Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Να γιατί έκοψαν το EURONEWS(Βίντεο)




To ρεπορτάζ του EURONEWS για το αποτέλεσμα της χτεσινής ψηφοφορίας στη βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο δείχνει με τον καλύτερο τρόπο γιατί η κυβέρνηση αντιτίθεται στο να μιλάει Ελληνικά το  EURONEWS και για ποίο λόγο το έκοψε από την επίγεια τηλεόραση.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ Δορυφόρος αλά ελληνικά στο κυνήγι των πειρατών

Της Μαρίας Ριτζαέλου από το ethnos


Ενα μεγάλο... μάτι, χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, θα προστατεύει τα ελληνικά πλοία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της από τους πειρατές.
Ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από ελληνικά... μυαλά, θα εκτοξευτεί το καλοκαίρι του 2013 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ με «δωρεά» της NASA και θα έχει καθαρά επικοινωνιακό ρόλο. Εμπνευστής του φιλόδοξου προγράμματος ένας Ελληνας αστροφυσικός, καθηγητής

Αποστολή στην χαμένη και άγνωστη ιστορία της μινωικής Κρήτης

Την κουρτίνα του χρόνου ετοιμάζεται να παραμερίσει σήμερα το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, αναζητώντας στο βυθό του Ηρακλείου τη χαμένη και άγνωστη ιστορία της μινωικής Κρήτης. Οι επιστήμονες του Κέντρου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Αμερικάνικο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole και αρχαιολόγους της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, ξεκινούν μια επιχείρηση προορισμένη να γράψει ιστορία.
Με τη βοήθεια του υπερσύγχρονου εξοπλισμού και όχημα τις αρχαίες πηγές, θα ερευνήσουν ολόκληρο τον κόλπο του Ηρακλείου από το Φόδελε έως τη Χερσόνησο, αναζητώντας τα μινωικά και ιστορικά ναυάγια που βρίσκονται στην περιοχή. 

Βυζαντινό εκκλησάκι ήρθε στο φως στα Μύρα της Μικράς Ασίας

Σε επιχώσεις έξι μέτρων βρέθηκε
το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου
Θαμμένο μέσα σε έξι μέτρα επιχώσεων αλλά σε εξαιρετική κατάσταση ήταν το βυζαντινό εκκλησάκι, που ήρθε στο φως στα Μύρα των παραλίων της Μικράς Ασίας. Και όπως αποδείχθηκε ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο τον Θαυματοποιό, που για τους δυτικούς, όπως είναι γνωστό είναι ο αντίστοιχος Άγιος Βασίλης. Τα Μύρα ήταν η γενέτειρά του. 


Το εκκλησάκι που χρονολογείται στον 13ο αιώνα κάνει τους αρχαιολόγους αισιόδοξους ότι μπορεί να αποκαλύψουν την υπόλοιπη αρχαία πόλη των Μύρων, θαμμένη κι αυτή μέσα στη λάσπη αλλά ανέπαφη. Άλλωστε ο εντοπισμός της έγινε μόνον χάρη στη χρησιμοποίηση γεωραντάρ. «Αυτό το επίπεδο διατήρησης υποδηλώνει ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο αρχείο πληροφοριών » ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρκ Τζάκσον, βυζαντινολόγος στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ της Αγγλίας,.

Το Facebook της Πομπηίας

Σκεφτείτε το σαν την αρχική έκδοση μιας ανάρτησης στον τοίχο του Facebook: οι κάτοικοι της Αρχαίας Πομπηίας αποκάλυψαν το δικό τους κοινωνικό δίκτυο μέσω γκράφιτι σε πραγματικούς όμως, και όχι εικονικούς, τοίχους.

Σήμερα, μια νέα ανάλυση ορισμένων γραμμένων μηνυμάτων αποκαλύπτει ότι οι τοίχοι των πλουσίων ήταν περιζήτητοι, ειδικά για τους πολιτικούς υποψηφίους που ήλπιζαν να προσελκύσουν περισσότερους ψήφους. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιών στην Πομπηία μπορεί να είχαν κάποιους είδους ελέγχου για το ποιος καλλιτεχνεί στους τοίχους τους, δηλώνει ο ερευνητής της μελέτης Eeva-Maria Viitanen, αρχαιολόγος του πανεπιστημίου του Ελσίνκι.

Τουρκικές αυθαιρεσίες στα έργα αναστήλωσης της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, λέει ο Κ.Χατζηγιάννης

Τις έντονες ανησυχίες του για τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώνονται στο θέμα των εργασιών αναστήλωσης της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης.

«Τις τελευταίες μέρες» αναφέρει ο Βουλευτής «παρατηρούμε να διεξάγονται εργασίες οι οποίες , δυστυχώς, δεν εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αναστήλωση του Μοναστηριού στη βάση της μελέτης του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγκεκριμένα» διεξάγονται εργασίες από πλευράς Τουρκίας στον γειτνιάζοντα χώρο γεγονός που επηρεάζει τους σχεδιασμούς του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κύπρος:Πέντε αστυνομικοί προσέχουν τους τοίχους της προεδρικής εξοχικής κατοικίας

Μιαν κατοικία, που σπάνια χρησιμοποιείται από τους δικαιούχους της, φρουρούν επί 24ώρου βάσεως πέντε μέλη της προεδρικής φρουράς. Και τούτο τη στιγμή που πολύ κοντά υπάρχει αστυνομικός σταθμός. Φυσικά, αυτή η κατοικία δεν είναι κανενός ιδιώτη. Αλλά είναι η προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, στην οποία εδώ και αρκετά χρόνια δεν διαμένει κανένας πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απλώς χρησιμοποιείται πολύ σπάνια όταν κάποιος πρόεδρος προσκαλεί τους υπουργούς του στο Τρόοδος για να τους ταΐσει...

60 εκατομμύρια θα πληρώσει το 2013 το Δημόσιο για ενοίκια!

60 εκατομμύρια θα πληρώσει το 2013 το Δημόσιο για ενοίκια!
Την ώρα που είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων, το Δημόσιο συνεχίζει να σπαταλά αλόγιστα ποσά σε ενοίκια για να στεγάσει οργανισμούς και υπηρεσίες.
Η σπατάλη είναι απίστευτη και γίνεται εξοργιστική αν αναλογισθεί κανείς σε τι συνθήκες ζούμε. Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι πως, παρ' ότι η συζήτηση για τα ενοίκια του Δημοσίου έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (το newsbomb.gr έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα), οι μειώσεις τόσο στα ποσά που πληρώνει το Δημόσιο, όσο και στα κτήρια που χρησιμοποιεί είναι ελάχιστες!
Και, βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις η σπατάλη αυτή είναι εντελώς αδικαιολόγητη, αφού ακριβώς δίπλα πολλές φορές στο κτήριο που μισθώνεται, υπάρχει κάποιο άλλο, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, που δεν χρησιμοποιείται καν.

Αποδείξεις: Ποιες αναγνωρίζονται από την εφορία και ποιες όχι

Αποδείξεις: Ποιες αναγνωρίζονται από την εφορία και ποιες όχι
Αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το θέμα των αποδείξεων...
«Παγίδες» κρύβει φέτος το μέτρο των αποδείξεων που μπορεί να οδηγήσουν στην πληρωμή έξτρα φόρου 22% για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Κι αυτό γιατί στη νέα «λίστα» της Εφορίας έχουν αλλάξει τα δεδομένα για το ποιες αποδείξεις «περνάνε» και ποιες όχι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», «άχρηστες» θα είναι φέτος οι αποδείξεις που αφορούν δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και τις υπηρεσίες κοινοχρήστων, τις οποίες δεχόταν μέχρι και το 2012 η εφορία.

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε γραφεία κομμάτων και τράπεζες

Λίγο πρίν από τις τρεις τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν τρία μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό εξω από τα γραφεία της ΝΔ  στην Αργυρούπολη, στην οδό Κυκλάδων 20. Λίγα λεπτα αργότερα στη Γλυφάδα, στην οδό Μυστρά 51, όπου στεγάζονται επίσης γραφεία της ΝΔ, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ , προκαλώντας μικρής έκτασης ζημιές.

Ακολούθησαν δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε ΑΤΜ μηχανηματα  δύο υποκαταστημάτων   της Eurobank, στην Καισαριανή, στην οδό Κλαζομενών 22 (03:29) και επί της Εθνικής Αντιστάσεως και Παιωνίου(03:38).

«Ποδαρικό» με 33 αλλαγές στους φόρους

Με λιγότερα λεφτά κάθε μήνα στην τσέπη, λόγω μεγαλύτερης παρακράτησης φόρων σε μισθούς και συντάξεις, θα πρέπει να ζουν οι περισσότεροι με βάση το νέο φορολογικό που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και ισχύει από 1.1.2013.  Παρά τους επιπλέον φόρους όμως που θα πληρώνουν, ουδείς πλέον θα έχει επιστροφή φόρου με την εκκαθάριση φόρου το 2014 , αφού είναι μαθηματικώς αδύνατο να μην κληθεί κάποιος να πληρώσει και συμπληρωματικό φόρο για το 2013 στην εφορία.
Επιπλέον από φέτος όλοι οι Έλληνες (άνω των 18 ετών) θα κάνουν φορολογική δήλωση –μέσω διαδικτύου. Θα έχουν «παρτίδες» με την εφορία ακόμα και όσοι δεν έχουν καν …εισόδημα! Και όλοι θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις τη χρονιά αυτή για να μην πληρώσουν και επιπλέον πρόστιμο  το 2014.

«Black Hawk down» αλά γαλλικά! Επιχείρηση-φιάσκο των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας στη Σομαλία

Σε απίστευτο φιάσκο εξελίχθηκε η στρατιωτική επιχείρηση της DGSE (γαλλικές μυστικές υπηρεσίες) για την απελευθέρωση ενός γάλλου ομήρου που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη νότια Σομαλία με τέσσερα στρατιωτικά ελικόπτερα.

Οπως ανακοίνωσε από το Παρίσι ο γάλλος υπουργός Άμυνας, ο όμηρος με το όνομα Ντενίς Αλέξ "σκοτώθηκε από τους δεσμοφύλακές του" στη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ νεκροί είναι επίσης δύο γάλλοι στρατιώτες και 17 "τρομοκράτες". Ο πράκτορας των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών, με το όνομα Ντενίς Αλέξ, που κρατείτο όμηρος στη Σομαλία από ισλαμιστές αντάρτες από τις 14 Ιουλίου του 2009, είχε απαχθεί στο Μογκαντίσου μαζί με έναν ακόμη πράκτορα, ο οποίος απελευθερώθηκε τον Αύγουστο του 2009.

Η τρόικα απαίτησε να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου!

Σε εσπευσμένη μετατροπή της μορφής του «πακέτου» των 6 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών αργά το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προβληματισμός και καχυποψία στα κομματικά επιτελεία της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομιών Γιάννης Στουρνάρας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής οι 5 από τις συνολικά 6 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που συνιστούν προαπαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση του υπολοίπου ποσού της δόσης του Ιανουαρίου - επανακατατέθηκαν στη Βουλή με την μορφή νομοσχεδίου που πήρε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Θρίλερ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Της Εφης Καραγεώργου από το ethnos

Περισσότερες απολύσεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ζητά η τρόικα. Για να πάρει την τελική απόφαση, για να προχωρήσει ο διαχωρισμός του σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, θέλει να έχει στα χέρια της λεπτομερές business plan.
Η καθυστέρηση αυτή ερμηνεύεται ως πίεση για σημαντικό αριθμό απολύσεων. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απειλεί με διακοπή της χρηματοδότησης του ΤΤ από τον μηχανισμό ELA, αν δεν βρεθεί σύντομα λύση.
Οι οριστικές αποφάσεις, σύμφωνα με ελληνικές τραπεζικές πηγές, αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της ερχόμενης βδομάδας.

WSJ: Οι Ελληνες κόβουν δέντρα σε πάρκα και δάση - πνίγηκε το βράδυ η Αθήνα

Αποψιλώνονται τα περιαστικά δάση στην Αθήνα και άλλες πόλεις, ενώ η αιθαλομίχλη και οι κίνδυνοι από τις πυρκαγιές απειλούν τον πληθυσμό της Ελλάδας που αγωνίζεται να «βγάλει το Χειμώνα» χωρίς το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης και το ηλεκτρικό ρεύμα
Εικόνες μίας πρωτεύουσας σκεπασμένης στην αιθαλομίχλη που προκαλούν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες που καίνε κάθε είδους καύσιμο αντίκρυσαν και πάλι οι Αθηναίοι το βράδυ της Παρασκευής και το θέμα απασχόλησε και πάλι το διεθνή Τύπο.

«Οι γυναίκες πρέπει να καταταγούν στον στρατό!»

Η Ευγενία Χρήστου δηλώνει ότι δεν είναι διακοσμητικός ο ρόλος των γυναικών.
Την άποψη ότι και οι γυναίκες θα πρέπει να πηγαίνουν στο στρατό εκφράζει η αρχηγός του «Μετώπου Γυναικών» της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του βουλευτή του κόμματος Γιώργου Γερμενή, Ευγενία Χρήστου.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Παραπολιτικά, «οι γυναίκες μπορούν να ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις καλύπτοντας θέσεις λιγότερο μάχιμες ώστε να εξαλειφθεί και το λεγόμενο "βύσμα"», ενώ συμπληρώνει «Μην ταράζεστε, εμείς οι γυναίκες κατορθώνουμε να τα βγάλουμε πέρα με 8 και πλέον ώρες εργασίας, με δύο ή και τρία παιδιά και με το σπιτικό μας.

Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ- Χρυσή Αυγή από τη συζήτηση για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Διαφωνούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να ψηφιστούν οι έξι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου του φορολογικού νομοσχεδίου.

Κατά την έναρξη της συζήτησης στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο υπουργός εισηγήθηκε την ψήφισή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ως προαπαιτούμενο για την είσπραξη της δόσης του Ιανουαρίου, αίτημα το οποίο ενέκρινε η επιτροπή με πλειοψηφία.

Κωνσταντοπούλου: Βενιζέλος και Διώτης είχαν συναντηθεί την ημέρα που αντιγράφτηκε το «στικάκι» (Βίντεο)

Στις 8 Ιουλίου 2011 είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, Γιώργου Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ιωάννης Διώτης, υποστηρίξε σήμερα από τηλεοπτική εκπομπή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, με τον Γιώργο Αυτιά, η κυρία Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε δημοσίευμα που είχε βγει εκείνη την ημέρα όπου γράφει πως ο τότε υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, είχε συνάντηση με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Αγωνία Βενιζέλου για τις διαρροές από ΝΔ και ΔΗΜΑΡ

Το πρόσφατο δείπνο που παρέθεσε στους συνεργάτες του στο αγαπημένο του στέκι το "Πάρκο Ελευθερίας" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα δείγμα πως αρχίζει να αποσυμπιέζεται από την φόρτιση που τού έχει προκαλέσει τον τελευταίο καιρό η εμπλοκή  του στην υπόθεση με την λίστα Λαγκάρντ. Ο Βενιζέλος ήταν εύχαρης, γελούσε, αστειευόταν, όμως κάποιες στιγμές έδειχνε να χάνεται...

Άγρια αντιπαράθεση Λιλλήκα-Κυπριανού




Σφοδρή επίθεση κατά του υποψηφίου προέδρου Γιώργου Λιλλήκα εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού με αφορμή τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους Λιλλήκα.
Σε γραπτή δήλωση, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει «αισχρά και ανήθικα τα υπονοούμενα», που όπως αναφέρει, άφησε ο κύριος Λιλλήκας σε σχέση με τα δικά του περιουσιακά στοιχεία και τον τρόπο, που αποκτήθηκαν.
Ο κ. Κυπριανού δεσμεύτηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της συζύγου του, μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα.

Νέα Συνάντηση Νίμιτς - Βασιλάκη

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, ο προσωπικός διαμεσολαβητής του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς είχε άλλη μια συνάντηση με τον Έλληνα διαμεσολαβητή Αδαμάντιο Βασιλάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά το ραντεβού του Νίμιτς με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Νικολά Γκρούεφσκι. Η άτυπη συνάντηση έγινε στην κατοικία γνωστού επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης με τον οποίο και οι δύο διπλωμάτες διατηρούν πολύχρονη φιλία.

Με κάρτες όλες οι συναλλαγές

Με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε ισχύ την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Τα νέα μέτρα που έρχονται με το «μεγάλο» φορολογικό νομοσχέδιο την Άνοιξη, προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Δυσκολότερη και πιο... τσουχτερή θα γίνει από τις 19 του μήνα η απόκτηση άδειας οδήγησης καθώς αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα που εναρμονίζει την κοινοτική νομοθεσία.

Μεταξύ άλλων με τις νέες διατάξεις, εισάγονται νέοι τύποι αδειών για τα ΙΧ και τα δίκυκλα, θεσπίζεται η ανανέωση του διπλώματος κάθε 15 χρόνια, αυξάνεται ο αριθμός των μαθημάτων των υποψηφίων οδηγών, ορίζεται παράβολο ύψους δέκα ευρώ για κάθε φορά που θα επανεξετάζεται υποψήφιος που απέτυχε, ενώ υποχρεώνονται οι υποψήφιοι οδηγοί μοτοσικλέτας να φορούν ειδικό ρουχισμό προστασίας κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξέτασης.

Και με τη βούλα... τα νέα φορολογικά μέτρα

Σε ισχύ τίθενται όλες οι ανατροπές του νέου φορολογικού που υπερψηφίστηκε χθες από τη Βουλή. Το φορολογικό νομοσχέδιο φέρνει νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες και φόρο από το πρώτο ευρώ για την φορολόγηση των ενοικίων, κατάργηση των σχεδόν όλων φοροαπαλλαγών και του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται:

«Κλειδί» η κατάθεση Διώτη

Στις εξηγήσεις που θα δώσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον των οικονομικών εισαγγελέων. Ο Ιωάννης Διώτης, που αναμένεται να περάσει το κατώφλι των κ.κ. Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη την ερχόμενη εβδομάδα, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά αναπάντητων ερωτημάτων που έχουν προκύψει μετά την αποκάλυψη ότι το επίμαχο «στικάκι» που έχουν στα χέρια τους οι αρχές έχει ημερομηνία δημιουργίας 8 Ιουλίου 2011.

Κομματική πειθαρχία για τη λίστα Λαγκάρντ



Σχόλιο από ALEXANDER

Κομματική πειθαρχία σε ΜΥΣΤΙΚΗ ψηφοφορία για παραπομπή σε προανακριτική!!!
Δεν έχουν γνώμη η βουλευτές αν είναι αθώος η ένοχος ο παραπεμπόμενος και έχει μόνο ο μεγάλος αρχηγός!!!
Γιατί δεν καταργούμε όλους τους βουλευτές και να εκλέγονται μόνο οι μεγάλοι αρχηγοί;
Θα γλιτώσουν και οι βουλευτές την ξεφτίλα……

Το γεγονός ότι ανάμεσα στα προτεινόμενα πολιτικά πρόσωπα για τη σύσταση προκαταρκτικής για τη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται τα ονόματα του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές που σκέφτονται να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής κυρίως του πρώην Πρωθυπουργού.

Πάτρα: "Τυφλή" η ναυσιπλοϊα στο λιμάνι και στο στενό Ρίου - Αντιρρίου

Σε οριακό σημείο λειτουργίας βρίσκεται το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου θαλάσσιας κυκλοφορίας, που υπάρχει από το 2002 (ανάλογος με τον πύργο ελέγχου στα αεροδρόμια). Την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, σε ερώτηση που του έκαναν στη Βουλή οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, Βασίλης Οικονόμου, Μαρία Ρεπούση, Νίκος Τσούκαλης και Νίκη Φούντα.
To Εθνικό Σύστημα Ελέγχου και Διαχείρισης της Θαλάσσιας Κυκλοφορίας Πλοίων (VTMIS) περιλαμβάνει επτά Κέντρα Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS), τα οποία εγκαταστάθηκαν από το 2002 στις ακόλουθες περιοχές: Πειραιά, Πάτρα, Αντίρριο, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Λαύριο, Ραφήνα, όπως έχει αναφέρει το thebest.gr.

Περίπατος στην κλασσική Αθήνα

Η τελική φάση της θέσπισης της ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Τώρα που φτάσαμε επιτέλους στην τελική φάση της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ, έχουμε διάφορους, για διάφορους λόγους, που προσπαθούν να καθυστερήσουν την όλη διαδικασία χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που δεν ακυρώνουν επίσημα την όλη προσπάθεια, αφού λένε ότι πρέπει να γίνει, αλλά μας εξηγούν ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα. Έχει ενδιαφέρον αυτή η προσέγγιση με την έννοια του παράλογου, αφού η ΑΟΖ υπάρχει επίσημα από το 1982 με το Δίκαιο της Θάλασσας και τον κυρωτικό νόμο του 1995 που ψηφίσαμε στη Βουλή των Ελλήνων.

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ



Του Θεοδώρου Κουτρούκη
Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου



Το 2013 φαίνεται πως θα σηματοδοτήσει το οριστικό πέρασμα από το μεταπολιτευτικό στο μετα-μνημονιακό καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας. Η ύφεση ανέτρεψε άρδην το παλαιότερο καθεστώς και προώθησε περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας, την κατάργηση πολλών εργασιακών δικαιωμάτων και τη συμπίεση του κόστους εργασίας και των εισοδημάτων των μισθωτών.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την τελευταία διετία επιβλήθηκαν ρηξικέλευθα μέτρα όπως είναι το πάγωμα μισθών ή/ και η μείωση τους με κυβερνητική πράξη, η θέσπιση ανώτατου ορίου στις μισθολογικές ρυθμίσεις των συλλογικών συμβάσεων για μια τριετία, η νομοθετική υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, ο προσανατολισμός των συμβάσεων προς το επίπεδο της επιχείρησης και της ατομικής διαπραγμάτευσης, η δραστική απίσχνανση των υποστηρικτικών των ΣΣΕ μηχανισμών (ΟΜΕΔ) κ.λπ.

Εκτελείται έγκλημα αφανισμού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Από το vimasaronikou 

Το προσχεδιασμένο έγκλημα αφανισμού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εκτελείται κατά γράμμα, με τη βούλα της τρικομματικής Κυβέρνησης. Όπως προέκυψε από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις διοικήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της Τράπεζας της Ελλάδος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παύει να υπάρχει με τη σημερινή του μορφή, διασπάται σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και το υγιές κομμάτι της περνάει στον αποκλειστικό έλεγχο του ΤΧΣ – σαν να λέμε της Τρόϊκας – έως ότου ξεπουληθεί σε κάποιο «μεγάλο παίκτη». Ταυτόχρονα, λύονται οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων, οι οποίοι οδηγούνται είτε στην ανεργία, είτε στην οικονομική εξαθλίωση, ενώ οι 72.000 μικρομέτοχοι του ΤΤ, τιμωρούνται αδυσώπητα, με τον εκμηδενισμό των μετοχών τους.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΟΙ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΡΝΙΧ
ΤΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ
                                                                                                                                     11.1.2013
Ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ Π.Κ. Ἐνεπεκίδη
«Γράμματα πρὸς τὴ Βιέννη 1824-1843»
(Ἐκδόσεις Ὠκεανίδα)
 

Οι φρικιαστικότερες εφευρέσεις βασανιστηρίων

Οι φρικιαστικότερες εφευρέσεις βασανιστηρίων
Η εποχή που είναι γνωστή ως «Σκοτεινά Χρόνια», ο φοβερός και τρομερός ευρωπαϊκός Μεσαίωνας, λογίζεται ως μια από τις πλέον βίαιες ιστορικές εποχές.
Ένα από τα πλέον αποτρόπαια χαρακτηριστικά της μεσαιωνικής πρακτικής ήταν η μακάβρια εφευρετικότητα των ανθρώπων, που γέννησε μια πληθώρα μεθόδων βασανισμού. 
Οι λόγοι για να βασανιστεί κάποιος περίσσευαν: από θρησκευτικές διαφορές και αιρετικές αντιλήψεις μέχρι τιμωρίες του ποινικού κώδικα και κοινωνικά παραστρατήματα, όλα καλούσαν σε έναν πατροπαράδοτο και ακραίο βασανισμό του φταίχτη. Αυτό που μας εκπλήσσει ωστόσο περισσότερο στα μεσαιωνικά βασανιστήρια δεν είναι η διαβολική βαρβαρότητά τους όσο η εκτεταμένη ποικιλία των τεχνικών και το μέλημα για ολοένα και πιο εντυπωσιακές συσκευές βασανισμού.

Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κερδών στην Wall

Dow13.488,4317,21 0,13%  



  Nasdaq3.125,633,87 0,12%  

H Wall Street χθες
Με τους Dow και Nasdaq να σημειώνουν μικρά κέρδη και τον S&P να ολοκληρώνει ουσιαστικά αμετάβλητος έκλεισαν οι συναλλαγές την Παρασκευή στην Wall με τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν τη δεύτερη διαδοχική κερδοφόρα εβδομάδα.

Στα αξιοσημείωτα των συναλλαγών ήταν η πτώση της μετοχής της Wells Fargo η οποία ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα για τον τραπεζικό κλάδο.

Από το μέτωπο της οικονομίας, το έλλειμμα των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του δημοσιονομικού έτους κατέγραψε πτώση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους στα 292,37 δισ. δολ. από 321,74 δισ. δολ. Σημειώνεται πως το προηγούμενο δημοσιονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου το έλλειμμα είχε ξεπεράσει τα 1 τρισ. δολ. ενώ για την τρέχουσα χρήση ο Λευκός Οίκος προβλέπει πως θα διαμορφωθεί στα 990,56 δισ. δολ.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 15,8% στα 48,73 δισ. δολ. από το αναθεωρημένο μέγεθος των 42,06 δισ. δολ. ένα μήνα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μείωση του ελλείμματος στα 41,2 δισ. δολ.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,1% σε σχέση με το Νοέμβριο. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση κατά 0,1%. Σημειώνεται πως για το σύνολο του 2012, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 1,5%, καταγράφοντας την πρώτη ετήσια πτώση από το 2008.