Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Αγωνία Βενιζέλου για τις διαρροές από ΝΔ και ΔΗΜΑΡ

Το πρόσφατο δείπνο που παρέθεσε στους συνεργάτες του στο αγαπημένο του στέκι το "Πάρκο Ελευθερίας" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα δείγμα πως αρχίζει να αποσυμπιέζεται από την φόρτιση που τού έχει προκαλέσει τον τελευταίο καιρό η εμπλοκή  του στην υπόθεση με την λίστα Λαγκάρντ. Ο Βενιζέλος ήταν εύχαρης, γελούσε, αστειευόταν, όμως κάποιες στιγμές έδειχνε να χάνεται...

Συνομιλητές του αναφέρουν ότι παρά το γεγονός πως οι αποκαλύψεις για την αντιγραφή του usb όσο βρισκόταν ακόμη στα χέρια του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη διευκολύνουν πολιτικά τον κ. Βενιζέλο εκείνος εξακολουθεί να φοβάται την ώρα της κάλπης. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλώντας σε πρώην βουλευτές του κόμματος είπε προχθές ότι "έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα πιο στημένο και από το 1989" μη κρύβοντας την ανησυχία του για την πιθανότητα την ώρα της ψηφοφορίας να γίνουν "παιχνίδια" με στόχο την δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.

Ο Βενιζέλος δεν ανησυχεί τόσο για τις διαρροές  αλλά για τον αριθμό των διαρροών. Κανείς δεν μπορεί να τού διασφαλίσει ότι ορισμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του. Αλλά πόσοι θα είναι αυτοί που θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του.

Με δεδομένη την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΞΕΛ, της ΧΑ αλλά και του ΚΚΕ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κρέμεται ουσιαστικά από τις διαθέσεις των βουλευτών της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ και κυρίως των ανεξαρτήτων βουλευτών. Οι πρώην της ΔΗΜΑΡ Βουδούρης και Μουτσινάς θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής του. Γι' αυτό άλλωστε διαγράφηκαν. Τι θα κάνουν Λοβέρδος και Αηδόνης; Ο δεύτερος με την δήλωση αποχώρησής του που στρέφεται κατά του κ. Βενιζέλου για τους χειρισμούς του υπονόησε ότι μπορεί και να ψηφίσει υπέρ της προανακριτικής. Επίσης ο Μάρκος Μπόλαρης μπήκε στο στόχαστρο Βενιζέλου επειδή όπως υποστήρίξε γυρνούσε στην πλατεία Σερρών κι έλεγε ότι συγγενικό πρόσωπο του Βενιζέλου βρισκόταν στην λίστα.

Τις επόμενες ημέρες θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Μίμη Ανδρουλάκη. Ήδη έχει βολιδοσκοπηθεί η Άντζελα Γκερέκου η οποία φέρεται να έχει πει ότι δεν ψηφίζει υπέρ της παραπομπής Βενιζέλου. Κατά της παραπομπής όπως όλα δείχνουν θα ψηφίσουν οι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος και ΜΙχάλης Κασσής. Το αντάλλαγμα θα είναι ασφαλώς η επιστροφή τους εν ευθέτω χρόνω στην κοινοβουλευτική ομάδα. 
 
ΠΗΓΗ  newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου