Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Έσκαβαν για το Metro στην Θεσσαλονίκη ΑΛΛΑ με Αυτό που Βρήκαν Έμειναν Άφωνοι οι Αρχαιολόγοι και Σταμάτησαν Όλα (Εικόνες- Βίντεο)

Έσκαβαν για το Metro στην Θεσσαλονίκη
ΑΛΛΑ
με Αυτό που Βρήκαν Έμειναν Άφωνοι οι Αρχαιολόγοι

Τα έργα του μετρό προχωρούν και φέρνουν στο φως εικόνες που παρέμεναν καλά κρυμμένες στα έγκατα της γης. Τι διαπιστώνουν οι αρχαιολόγοι…
Την εικόνα της παλαιοχριστιανικής Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που χαρακτηρίζεται από μεγαλοπρέπεια, αίγλη και δύναμη, σκιαγραφούν τα ευρήματα των ανασκαφών στον σταθμό του μετρό της Αγίας Σοφίας.

Επόμενο Περικυκλωμένο από 6 πολεμικά το «Saipem 12000»

Καθηλωμένο στο Κάβο Γκρέκο 15 ναυτικά μίλια μακριά τον στόχο «Σουπιά» του τεμαχίου «3» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, παραμένει το γεωτρύπανο «Saipem 12000», μετά την παρεμπόδιση του πλου του την Παρασκευή από σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως αποκάλυψε το Σάββατο το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, αυτή τη στιγμή έξι τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το γεωτρύπανο.

Μιλώντας το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι το τουρκικό Ναυτικό κάλεσε τον κυβερνήτη του «Saipem 12000» να αλλάξει πορεία, γιατί στην περιοχή διεξάγονταν ναυτικές ασκήσεις.

Ισραηλινό μαχητικό F-16 καταρρίφθηκε από τη Συρία - Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή

Σώοι οι δύο Ισραηλινοί πιλότοι του μαχητικού - Το F-16 συνετρίβη στο βόρειο Ισραήλ, αφού οι Ισραηλινοί είχαν καταρρίψει ένα ιρανικό UAV - Για επιθετικότητα από το Ισραήλ κάνουν λόγο οι Σύριοι - Επίθεση σε 12 ιρανικούς στόχους στη Συρία εξαπέλυσε το Ισραήλ σαν αντίποινα
Συριακά αντιαεροπορικά πυρά κατέρριψαν σήμερα ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 αφού το Τελ Αβίβ είχε χτυπήσει ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είχε εκτοξευθεί προς τον ισραηλινό εναέριο χώρο, ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στη Συρία - Ερντογάν: Θα το πληρώσουν - Το έριξαν οι Κούρδοι μαχητές(Βίντεο)

Νεκροί δύο Τούρκοι στρατιώτες - «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα γι'αυτό» λέει ο Τούρκος πρόεδρος 
Οι Κούρδοι μαχητές κατέρριψαν σήμερα ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, στην περιοχή του Αφρίν στα βόρεια της Συρίας, όπως υποστηρίζουν Κούρδοι ακτιβιστές.

Το ελικόπτερο στοχοποιήθηκε, ενώ πετούσε πάνω από την πόλη Ράτζο που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Αφρίν, στην επαρχία του Χαλεπίου, μεταδίδει του κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο αγώνας για την Μακεδονία - Η προστιθέμενη αξία του κοιτάσματος Καλυψώ

Ο αγώνας για την Μακεδονία
Του Ν. Λυγερού

Στον αγώνα για την Μακεδονία η ιστορία πρέπει να αντιμετωπίσει την ιδεολογία. Επί της ουσίας το Σκοπιανό δεν είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Τα Σκόπια λόγω ιδεολογίας έχουν χάσει κάθε ίχνος ταυτότητας. Τόσα χρόνια καταπατημένα από το βάρβαρο καθεστώς του Τίτο δεν ήξεραν πια που να στηριχθούν. Με την απελευθέρωσή τους κι αφού είχαν προβλήματα με τις δύο μειονότητες την αλβανική και τη βουλγαρική, προσπάθησαν μάταια να ξεφύγουν μέσω της πλαστογραφίας μίας ταυτότητας που αντέγραψαν από την Ελλάδα.

Ο αγώνας δεν τελειώνει με τα Συλλαλητήρια - Τα τεχνητά σκάνδαλα δεν αλλάζουν την εξωτερική πολιτική

Ο αγώνας δεν τελειώνει με τα Συλλαλητήρια
Του Ν. Λυγερού

Τα ιστορικά Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας είναι η αρχή του αγώνα του Ελληνισμού για το όνομα της Μακεδονίας. Δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε στον κάθε πολιτικό όποιος και να είναι να μη σεβαστεί τη θέληση του ελληνικού λαού. Διότι πολύ απλά κανένας δεν έχει τη δικαιοδοσία να διαχειριστεί τέτοιο ιστορικό θέμα. Ο ελληνικός λαός είπε με ξεκάθαρο τρόπο τι θέλει να δει από τους πολιτικούς. Όλα τα άλλα είναι απλώς διπλωματικά κόλπα. Κανένας πια δεν πιστεύει ότι δεν τρέχει τίποτα. Αντιθέτως βλέπουμε τα πράγματα όλο και πιο ξεκάθαρα. Τα Σκόπια λένε ότι δεν θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμά τους, ενώ οι διπλωμάτες μάς έλεγαν ότι ήταν στο πλαίσιο της συζήτησης.

Η ιστορία και το κενό - Η ΕΕ αδειάζει την προπαγάνδα της κυβέρνησης

Η ιστορία και το κενό
Του Ν. Λυγερού


Η ιστορία έδειξε την εμβέλειά της με τα Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Και το κενό έδειξε την ιδεολογία του που εξέτασε πόσα άτομα παρακολουθούσαν μέσω τηλεόρασης και ερμήνευσε αυτό το γεγονός ως μία έμμεση αποδοχή της πολιτικής της κυβέρνησης πάνω σε αυτό το θέμα. Όσο το ένα είναι αξιόλογο, τόσο το άλλο είναι γελοίο. Πάντως φαίνεται πως κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να υποχωρήσει για το θέμα του Σκοπιανού. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την ιστορία μας επειδή θέλει να μας το επιβάλλει μια ιδεολογία του κενού, η οποία στην καλύτερη περίπτωση παράγει γενοκτονίες.