Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ν. Νικολόπουλος: "Πρόκληση χωρίς προηγούμενο η ... ενοικίαση του Γ. Παπανδρέου για ομιλίες στο εξωτερικό" - Φέρνει το θέμα στη Βουλή

«Να επέμβει στο ΣΔΟΕ γιατί τo Αμερικανικό Γραφείο Ατζέντηδων ‘’Harry Walker Agency’’ νοικιάζει τον Γ. Παπανδρέου» ζητά με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών ο Αχαιός Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος χαρακτηρίζει πρόκληση χωρίς προηγούμενο σε βάρος των Ελλήνων πολιτών τη συγκεκριμένη ενέργεια.
Στο κείμενο της ερώτησή τους ο κ. Νικολόπουλος τονίζει:
«1.Ο Γ. Α. Παπανδρέου (στο εξής ΓΑΠ), ως Πρωθυπουργός, πέτυχε τα ακόλουθα, χωρίς προηγούμενο στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας αλλά και οποιασδήποτε χώρας του πολιτισμένου κόσμου:

Δυσφήμησε και διέσυρε τη χώρα του, δηλώνοντας ότι κυβερνά διεφθαρμένους.
Παραποίησε τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα στατιστικά στοιχεία της χώρας του και εκτίναξε τις τιμές των spread των επιτοκίων δανεισμού του Ελληνικού Κράτους.
Προσέφερε εθελουσίως και κρυφίως την χώρα του ως θήραμα στις δαγκάνες του ΔΝΤ και ανάγκασε ακόμη και τον τότε Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ να του υπενθυμίσει ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και όχι χώρα του Τρίτου Κόσμου.
Διαπραγματεύτηκε, διαβουλευόμενος αποκλειστικά με αδελφούς, φίλους, κολλητούς, κηπουρούς και περιέργους Αμερικανούς συμβούλους, την παράδοση της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Έθεσε τη χώρα του εκτός των διεθνών αγορών χρήματος.
Έβαλε  την χώρα του στο γύψο του 1ου Μνημονίου, το οποίο οι Υπουργοί του δεν είχαν διαβάσει.
Κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σε βίαια φτωχοποίηση και εκατοντάδες απεγνωσμένους συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία.
Έφερε τη χώρα του στο κατώφλι της εξόδου από την Ευρωζώνη, όταν συνέλαβε τις δημοψηφισματικές του εμπνεύσεις.
Οδηγήθηκε ο ίδιος στο έσχατο σημείο του εξευτελισμού και διέσυρε τη χώρα του, όταν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας τον υποχρέωσαν να πάει στις Κάννες για να τον περάσουν γενεές δεκατέσσερις και να του ζητήσουν να παραιτηθεί.
Έθεσε ως προϋπόθεση εγκατάλειψης της πρωθυπουργίας την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Κοινοβουλευτική του ομάδα, καθιστώντας περίγελο την κοινοβουλευτική διαδικασία αλλά και τους βουλευτές του, που του την παρείχαν για να τον ξεφορτωθούν.
Εγκατέλειψε έπειτα την πρωθυπουργία, χωρίς να έχει χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς να δηλώσει ότι παραιτείται.
Έχει ανοιχτές και διερευνώμενες από τη Δικαιοσύνη και τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη υποθέσεις, που αφορούν την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ αλλά και την κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας από συγγενείς του.
2.Ο ΓΑΠ, όμως, δεν έχει τελειώσει το έργο που ξεκίνησε ως πρωθυπουργός. Έχει ανοίξει καινούριο κεφάλαιο στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκηνή. Από τη θέση πλέον του διεθνούς ομιλητή συνεδρίων :
Εμπορεύεται την δυστυχία που επέφερε στους πολίτες.
Κεφαλαιοποιεί την εξαθλίωση που προκάλεσε στη χώρα και τον ελληνικό λαό.
Εισπράττει από την αποσάθρωση της πατρίδας μας.
«Μεταλαμπαδεύει», επί χρήμασι, την μεθοδολογία που εφάρμοσε και την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απέκτησε, στις πλάτες όλων των Ελλήνων, από τη διάλυση της χώρας.
Δίνει μαθήματα αντιμετώπισης της κρίσης, αφού οδήγησε ένα λαό και μια ολόκληρη κοινωνία στην ολοκληρωτική καταστροφή.
Αναλύει βαθυστόχαστα το δράμα που προκάλεσε.
Συνεχίζει να προκαλεί βάναυσα.
3.Από την διαδικτυακή ανάρτηση του αμερικανικού γραφείου ατζέντηδων «Harry Walker Agency», που εκπροσωπεί και προωθεί ομιλητές από όλο τον κόσμο, πληροφορούμαστε   ότι ο ΓΑΠ είναι μέλος του.
4.Οι αμερικανοί ατζέντηδες προτρέπουν τους πελάτες του να νοικιάσουν τις υπηρεσίες του ΓΑΠ για ομιλίες, γιατί, όπως σχετικά μας πληροφορούν, αυτός ως πρωθυπουργός της Ελλάδας:
-ήταν στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης (!!!),
-έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στοχαστές για το  2010(!!!) και
-στους ταραχώδεις καιρούς που ζούμε, περισσότερο από καθένα, μπορεί να προσεγγίζει, με τη διεισδυτική ματιά του, την δημοσιονομική κρίση και ταυτόχρονα να βλέπει που πηγαίνουν τα πράγματα (!!!).
5.Επομένως,  για όποιον έχει το απαιτούμενο ποσό, ο ΓΑΠ μπορεί να έρθει στην εκδήλωσή του και να εκφωνήσει ομιλία για το θέμα που επιθυμεί και να δώσει τα πολύτιμα φώτα του.
6.Προφανώς, σε αντίθεση με τους Έλληνες πολίτες, που θεωρούν ότι ο ΓΑΠ και η πολιτική του κατέστρεψε τους ίδιους και τη χώρα, κάποιοι στην Αμερική, που τον θεωρούν κορυφαίο στοχαστή και διορατικό, κρίνουν ότι εκτέλεσε επαρκώς την αποστολή του και θέλουν να  κάνουν την τεχνογνωσία του κτήμα και άλλων επίδοξων μιμητών του.
7.Πέρα όμως από το κωμικό, υπάρχει το τραγικό, υπάρχει η κοινωνική διάλυση, η ανθρώπινη καταστροφή και η ανθρωπιστική κρίση.
8.Οι πολίτες δεν ανέχονται την πρόκληση και ζητούν απαντήσεις έστω και στα στοιχειώδη. Απαιτούν να μάθουν πόσο νοικιάζεται ο ΓΑΠ και αν δηλώνει στην εφορία ότι εισπράττει από τη νέα του δραστηριότητα.
9.Το Γραφείο «Harry Walker Agency» εκπροσωπεί πρώην προέδρους καθώς και πολλούς άλλους, που λαμβάνουν πολύ μεγάλες αμοιβές για κάθε εμφάνισή τους. Στο παρελθόν μάλιστα έχει γραφεί ότι ο Μπιλ Κλίντον, ως μέλος του, είχε κερδίσει  9 εκατομμύρια δολάρια για 59 εμφανίσεις, μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα μάλιστα με κυριακάτικη εφημερίδα, που επικοινώνησε με το γραφείο αυτό, η παρουσία και οι ομιλίες του ΓΑΠ κοστολογούνται προς 46.000 δολάρια ανά ώρα.
Επειδή ο ΓΑΠ, αφού οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, τώρα  δίνει μαθήματα αντιμετώπισης της κρίσης.
Επειδή από την ανάρτηση του Γραφείου αυτού δεν προκύπτουν οι αμοιβές τις οποίες λαμβάνει ο ΓΑΠ για τις ομιλίες του, σύμφωνα όμως με κυριακάτικη εφημερίδα, που επικοινώνησε με το γραφείο αυτό, οι διαλέξεις και οι υπηρεσίες του κοστολογούνται προς 46.000 δολάρια η ώρα.
