Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Liberation: «Και εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε…»

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/liberation.html


«Και εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε…» διερωτάται η εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο άρθρο της, που συνοδεύεται με την παραπάνω φωτογραφία.

Ο συντάκτης της δημοσιεύματος αναφέρει ότι «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά», ενώ αποκαλύπτει ένα «βίαιο περιστατικό» της συνάντησης του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν.

Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να...επαναδιαπραγματευτεί όρους του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προκειμένου να ξεπεράσει τον «σκόπελο» μιας ενδεχόμενης εσωκομματικής ανταρσίας, ωστόσο ο Όλι Ρεν του απάντησε κατηγορηματικά: «Με κανένα τρόπο».

Άλλωστε, το επόμενο διάστημα, διακυβεύονται πολλά για την Ελλάδα, καθώς θα πρέπει να εξασφαλίσει ένα δεύτερο «πακέτο» βοήθειας. Ωστόσο, ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη, αναφέρει η εφημερίδα «ανοίγει για την Αθήνα ένα περιθώριο διαπραγμάτευσης».

Την ίδια ώρα, η Liberation επιρρίπτει ευθύνες για την παρούσα κατάσταση στη Γερμανία και προσωπικά στην Άνγκελα Μέρκελ, καθώς με τη στάση της και την έλλειψη κατανόησης για τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών αγορών, «επιδείνωσε την κρίση».

Παράλληλα, η Μέρκελ απέρριψε την έκδοση ευρωομολόγων, και την απόκτηση ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, που θα μπορούσε να δώσει μια λύση.

«Όμως, ανάμεσα σε μια ομοσπονδιακή διακυβέρνηση και την πτώχευση, είναι άγνωστο τι θα προτιμούσαν οι Γερμανοί και ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην τους τεθεί το ερώτημα», καταλήγει η Liberation.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου