Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Ανατέθηκε στατική μελέτη για 34 θολωτούς τάφους στη Μεσσηνία


Η σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της στατικής μελέτης για τη διατύπωση προτάσεων αποκατάστασης και ανάδειξης 34 θολωτών τάφων της Μεσσηνίας υπογράφηκε χθες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με πολιτικό μηχανικό από τη Θεσσαλονίκη.

Wife Zone Chart [OFFICIAL] Find a Girlfriend Or Pick the Perfect Wife- The Wife Zone Chart


Ο Dana McLendon ένας δικηγόρος από το Tennessee USA δημιούργησε ένα αλγόριθμο και τον παρουσιάζει σε πληροφοριακό γράφημα και μας εξηγεί πως πρέπει να κινούμαστε και που πρέπει οι άνδρες και ειδικά οι νεότεροι να ψάχνουν στον σημερινό woke/φεμινιστικό μισανδρικό κόσμο με μεγάλες παγίδες για όλους μας!!!

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ


Εδώ και χρόνια διεξάγετε μια μεθοδική προπαγάνδα από τον φεμινισμό που αφορά ψεύτικες γυναίκες ηρωίδες. Είναι καιρός να εξετάσουμε πως αυτή η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, και πολλές φορές της ιστορίας, κάνει τεράστιο κακό στις κοινωνίες μας. Στο πρώτο της σειράς αυτών των άρθρων θα δούμε πως γυναίκες εκθειάζονται για κατορθώματα ή πράξεις που πράττουν συνέχεια άντρες. Την ίδια στιγμή που ο αντρικός ηρωισμός αποκρύπτεται.

Φώτης Μεταξόπουλος: «Καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά από ομόφυλα ζευγάρια»


Την αντίθεσή του στην τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο Φώτης Μεταξόπουλος με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο.

Σεπτεμβριανά 1955


Του Ιωάννη Ιακωβίδη από το Άρδην τ. 31

Η Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, το 1920, ε­πί συ­νόλου 806.000 κα­τοίκων εί­χε 235.000 Έλ­λη­νες (29,1%) και 450.500 Μου­σουλ­μά­νους (55,8%). Το 1927 εί­χε 126.890 (18,3%) έ­να­ντι 468.320 (67,8%) Μου­σουλ­μά­νων. Το 1989, σε σύ­νο­λο 7.800.000, οι Μω­α­με­θα­νοί α­νέρ­χο­νταν σε 7.760.000, κι οι Έλ­λη­νες μό­λις στους 3.500 (0,032%)1.

Σεπτεμβριανά 1955: Το ανθελληνικό πογκρόμ – «Η Νύχτα των Κρυστάλλων» του Ελληνισμού της Πόλης


Το πλήθος σπάει, καταστρέφει και ουρλιάζει από χαρά (φωτ.: αρχείο Fahri Çoker / Εκδόσεις Ιδρύματος Ιστορίας)

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Δημήτρη Καλούμενου αδιάψευστοι μάρτυρες της αλήθειας

Η Συνάντηση Αλ Σίσι με Ερντογάν και τα μηνύματα που έστειλε ο Νετανιάχου


4 Σεπτεμβρίου Αίγυπτος Συνάντηση του προέδρου Αλ Σίσι με τον Τούρκο ομόλογό του Ρ.Τ. Ερντογάν.
VIA ASSOCIATED PRESS

Η Αίγυπτος αυτήν την στιγμή πρέπει να συνεργαστεί με το Ισραήλ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είναι ζήτημα ζωτικού συμφέροντός της.

Δρ. Άννα Κωνσταντινίδου, Αρθρογράφος
Ιστορικός-Διεθνολόγος Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Επιστημονική Συνεργάτιδα Παν/μιου Δυτ.Μακεδονίας

Μισός αιώνας κατοχής… Καιρός να ξαναποφασίσουμε


Κώστας Μόντης

Και τι θα γίνει τώρα,
θα σχίσουμε τα παλιά μας τετράδια
που ’ταν γεμάτα χρωματιστή «Ένωση»,
θα σχίσουμε τα παλιά μας σχολικά τετράδια
που ’ταν γεμάτα «Ένωση» διακοσμημένη με γιασεμιά και
λεμονανθούς και μαργαρίτες,
θα σχίσουμε τα παλιά αναγνωστικά των παιδιών μας
με τις ελληνικές σημαίες,
θα πετάξουμε τ’ αγαπημένο αναμνηστικό σκουφί του Γυμνασίου
με την «Ένωση» στο γείσο,
θα πετάξουμε το χάρακά τους
και την τσάντα και τη μπάλα και το ποδήλατο
που ’γραφαν «Ένωση»;
Αλήθεια, πέστε μου, τι θα γίνει τώρα;

του Χρίστου Πέτρου από το Άρδην τ. 130-131 που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Κυβέρνηση για GSI: «Δεν τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης στις σχέσεις με Αθήνα»

 

Σε ενημέρωση των ΜΜΕ προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αμερικανίδα πρέσβειρα για ηλεκτρική διασύνδεση: «Tώρα είναι η στιγμή να δράσουμε, αν χάσουμε την ευκαιρία, η Κύπρος θα μείνει πίσω»


Tη σημασία της υλοποίησης του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας έθιξε η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο, Julie Fisher, στο πλαίσιο παρέμβασής της στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας το μήνυμα «τώρα είναι η στιγμή να δράσουμε».

Ένα καλώδιο δεν είναι απλώς ένα καλώδιο


του Μανώλη Καλατζή 

Μιλούσα χθες με έναν ανώτατο αξιωματικό από την Ελλάδα και η κουβέντα το έφερε, να πούμε και για το περιβόητο πλέον καλώδιο ηλεκτρικής σύνδεσης της Κύπρου, με το Ισραήλ και την Ελλάδα.

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για 60 τράκτορες M1070/A1 και 60 αρματοφορείς M1000 από τις ΗΠΑ


Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Ένα από τα προγράμματα που εξελίσσονται θετικά μέχρι στιγμής, ως προς την παραχώρηση πλεονάζοντος υλικού (EDA) από τις ΗΠΑ και είναι ενδιαφέροντος ΓΕΣ, είναι αυτό που αφορά μεταχειρισμένες κεφαλές αρματοφορέων βαρέως τύπου. Στην παρούσα φάση, συνεχίζονται οι συνεννοήσεις των δύο πλευρών σύμφωνα με τις διαδικασίες, αφού πλέον φαίνεται να έχει συγκεκριμενοποιηθεί το ελληνικό ενδιαφέρον για το υλικό.

Athens Flying Week 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την φαντασμαγορική αεροπορική επίδειξη στην αεροπορική βάση Τανάγρας


Για ακόμα μια χρονιά, η 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση της Τανάγρας θα φιλοξενήσει την Athens Flying Week 2024, την μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της ανατολικής Μεσογείου, η οποία θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, με στόχο να «απογειώσει» τους θεατές σε ένα φαντασμαγορικό σόου.

ORION 24: Έλληνες κομάντο με συμμάχους σε σενάρια ανακατάληψης νήσου στο Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

Οι «Σκιές του Αιγαίου» οι επίλεκτοι κομάντο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ έχουν γίνει μέσα σε μόλις 3 χρόνια περιζήτητοι για συνεκπαιδεύσεις από όλες τις SOF (Special Operation Forces) σύμμαχων χωρών. Στην άσκηση ORION 24, φέτος οι σύμμαχοι ακολουθούν τους Έλληνες κομάντο επί σεναρίου ανακατάληψης νήσου στο ανατολικό Αιγαίο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σιωπηρό και διαβαθμισμένο θετικό νεύμα για το C-UAS «Κένταυρος» της ΕΑΒ: Από τα kill marks στην Ερυθρά Θάλασσα στις τέσσερις φρεγάτες ΜΕΚΟ


Η φρεγάτα ΨΑΡΑ που πλέει στην Ερυθρά θάλασσα φέρει το anti-drone της ΕΑΒ “Κένταυρος”. Το ίδιο σύστημα θα εφαρμοστεί στην φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ καθώς είναι αδύνατη η τόσο σύντομη ανάπτυξη άλλου C-UAS, έως τον κατάπλου της ΜΕΚΟ από την καυτή περιοχή. Πηγή εικόνων: EURONAVAL ASPIDES

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ // HELLAS JOURNAL

Την ώρα που το πρόγραμμα αναβάθμισης των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ παραμένει στον αέρα, περνώντας από τα επιτελεία στο πολιτικό επίπεδο για λήψη αποφάσεων,  δείχνει να είναι αποφασισμένο βήμα η ενίσχυση των τεσσάρων νεότερων μονάδων του στόλου με το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου «Κένταυρος» της ΕΑΒ.

Εκσυγχρονισμός MEKO: Το συνολικό εξοπλιστικό πρόγραμμα καθορίζει το τελικό «πακέτο» αναβάθμισης των τεσσάρων φρεγατών


*Του Κώστα Σαρικά 

Οι τελικές αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας και κυρίως το συνολικό ποσό το οποίο αναμένεται να αποδεσμευτεί τα επόμενα χρόνια για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Στόλου θα κρίνουν το «πακέτο» εκσυγχρονισμού των τεσσάρων φρεγατών MEKO.

Στρατιωτικές Σχολές: Κίνητρα για να γεμίσουν


Στρατιωτικές Σχολές. Σε αναζήτηση τρόπων ώστε η καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις να ξαναγίνει ελκυστική για τους νέους που συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά δελτία τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνάς σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας

Η Ελλάδα έχει τον 2ο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ


Πριν λίγη ώρα δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία της Eurostat τα οποία φαίνονται άκρως θετικά για την οικονομία της χώρας μας.

Bloomberg: παρά τον διπλάσιο αριθμό πυρκαγιών φέτος, η Ελλάδα τα πήγε εξαιρετικά

EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Τα drones και ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» συνδράμουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, μειώνοντας τον αριθμό των θυμάτων παρόλο που ξεσπούν περισσότερες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής κρίσης, όπως μεταδίδεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Γεραπετρίτης για Κάσο: Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε – Προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου


FILE PHOTO: Πολεμικά πλοία κατά την διάρκεια ναυτικής συνεκπαίδευσης στο Αιγαίο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/STR

Διαβιβάστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη έγγραφο με το οποίο δίδεται απάντηση σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που του είχαν απευθύνει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «παραχώρησε η Ελλάδα κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία; Με αφορμή την κρίση της Κάσου».

Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ για τις διμερείς σχέσεις


Ουπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης είχε την Παρασκευή (06/09) το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελάτι. 

Η μνήμη που στοιχειώνει: Η 69η επέτειος των Σεπτεμβριανών στην Τουρκία


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η ιστορική μνήμη είναι συχνά το πιο επικίνδυνο όπλο μιας χώρας, ιδίως όταν επιλέγει να τη διαχειριστεί επιλεκτικά

Οι Τούρκοι αναστέλλουν της μετάδοσης της «Famagusta» στο Netflix...της Τουρκίας


Μπαράζ προκλήσεων από τους Τούρκους λόγω «Famagusta» 

Βίζα «γιοκ» από τη Γερμανία σε Τούρκους επιχειρηματίες


Για «σκάνδαλο μη χορήγησης βίζας» από το γερμανικό προξενείο διαμαρτύρονται Τούρκοι επιχειρηματίες που ήθελαν να συμμετάσχουν σε διεθνή έκθεση στην Κολωνία.  

Ανάλυση: Πώς ξεπάγωσαν οι σχέσεις μεταξύ Σίσι και Ερντογάν


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, πραγματοποίησε προχθές μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αγκυρα, προσκεκλημένος του Ερντογάν, με στόχο τη μετά από 11 και πλέον χρόνια αναθέρμανση και ομαλοποίηση της διμερούς συνεργασίας με την Τουρκία σε όλα τα θέματα.

«Σύννεφα» στις σχέσεις Μόσχας-Τεχεράνης για το Αζερμπαϊτζάν - Τι σημαίνει για τη διπλωματική στρατηγική του Ιράν


Η εξέλιξη ενδέχεται να υποδεικνύει ότι η νεοεκλεγείσα ιρανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να υιοθετήσει μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στη Μόσχα 

Τουρκία: Νέα στρατηγική για την αμυντική βιομηχανία - «Γέφυρες» από Αίγυπτο μέχρι Βόρεια Μακεδονία και Κοσσυφοπέδιο


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τι είπε στο Κόσοβο ο Φιντάν

Ο πρόεδρος της Σερβίας αρνήθηκε την πρόσκληση του Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS


Σεπτέμβριος 6, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε την Πέμπτη ότι έλαβε πρόσκληση από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS τον Οκτώβριο, αλλά ανακοίνωσε ότι η Σερβία θα έχει σημαντικούς καλεσμένους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ουκρανία: Όλοι χάνουν, Ερντογάν κερδίζει


Πολλοί οι χαμένοι από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά σίγουρα ένας είναι ο κερδισμένος: Όχι ο Πούτιν, αλλά ο Ερντογάν.

Bild: Μόνο 70 ισραηλινοί όμηροι έχουν μείνει ζωντανοί


Εγχειρίδιο της Χαμάς, που έχει στα χέρια της η γερμανική BIld, μιλά για μόλις 70 ζωντανούς αιχμαλώτους, ενώ υπήρχε η αίσθηση ότι είναι πολύ περισσότεροι.

Δυτική Όχθη: Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από την Τζενίν μετά από 10ήμερο επιθέσεων

Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στην κατεστραμμένη Τζενίν στη Δυτική Όχθη μετά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού (AP Photo/Majdi Mohammed)

Έπειτα από δέκα μέρες βίαιων επιθέσεων στη Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τον καταυλισμό προσφύγων που βρίσκεται εκεί, οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν σήμερα, αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και σοβαρές ζημιές στις υποδομές της πόλης.

Οι ΗΠΑ πιέζουν Ισραήλ και Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα -Εχουν διευθετηθεί ζητήματα, λέει ο Μπλίνκεν


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρότρυνε για ακόμη μια φορά χθες Πέμπτη το Ισραήλ και τη Χαμάς να οριστικοποιήσουν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Γερμανία και Καναδάς ανακοίνωσαν στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία


Η Γερμανία θα παραδώσει άλλα 12 αυτοκινούμενα χόβιτζερ στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, στο περιθώριο μιας συνάντησης της λεγόμενης ομάδας χωρών του Ράιμσταϊν που χορηγούν όπλα στο Κίεβο.

Ουκρανία: Καμία ρωσική προώθηση στα ανατολικά, εδώ και μέρες


«Η επιχείρηση στην περιφέρεια Κουρσκ έχει αποτέλεσμα»

Ξεκινά η Ουκρανία τη δική της παραγωγή πυραύλων;


Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένως πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. 

Βίντεο δείχνει ρωσικά στρατεύματα να εκτελούν Ουκρανούς στρατιώτες - «Συνιστά έγκλημα πολέμου»

Ουκρανός στρατιώτης AP Photo/Vadim Ghirda

Βιντεοληπτικό υλικό που εξασφάλισε το CNNi δείχνει την εκτέλεση τριών Ουκρανών στρατιωτών από ρωσικά στρατεύματα λίγο μετά την παράδοσή τους.

Γιατί οι εκλογές τον Οκτώβριο στη Γεωργία θα "ταρακουνήσουν" τη Δύση

Του Melik Kaylan

Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη Γεωργία έχουν οριστεί για τις 26 Οκτωβρίου και η χώρα ήδη είναι σε αναβρασμό.