Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Η πρώτη Ηλιακή Πόλη της Αρχαίας Ελλάδας ήταν η Όλυνθος(Βίντεο)

Κοντά στις ακτές του Τορωναίου Κόλπου στη Χαλκιδική, πάνω σε δύο λόφους που δεσπόζουν στην περιοχή, βρίσκονται τα ερείπια μιας σημαντικής αρχαίας πόλης.

Πρόκειται για την Όλυνθο, την ονομαστή πρωτεύουσα των Χαλκιδέων, που από τις τελευταίες δεκαετίες του 5ου αι. π.Χ. και ως την καταστροφή της από τον Φίλιππο το 348 π.Χ., ήταν το σημαντικότερο οικονομικό-στρατιωτικό κέντρο της περιοχής.

Πολλά σπίτια στην Όλυνθο ανήκαν σε οικοδομικά συγκροτήματα τα οποία αποτελούνταν από δύο σειρές οικιών που χωρίζονταν μεταξύ τους με μεσοτοιχίες.

Γερμανικές αποζημιώσεις: Καθηγητής αμφισβητεί την ιστορία και προκαλεί αντιδράσεις

Ο καθηγητής Ρίχτερ έχει παγιώσει την άποψή του ότι «οι Έλληνες, όπως και άλλοι Δυτικοευρωπαίοι που συμμετείχαν στον πόλεμο, έλαβαν ήδη από το 1949 αποζημιώσεις»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Γερμανού καθηγητή, Χάιντς Ρίχτερ ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε πολλά τραγικά κεφάλαια του πολέμου, από τα Καλάβρυτα και το Δίστομο μέχρι τον λιμό του χειμώνα 1941/42 στην Αθήνα, αμφισβητώντας ιστορικά στοιχεία που θεωρούνταν δεδομένα. Ακόμα και ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη εξέφρασε τον δικό του αντίλογο.

Αναστασιάδης: Η Τουρκία να δώσει πρόσβαση στα στρατιωτικά αρχεία για αγνοουμένους

Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έπραξε και πράττει ότι είναι δυνατόν στις προσπάθειες διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε μήνυμά του με την ευκαιρία του 36ου Μαραθώνιου Αγάπης Αγνοουμένων.

Παράλληλα καλεί τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση προκειμένου η Τουρκία να συνεργαστεί για την αποτελεσματική εξέταση της τύχη των αγνοουμένων, δίδοντας στους αρμόδιους φορείς πρόσβαση στα στρατιωτικά αρχεία.

Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα: ''Δεν σας καλέσαμε στη Διάσκεψη για τη Λιβύη γιατί δεν έχετε εμπλακεί στρατιωτικά''!

Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί χώρες όπως η Ολλανδία που δε έχει ούτε ένα στρατιώτη στη Λιβύη!

Στη μη πρόσκληση της Ελλάδας από τη Γερμανία στη συνδιάσκεψη για τη Λιβύη αναφέρθηκε ο Γερμανός Πρέσβης Ernst Reichel στο Regional Growth Conference, μετά και την ανοιχτή δυσαρέσκεια που εξέφρασε χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν προσεκλήθη η Ελλάδα, απάντησε πως στόχος της διάσκεψης είναι να παρευρεθούν μόνο χώρες που έχουν εμπλακεί στη χώρα με στρατεύματα ενώ, σημείωσε πως το ζήτημα αυτό δεν είναι «γερμανικό» αλλά άπτεται των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, συμπλήρωσε πως δεν είναι τωρινή συζήτηση αλλά η ατζέντα έχει χαραχθεί από το 2019. 

«Ναυμαχία» επτά μνηστήρων στο Πολεμικό Ναυτικό για τις νέες φρεγάτες που θα αποκτήσει ο στόλος μας

Τι μας προσφέρουν ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ

Επτά διαφορετικούς φακέλους υψίστης εθνικής σημασίας έχει κλειδωμένους στο καλά φυλασσόμενο γραφείο του ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, τους οποίος επεξεργάζεται σχεδόν σε καθημερινή βάση με τους συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες, ενώ το περιεχόμενό τους γνωρίζουν επίσης ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς επίσης σε αδρές γραμμές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γράφει ο Γεώργιος Σαρρής
Aπό το newsbeast

Πρόκειται για τις επτά διαφορετικές προτάσεις που έχουν καταθέσει οι πρεσβείες ισάριθμων χωρών