Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Σοβαρά επεισόδια στα Κατεχόμενα της Κύπρου(video)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, όταν Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές επιχείρησαν να αναρτήσουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πόρτα του περιβόλου όπου στεγάζεται η λεγόμενη «πρεσβεία» της Τουρκίας. Αστυνομικοί με πολιτικά επενέβησαν, με αποτέλεσμα...
να έρθουν στα χέρια με τους διαδηλωτές, ενώ επίθεση δέχθηκαν τόσο οι φωτορεπόρτερ όσο και τα τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν το ρεπορτάζ.

Τα επεισόδια συνδέονται με τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει τα λεγόμενα «συνδικάτα» των εργαζομένων στα Κατεχόμενα, με κύριο αίτημα να σταματήσει ο οικονομικός αποκλεισμός που εφαρμόζει η Άγκυρα στους εποίκους, αλλά και να επανενωθεί η Κύπρος ενώ υπήρξε κα κάψιμο ομοιώματος του Ιρσέν Κιουτσιούκ. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά τον ανασχηματισμό της ψευδοκυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 13:00, σημειώθηκε ένταση έξω από το «Κοινοβούλιο» των Τουρκοκυπρίων, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές ανήρτησαν πανό με υβριστικά συνθήματα κατά της Τουρκίας. Και στην περίπτωση αυτή, επενέβησαν αστυνομικοί με πολιτικά, σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα πανό, αλλά και να απωθήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.
 
 
ΠΗΓΗ trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου