Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Έκθεση-όνειδος κατά των (δωρεάν) Abrams - "Καίνε πολύ και οι δανειστές θα θυμώσουν"!


Πρωτοφανείς θέσεις και απόψεις που εγείρουν ερωτήματα ως προς τον πραγματικό σκοπό του συντάκτη παρουσιάζονται μέσα σε απορριπτική έκθεση για την δωρεάν αποδοχή από την Ελλάδα των αμερικανικών αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams, αξίας (όπως ο ίδιος ο συντάκτης την προσδιορίζει) ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ!
Την έκθεση την υπογράφει ο διευθυντής της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του ΥΠΕΘΑ πρέσβης Δ.Χρονόπουλος (είχε τοποθετηθεί στην θέση αυτή από τον Ε.Μεϊμαράκη), αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να την είχε συντάξει και ένας υπάλληλος της Krauss Maffei ή της Rheinmetall, αμφότεροι κατασκευαστές των ανταγωνιστικών Leopard 1/2.

Ν. Νικολόπουλος: "Πρόκληση χωρίς προηγούμενο η ... ενοικίαση του Γ. Παπανδρέου για ομιλίες στο εξωτερικό" - Φέρνει το θέμα στη Βουλή

«Να επέμβει στο ΣΔΟΕ γιατί τo Αμερικανικό Γραφείο Ατζέντηδων ‘’Harry Walker Agency’’ νοικιάζει τον Γ. Παπανδρέου» ζητά με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών ο Αχαιός Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος χαρακτηρίζει πρόκληση χωρίς προηγούμενο σε βάρος των Ελλήνων πολιτών τη συγκεκριμένη ενέργεια.
Στο κείμενο της ερώτησή τους ο κ. Νικολόπουλος τονίζει:
«1.Ο Γ. Α. Παπανδρέου (στο εξής ΓΑΠ), ως Πρωθυπουργός, πέτυχε τα ακόλουθα, χωρίς προηγούμενο στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας αλλά και οποιασδήποτε χώρας του πολιτισμένου κόσμου:

Τέσσερις νέοι άνθρωποι απανθρακώθηκαν στην Ποσειδώνος

Τέσσερις νέοι άνθρωποι απανθρακώθηκαν στην Ποσειδώνος
Τέσσερις νεκροί και μάλιστα νέοι άνθρωποι είναι ο τραγικός απολογισμός ενός πολύνεκρου τροχαίου τα ξημερώματα στην λεωφορείου.
Οι πέντε 20χρονοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο ένας από αυτούς με κατεύθυνση προς Πειραιά. Το ΙΧ, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέφυγε από την πορεία του δεξιά και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ.
Από τη σφοδρή πρόσκρουση ο οδηγός πετάχτηκε από το παρμπρίζ τραυματισμένος στο δρόμο, αλλά οι άλλοι τέσσερις εγκλωβίστηκαν στο όχημα, το οποίο άρπαξε φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν.

Νέα μέτρα, μετά το πακέτο των 11,5 δισ., αν ξεφύγει το έλλειμμα

Νέα μέτρα, μετά το πακέτο των 11,5 δισ., αν ξεφύγει το έλλειμμα
Εφιάλτης για την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν η υστέρηση εσόδων - Εξασθενεί η γραμμή «αυτά είναι τα τελευταία μέτρα»
Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης, που συμπυκνώνεται στη δέσμευση ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, δείχνει να εξασθενεί, μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Οικονομικών για το έλλειμμα.
Σύμφωνα με αυτά, το πρώτο επτάμηνο του 2012, το έλλειμμα στο δημόσιο τομέα άγγιξε τα 10,6 δισ. ευρώ.
Αν συνυπολογίσουμε ότι η πρόβλεψη του προϋπολογισμού, υπολόγιζε το έλλειμμα να φτάσει στα 13,3 δισ. ευρώ στο τέλος του χρόνου, είναι πολύ πιθανόν το έλλειμμα να εκτοξευθεί πέρα από την αρχική πρόβλεψη.

Θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της ΝΔ

Με την ολοκλήρωση του πακέτου των μέτρων ασχολείται ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είναι αποφασισμένος να αναλάβει το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η επιβολή τους.

Εντός της εβδομάδας θα συσκεφθούν οι πολιτικοί αρχηγοί σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν οι εσωτερικές διαφωνίες. Ο κ. Φώτης Κουβέλης έχει επιφυλάξεις για ορισμένα από τα οριζόντια μέτρα ενώ ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος αμφισβητεί συνολικά την στρατηγική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς πάλι λέει ότι σε περίπτωση διαφωνίας θα αναλάβει την πλήρη πολιτική ευθύνη.  Το πακέτο των μέτρων θα φθάσει τα 14 δις ευρώ στην κοινωνία και στον δημόσιο τομέα προκειμένου να αποδώσουν τα 11,5 δις που απαιτεί η Τρόικα αφού πρέπει να προβλεφθούν και οι απώλειες από τις αστοχίες και την ύφεση.

Πώς η αστυνομία εξιχνίασε την άγρια δολοφονία του ιερέα Τα πέντε «λάθη» του σατανικού ζεύγους των δολοφόνων

Ένας 41χρονος από τους Κρουνούς Κρεστένων που διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την σύζυγο του 52χρονου ιερέα, είναι ο άνδρας που τον «γάζωσε» εν ψυχρώ με οκτώ σφαίρες στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας! Η 43χρονη παπαδιά ομολόγησε ότι γνώριζε το σχέδιο του εραστή της, το οποίο είχαν καταστρώσει μαζί!

Τα κενά στα όσα είχε πει από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς, ήταν εκείνα που τους έκαναν να υποψιαστούν ότι κάτι έκρυβε η διαβολική γυναίκα. Και πρώτο αυτό που ισχυρίστηκε ότι απομακρύνθηκε γύρω στα 400 (!) μέτρα από το σημείο όπου ο κληρικός είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους για να πάει για την σωματική της ανάγκη.

Μέχρι 35% οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Μειώσεις από 6% έως και 35% προωθούνται στα ειδικά μισθολόγια ένστολων, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ και δικαστικών.

Στους ένστολους οι μειώσεις αναμένεται να είναι από 6% έως 7,5% αναδρομικά από 1ης Ιουλίου και 12% από το νέο έτος. Στους πανεπιστημιακούς οι περικοπές θα είναι κατά μέσο όρο 17%, για τους γιατρούς του ΕΣΥ προβλέπεται μείωση των αποδοχών που μεσοσταθμικά υπολογίζεται σε 13% ενώ για τους δικαστικούς οι περικοπές θα φτάσουν το 25%.

«Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας, αν θέλετε νέα βοήθεια» διαμηνύει το Βερολίνο

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους, οι οποίες διήρκησαν περίπου δύο ώρες.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο Γερμανός ομόλογός του ζήτησε από την Αθήνα να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τους δανειστές της.

Ανοδικά κινείται ο δείκτης του ΧΑΚ

Λευκωσία: Ανακάμπτει την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου από το ιστορικό χαμηλό επίπεδο που σημειώθηκε στην προηγούμενη ημέρα, δεχόμενο στήριξη από τις ανοδικές τάσεις που επικρατούν στις τραπεζικές μετοχές.

Στις 12:57, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 86,42 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,24%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης κέρδη της τάξης του 1,68% και βρισκόταν στις 35,14 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 247.975 ευρώ.

ΧΑ: Υποτονικά προς τις 650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε υποτονικό τέμπο κινείται το Χρηματιστήριο της Αθήνας και την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη ωστόσο να επιχειρεί εκ νέου να διασπάσει ανοδικά το επίπεδο των 650 μονάδων.

Με το «βλέμμα» στις επαφές που θα έχει σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο Βερολίνο, αλλά και εν αναμονή τόσο της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα όσο και της συνάντησης που θα έχει αργότερα εντός της εβδομάδας ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Herman van Rompuy, η ελληνική αγορά τηρεί στάση αναμονής.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον στο ταμπλό εκδηλώνεται επιλεκτικά, με επίκεντρο τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Από τη σύνθεση του FTSE20 ξεχωρίζουν τα διψήφια ποσοστιαία κέρδη για τον τίτλο των ΚΑΕ, ενώ ανοδικά αντιδρά, μετά τις χθεσινές σοβαρές απώλειες, η μετοχή της Cyprus Popular Bank.

Το απαγορευμένο σποτ των Ελλήνων Αρχαιολόγων


 Να "κόψει" την προβολή του τηλεοπτικού σποτ που δημιούργησε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας του με τίτλο "Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις" αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Το βίντεο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, είναι εμπνευσμένο από τη μεγάλη ληστεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Σύμφωνα με το σενάριο, ένα κοριτσάκι επισκέπτεται με τη μητέρα του το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κάποια στιγμή απομακρύνεται από κοντά της και περιφέρεται στις αίθουσες του Μουσείου.
Στέκεται μπροστά στο άγαλμα της Φρασίκλειας, με την οποία κάνει μια κρυφή "συνομιλία" και το κοριτσάκι χαμογελά.