Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ανάβουν ...τα αίματα! Απάντηση ΑΝΕΑΕΔ στο Μπεγλίτη. Δείτε τι είπε σε βίντεο.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

“Ανταπόδοση πυρών” από την ΑΝΕΑΕΔ! Η απάντηση σε όσα είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης στη Βουλή περί “καθοδηγούμενων Ενώσεων Αποστράτων” αναφερόμενος μάλιστα στην επιστολή της ΑΝΕΑΕΔ δεν άργησε και αναμένεται να ανάψει κι άλλο τα αίματα!

Στην απάντησή της η ΑΝΕΑΕΔ κατηγορεί τον κ.Μπεγλίτη ότι είτε δεν διάβασε ,είτε δεν κατάλαβε το κείμενο της επιστολής και αναφέρεται σε “πολιτικάντικη εκμετάλλευση της συστράτευσης των στελεχών με τον Ελληνικό Λαό”.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ:

Η καθομολογούμενη άσκηση άφρονος πολιτικής από την πολιτική εξουσία της χώρας μας των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, που καταγγέλλει και η ΑΝΕΑΕΔ με την από 18-6-2011 ανοικτή επιστολή της, επιβεβαιώνεται περίτρανα από την τοποθέτηση του ΥΠΕΘΑ κ. Μπεγλίτη, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.  Μίας ομιλίας η οποία διήρκεσε, κατά την δήλωση του προεδρεύοντος της Βουλής, περισσότερο και από αυτήν του πρωθυπουργού, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια του υπουργού να πείσει τη Βουλή και προφανώς και τον κ. Πάγκαλο που καθόταν δίπλα, ότι οι στρατιωτικοί είναι πλέον παραγωγικοί και ότι χαίρουν της εκτίμησης και της αναγνώρισης των ειδικών εργασιακών συνθηκών τους από την κυβέρνηση!
Κατ’ αρχήν, αισθανόμαστε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που διέθεσε στη Βουλή για τους στρατιωτικούς. Κάτι που δεν έκανε στην 20μηνη θητεία του στο ΥΕΘΑ, στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας για συνάντηση μαζί του. Αντί όμως να αναρωτηθεί για τα πραγματικά αίτια του αναβρασμού στους κόλπους των αποστράτων στελεχών, έδωσε την εύκολη εξήγηση της δήθεν κομματικής μας εκπόρευσης και του δήθεν συντεχνιακού – κορπορατικού υπόβαθρου των αντιδράσεων μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπάθησε να  παρουσιάσει τους στρατιωτικούς, που ανησυχούν για την κατάσταση της Πατρίδας μας, όπως όλοι οι Έλληνες, σαν δήθεν συντεχνιακούς κομματικά καθοδηγούμενους παράγοντες που συνηγορούν άφρονα στην αποδόμηση του αισθήματος ασφαλείας του Ελληνικού Λαού σε ότι αφορά στην Εθνική μας Άμυνα.
Ίσως ο κ. Υπουργός δεν διάβασε ή δεν ερμήνευσε σωστά το σχετικό τμήμα του κειμένου της επιστολής, δεδομένου ότι ακριβώς το αντίθετο επιδιώκεται. Ο Λαός μας έχει την αίσθηση ότι ξεπουλιέται η Πατρίδα, αντιδρά με αγανάκτηση και ανησυχία στις πλατείες και τουλάχιστον αξίζει ν’ ακούσει από τους στρατιωτικούς, που είναι σάρκα από τη σάρκα του, ότι στον αγώνα που δίνουν οι στρατιωτικοί, είναι μαζί του και παράλληλα στις θέσεις τους, εκεί που τους έχει ορίσει το καθήκον και ο όρκος που έχουν δώσει.
Και είναι βέβαιο ότι οι ΕΔ και τα απόστρατα στελέχη τους, σε πείσμα κάθε πολιτικάντικης εκμετάλλευσης της συστράτευσής τους με τον Ελληνικό Λαό, που αγωνίζεται για τη αποκατάσταση της εθνικής του αξιοπρέπειας και για το δικαίωμα των νέων του στην επιδίωξη των ονείρων τους, ούτε κομματική καθοδήγηση ανέχονται, ούτε την παραβίαση του Συντάγματος για χρήση τους σε οποιοδήποτε έργο πλην της προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας, πρόκειται να ανεχθούν.
Ο Ελληνικός Λαός δίνει τον αγώνα του και μπορεί να είναι ήσυχος ότι το στρατευμένο τμήμα του συμπαρατάσσεται και τον προστατεύει, παρέχοντας την εθνική μας ασφάλεια, όπως ακριβώς την ερμήνευσε κατά τα λοιπά και ο κ. υπουργός στη σχετική του ομιλία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ




 


Απάντηση από τον Μ.Τζήμα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, για τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη στη Βουλή για τη διασύνδεση της Νέας Δημοκρατίας με τις Ενώσεις Αποστράτων, δήλωσε:

«Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κ. Μπεγλίτη ότι, δήθεν, η Νέα δημοκρατία επηρεάζει τις Ενώσεις Αποστράτων της χώρας.
Οι απόστρατοι, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την ανεξαρτησία του πνεύματος που διαθέτουν, δεν επηρεάζονται από κανέναν.
Ζουν το δικό τους δράμα μετά τη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματά τους και το κύρος τους από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η Νέα Δημοκρατία σέβεται απολύτως το ρόλο και το κύρος των αποστράτων της χώρας, αλλά και την τεράστια προσφορά τους στην Πατρίδα μας.
Είναι έξω από τις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας ο επηρεασμός του ευαίσθητου χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τους μάχιμους και τους απόστρατους, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που τα δείγματα της πολιτικής του, με τις κρίσεις των αξιωματικών δηλώνουν πως έχει βάλει στόχο την κομματική άλωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σε συνδυασμό με το ρεβανσισμό που επιδεικνύει, δεν της δίνουν το δικαίωμα να εξαπολύει αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.
Για τη Νέα Δημοκρατία ο ρόλος των Αποστράτων Αξιωματικών είναι εθνικός». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου