταβολή, μετέστη σε συνταγματικό δικαστήριο.

Με την επιφύλαξη της δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ, ο Δ.Σ.Α έχει αποφασίσει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επιδιώκοντας για μια ακόμη φορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, όπως πράττει ιστορικά μέχρι σήμερα.

Ο ΔΣΑ τέλος εκφράζει:

-τη λύπη του για την απαράδεκτη διαρροή της απόφασης της διάσκεψης της μείζονος Ολομέλειας την ίδια ακριβώς ώρα που η κυβέρνηση του Μνημονίου ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή,

-τη λύπη του για την ποιότητα που έχει λάβει η δημοκρατία στη χώρα, μετά τα παραπάνω φαινόμενα και

-την ελπίδα του ότι το περιεχόμενο της απόφασης δεν έχει αποδοθεί σωστά από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες."

Στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα οι αξιωματούχοι της Τρόικας - Ραντεβού αργά το βράδυ με τον Πολ Τόμσεν θα έχει ο Βενιζέλος

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Για σήμερα αργά το βράδυ, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αξιωματούχους της Τρόικας οι οποίοι καταφθάνουν το απόγευμα στην Αθήνα.
Κατά την διάρκεια αυτής της επαφής αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στο «πακέτο» Παπακωνσταντίνου και οι οποίες θα αντικατασταθούν από μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος.
Βελτιώσεις αναμένονται στα κλιμάκια της έκτακτης εισφοράς η οποία θα επιβληθεί σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ ενώ στα 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ σήμερα μειώνεται το αφορολόγητο στον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Από την άλλη πλευρά, θεσπίζεται νέο Τέλος για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ αυξάνει ο ΕΦΚ στα καύσιμα. Το τελευταίο μέτρο επιλέχθηκε αντί της εξίσωσης του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης – κίνησης.
Τα θέματα αυτά συζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας. Στο επίκεντρο αυτών των επαφών βρέθηκε ο εφαρμοστικός νόμος ο οποίος κατατίθεται την Παρασκευή στην Βουλή.
Στις συναντήσεις αυτές δεν μετείχε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος από πολύ νωρίς το πρωί έχει διαδοχικές συνεργασίες με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και τους Αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr   

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Travel/Hellas/329210.html?page=1

Ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών και των πρώτων αποδράσεων εκτός πόλης, τα δικαιώματα των επιβατών των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών έρχονται στο προσκήνιο από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών για να λύσουν κάθε πιθανή απορία.


Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αποτελούν καθολική υπηρεσία, στην οποία κάθε ευνομούμενη Πολιτεία, που σέβεται τον "εαυτό" της, οφείλει να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων σε προσιτές τιμές, σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ( ΚΕ.Π.ΚΑ). Βασικά δικαιώματα επιβατών
 Γενικά δικαιώματα

Ο μεταφορέας πρέπει να παρέχει τη θέση ή την καμπίνα στο συγκεκριμένο πλοίο και ταξίδι, που αναγράφεται, στο εισιτήριο. Σε περίπτωση, που δεν μπορεί να τα παράσχει, ο επιβάτης δικαιούται:
    - Να ακυρώσει το εισιτήριό του και να του επιστραφεί ο ναύλος, καθώς και να του δοθεί αποζημίωση ίση με το διπλάσιο του ναύλου.
    - Να ταξιδέψει σε θέση κατώτερη από αυτήν που πλήρωσε, λαμβάνοντας αποζημίωση το διπλάσιο της διαφοράς των δυο ναύλων.
   - Να ζητήσει να ταξιδέψει σε θέση ανώτερη από αυτήν που πλήρωσε, καταβάλλοντας το μισό της διαφοράς των δύο ναύλων. (εκτός και αν ο μεταφορέας του την προσφέρει, οπότε δε δικαιούται είσπραξη διαφοράς)

Spiegel: Η Γερμανία "βασίλισσα των χρεών του 20ου αιώνα"

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Germany/329656.html

“Πραγματικά ασήμαντα” χαρακτήρισε τα σημερινά ελληνικά προβλήματα σε σύγκριση με τη γερμανική αθέτηση πληρωμών χρέους τη δεκαετία του 1930, ο Ιστορικός Οικονομίας, Albrecht Ritschl, χρίζοντας τη Γερμανία “βασίλισσα των χρεών”. “Υπολογίζοντας με βάση το ποσό των ζημιών, σε σχέση με τις οικονομικές επιδόσεις, η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος παραβάτης χρέους του 20ου αιώνα”, είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το Βερολίνο για αδικαιολόγητα αδιάλλακτη στάση απέναντι στην Αθήνα.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο κ. Ritschl υπογράμμισε, ότι κατά τον 20 αιώνα, η Γερμανία ήταν υπεύθυνη για τις μεγαλύτερες εθνικές χρεοκοπίες της πρόσφατης ιστορίας.

“Είναι μόνο χάρη στις ΗΠΑ, που θυσίασε τεράστια ποσά χρημάτων μετά από αμφότερους τους πολέμους, τον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που η Γερμανία είναι σήμερα οικονομικά σταθερή και κρατάει τα σκήπτρα του επικεφαλής της Ευρώπης. Αυτό το γεγονός, δυστυχώς, συχνά μοιάζει να ξεχνιέται”.

Αφηγούμενος τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο κ Ritschl είπε:

“Από το 1924 μέχρι το 1929, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης έζησε με πίστωση ενώ μέχρι που δανείστηκε τα χρήματα που χρειαζόταν τις αποζημιώσεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου από την Αμερική. Αυτή η πιστωτική πυραμίδα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931. Τα χρήματα εξαφανίστηκαν, η ζημία για τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τεράστια και η επίδραση στην παγκόσμια οικονομία ήταν καταστροφική”.

“Αμέσως μετά όμως, η Αμερική έλαβε άμεσα μέτρα για να εξασφαλίσει δεν θα υπάρξει επανάληψη των απαιτήσεων για υψηλές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Με λίγες μόνο εξαιρέσεις, όλες αυτές οι απαιτήσεις τέθηκαν στο περιθώριο μέχρι την μελλοντική επανένωση της Γερμανίας. Για τη Γερμανία, αυτή ήταν μια σωτήρια χειρονομία, και αποτέλεσε την πραγματική οικονομική βάση του Wirtschaftswunder, ή αλλιώς του οικονομικού θαύματος (που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950).

Αυτό σήμαινε ωστόσο ότι και τα θύματα της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη έπρεπε, επίσης, να παραιτηθούν από τις αποζημιώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων”.


Εξηγώντας πόσες φορές κατά το παρελθόν, έχει γίνει αφερέγγυα η Γερμανία, είπε:

“Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα μόνο, ωστόσο, αυτό έγινε τουλάχιστον τρεις φορές. Μετά την πρώτη αθέτηση πληρωμών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε γερμανικό «κούρεμα» το 1953, μειώνοντας το πρόβλημα του χρέους της σε σχεδόν τίποτα.

Η Γερμανία έχει σε πολύ καλή θέση από τότε, ακόμη και όταν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα βάρη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τις συνέπειες της γερμανικής κατοχής. Επιπλέον, η Γερμανία είχε ακόμα μια περίοδο μη πληρωμής το 1990”.

“Μετά το 1990 δεν κατέβαλε καμία αποζημίωση. Ούτε και στους Έλληνες”

Ο τότε καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, αρνήθηκε να εφαρμοστούν αλλαγές στη Συνθήκη του Λονδίνου για τα γερμανικά εξωτερικά χρέη του 1953. Σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης, σε περίπτωση επανένωσης, το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο θα ρυθμιζόταν εκ νέου. Η μόνη απαίτηση ήταν ένα μικρό ποσό που είχε απομείνει να καταβληθεί, αλλά μιλάμε για ελάχιστα ποσά εδώ”, είπε.

Με την εξαίρεση της αποζημίωσης που καταβλήθηκε σε όσους εξαναγκάστηκαν σε εργασία, η Γερμανία δεν κατέβαλε καμία αποζημίωση μετά το 1990 - και δεν αποπλήρωσε ούτε τα δάνεια και το κόστος της κατοχής στο οποίο εξανάγκασε τις χώρες που είχε καταλάβει κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτε και στους Έλληνες τα κατέβαλε”.

“Εξωπραγματικό το ότι οι Έλληνες θα μπορούσαν ποτέ να αποπληρώσουν τα χρέη μόνοι τους”

Όσοι δεν είναι σε θέση να το κάνουν αυτό, θεωρούνται άφραγκοι. Τώρα πλέον αναγκαίο να καθορίσουν το πόσο υψηλό είναι το ποσοστό αποτυχίας των κρατικών ομολόγων, και πόσα χρήματα των πιστωτών της χώρας πρέπει να θυσιαστούν. Είναι πρωτίστως θέμα εξεύρεσης χρηματοδότη”, προσέθεσε, με τον συντάκτη του άρθρου να προσθέτει, πως “ο μεγαλύτερος χρηματοδότης θα είναι φυσικά η Γερμανία”.

"Η Γερμανία ανέκαμψε λόγω παύσης καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων"

“Έτσι φαίνεται αλλά είμαστε επίσης εξαιρετικά αμελείς - και η βιομηχανία μας των εξαγωγών ανθεί από παραγγελίες. Το ανθελληνικό αίσθημα που είναι διάχυτο σε πολλά γερμανικά ΜΜΕ είναι άκρως επικίνδυνο. Και βρισκόμαστε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: η γερμανική ανάκαμψη έγινε εφικτή μόνο μέσω της άρνησης πληρωμής των εκτεταμένων χρεών και της παύσης της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων στα θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου”.
“Κανείς δεν ξεχνάει ότι η Γερμανία οφείλει την ευημερία της σε άλλα έθνη”

Κατά τον 20ο αιώνα, η Γερμανία ξεκίνησε δύο παγκόσμιους πολέμους, δεύτερος από τους οποίους διεξήχθη ως ένας πόλεμος αφανισμού και εξόντωσης, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε στους εχθρούς της επανορθώσεις πλήρως ή σε μεγάλο βαθμό. Κανείς στην Ελλάδα δεν έχει ξεχάσει ότι η Γερμανία οφείλει την οικονομική ευημερία της στη χάρη των άλλων εθνών”, τόνισε, υπογραμμίζοντας πως εάν οι Έλληνες αλλάξουν στάση, μπορεί να εγείρουν παλιές αξιώσεις για αποζημιώσεις, καθώς και από άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

“Και αν η Γερμανία βρισκόταν σε θέση να πρέπει να τους ικανοποιήσει όλους, τότε θα καταλήγαμε όλοι καθαριστές. Σε σύγκριση με αυτό, μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες για το ότι η Ελλάδα αναδιοργανώνεται επιεικώς με δικά μας έξοδα. Εάν θελήσουμε να ακολουθήσουμε την εδώ κοινή γνώμη με τη φτηνή προπαγάνδα της και την άρνηση πληρωμής, τότε εν τέλει οι παλιοί λογαριασμοί θα παρουσιαστούν μπροστά μας ξανά”.


Τέλος, ερωτηθείς για το ποια είναι η καλύτερη λύση για τους Έλληνες, ο κ. Ritschl υπογράμμισε, πως “οι γερμανικές πτωχεύσεις κατά τον τελευταίο αιώνα δείχνουν, ότι το λογικό πράγμα που πρέπει να γίνει τώρα, θα ήταν μια πραγματική μείωση του χρέους.

Όποιος έχει δανείσει χρήματα στην Ελλάδα θα πρέπει στη συνέχεια να παραιτηθεί από ένα σημαντικό μέρος της τιμής που του οφείλεται. Ορισμένες τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να το αντιμετωπίσουν αυτό, οπότε θα πρέπει να υπάρξει νέα πακέτα ενίσχυσής τους. Για τη Γερμανία, αυτό θα μπορούσε να είναι ακριβό, αλλά θα πρέπει να πληρώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τουλάχιστον η Ελλάδα θα έχει τότε την ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή”.

Μεγάλη κόντρα Χατζινικολάου - Πάγκαλου στο Real FM

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/64727.html

image           

«Ξεγύμνωσε» τον Πάγκαλο ο Χατζηνικολάου

Το φυσά και δεν κρυώνει ο Πάγκαλος για το ξεμπρόστιασμα που του έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου σήμερα το πρωί στον real fm.
Βγήκε που λέτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και άρχισε να μιλά με δασκαλίστικο ύφος, θαρρείς πως μιλούσε στο…mega, ενώ από την πρώτη στιγμή ήταν εριστικός. Κάποια στιγμή όταν τον ρώτησε ο Χατζηνικολάου γιατί δυναμίτισε το κλίμα στη βουλή ο Πάγκαλος άρχισε να τα χάνει και να λέει για προσωπικές απόψεις περί ιστορίας κι άλλα παγκαλικά ανέκδοτα.

Τότε ο Χατζηνικολάου του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα: καλή και σεβαστή η άποψή σας του είπε αλλά οι πρώτες δημοκρατικές κυβερνήσεις ήταν του ΄74 και του ΄77 του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το προσωπείο του Πάγκαλου έπεσε αμέσως: «αν μου επιτρέπετε εγώ θα λέω τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ και σεις της ΝΔ». Ε, ποιος είδε τον Χατζηνικολάου και δεν τον φοβήθηκε! «Όχι σε μένα αυτά. Να πάτε να τα πείτε αλλού αυτά. Είμαι 30 χρόνια δημοσιογράφος και ποτέ κανείς δεν μου είπε κάτι τέτοιο. Να είστε προσεκτικός μαζί μου» τόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος. Ο Πάγκαλος έχασε την ψυχραιμία του κι έκλεισε το τηλέφωνο, με τον Χατζηνικολάου να του λέει «στο καλό».
http://www.kentrinews.gr/?p=21193

ΠΡΟΔΟΤΗΣ

Από το ιστολόγιο http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post_22.html

ΠΡΟΔΟΤΗΣ... και με αποδείξεις πλέον ο Παπανδρέου.
Τον «κάρφωσε» ο Στρος Καν.
Η εγκληματολογία είναι μια επιστήμη, στην οποία "βασιλεύει" η λογική …Η απλή και τετράγωνη λογική. Τα πάντα λοιπόν σ’ αυτήν τη χρήσιμη επιστήμη βασίζονται στη λογική. "Καρδιά" και αντικείμενο μελέτης αυτής της επιστήμης είναι ένα τρίπτυχο, του οποίου τα μέλη συνδέονται με τον πιο απόλυτο τρόπο με βάση αυτήν τη λογική. Ποιο είναι αυτό το τρίπτυχο; Θύτης, Θύμα και Κίνητρο. Αν έχεις στα χέρια σου τα δύο από αυτά, τότε μπορείς να έχεις με μαθηματική ακρίβεια και το τρίτο. Αν γνωρίζεις το Θύμα και τον Θύτη, μπορείς να βρεις το Κίνητρο. Αν γνωρίζεις το Θύμα και το Κίνητρο, μπορείς να βρεις τον Θύτη. Αν τέλος γνωρίζεις ένα ισχυρό κίνητρο, για έναν δυνάμει Θύτη, μπορείς να προστατεύσεις προκαταβολικά ένα δυνάμει Θύμα.
Τι σχέση έχουν αυτά με την περίπτωσή μας;
Η σχέση μεταξύ του Παπανδρέου και της Ελλάδας είναι μια σχέση, η οποία μπορεί ν’ αποδειχθεί μοιραία. Η Ελλάδα είναι Θύμα και αναζητούμε το κατά πόσο ο Παπανδρέου ήταν πρωταγωνιστής σ’ αυτήν την θυματοποίησή της και άρα το πόσο Θύτης είναι. Άρα τι αναζητούμε; Το κέρδος του, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει Κίνητρο γι' αυτόν …Το Κίνητρό του. Μέχρι τώρα δεν είχαμε Κίνητρο. Ο Γιώργος κατέστρεφε τη χώρα, αλλά γιατί το έκανε; Ο Παπανδρέου "προστατευόταν" από το αφηρημένο της λειτουργίας της πολιτικής. Λίγο η "αύρα" της προσωπικής του βλακείας, λίγο το "νέφος", λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τίποτε δεν φαινόταν καθαρά. Όλοι υπέθεταν ότι ο ρόλος του Παπανδρέου δεν είναι "καθαρός", αλλά κανένας δεν μπορούσε να είναι σίγουρος. Ακόμα και οι πιο καχύποπτοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν ο Βλακογιώργος ήταν προδότης ή απλά βλάκας. Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει αν ήταν αυτό το οποίο φαίνεται ή κάτι άλλο που δεν φαίνεται.
Όμως, αυτό το "νέφος" πλέον δεν υπάρχει. Δεν τον προστατεύει, γιατί εξαφανίστηκε. Το Κίνητρο του μικροκέφαλου Γιώργου μάς το αποκάλυψε ο καθ’ ύλην αρμόδιος …Ο μόνος ο οποίος θα μπορούσε να το αποκαλύψει, εφόσον αυτός, λόγω θέσεως, μπορούσε να το γνωρίζει …Ο Ντομινίκ Στρος Καν …Ο Εβραίος ομοεθνής του Εβραίου Γιώργου. Τι μας αποκάλυψε; Ότι ο Παπανδρέου τον είχε πλησιάσει από τον Δεκέμβριο του 2009, γνωστοποιώντας του ότι "ενδιαφέρεται" για την "επέμβαση" του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
 Ενδιαφερόταν από τότε για μια "επέμβαση", που στην ουσία "σκότωσε" την Ελλάδα και άρα δημιούργησε το Θύμα. Άρα ο αναγνώστης αρχίζει και καταλαβαίνει τον λόγο που μπαίνουμε στα "χωράφια" της εγκληματολογίας. Αν, δηλαδή, έχουμε ένα Κίνητρο και ταυτόχρονα γνωρίζουμε το Θύμα, μπορούμε να βρούμε τον Θύτη. Αν γνωρίζουμε το Θύμα και έχουμε έναν ύποπτο, μπορούμε, μέσω του Κινήτρου, να καταλάβουμε αν είναι θύτης ή αθώος. Μπορούμε, δηλαδή, ν’ αποδώσουμε αυτήν την ιδιότητα σε κάποιον, ο οποίος έχει δυνατότητες Θύτη, αλλά μέχρι τώρα δεν τον γνωρίζουμε ως τέτοιο.
Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά …Τα βασικά, τα οποία γνωρίζει ο κάθε Έλληνας, αλλά για τυπικούς λόγους θα πρέπει να περιγράψουμε. Είναι η Ελλάδα Θύμα, εξαιτίας του ΔΝΤ; Βεβαίως και είναι Θύμα. Είναι Θύμα, γιατί στην ουσία βρίσκεται υπό την κατοχή ξένων δυνάμεων. Δυνάμεων, οι οποίες μπορεί να μην εισέβαλαν στη χώρα με τανκ, αλλά εισέβαλαν με τοκογλυφικά δάνεια. Δυνάμεων, οι οποίες περιόρισαν τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δυνάμεις, οι οποίες "ξεγύμνωσαν" την άμυνά της από κάθε είδους ασυλία. Δυνάμεις, οι οποίες στέλνουν τους υπαλλήλους τους στην Ελλάδα και αυτοί φέρονται σαν "υπερκυβέρνηση", η οποία αποφασίζει και διατάζει ερήμην της νόμιμης κυβέρνησης και των θεσμικών οργάνων της ελληνικής δημοκρατίας. Αυτό το ΔΝΤ είναι ο "θάνατος" της σύγχρονης ελεύθερης Ελλάδας. Ο "θάνατος", ο οποίος μετατρέπει αυτόματα την Ελλάδα σε Θύμα. Ένας "θάνατος" με το όνομα "ΔΝΤ", που, μέχρι τη "φαεινή" ιδέα του Παπανδρέου, δεν υπήρχε καν ως όρος στην ελληνική καθημερινότητα.
…Το ΔΝΤ, το οποίο είχε "ματώσει" την Αργεντινή και αφορούσε κυρίως "Μπανανίες" αυτού του Πλανήτη …Το ΔΝΤ, το οποίο σήμερα κάνει όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην Ιρλανδία αυτό, το οποίο έκανε πάντα εις βάρος των θυμάτων του. Διαλύει τις οικονομίες τους, λεηλατεί τους πόρους τους, ξεπουλάει το κεφάλαιό τους και προκαλεί κοινωνικές κρίσεις σε βαθμό καταστροφικό. Άρα, Θύμα έχουμε. Αναμφισβήτητα έχουμε Θύμα. Τι αναζητούμε; Την ιδιότητα του Γιώργου. Την ιδιότητα αυτού, ο οποίος μας οδήγησε στο ΔΝΤ. Την ιδιότητα αυτού, ο οποίος δεν αποκαλύπτεται απ’ ευθείας, γιατί δεν έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία. Άρα; Άρα καταφεύγουμε στη "σιδερένια" λογική της εγκληματολογίας. Θα πρέπει να βρούμε το Κίνητρο. Το Κίνητρο, το οποίο καθιστά τον Γιώργο εγκληματία και όχι απλά ύποπτο.
Γιατί μας έδωσε το Κίνητρό του ο Στρος Καν; Γιατί αποκαλύπτει ένα "έγκλημα". Αποκαλύπτει ένα προμελετημένο έγκλημα, εφόσον ο Γιώργος "ήθελε" να γίνει αυτό, το οποίο σήμερα αναγνωρίζουμε όλοι μας ως "θάνατο". Έχει όλα τα επιφανειακά στοιχεία, που έχουν τα εγκλήματα. Ο ύποπτος έλεγε ψέματα στο θύμα του —και βέβαια στο περιβάλλον του— για τις προθέσεις του. Την ώρα που δήθεν μοίραζε λεφτά, συζητούσε κρυφά με τους τοκογλύφους. Όταν τον ρωτούσαν για το ΔΝΤ, το απέρριπτε μετά βδελυγμίας ως επιλογή. Όμως, όλα αυτά είναι ενδείξεις εγκλήματος. Ενδείξεις, οι οποίες τον καθιστούν σίγουρα ύποπτο. Αποδείξεις όμως υπάρχουν, που να τον καθιστούν εγκληματία; Πώς αποδεικνύεται ότι πραγματικά υπήρχε έγκλημα;
Θα πάρουμε τα πράγματα και πάλι με τη σειρά. Αν ο Παπανδρέου ενδιαφερόταν για την επέμβαση του "θανατηφόρου" ΔΝΤ στην Ελλάδα, τότε τα πράγματα ήταν άκρως επικίνδυνα για την πατρίδα μας. Γιατί; Γιατί ο Παπανδρέου ήταν Πρωθυπουργός της χώρας. Άρα; Δεν ήταν ένας απλός πολίτης, που απλά, λόγω άποψης, "ήθελε" την επέμβαση του ΔΝΤ. Ήταν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος το "θέλω" του μπορούσε να το μετατρέψει σε πράξη. Ήταν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος μπορούσε να προκαλέσει την επέμβαση του ΔΝΤ. Είχε την εξουσία να "μεθοδεύσει" τα πράγματα προς την κατεύθυνση που επιθυμούσε. Προς την κατεύθυνση που εξυπηρετούσε την προσωπική του πολιτική επιλογή.
Το αφήνουμε αυτό στην "άκρη", ώστε να το ξαναβρούμε στη συνέχεια. Αντικειμενικά —και με βάση τους όρους της οικονομίας και όχι της πολιτικής— τι ήταν αυτό, το οποίο μας οδήγησε στο σφαγείο του ΔΝΤ; Η ΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ. Η Ελλάδα κατέφυγε στο ΔΝΤ, γιατί δεν μπορούσε να δανειστεί με τους όρους που ίσχυαν για τους ομοιοπαθείς της. Δεν μπορούσε να δανειστεί, γιατί τα spreads της είχαν εκτοξευτεί στον "ουρανό". Τι οδήγησε όμως σ’ αυτήν την κρίση δανεισμού; …Κρίση, την οποία δεν είχαν κάποιοι άλλοι …όχι πολύ "καλύτεροί" μας; Εκεί μας οδήγησε η "αποκάλυψη" του ελλείμματος, που έγινε από την "αφέλεια" της Τράπεζας της Ελλάδας σε συνδυασμό με το "λάθος" της ίδιας τράπεζας, που με την αλλαγή του Τ3 σε Τ10 οδήγησε σε κερδοσκοπία και συνεπώς σε "εξευτελισμό" των ελληνικών ομολόγων.
Αν αυτά τα δύο τα συνδυάσουμε, τι έχουμε; Έχουμε ένα Κίνητρο και έναν ύποπτο. Από πού προκύπτει αυτό; Προκύπτει από το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είχε μια "άποψη" για το πού θα πρέπει να "πάει" η χώρα σε μια στιγμή που αυτή δεν "πήγαινε" μόνη της προς τα εκεί. Είχε την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να "μπει" στο ΔΝΤ σε μια στιγμή που ούτε το ΔΝΤ το επιθυμούσε ούτε η Ε.Ε. το επέτρεπε. Είχε τη θέληση να την "οδηγήσει" ο ίδιος εκεί, εφόσον από μόνη της δεν "πήγαινε". Κίνητρο λοιπόν υπάρχει, εφόσον αυτός, ως Πρωθυπουργός, μπορούσε να την "οδηγήσει" σε μια κατάσταση που το ΔΝΤ θα επιθυμούσε και η Ε.Ε. θα έπαυε να έχει λόγους να το απαγορεύσει.
Ταυτόχρονα με το Κίνητρο υπάρχει και ύποπτος. Ταυτόχρονα με το Κίνητρο εκείνου που θεωρητικά "θέλει", υπάρχει και υποψία απέναντι σ’ αυτόν που πρακτικά "μπορεί" να το κάνει. Ο Παπανδρέου δεν είναι μόνον ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, που "θέλει" να "οδηγήσει" την Ελλάδα εκεί όπου επιλέγει, αλλά ταυτόχρονα είναι κι αυτός που βαστά το "τιμόνι", που μπορεί να το κάνει αυτό. Ο Πρωθυπουργός είναι ο άμεσα "επιβλέπων" όλων των "οργάνων" του ελληνικού κράτους και άρα και της Τράπεζας της Ελλάδας. Είχε την εξουσία να ελέγξει τη "συμπεριφορά" της. Είχε την εξουσία να "πάει" την Ελλάδα ακόμα κι εκεί όπου αυτή δεν πήγαινε μόνη της …και άρα στον "θάνατο" του ΔΝΤ.

Η Τρόικα ζητά από το Βενιζέλο σκληρότερα οικονομικά μέτρα

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/64661.html

image

του Γιάννη Τσαραγκλή - Πολύ σκληρές αναμένεται να είναι οι διαπραγματεύσεις του νέου υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τα στελέχη της Τρόικας, τα οποία έρχονται εσπευσμένα στην Ελλάδα για να μας επιπλήξουν.  Ο λόγος είναι οι τελευταίες αλλαγές που έκανε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στα φορολογικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου για να κατευνάσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν φύγει από το υπουργείο Οικονομικών.
Στο τελευταίο Eurogroup ο Ευ. Βενιζέλος δέχθηκε έντονη κριτική (κοινώς μόνο που δεν τον "έβρισαν") από τους ομολόγους του, επειδή ο Παπακωνσταντίνου αφαίρεσε ορισμένους φόρους από αυτούς που αρχικά είχε συμφωνήσει με τα στελέχη της Τρόικας.
Έτσι λοιπόν παρά την αντίθετη άποψη που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, οι ευρωπαίοι εταίροι μας - τοκογλύφοι δανειστές μας - αδιαφορούν για τις αντιδράσεις των αγανακτησμένων πολιτών στη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης και επιθυμούν αυτή να γίνει ακόμη σκληρότερη.
Γι αυτό το λόγο και το Eurogroup δεν αποφάσισε, όπως αναμενόταν, να εγκρίνει την καταβολή της 5ης δόσης που περίμενε με λαχτάρα η κυβέρνηση. Οι Ευρωπαίοι έχουν πλέον σχηματίσει την άποψη ότι οι Έλληνες είναι αφερέγγυοι συνομιλητές και μόνο ψήγματα ελπίδας δημιούργησε σε ορισμένους το ενδεχόμενο η ρητορική του κ. Βενιζέλου να μπορέσει να αλλάξει λίγο τα δεδομένα. Τα μέχρι σήμερα οικονομικά στοιχεία δυστυχώς, τους επιβεβαιώνουν. Το πρώτο πεντάμηνο του 2011, παρά τα φορομπηχτικά μέτρα που έχουν στραγγίσει την αγορά ούτε τα έσοδα αυξήθηκαν αλλά ούτε το έλλειμμα μειώθηκε, αντιθέτως αυξήθηκε.
Αυτό συμβαίνει γιατί η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει καμία από τις παραδοσιακές πηγές παραγωγής ελλείμματος είτε γιατί δεν μπορεί να τα βάλει με το οργανωμένο κύκλωμα συνδικαλιστών δημόσιας διοίκησης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ είτε γιατί πιστεύει ότι μετά την αποτυχία του μνημονίου θα πάμε σύντομα σε εκλογές. Από τη στιγμή που εδώ και ενάμισυ χρόνο δεν άγγιξε ούτε τρίχα της φοροδιαφυγής, της σπατάλης του δημοσίου χρήματος και της διαφθοράς, έχει στείλει το μήνυμα στην ευρωπαϊκή κοινότητα ότι δεν μπορεί να κάνει τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες θέλουν οι εταίροι δανειστές μας. Γι αυτό και ζητούν επιμόνως τη συναίνεση της ΝΔ ελπίζοντας ότι έτσι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα πολιτικού κόστους που φαίνεται να εμποδίζει το ΠΑΣΟΚ. Η άρνηση της ΝΔ να συναινέσει, δημιουργεί φόβους για ανεξέλεγκτες πολιτικές καταστάσεις τις οποίες ούτε οι εκλογές θα μπορούν να επιλύσουν.
Οι ξένοι δεν θέλουν εκλογές γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και γι αυτό κάνουν το παν για να επιτύχουν τη συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Βέβαια, μία ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας επειδή θα προκαλούσε μεγάλο πλήγμα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, δεν είναι επιθυμητή ούτε από την ΕΕ αλλά ούτε και από την Αμερική. Αυτό είναι ίσως και το μοναδικό διαπραγματευτικό ατού που διαθέτει η Ελλάδα, αλλά χωρίς συναίνεση δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ:Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις υδατοκαλλιέργειες από τον ΠΕΡΙΒΟ


Σχόλιο ιστολογίου μας : Μας στάλθηκε για δημοσίευση , συμφωνούμε πως το νησί της Σαλαμίνας λόγω της ιστορικότητας και των μνημείων που διαθέτει δεν είναι ο κατάλληλος τόπος για δημιουργία περιοχής οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών!!!

Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε την Ιστορία μας στο βωμό του κέρδους!!!!
Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση με θέμα « Όχι στη δημιουργία περιοχής οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών στη Σαλαμίνα» μετά από πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Ομίλου, του συλλόγου Μηχανικών, του Συλλόγου αλιέων «Άγιος Ανδρέας», του Συλλόγου Ανάδειξης Μνημείων Σαλαμίνας και της Greenpeace, οι οποίοι και ανέπτυξαν διεξοδικά το θέμα των αρνητικών επιπτώσεων της Π.Ο.Α.Υ. στο νησί.


Ακολούθησε συζήτηση στην οποία μίλησαν ο Δήμαρχος, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και πολλοί κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες και τους φόβους τους για το θέμα.

Στο τέλος της συζήτησης συμφωνήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:


1. H διεύρυνση της επιτροπής αγώνα κατά των υδατοκαλλιεργειών με συμμετοχή τοπικών φορέων, στην οποία θα είναι επικεφαλής ο Δήμαρχος και η οποία θα προγραμματίσει τις επόμενες κινητοποιήσεις.
2. Η Συλλογή υπογραφών κατά της ΚΥΑ.
3. Εφόσον οι βουλευτές της περιφέρειας δε συνταχθούν με την προσπάθειά μας, θα είναι ανεπιθύμητοι στη Σαλαμίνα.


Είναι ευθύνη όλων μας να μην περάσει η ΚΥΑ που θα καταδικάσει το νησί μας σε άλλη μία περιβαλλοντική καταστροφή.


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2011/06/blog-post_8004.html#ixzz1Q0U8vXbm


--
ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Οι πρώτες γνήσιες φωτογραφίες από την ανέλκυση του Mirage 2000 στη Σάμο

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους Mirage 20000BGM το οποίο είχε καταπέσει στην θαλάσσια περιοχή στο Νοτιοδυτικό άκρο της Σάμου στις 9 Ιουνίου.
Το αεροσκάφος ανελκύθηκε από βάθος εβδομήντα πέντε μέτρων από την Μοίρα Κινητών Ομάδων της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ).
 Για να φέρουν σε πέρας την αποστολή ανέλκυσης, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας συνεργάστηκαν με το 4ο ΕΤΕΘ του Στρατού Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό το οποίο διέθεσε το Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ και το Α/Γ ΡΟΔΟΣ και το Λιμενικό Σώμα. Επιπλέον συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι βαθυδύτες κ. Σπυρίδων Κόλλας και κ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος και ο κ. Απόστολος Κυπραίος, με το επαγγελματικό του αλιευτικό σκάφος.
Image
Image
Image
Image
Τμήμα ειδήσεων dcefencenet.gr  

Νατάσα Ράγιου:Επιστολή προς κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο Κοινοποίηση: Πρωθυπουργό

Venizelos Evangelos min.jpg
Προς κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο
Κοινοποίηση: Πρωθυπουργό

Της Νατάσας Ράγιου




  Ο προκάτοχος σας υπουργός  των Οικονομικών δεν είπε  δημοσίως ότι απέτυχε  το σχέδιο της κυβέρνησης σας  και δεν είπε ότι πέσατε έξω σ όλους τους στόχους.
Αλλά εσείς αυτό το γνωρίζετε καλύτερα…
  Σε ένα κράτος ξεχειλωμένο και αντιπαραγωγικό το οποίο  παραδώσατε  άνευ όρων στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο, σε μια Ελλάδα που χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ μείωση του κράτους, βάσει ποιας λογικής συνεχίζεται  η φοροεπιδρομή? Για να εισπράξετε  από ποιον? Από αυτόν που δεν έχει πια τίποτα να δώσει? Κάνετε έφοδο  στους Έλληνες  προκειμένου να πάρετε  τι ? Αυτά που ΔΕΝ υπάρχουν?
Η κατάσταση περιγράφεται μόνο ως στρατηγική ..εξόντωσης της παραγωγικής μονάδας της χώρας.
Είναι τόσο άστοχες και αναποτελεσματικές οι κινήσεις πανικού, που κανείς εύλογα αναρωτιέται αν πρόκειται πράγματι περί πανικού ή συμβαίνει κάτι άλλο.. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1, ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!

Από το ιστολόγιο http://isxys.blogspot.com/2011/06/1_21.html

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΚΑΤΟΧΗ...

Τριάντα εφτά χρόνια μετά την βάρβαρη τούρκικη εισβολή η κατρακύλα της Ελληνικής αξιοπρέπειας δεν έχει τελειωμό. Η θρασύτητα του φιλοτουρκικού σταθμού ΑΝΤ-1 δεν έχει όρια, αφού μετά την προβολή διαφόρων τούρκικων σίριαλ κατά την περασμένη τηλεοπτική περίοδο, πρόσθεσε πρόσφατα στην λίστα προβολών του, την μεγαλύτερη τουρκική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, με σκηνές και γυρίσματα από τα κατεχόμενα μέρη μας. Η νέα τουρκική σειρά με την ονομασία "ΕΖΕΛ" έχει ως κύριους χρηματοδότες, επιχειρήσεις και καζίνο από τα κατεχόμενα, ενώ στην σειρά προβάλλονται και διαφημίζονται παράνομες επιχειρήσεις στις ελληνικές περιουσίες των κατεχομένων. Και όλα αυτά όχι σε κάποιο τούρκικο κανάλι, αλλά σε «Eλληνόφωνο», αφού πλέον μας κάνει να διερωτόμαστε αν είναι Ελληνικό.

Mε λύπη μας βλέπουμε την τούρκικη προπαγάνδα για εδραίωση του παράνομου ψευδοκράτους, να βρίσκει σύμμαχό της, τους "Εφιάλτες" της εποχής μας, τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Είδαν πολλά τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια από τα ΜΜΕ σε μία προσπάθεια προώθησης της ελληνοτουρκικής φιλίας και την αλλοίωση της περήφανης Ελληνικής ιστορίας, με αποκορύφωμα την προβολή των κατεχομένων ως τούρκικων περιοχών από το εν λόγω σίριαλ. Mέχρι πριν από μερικά χρόνια βλέπαμε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, φιλμάκια αφιερωμένα στα κατεχόμενα χωριά μας, με κύριο σύνθημα το "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ". Σήμερα τα φιλμάκια αυτά έχουν εξαφανιστεί και την θέση τους έχουν πάρει οι επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις, και τα τούρκικα σίριαλ με σκοπό να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

ΌΧΙ κύριοι δεν θα ξεχάσουμε. Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. αρνείται να ξεχάσει. Δεν ξεχνούμε πόσα δεινά υπόφερε και υποφέρει ο τόπος μας από την ελληνοτουρκική φιλία. Καταδικάζουμε την νέα πρόκληση του ΑΝΤ-1 και απαιτούμε τον τερματισμό προβολής της τούρκικης σειράς όπως και κάθε τούρκικής παραγωγής. Δεν γινόμαστε συμμέτοχοι στην οικονομική ενίσχυση του ψευδοκράτους και του τούρκικου στρατού. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Για αυτό,Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα προβούμε σε διαδήλωση έξω από τα γραφεία τους.
Προσυγκέντρωση στο οίκημα μας Παιανίας 5-7 και ώρα 19:00.
http://www.stoxos.gr/2011/06/1.html

Σᾶς ἀπειλοῦν μὲ νεροπίστολο κι ἐσεῖς παραδίδετε τὴν Ἑλλάδα;

Ἀπὸ το ιστολόγιο  Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
Σας απειλούν με “ νερομπίστολο” και εσείς παραδίδετε την Ελλάδα;

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Μια ξενοτραφής παρέα που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, σας παρασύρει με ψευδέστατα διλήμματα  προκειμένου να υποθηκεύσετε την ζωή των Ελλήνων για πολλές γενεές  και να ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής η Εθνική Περιουσία.
Υπήρξα μέλος του ΠΑΣΟΚ. Αποχώρησα όταν τον Ιανουάριο του 2010, όταν διαπίστωσα ότι οι Κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες οδηγούσαν  -κατά την άποψή μου μεθοδευμένα- την χώρα στην αγκαλιά του Δ.Ν.Τ.
Τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και ο σχεδιασμός για την «ιδιωτικοποίηση» Δημόσιων Οργανισμών και Επιχειρήσεων, όπως και η «αξιοποίηση» της Δημόσιας Περιουσίας, διαλύουν την χώρα και παραδίδουν τον Εθνικό Πλούτο, την Εθνική Κυριαρχία και την ευημερία των Ελλήνων σε ξένους Σάϊλοκς.
Αυτό που πραγματικά θα συμβεί αν ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο είναι να υποδουλώσετε την Ελλάδα. Θα αγγίξετε τα όρια της Εθνικής Προδοσίας.
Ως πεπειραμένος οικονομολόγος και επιχειρηματίας που επικοινωνώ καθημερινά με Έλληνες και ξένους οικονομολόγους, χρηματιστές και μεγάλους επιχειρηματίες απ’ όλον τον κόσμο, σας διαβεβαιώνω ότι τα διλλήματα περί αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων  είναι τουλάχιστον κακοήθη ψέματα.
Οι δε «απειλές» των Ευρωπαίων περί μη καταβολής της 5ης δόσης  δεν είναι τίποτε άλλο από μία προσπάθεια τρομοκράτησής σας για να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης και να ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο.
Εξάλλου το “ πιστόλι” που κραδαίνουν και σας απειλούν είναι τό ίδιο με εκείνο που κράδαινε και ο Γ.Α.Π. πέρισυ όταν απειλούσε τους κερδοσκόπους. Δηλαδή ένα ψεύτικο νερομπίστολο.
Ωστόσο ακόμη και αν δεν εισπράξουμε την πέμπτη δόση οι μισθοί θα πληρωθούν, εκτός αν υπάρξει «Ελληνική» κυβέρνηση που θα επιλέξει να πληρώσει τους δανειστές και όχι τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτό άφησε να αιωρηθεί ως απειλή ο πρώην υπουργός οικονομίας Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στον Παπαχελά  Δεν θέλω να μάθω ποιους εξυπηρετούσε αυτή η δήλωση.
Εύχομαι να μην συμμετάσχετε στην «μονόπολη» των τραπεζιτών, που στην κυριολεξία παίζουν την οικονομία, την περιουσία και την εθνική κυριαρχία της χώρα μας. Ελπίζω να γνωρίζετε ότι ο τελικός στόχος είναι ο ορυκτός πλούτος.
Είναι βέβαιο ότι  γράφονται μαύρες  σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας εξ αιτίας φαύλων πολιτικών. Μην συνδέσετε το άνομά σας με ενέργειες οι οποίες μεθοδεύουν  το ξεπούλημα της χώρας. Το χρωστάτε σε αυτούς που σας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, στον εαυτό σας στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας….
Να είστε βέβαιος ότι αν δεν ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο, ακόμη και αν δεν δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, η πέμπτη δόση θα μας δοθεί συντομότερα και η μπλόφα τους δεν θα περάσει. Και τούτο γιατί γνωρίζουν ότι αν η χώρα μας κάνει στάση εξωτερικών πληρωμών, στην μεν Ευρώπη θα καταρρεύσει το οικοδόμημα του Ευρώ, στην δε Αμερική και αλλού θα κληθούν να καταβάλουν τεράστιες αποδόσεις στους κατόχους των CDS.
Κυριολεκτικά θα μας παρακαλάνε να διαγράψουνε το χρέος μας για την δημιουργία του οποίου έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Μαζί και πολιτικοί μας.
Όλες οι απειλές από Ευρώπη, Δ.Ν.Τ. κλπ., είναι μία παιδιάστικη μπλόφα για να κάμψουν τις όποιες αντιδράσεις των Ελλήνων Βουλευτών. Προφανώς σας υποτιμούν λόγω της «τυφλής» ψήφισης εκ μέρους σας του πρώτου Μνημονίου!
Δέστε σαν παράδειγμα την  γείτονα Τουρκία, η οποία όταν αντιλήφθηκε το αδιέξοδο που την οδηγούσε η προσφυγή της στο Δ.Ν.Τ. αποφάσισε το 2008 να απελευθερωθεί από αυτό. Σήμερα η οικονομία της τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης  άνω του 8-10%. Και σε αυτούς είχαν τεθεί επίπλαστα διλήμματα. Όμως δεν έπεισαν γιατί την Κυβερνούσαν Πολιτικοί -ίσως και Στρατιωτικοί- πατριώτες!
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
 Ένα είναι βέβαιο. Αν και είμαι 60 ετών φιλήσυχος άνθρωπος, με εξαιρετική οικογένεια, επιτυχημένος επιχειρηματίας που διετέλεσα και καθηγητής Οικονομικών, θεωρώ υποχρέωσή μου να αντιδράσω στην περίπτωση που δεν διαθέτετε την απαραίτητη λογική ώστε να μην υποκύψετε στους επίπλαστους εκβιασμούς.
Αν όμως τελικά  επιλέξετε την κομματική πειθαρχία και το βουλευτικό βόλεμα εις βάρος των Ελλήνων και της χώρας  με αναγκάζετε να σταθώ και εγώ απέναντί σας. Στη βουλή, στην πόλη, στον δρόμο. Δεν είμαι άνθρωπος της βίας και έτσι θα αρκεστώ να σας λοιδορώ και να θυμίζω στην οικογένειά σας, στα παιδιά σας και τα εγγόνια σας ότι υπήρξατε ανάμεσα σε αυτούς που «ξεπούλησαν» την χώρα.
Αδιαφορώντας για τις όποιες εις βάρος μου επιπτώσεις, αφού θα μου έχετε αφαιρέσει την αξιοπρέπειά μου και το δικαίωμα να αισθάνομαι ελεύθερος. 
Και πιστεύω πως εκφράζω τις απόψεις εκατομμυρίων Ελλήνων.
Ιωάννης Δέμος
φωτογραφία ἀπό ἐδῶ 

Απόφαση-άλλοθι για το Μνημόνιο από το ΣτΕ - Όταν οι δικαστές αποφασίζουν με κλειστά μάτια...


Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
steΣύμφωνο με το Σύνταγμα κρίθηκε από το ΣτΕ το Μνημόνιο, ακολουθώντας εισηγήσεις ότι δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις Διεθνείς Συμβάσεις. Οι 55 σύμβουλοι Επικρατείας τόνισαν ότι οι περικοπές στις αποδοχές, συντάξεις κ.λπ. που έγιναν με το Μνημόνιο είναι συμβατές με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τις Διεθνείς Συμβάσεις κάτω από τις συγκεκριμένες συγκυρίες, που επικρατούν στην Ελλάδα και εν όψει της ανάγκης αποφυγής της χρεοκοπίας. Σε περίπτωση, δε, που υπάρχει νέο Μνημόνιο και θα επιβάλει νέες περικοπές αποδοχών, κ.λπ., τότε το ΣτΕ θα κρίνει εκ νέου με τις συνθήκες και συγκυρίες, που θα επικρατούν στο χρονικό εκείνο σημείο.
Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έπειτα από πέντε μαραθώνιες διασκέψεις που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, με μεγάλη πλειοψηφία που σχεδόν αγγίζει το ομόφωνο (υπήρξαν μειοψηφίες έξι έως δέκα δικαστών, σε επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν), έκριναν ότι το μνημόνιο δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τους δικαστές, το Μνημόνιο δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος, έτσι ώστε να χρειάζεται να ψηφιστεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
Ακόμη, η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι ούτε με το Μνημόνιο αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, οι οποίες περιορίζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας, αλλά και η ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν περιορίζει την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας.
Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, συνάδουν με το Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όσο και με τις διεθνείς συμβάσεις τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει το Μνημόνιο, όπως είναι οι περικοπές αποδοχών, συντάξεων, επιδομάτων, επιδόματος θερινών διακοπών, δώρων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) κ.λπ.
Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος δικαιολογούν αυτές τις περικοπές στις αποδοχές και συντάξεις, οι οποίες είναι μέσα σε βιώσιμα επίπεδα.
Αναλυτικότερα, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι τα επίμαχα μέτρα, που επιβάλλει το Μνημόνιο, τα οποία αποτελούν τμήμα του ευρύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και προώθησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, δικαιολογούνται κατ' επίκληση σοβαρών λόγων δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι αποτελούν, ταυτοχρόνως, και σκοπούς κοινού ενδιαφέροντος των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη, έκριναν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι με το Μνημόνιο ελήφθησαν μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για την άμεση αντιμετώπιση της οξείας δημοσιονομικής κρίσης, η οποία είχε καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της χώρας, μέσω των διεθνών αγορών, με παράλληλα πιθανά ανοικτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
Εξάλλου, κρίθηκε από τους δικαστές ότι οι διατάξεις του Μνημονίου δεν προσκρούουν -όπως υποστηρίζουν ο ΔΣΑ, η ΑΔΕΔΥ, κ.λπ.- σε μία πλειάδα άρθρων του Συντάγματος, όπως είναι το άρθρο 2 για την προστασία της ανθρώπινης αξίας, το άρθρο 4 που κατοχυρώνει την αρχή της ισότητας, το άρθρο 17 για την προστασία της ιδιοκτησίας, στην έννοια της οποίας περιλαμβάνεται και ο μισθός, το άρθρο 25 που αφορά την αρχή της αναλογικότητας και το άρθρο 28, που αναφέρει ότι οι διεθνείς συμβάσεις επικυρώνονται με την πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Κατόπιν αυτών, όλες οι προσφυγές απορρίφθηκαν.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, οι συνταξιούχοι και οι άλλοι φορείς, έπειτα από πρωτοβουλία τού τότε προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Παξινού. Μάλιστα, οι δικαστές έκριναν, κατά πλειοψηφία, ότι ο ΔΣΑ έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στο ΣτΕ κατά του Μνημονίου.
Η έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή μετά την 16η Σεπτεμβρίου 2011.
MM

Ποιος είσαι εσύ πάλι?

Από ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/


http://www.newsit.gr/files/Media/20-06-2011/lagard13.00.jpg

ΩΡΑ 13:00 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ... Ποιος είσαι εσύ πάλι;
Που πήγε ο κοντός, με τα μαύρα μαλλιά και τα γυαλιά;

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτά είναι τα σήματα των παιδόφιλων για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους..

«Τα Σκόπια θα πληρώσουν την πτώχευση της Ελλάδας»

Από ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

                                  "Η κακή κατάσταση στη γειτονιά θα έχει επιπτώσεις στο εμπόριο"

Ιούνιος 22, 2011.

Η ελληνική κρίση θα μειώσει τις βιομηχανικές παραγωγές της κλωστοϋφαντουργίας και της βιομηχανίας μετάλλων καθώς και ορισμένες βιοτεχνίες τροφίμων οι οποίες εξάγουν τα προϊόντα τους, κυρίως, στην Ελλάδα.

Οι επιχειρηματίες λένε ότι η κρίση στην Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης και αυτό θα έχει αρνητική αντανάκλαση στην σκοπιανή οικονομία, διότι δεν είναι καλό να έχουμε έναν φτωχό γείτονα ο οποίος είναι πρώτος συνεργάτης στην οικονομία.


Από την άλλη, όμως, οι επιχειρηματίες ισχυρίζονται ότι τα Σκόπια έχουν ευνοϊκές συνθήκες για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Με τη λογική αυτή, θα μπορούσαμε να δούμε νέες εγκαταστάσεις να δημιουργούνται στην πΓΔΜ. Κίνητρα για τα νέα κεφάλαια πρέπει να είναι η χαμηλή φορολόγησή τους σε σχέση με την Ελλάδα.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πτώχευση και της παύση της λειτουργίας της μέσα στην ζώνη του ευρώ καθώς οι χώρες της ΕΕ ετοιμάζουν έναν νέο πακέτο διάσωσης για την κρίση, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται νέες φορολογικές αυξήσεις στη χώρα, μείωση των συντάξεων και των μισθών στο δημόσιο τομέα καθώς και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των απωλειών.

Ο φόρος προστιθέμενης αξίας στην Ελλάδα είναι 23 τοις εκατό, ενώ η φορολογία του εισοδήματος είναι 25 τοις  εκατό. Ο ελληνικός λαός είναι στο δρόμο, κάθε μέρα πραγματοποιούνται απεργίες από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους στα μέτρα λιτότητας που προσπαθεί να περάσει η ελληνική κυβέρνηση.

«Μπορείτε να περιμένετε κάποια μείωση του βιοτικού επιπέδου και μείωση της κατανάλωσης, η οποία θα επηρεάσει το εξωτερικό εμπόριο, δηλαδή τις σκοπιανές εξαγωγές των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, τροφίμων, μετάλλων και επεξεργασίας μετάλλων», δήλωσε ο Μίτκο Αλέκσοφ της Ένωσης Εμπορικών Επιμελητηρίων.

Στην Ελλάδα έχουν ήδη αρχίσει να κλείνουν εμπορικές επιχειρήσεις και  οι βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας έχουν μεταφέρει την παραγωγή τους σε γειτονικές χώρες.

«Οι επιπτώσεις της αύξησης των φόρων στην Ελλάδα χτυπάει ιδιαίτερα την κλωστοϋφαντουργία και οι πιο πολλές επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την παραγωγή τους σε γειτονικές χώρες εκτός από ορισμένα εργοστάσια πλεκτών, βαφής και εκτύπωσης για τα οποία τώρα ακούμε ότι κλείνουν. Χρησιμοποιούμε ορισμένες πρώτες ύλες από την Ελλάδα αλλά τώρα η συνεργασία αυτή είναι πολύ μειωμένη. Η εταιρεία μου σταμάτησε να εξάγει προς την Ελλάδα, γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν και αυτό είναι αρνητικό για τις επιχειρήσεις μας» είπε ο Ντιμίταρ Παβλόφ, ιδιοκτήτης της κλωστοϋφαντουργικής εταιρίας «Pelister»  του Μοναστηριού.

Τα ίδια θα επισημάνει και ο διευθυντής του «Maksteel» Αλεξαντάρ Πανόφ.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση ανάλογα με τον όγκο του εξωτερικού εμπορίου και της συνεργασίας και είναι ο έκτος στη σειρά επενδυτής στα Σκόπια.

Πέρσι το ποσό των ελληνικών επενδύσεων στη χώρα ανήλθε στα 10 εκατομμύρια δολάρια.
--
Πηγή: Време

Μακεδόνια (βίντεο)

Mε 155 «ΜΠΕΕΕΕΕΕ» υπερψηφίστηκε η κυβέρνηση του Μνημονίου για άλλη μια φορά… [βίντεο]

Από το ιστολόγιο http://logioshermes.blogspot.com/2011/06/m-155.html


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgy4o3ORtZjV6kKqmcsuoEOzJEPSmrlfl1bVHdJ9mqnhO0QrNztBv-jpDyKpUv-kOtXYXiIA9LgPJZ1iCi85LPKuLz1AKoBF9BZI7JQS8ETq01-NY_DLFIhm81ftNi-K9citb5dgs7S33Y/s1600/MadSheep.jpg
 
Δείτε το βίντεο...


Spiegel-online: «Γιατί οι Ελληνες εξοργίζονται με τους Γερμανούς»

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μεταφέρει τις απόψεις Γερμανίδας που ζει μόνιμα στην Ελλάδα.
Το Spiegel-Online δημοσιεύει ανταπόκριση από το Βόλο με τίτλο «Τηλεφώνησε στην κυρία Μέρκελ» και υπότιτλο «Πίστευαν ότι ήξεραν ο ένας τον άλλο, αλλά τώρα πέρασαν αυτά: Από τότε που άρχισε την κρίση στην Ευρωζώνη, οι σχέσεις Γερμανών και Ελλήνων έχουν φθαρεί. Αυτό το νιώθει και η καθηγήτρια Birgit Knickenberg – Χούσσιου από τη Βεστφαλία, η οποία ζει βόρεια, εκτός Αθηνών. Πολλοί από τους μαθητές της θέλουν να μεταναστεύσουν – και μάλιστα στη Γερμανία».
Η Birgit Knickenberg – Χούσσιου, γράφει το περιοδικό, παντρεμένη με Έλληνα, ζει τα τελευταία 25 χρόνια στο Βόλο, όπου διατηρεί φροντιστήριο Γερμανικών. Στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας διαβιούν και άλλοι Γερμανοί, που έγιναν αμέσως δεκτοί από τον κοινωνικό περίγυρο και ενσωματώθηκαν. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό, πλανάται στον αέρα η κατηγορία ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες – και ότι χρωστούν στους Γερμανούς χρήματα.

"Η Μαδρίτη πρέπει να ενισχύσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες"

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/

Η Ισπανία πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της, καθώς η κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη απειλεί να περιορίσει την ανάκαμψή της, τονίζει το ΔΝΤ σε έκθεσή του, στην οποία αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg.

«Οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες μπορεί να επιδεινωθούν περαιτέρω, αντανακλώντας την αύξηση της ανησυχίας για τους κινδύνους κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη», σημειώνει η έκθεση, προσθέτοντας ότι «αυτό μπορεί να πιέσει επιπρόσθετα το κόστος δανεισμού για το ισπανικό Δημόσιο και τις ισπανικές τράπεζες και με τη σειρά του να ανατροφοδοτήσει αρνητικά την πραγματική οικονομία».

Σε άλλο σημείο της έκθεσης αναφέρεται ότι «η αποκατάσταση της οικονομίας είναι ατελής και οι κίνδυνοι είναι σημαντικοί» και ότι δεν πρέπει να υπάρξει «καμία χαλάρωση στη δυναμική των μεταρρυθμίσεων», προκειμένου να ενισχυθεί η ανάκαμψη και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας 21%, που είναι «απαράδεκτα υψηλό».

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι «κάποια από τα βασικά προβλήματα της ισπανικής οικονομίας, ιδιαίτερα το πρόβλημα της ασθενικής αύξησης της παραγωγικότητας και της δυσλειτουργίας της αγοράς εργασίας πρέπει να αντιμετωπισθούν πλήρως», ενώ κάλεσε τις ισπανικές αρχές «να ενισχύουν περαιτέρω την αξιοπιστία της δημοσιονομικής προσαρμογής, να ολοκληρώσουν τη μεταρρύθμιση στο χρηματοπιστωτικό τομέα και να δυναμώσουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας». 

“Κλείδωσαν” τα νέα μέτρα του “Μνημονίου Βενιζέλου”

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/06/22/108067/

Η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μπορεί να τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας με τα νέα τερτίπια του Θ. Πάγκαλου, όμως, οι ομιλίες στη Βουλή έχουν βγάλει και πολλές ειδήσεις. Έχουν ανακοινωθεί μέτρα που θα επηρεάσουν σημαντικά της ζωή μας και που θα ενταχθούν στον εφαρμοστικό νόμο που πρέπει να περάσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του μήνα.

Τα φορολογικά ασφαλώς είναι αυτά που καίνε περισσότερο, όμως υπάρχουν και άλλα κρίσιμα θέματα. Έτσι, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις των υπουργών προβλέπεται:
  • Μπαίνουν περισσότεροι στη φάκα της εφορίας για την έκτακτη εισφορά καθώς ο συντελεστής 1% θα επιβάλλεται σε εισοδήματα από 12 χιλιάδες έως 25 ή 30 χιλιάδες ευρώ αντί για 20 χιλιάδες που ήταν το αρχικό σχέδιο. Κατά τα λοιπά θα επιβληθεί φόρος 2% για τα εισοδήματα από 25-30 έως 50 χιλιάδες και 3% από 50 χιλιάδες και πάνω. Ο φόρος είναι μεγάλος καθώς θα υπολογίζεται σε όλο το εισόδημα κι όχι κλιμακωτά. Ετσι, πολίτης που έχει εισόδημα 30.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει έκτακτη εισφορά 600 ευρώ.
  • Η κυβέρνηση μάλλον κάνει πίσω στην επιβολή νέου ειδικού τέλους ακινήτων που θα πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ.
  • Θα επιβληθεί όπως όλα δείχνουν η μείωση του αφορολόγητου για τον ΦΑΠ στα ακίνητα. Από τις 400 χιλιάδες θα πέσει στις 200.000 χιλιάδες αντικειμενική αξία.
  • Προκειμένου να μαζευτούν πολλά χρήματα αναμένεται να επιβληθεί τέλος επιτηδεύματος σε ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Επειδή το οικονομικό επιτελείο είναι ανίκανο να πιάσει τους φοροφυγάδες θα επιβάλλει ένα κεφαλικό τέλος που μπορεί να είναι 100 ευρώ το… κεφάλι.
  • Μπορεί να γλιτώνουμε για φέτος την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, αλλά δεν θα γλιτώσουμε αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αναμένεται να πάει από τα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 60 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι η θέρμανση για τον ερχόμενο χειμώνα θα είναι ακριβότερη τουλάχιστον 5 λεπτά το λίτρο.
  • Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν και σε ποια προϊόντα θα αυξηθεί ο ΦΠΑ από το 13% στο 23%, ούτε αν θα επιβληθεί φόρος κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο κρασί.
  • Ο νέος φόρος που θα έρθει θα αφορά περισσότερα από 1 εκατ. αυθαίρετα. Όπως προανήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα υπάρξει «νομιμοποίηση» με την καταβολή εισφοράς από τους ιδιοκτήτες. Τα αυθαίρετα σε ρέματα, δάση, παραλίες κ.λπ. θα κατεδαφιστούν, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά στην Ελλάδα τίποτε δεν έχει κατεδαφιστεί, πέρα από κάτι παράγκες.
  • Αναμένεται να υπάρξει απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • Χαράς ευαγγέλια για τους εργολάβους και τους λοιπούς μεγαλοεπιχειρηματίες καθώς προαναγγέλθηκε «ξεμπλοκάρισμα» έργων. Στα μεν δημόσια έργα ο Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ευρύ διάλογο στις δε επενδύσεις ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα ξεμπλοκάρουν 10 από τις μεγαλύτερες που είναι κολλημένες για περιβαλλοντικούς λόγους. Μεταξύ αυτών… η επένδυση της Ελληνικών Χρυσός, συμφερόντων Μπόμπολα στη Χαλκιδική.
  • Καταργείται η έκπτωση φόρου για τη συγκέντρωση αποδείξεων πάνω από το απαιτούμενο όριο για την οικοδόμηση του αφορολόγητου ορίου. Πλέον όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις προκειμένου να καρπώνονται το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Η ρύθμιση ισχύει από τα φετινά εισοδήματα.
  • Θα προβλέπεται η εργασιακή εφεδρεία για 12 μήνες δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονταν σε εταιρείες που βάζουν λουκέτο. Θα παίρνουν το 60% του μισθού τους και μετά μπορεί και να απολύονται.

Αυτά είναι κατά κύριο λόγο τα μέτρα που θα μπουν σήμερα στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου για να εγκριθούν. Όμως, με την κυβέρνηση αυτή τίποτε δεν είναι σίγουρο. Από Σεπτέμβρη ίσως έλθει κι άλλη ψυχρολουσία.

"Γκρουέφσκι θα σου πάρουμε τα ... Yugo"! Οι Θεσσαλονικείς απαντούν στα Σκόπια

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

“Κλέβετε” το Μέγα Αλέξανδρο; Θα σας πάρουμε και το Yugo!

Οι Θεσσαλονικείς απαντούν με ευφάνταστο χιούμορ στον γραφικό Γκρουέφσκι, ο οποίος δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ για να στήσει το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων!

Οι …κομμάντος frapedistas από τη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμοι να “χτυπήσουν” τους Σκοπιανούς εκεί που πονάνε και ανακοινώνουν:

“Η προκλητική ενέργεια των Σκοπιανών δεν θα περάσει! Εφόσον καπηλεύονται απροκάλυπτα την ιστορία μας έτσι και εμείς θα τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα, χρησιμοποιώντας το σημαντικότερο κομμάτι της ιστορίας τους προς όφελος μας.
Με βάση αυτό το σκεπτικό η ομάδα μας έχει προχωρήσει στην κατασκευή ενός αγάλματος Yugo, ύψους 13 μέτρων, το οποίο και θα στηθεί απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης.
Το άγαλμα του Yugo αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών και θα πλήξει άμεσα τον τουρισμό της γείτονας χώρας καθώς θα συνδυαστεί άρρηκτα με τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελληνική κουλτούρα.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που χρηματοδότησε ο δήμος της Θεσσαλονίκης, μόλις σε 5 χρόνια μετά από το στήσιμο του αγάλματος, η κοινή γνώμη θα πιστεύει ότι το Yugo αποτελεί εγχώριο προϊόν και η ταύτιση του με την Ελληνική πραγματικότητα θα είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Για την συναρμολόγηση του αγάλματος εργάστηκαν εξειδικευμένοι τεχνίτες του εργαστηρίου “Φερντινάντο Μαρινέλι” από την Φλωρεντία της Ιταλίας στο οποίο και χυτεύθηκε το άγαλμα. Η βάση στην οποία θα τοποθετηθεί το άγαλμα έχει ύψος 10 μέτρα. Συνολικά η κατασκευή θα έχει ύψος 23 μέτρα.
Το άγαλμα και η επιχάλκωση του κόστισαν 5,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ περίπου 4,1 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν για την κατασκευή της βάσης του αγάλματος. Τα ποσά συγκεντρώθηκαν από έρανο που έκανε η ομάδα των frapedistas στην παραλία Θεσσαλονίκης αλλά και από την ευγενική χορηγία των καταστηματαρχών της πλατείας Αριστοτέλους”.

Το Μέγα Αλέξανδρο ,όσα αγάλματα και να στήσει ο Γκρουέφσκι δεν μπορεί να τον πάρει. Ας προσέξει όμως τα Yugo του! Τα καρντάσια δεν αστειεύονται!

www.epicnews.gr/great-alexander-statue-vs-yugo-1712/