Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης Σίγησε η ΕΡΤ

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην ΕΡΤ καθώς ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ η διακοπή του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες παραμένουν έξω από το κτίριο το ραδιομέγαρο στη λεωφόρο Μεσογείων αλλά και όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην επικράτεια, η κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή την επιχείρηση διακοπής του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το πρώτο «θύμα» ήταν το αναλογικό σήμα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διεκόπη η λειτουργία των πομπών στην Πάρνηθα, για να ακολουθήσει λίγη ώρα μετά το σήμα της ΕΤ3, το σήμα στην Πάτρα, την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

Είδηση σε όλο τον κόσμο το κλείσιμο της ΕΡΤ

Από το protothema

Η είδηση της διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο. Λίγα λεπτά μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press ανήρτησε σχετικό κείμενο με τίτλο «Η Ελλάδα διακόπτει τη λειτουργία του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού για να γλιτώσει χρήματα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: «Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, παρά τις έντονες αντιδράσεις από τα σωματεία».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ...ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...(ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ enikos. gr

ΔΕΙΤΕ(ΣΤΟ 2.01) ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

Το βίντεο της ΕΡΤ για το «λουκέτο»

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ real.gr

Η δύναμη της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Η δύναμη της ελληνικής ΑΟΖ είναι όλο και εμφανέστερη. Πληθαίνουν πια οι επίσημες αναφορές σε αυτή όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε διεθνές. Και χρησιμοποιείται μάλιστα και ο μοχλός πίεσης εκ μέρους της Ελλάδας, για να αναδείξει ότι πλέον προχωρά και ότι δεν πρόκειται να παραμείνει καταπιεσμένη από την καθημερινή μιζέρια. Η ελληνική ΑΟΖ παρουσιάζεται πλέον ξεκάθαρα ως το όραμα της υψηλής στρατηγικής μας. Σιγά-σιγά οι Έλληνες που αγαπούν πραγματικά την πατρίδα μας καταλαβαίνουν ότι η ελληνική ΑΟΖ δεν είναι μόνο μια δήλωση πρόθεσης αλλά μια πραγματικότητα που ετοιμάζεται και που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα.

"Εμπόλεμη ζώνη" η πλατεία Ταξίμ

Εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισήλθαν το πρωί της Τρίτης (11/06) στην πλατεία Ταξίμ, θέατρο των επεισοδίων ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με δήλωση αυτόπτη μάρτυρα στο Ρόιτερς.

"Το πάρκο Γκεζί είναι ένα πάρκο και όχι μια ζώνη κατοχής. Καλώ όλους αυτούς που είναι ειλικρινείς να αποσυρθούν, το ζητώ ως πρωθυπουργός", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του κυβερνητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) μερικές ώρες αφότου η αστυνομία ανέκτησε τον έλεγχο της πλατείας Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο πάρκο Γκεζί.

Reuters: Ομάδα χωρίς προπονητή η τρόικα

Reuters: Ομάδα χωρίς προπονητή η τρόικα
«Αν η τρόικα που χειρίζεται διασώσεις των προβληματικών χωρών της ζώνης του ευρώ ήταν μια ποδοσφαιρική ομάδα, κατά πάσα πιθανότητα θα έπρεπε να ψάχνει για ένα νέο προπονητή καθώς μετρά μία νίκη, μια απώλεια και μία ισοπαλία». Με αυτή τη σκληρή διαπίστωση ξεκινάει το  δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Όπως αναφέρει το Reuters στο ρεπορτάζ του, «το...άβολο τρίο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συγκροτήθηκε βιαστικά Μάρτη 2010, όταν εξερράγη το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα στην Ελλάδα».
Στη συνέχεια κάνει λόγο για τις διαφωνίες που έχουν ξεσπάσει έπειτα από την παραδοχή του ΔΝΤ για τη λάθος συνταγή στη διάσωση της Ελλάδας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

Αρνούνται να καταθέσουν στην Προανακριτική οι εξαδέλφες Παπακωνσταντίνου

Από το protothema


«Ύποπτες» λόγω σύμπτωσης ισχυρίζονται ότι είναι οι εξαδέλφες του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε νέο υπόμνημα-«καρμπόν» με το προηγούμενο, με το οποίο ενημέρωσαν την Προανακριτική επιτροπή της Βουλής ότι αρνούνται να καταθέσουν.

Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου αναφέρουν στο κείμενό τους: «Δηλώνω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Εθνικό Κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αν μη τι άλλο, ο πατέρας μου, Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου, διήνυσε ουσιαστικά την ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες εποχές.

Αυτή την ώρα σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του Δημοσιεύτηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ. Πριν από λίγη ώρα δημοσιεύτηκε στη Βουλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν αυτή κλείσει. Το σχετικό κείμενο φέρει τις υπογραφές όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Πηγές σχετίζουν αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με το μέλλον της ΕΡΤ, για την οποία τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν σενάρια, ακόμη και για λουκέτο.

Άγριο έγκλημα στο Γουδί-Νεκρός και φιμωμένος βρέθηκε 67χρονος

Από το  newsbomb
 
Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγο ένας 67χρονος οδοντίατρος μέσα στο διαμέρισμά του στο Γουδί.


Ο άτυχος άντρας βρέθηκε φιμωμένος, ενώ περίοικοι αναφέρουν πως είδαν δύο μελαμψούς νεαρούς, γύρω στα 25, να απομακρύνονται από τον τόπο του εγκλήματος.

Βερολίνο και Κομισιόν μπλόκαραν την πώληση της ΔΕΠΑ στους Ρώσους

Βερολίνο και Κομισιόν μπλόκαραν την πώληση της ΔΕΠΑ στους Ρώσους
-Και ετοιμάζονται να ζητήσουν... νέα μέτρα. -Βαρύ το πλήγμα για την κυβέρνηση. -Ποιοι Ευρωπαίοι επικοινώνησαν με την ελληνική κυβέρνηση για να ακυρώσουν το deal
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας εξέλιξης είδαμε με το ναυάγιο της πώλησης ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ στο Ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom.
Οι ΗΠΑ είναι γνωστό ότι δεν ήθελαν να περάσουν οι δύο αυτές εταιρείες σε Ρωσικά χέρια και το είχαν διαμηνύσει εγκαίρως στο Μαξίμου ενώ επαμφοτερίζουσα στάση κρατούσε η Κομισιόν και ιδιαίτερα το Βερολίνο που ενδιαφέρεται για θέματα ενέργειας προκειμένου να μειώσει την ενεργειακή του εξάρτηση, κυρίως από τη Ρωσία.

Άγριος καυγάς Κανέλη-Αρβανίτη


Άγριος καυγάς Κανέλη με βουλευτή της Χρυσής Αυγής
Κανέλη: Είσαι ναζιστόφατσα -  Αρβανίτης: Έχεις νοοτροπία Κατίνας -  Κωνσταντοπούλου: Δεν φέρνετε και τις ερπύστριες;
Θερμό επεισόδιο μεταξύ της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη σημειώθηκε στη Βουλή.
Η κ. Κανέλλη απάντησε στον χαρακτηρισμό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη, ο οποίος προ ημερών την αποκάλεσε σε ομιλία του «βρώμα του Κοινοβουλίου».
«Δυσκολεύομαι να τον αποκαλέσω και συνάδελφο», είπε η Λ. Κανέλλη για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μέλος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι «αναγκαζόμαστε να συμβιώνουμε» στη Βουλή.

Η μυστική συνάντηση Σαμαρά με Ιερώνυμο και Κύριλλο στη Βουλιαγμένη

Η μυστική συνάντηση Σαμαρά με Ιερώνυμο και Κύριλλο στη Βουλιαγμένη
Το ενδιαφέρον των Ρώσων για τα φιλέτα της Βουλιαγμένης και ο ρόλος της Ελληνικής και Ρωσικής Εκκλησίας
Η τυπική επίσκεψη του Πατριάρχη Κύριλλου στη χώρα μας, μόνο τυπική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού, όπως μας διαβεβαίωσαν καλά πληροφορημένες πηγές, η ατζέντα περιελάμβανε και συζητήσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος
Εξάλλου, ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι γνωστός και για το πολιτικό προφίλ του. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και λέγεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανεκλογή του το 2012.

