Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Σοβαρά επεισόδια στα Κατεχόμενα της Κύπρου(video)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, όταν Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές επιχείρησαν να αναρτήσουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πόρτα του περιβόλου όπου στεγάζεται η λεγόμενη «πρεσβεία» της Τουρκίας. Αστυνομικοί με πολιτικά επενέβησαν, με αποτέλεσμα...
να έρθουν στα χέρια με τους διαδηλωτές, ενώ επίθεση δέχθηκαν τόσο οι φωτορεπόρτερ όσο και τα τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν το ρεπορτάζ.

Δεύτερη φορά σκοτώνουν οι Αλβανοί τον Αριστοτέλη Γκούμα...




ImageΓια δεύτερη φορά σκοτώνουν οι Αλβανοί τον Αριστοτέλη Γκούμα: Μετέτρεψαν την δολοφονία του σε ... ατύχημα για το οποίο ... ευθύνεται ο ίδιος!  Αυτό αναφέρουν τουλάχιστον σχεδόν όλες οι αλβανικές εφημερίδες και το μπαράζ των δημοσιευμάτων προκάλεσε την αντίδραση του ΥΠΕΞ. 
 Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις αναφορές στον αλβανικό τύπο, ότι έρευνα εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι

ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση να μην αναρτηθεί στο επισκευασμένο Μουσείο της Χίου το πιστό αντίγραφο του παγκοσμίως διάσημου πίνακα του Ντελακρουά που αναπαριστά τη σφαγή της Χίου και είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ευρώπη περιγράφοντας τις κτηνωδίες των Τούρκων. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η ιστορία αυτή γύρω από την έκθεση ή μη του πίνακα-συμβόλου κρατάει ήδη από το φθινόπωρο του 2009, με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων στο νησί της Χίου να κάνουν λόγο ακόμα και για μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς και για να μην «προκαλείται» η Τουρκία.

Δέκα χρόνια φυλακή επειδή σκότωσε διαρρήκτη

Σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη και ένα χρόνο φυλάκιση για οπλοχρησία (10 χρόνια και 6 μήνες σε συγχώνευση) καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, 77χρονος από το Διακοφτό Αχαΐας. Μετά τη δίκη που κράτησε...
περίπου 13 ώρες με ενδιάμεσες διακοπές (άρχισε το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης), ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή αφού προηγουμένως άσκησε έφεση. Στην ίδια δίκη καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή για απλή συνέργεια σε υπόθεση κλοπής και ένας 30χρονος που ενεπλάκη στην υπόθεση, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του iliatora.gr, είχε εξελιχθεί ως εξής:

Νέα ανταρσία κατά Παπακωνσταντίνου στο ΠΑΣΟΚ «Έτσι όπως πας με τα έσοδα, θα νομιμοποιήσουμε και την πορνεία!»

Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

Σύσσωμοι οι βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος αμέσως μετά φέρεται να ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.