Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Οι 10 µεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Ελλάδα το 2011


Η αρχαία ιστορία γράφτηκε σε διάρκεια αιώνων, η αναζήτηση όµως των τεκµηρίων της δεν είναι κάτι που ακολουθεί χρονολογική σειρά ούτε κατευθύνεται από τις βουλές των επιστηµόνων, που άλλοτε µπορεί να πασχίζουν επί χρόνια για ένα εύρηµα χωρίς επιτυχία, άλλοτε – τύχη αγαθή – να το ανακαλύπτουν και άλλοτε να είναι ένα απρόσµενο αλλά σπουδαίο γεγονός. 


Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η οικονοµική δυσπραγία στενεύει τα περιθώρια της αρχαιολογικής έρευνας, άρα και των αποτελεσµάτων, κάτι που δεν είναι κρυφό ότι συµβαίνει τα τελευταία χρόνια. Αλλά παρά τους περιορισµούς αυτούς σηµαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις υπήρξαν σε όλη τη χώρα µε ευρήµατα που θα µπορούσαν να στηρίξουν ολόκληρα µουσεία. Ενα έργο τεράστιο σε πλούτο και σηµασία, που διευρύνει τη γνώση του παρελθόντος αλλάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις και τα ως τώρα ισχύοντα. Η Ελλάδα είναι πρώτη στον τοµέα αυτόν και η απόδειξη ακολουθεί. 

ΟΜΟΡΦΑΑΑΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ 2012 ??? (ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ SMS)

Ποιήματα του Νίκου Λυγερού

Μην κλαις τη Ρωμιοσύνη

 Μην κλαις τη Ρωμιοσύνη
έχει αντέξει χειρότερα
κι ακόμα και πληγωμένη
από γενοκτονίες
είναι ακόμα ζωντανή
και αντιστέκεται
σε κάθε εξουσία
κάθε ραγιά, κάθε πασά
που προσπαθεί
να την γονατίσει.
Φτύσε μαζί της στη μούρη
της βαρβαρότητας
και νιώσε ελεύθερος.

Η απόδειξη του Fürstenberg περί απείρου πλήθους πρώτων αριθμών

                                     Η απόδειξη του Fürstenberg περί απείρου πλήθους πρώτων αριθμών
                                                                     Του Ν.Λυγερού

Αιγυπτιακή αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ

Το μέγεθος του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ φέρνει το Κάιρο να επιδιώκει συμφωνία οριοθέτησης με Κύπρο και Τουρκία, αποκλείοντας από το "παιχνίδι" την Ελλάδα.
Μπορεί ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίων Αμπντουλάχ Γκχοράμπ να διαβεβαίωσε ότι το σημείο αυτό δεν βρίσκεται σε αιγυπτιακές ζώνες, ωστόσο δεν παρέλειψε να προσθέσει πως τα "σύνορα μεταξύ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Τουρκίας δεν είναι ακόμη συμφωνημένα".

Κέρκυρα: Τσιγγάνοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς

Όλα ξεκίνησαν, όταν επιχειρήθηκε έρευνα σε καταυλισμό και συγκεκριμένα σε σπίτια συλληφθέντων για κλοπές...Με λοστούς, πέτρες και ξύλα, και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, επιτέθηκαν τσιγγάνοι σε αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια έρευνας σε καταυλισμό, στον Άγιο Ιωάννη της Κέρκυρας.

Είχε προηγηθεί έρευνα σε όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν αντικείμενα, που είχαν κλαπεί από τουριστική επιχείρηση στον Βάτο Κέρκυρας. Όταν τα μέλη ομάδας αστυνομικού κλιμακίου, το οποίο συνόδευε εισαγγελέας, μπήκαν στον καταυλισμό, περίπου 20 άτομα επιτέθηκαν εναντίον τους με πέτρες, ξύλα, σιδερόβεργες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Δύο συνάδερφοί τους πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Κλείνουν σχολείο για να φιλοξενήσουν λαθρομετανάστες!

Κλείνουν σχολείο για να φιλοξενήσουν λαθρομετανάστες!
Η κυβέρνηση δρομολογεί την μετατροπή σχολείου σε κέντρο «φιλοξενίας» λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.
Την ώρα που οι τελευταίοι Έλληνες του κέντρου δολοφονούνται για μια βιντεοκάμερα η κυβέρνηση, αντί να δώσει λύση στο επιτακτικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, δρομολογεί την μετατροπή σχολείου σε κέντρο «φιλοξενίας» λαθρομεταναστών!

Σε αυτή την απίστευτη καταγγελία προχώρησαν κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας οι οποίοι αν και περιμένουν από την πολιτεία να λύσει τα προβλήματα επιβίωσης που έχουν βλέπουν να δρομολογούνται ενέργειες που απειλούν να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά τους.

Με διαδικασίες εξπρές η έγκριση του πολυνομοσχεδίου

Με διαδικασίες εξπρές η έγκριση του πολυνομοσχεδίου
Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται η ψήφισή του από την ολομέλεια του κοινοβουλίου.
Με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» αναμένεται να εγκριθεί από την Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό την επανέναρξη της νομοθετικής παραγωγής της κυβέρνησης.
Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και περιλαμβάνει τις διατάξεις για το άνοιγμα των χερσαίων μεταφορών και άλλων επαγγελμάτων αλλά και μέτρα για την επέκταση των αδειών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Συνελήφθη ο Κίμων Κουλούρης ...γκαζωμένος!

«Θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Καλλιρόης και Βουλιαγμένης, με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη, ο οποίος, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του αναγκάστηκε να σταματήσει μετά από σήμα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Όλα ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα όταν μοτοσικλετιστές αστυνομικοί της ομάδας Δίας εντόπισαν μια μαύρη μερσεντές να περνάει μπροστά από το Καλλιμάρμαρο στάδιο και να παραβιάζει τα κόκκινα φανάρια. Μετά από μίνι καταδίωξη έκαναν «σήμα « στον οδηγό και σταμάτησαν το πολυτελές όχημα στη συμβολή των οδών Καλλιρόης και Βουλιαγμένης. Έκπληκτοι διαπίστωσαν πως ο «ραλίστας» οδηγός δεν ήταν κάποιος νεαρός, αλλά μια γνωστή φυσιογνωμία από το χώρο της πολιτικής.…