Επειδή ο ΓΑΠ, ως Έλληνας πολίτης, Βουλευτής του Νομού Αχαίας και κάτοικος Ελλάδος, έχει την φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, φορολογείται για τα αποκτώμενα παγκόσμια εισοδήματά του στην Ελλάδα και υπόκειται στις διατυπώσεις του ελληνικού φορολογικού νόμου.
Επειδή οι έλληνες πολίτες, που εμπιστεύτηκαν στον ΓΑΠ τη θέση του Πρωθυπουργού, δικαιούνται να πληροφορηθούν για τις δραστηριότητες του, αφού αυτοί, ως  αποκλειστικά θύματα της πολιτικής του, που σήμερα εμπορεύεται και κεφαλαιοποιεί, πρέπει να μάθουν τι εισπράττει και τι φόρους καταβάλλει από τις δραστηριότητές του.
Επειδή κατόπιν των όλων αυτών η Κυβέρνηση θα πρέπει να ελέγξει μέσω του ΣΔΟΕ την υπόθεση.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ
1.Έχει ο ΓΑΠ, σύμφωνα με τον νόμο, κάνει δήλωση έναρξης επιτηδεύματος στην ΔΟΥ της κατοικίας του για την παραπάνω συνεργασία του με το Γραφείο «Harry Walker Agency», όπως οφείλει οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης;
2.Αν ναι, να κατατεθεί η δήλωση έναρξης επιτηδεύματος ή μεταβολής και όλα τα έγγραφα που τη συνοδεύουν.
3.Αν όχι, τι προτίθενται να πράξουν ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός; Θα δώσουν πολιτική οδηγία στο ΣΔΟΕ α)να διερευνήσει την υπόθεση αυτή, ως αδήλωτη παροχή υπηρεσίας, β)να καλέσει  τον ΓΑΠ να δώσει εξηγήσεις και γ)να του επιβάλλει  τις σχετικές κυρώσεις;
4.Έχει ο ΓΑΠ καταθέσει στην ΔΟΥ της κατοικίας του, σύμφωνα με τον νόμο, τη σύμβαση  μεταξύ του ιδίου και του Γραφείου «Harry Walker Agency», όπως οφείλει να πράττει οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης;
5.Αν ναι, να κατατεθεί το αντίγραφό της.
6.Αν όχι, τι προτίθενται να πράξουν ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός; Θα δώσουν  πολιτική οδηγία στο ΣΔΟΕ για να την εντοπίσει; Θα την ζητήσουν από τον ΓΑΠ, προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή;
7.Έχει ο ΓΑΠ θεωρήσει βιβλία και στοιχεία, εκδώσει φορολογικά στοιχεία και υποβάλει περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ για την δραστηριότητά του αυτή; Δηλώνει τυχόν εισοδήματα από το Γραφείο «Harry Walker Agency;
8.Αν ναι ποια είναι αυτά;
9.Αν όχι, τι προτίθενται να πράξουν ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός; Θα δώσουν πολιτική οδηγία στο ΣΔΟΕ για την διενέργεια φορολογικού ελέγχου και την επιβολή φορολογικών κλπ κυρώσεων;
10.Θα ζητήσει, το κυριότερο απ’ όλα, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών, στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, την συνδρομή των αμερικανικών φορολογικών υπηρεσιών (IRS), σχετικά με το εάν ο ΓΑΠ έχει υπογράψει σύμβαση με το ως άνω Γραφείο, ποίο είναι το περιεχόμενο της, κατά ποιο τρόπο και για τι ποσά αμείβεται, τι ποσά έχει έως σήμερα εισπράξει καθώς και τι έχει λαμβάνειν από την συνεργασία του;
11.Αν ναι, να κατατεθεί το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών προς το IRS.
12.Αν όχι, δεν θεωρούν ότι αυτό θα αποτελεί μια ακόμη πρόκληση προς τους χειμαζόμενους πολίτες;
Ο ερωτών Βουλευτής
(εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ)
Νικος Ι. Νικολόπουλος»

ΠΗΓΗ thebest.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου