Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ο γιός του τσαγκάρη που έκανε την Ευρώπη να λατρέψει την Αρχαία Ελλάδα


basik-2

Όλοι στη χώρα μας γνωρίζουν ότι «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι Ευρωπαίοι τρώγανε βελανίδια», ελάχιστοι όμως έχουν μπει στον κόπο να μάθουν τι ακριβώς κάναμε εμείς, όταν οι Ευρωπαίοι διάβαζαν αρχαία ελληνική γραμματεία, αποθέωναν την τέχνη της κλασσικής Ελλάδας και έχτιζαν κτίρια που να μοιάζουν με τους ναούς και τα μνημεία μας. Τέτοιες αναζητήσεις, βλέπετε, δεν φέρνουν κολακευτικά αποτελέσματα… Διότι, όταν οι Ευρωπαίοι ανακάλυπταν την Αρχαία Ελλάδα, εμείς χρησιμοποιούσαμε τα αγάλματα ως υλικά οικοδομής, κάναμε χάζι τους «μουρλούς ξένους» που γυρνούσαν στα ερείπια και σκίτσαραν τις «άχρηστες κολώνες», για να μην πούμε για εκείνους που, για λίγα γρόσια, διευκόλυναν τους «μουρλούς» να πάρουν στις πατρίδες τους μερικές από αυτές τις «παγανιστικές παλιατζούρες»… Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, φίλες και φίλοι: πρώτα ανακάλυψε η Ευρώπη το μεγαλείο της κλασσικής ελληνικής τέχνης και ύστερα έμαθαν να το αγαπούν οι Έλληνες…
Του Δημήτρη Καλαντζή
Από το postmodern
Τούτη η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον σπουδαιότερο ελληνιστή όλων τον εποχών. Έναν γιο τσαγκάρη από κάποια ασήμαντη πόλη της Πρωσίας, που εκατό χρόνια πριν την επανάσταση του ’21,

Το σιτάρι, ο χρυσός της Ελληνικής γης, δεν υπάρχει πια…(Βίντεο)

Του Γιάννη Γιαννακόπουλου.
Από το  postmodern
 
Μια από τις αγροτικές δραστηριότητες που παλαιότερα ήταν πολύ διαδεδομένη στα χωριά μας ήταν η καλλιέργεια του σιταριού.

Συνήθως ήταν μικροκαλλιέργεια που κάλυπτε τις οικογενειακές ανάγκες για το αλεύρι της χρονιάς και τη σίτιση των ζώων το χειμώνα. Γινόταν στις λεγόμενες πεζούλες (καλλιεργήσιμα κομμάτια γης που το χώμα το συγκρατούσαν πέτρινοι τοίχοι).

Δεν υπάρχει συνώνυμο της λέξης γενοκτονία

Του Ν. Λυγερού

Όσο και να προσπαθούν μερικοί να μας πείσουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τη λέξη γενοκτονία, εμείς θα επιμένουμε, διότι είμαστε, όλοι όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των αθώων, οι συνεχιστές του έργου του Lemkin που εφηύρε αυτήν την ορολογία για να χαρακτηρίσει το χειρότερο από τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει συνώνυμο της λέξης γενοκτονία, διότι είναι η μόνη που αναγνωρίζεται από τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών του 1948. Έτσι κάθε προσπάθεια αλλαγής χρήσης αυτής της λέξης με κάποια που θεωρείται συνώνυμη είναι εξαρχής καταδικασμένη. Επίσης, επειδή ο Lemkin επινόησε αυτή τη λέξη κάνοντας χρήση των παραδειγμάτων των γενοκτονιών των Αρμενίων και των Ελλήνων, κάθε αναφορά στη λέξη γενοκτονία είναι κι ένας πόντος για τον Πόντο.

Το ήξερες! Τι προβλέπει το άρθρο 50 της συνθήκης της ΕΕ και γιατί το τρέμουν οι πολιτικάντηδες!!

Η Βρετανία αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι προβλέπει το άρθρο 50 της συνθήκης της ΕΕ;
1. Κάθε κράτος μέλος μπορεί να αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ένωση σύμφωνα με τις συνταγματικές του προβλέψεις.
2.Το κράτος μέλος που αποφασίζει να αποχωρήσει οφείλει να γνωστοποιήσει την πρόθεσή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Με βάση τις οδηγίες που θα δοθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ένωση θα διαπραγματευθεί και να συνομολογήσει συμφωνία με το κράτος, καθορίζοντας τις διευθετήσεις για την αποχώρησή του, λαμβάνοντας υπ΄όψιν το πλαίσιο της μελλοντικής του σχέσης με την Ένωση.

Η Σκωτία προχωράει σε δημοψήφισμα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η κεντρική κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας προσπαθεί να αφομοιώσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το δημοψήφισμα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί δύο μέρες μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το Brexit, και πρόσθεσε:

«Πριν από λίγο ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός της Σκωτίας ότι πήρε την εντολή από το Κοινοβούλιο και προχωράει στο δημοψήφισμα. Θα συστήσει επιτροπή για να προχωρήσει στο δημοψήφισμα για την απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Τα πρωτοσέλιδα του Brexit: Καλή τύχη Βρετανία - ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟ ΣΟΚ (Εικόνες)

«Σεισμός», «Είμαστε έξω», «Τι στο διάβολο γίνεται τώρα;». Αυτοί είναι μερικοί από τους τίτλους των ξένων εφημερίδων, στα πρωτοσέλιδα του Brexit.
Στα περισσότερα φιγουράρει ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο άνθρωπος που πήρε την απόφαση να θέσει σε δημοψήφισμα το μέλλον της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ, το αποτέλεσμα του οποίου προκαλεί τριγμούς σε όλον τον κόσμο και ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι θα παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού έως τον Οκτώβριο.

Aυστηρό μήνυμα των «6» της ΕΕ: Αμεσα η διαδικασία του Brexit

Άμεση έναρξη της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. επιθυμούν οι έξι ιδρυτικές χώρες της Ένωσης, καλώντας το Λονδίνο να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες.

«Πρέπει να κρατήσουμε την Ε.Ε. μακριά από την αβεβαιότητα» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανγκ Γουόλτερ Στέινμαϊερ, υποδεχόμενος στο Βερολίνο τους ΥΠΕΞ των υπόλοιπων πέντε ιδρυτικών χωρών της Ε.Ε. (Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία)

Σκωτία και Λονδίνο θέλουν να μείνουν στην ΕΕ - «Βαράει διάλυση» το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το δημοψήφισμα

Η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζεον καθιστά σαφές ότι διαχωρίζει τη θέση της από το Brexit, βλέπoντας το σκωτσέζικο μέλλον στους κόλπους της ΕΕ - Στο τραπέζι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της Σκωτίας - Πάνω από 100.000 υπογραφές για την... ανεξαρτησία του Λονδίνου και την παραμονή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Λίγες ώρες μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία που κατέγραψαν την επιθυμία 17.500.000 πολιτών να μην αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο διχασμός στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εμφανής.