Τα «λάθη» της τρόικας σκοτώνουν τους Έλληνες


Τα «λάθη» της τρόικας σκοτώνουν τους Έλληνες

Χωρίς ίχνος αιδούς, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν ακόμα περισσότερα ανώνυμα, επικίνδυνα γενόσημα στην ελληνική αγορά. Παραδέχτηκαν ότι μετέτρεψαν την Ελλάδα σε οικονομικό «πειραματόζωο» για να σώσουν την ευρωζώνη με τις εγκληματικές πολιτικές της λιτότητας, οι οποίες στραγγάλισαν τον ελληνικό λαό. Δεν έφτανε όμως αυτό. Τρόικα και Μέρκελ έβαλαν στόχο την ίδια τη ζωή των Ελλήνων. Μετέτρεψαν τους Έλληνες σε «πειραματόζωα» στην κυριολεξία, επιβάλλοντας τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας και άνοιξαν την πόρτα στη δολοφονική επέλαση των ανώνυμων, επικίνδυνων γενόσημων από χώρες τους Τρίτου Κόσμου στην ελληνική αγορά. Τα παραδείγματα πια στο διεθνή Τύπο είναι αναρίθμητα.

Γ. Χατζημαρκάκης: " Ποιος σκοτώνει το ευρωπαϊκό όραμα; "

Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ελληνικό αλλά και γερμανικό υπόβαθρο, ένιωθα πάντα Ευρωπαίος πάνω από οτιδήποτε άλλο γιαυτό με πονάει το να βλέπω την ΕΕ τόσο διασπασμένη όσο είναι σήμερα και την αδράνεια των ευρωπαίων ηγετών σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης και αυτών των διαχωρισμών.

Η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω μιας εκ των σφοδρότερων κρίσεων στην παγκόσμια ιστορία, η οποία έχει τραγικές συνέπειες για αμέτρητους πολίτες σε μία σειρά κρατών μελών. Η αντίδραση και η δυσφορία που προκαλείται από την κρίση, τροφοδοτεί ένα... νέο κύμα λαϊκισμού και ακραίου εθνικισμού σε όλη την ένωση.

ΠΣΗΕ: "Λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει."

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού καταδικάζει με βδελυγμία τις ανιστόρητες ανθελληνικές, προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις της βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, σύμφωνα με τις οποίες «είναι μύθος ο χορός του Ζαλόγγου»!.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Ρεπούση προκαλεί με τις ανιστόρητες ανθελληνικές δηλώσεις της. Είναι ακόμα ζωντανές στη μνήμη μας οι κατάπτυστες αναφορές της περί δήθεν συνωστισμού στα παράλια της Σμύρνης, αντί της...
εκδίωξης και του σφαγιασμού του Μικρασιατικού Ελληνισμού , την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και άλλα.

Μικρές ζημιές καταγράφει ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρές ζημιές καταγράφει στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη, στις 13:00, να βρίσκεται στις 96,26 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,20%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 22.608 ευρώ.

Πτώση σε ποσοστό 0,87% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 37,61 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, αμετάβλητοι παραμένουν οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς, των Ξενοδοχείων και των Επενδυτικών.

Κάτω και από τις 900 μονάδες το ΧΑ

Του Βασίλη Γεώργα από το capital.gr

Κλιμακώνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με τον Γενικό Δείκτη να πιέζεται ως και πάνω από 5% χαμηλότερα δίνοντας διαστάσεις μίνι - κραχ στη διήμερη βουτιά που του έχει κοστίσει ήδη απώλειες 8,2% και έχει οδηγήσει την αγορά κάτω από τις 900 μονάδες.

Οι ισχυρές πιέσεις που εκδηλώνονται από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης με επίκεντρο όλες τις τραπεζικές αξίες (μετοχές, δικαιώματα, warrants) επιβαρύνουν αισθητά την εικόνα της αγοράς, με τις ρευστοποιήσεις να έχουν εξαπλωθεί στο μεγαλύτερο εύρος του ταμπλό, απειλώντας πλέον κρίσιμα επίπεδα στήριξης.