Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η Ακρόπολη των Αθηνών μιας άλλης εποχής (Συγκλονιστικοί Πίνακες Ζωγραφικής)

Η Αθήνα είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη ιστορία της Ευρώπης, και μιας από τις μεγαλύτερες του κόσμου, αφού κατοικείται συνεχώς για πάνω από 3.000 χρόνια. Η πόλη κατάφερε να γίνει η ηγετική πόλη της Αρχαίας Ελλάδας στην πρώτη χιλιετία π.Χ., ενώ τα πολιτιστικά της επιτεύγματα κατά τη διάρκεια του 5ου αιώνα π.Χ. έθεσαν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού.

Στο βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, που δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, βρισκόταν το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης, αφιερωμένο, κατά κύριο λόγο, στην προστάτιδα θεά της, την Αθηνά.

Κασουλίδης: Άνοιγμα Αμμοχώστου μόνο υπό τον ΟΗΕ ως ΜΟΕ

Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, ως Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό την αιγίδα των ΟΗΕ για να επιστρέψουν εκεί οι νόμιμοι κάτοικοι, τόνισε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στον ομόσπονδο προϋπολογισμό ανάπτυξης και όχι στα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες ότι αναφερόταν σε προηγούμενες του δηλώσεις, αναφορικά με την κατανομή 5/6 προς 1/6 σε Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους, αντίστοιχα.

Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος κλήθηκε ύστερα από το τρισάγιο στον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου να σχολιάσει δημοσίευμα στις κατεχόμενες περιοχές ότι θα ανοίξει η περίκλειστη πόλη

Τούρκοι επιχείρησαν να ανοίξουν τουρκική σημαία στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Την προσπάθεια τους εμπόδισαν η ασφάλεια του Λευκού Πύργου και μια δημοσιογράφος μαζί με την φίλη της, που κάλυψαν την σιδερένια σκάλα, για να μην ανέβουν στην κορυφή του Πύργου, που κυματίζει η Ελληνική σημαία.
 Μια παρέα Τούρκων σήμερα το πρωί, προσπάθησε να ανοίξει την σημαία της Τουρκίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου. Την προσπάθεια αυτή εμπόδισαν η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ράνια Αγγελακούδη μαζί με μια φίλη τη. Κάλεσαν την ασφάλεια του μνημείου και εμπόδισαν την συγκεκριμένη παρέα να ανέβει από την σιδερένια σκάλα, στο τελευταίο επίπεδο του Λευκού Πύργου, εκεί που κυματίζει η Ελληνική Σημαία και να απλώσουν την Τούρκικη σημαία, ώστε να φωτογραφηθούν.

ΗΠΑ: Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με θανατηφόρα ισχύ στη Β. Κορέα - Απάντηση Τραμπ στις απειλές του Κιμ Γιονγκ Ουν(Βίντεο)

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από την κορεατική χερσόνησο
Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο, σε απάντηση των πρόσφατων πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε την Παρασκευή σε άλλη μια επιτυχή δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που, όπως υποστηρίζει η Πιονγκγιάνγκ, αποδεικνύει την ικανότητά της να πλήξει τις ΗΠΑ.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην ΕΡΤ3-Μακεδονίας με τη Λ. Κεσίδου, 
30/07/2017

"Η ΑΟΖ και το μέλλον των Δήμων Φαιστού, Γόρτυνας, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου(Βίντεο)


Νίκος Λυγερός: "Η ΑΟΖ και το μέλλον των Δήμων
Φαιστού, Γόρτυνας, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου".
Ξενία Φαιστός, στον λόφο της Φαιστού.
Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, ώρα: 20.00