Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Η μάχη του Μαραθώνα-ΤΙΜΑΝ ΔΕ ΕΧΕΤΛΑΙΟΝ ΕΚΕΛΕΥΣΕΝ ΗΡΩΑ."-Σεπτέμβριος 490 π.Χ.

Η μάχη του Μαραθώνα

Σεπτέμβριος 490 π.Χ.

«Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι, χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν»

ΑΠΟ ΤΟ hellinon.net

 

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΗ    ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΧΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ , ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.

Η περίοδος της Ελληνικής Ιστορίας μεταξύ 492-479 π.Χ είναι γνωστή ως μια φάση των «Περσικών Πολέμων». Πρόκειται για μία περίοδο διαμάχης μεταξύ των πόλεων-κρατών της Ελλάδας και της πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας Η αιτία των Περσικών Πολέμων ήταν η επεκτατική πολιτική των Περσών. Τους ήταν αδύνατο να επεκταθούν προς τα Ανατολικά (προς την Ινδία), ή πέρα από την Αίγυπτο (λόγω της Λιβικής Ερήμου) ή προς την αφιλόξενη χώρα των Σκύθων (προς τα βόρια). Έτσι η μόνη επιλογή τους ήταν να προχωρήσουν προς τα δυτικά προς την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Ελλάδα ήταν το κύριο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουν για να επιτύχουν τον αντικειμενικό σκοπό τους και η Αθήνα ήταν ο πιο αποφασιστικός τους αντίπαλος στην Ελλάδα.

Άμεσα μια μοίρα Rafale, τέσσερις νέες φρεγάτες και νέα όπλα για Στρατό-Αεροπορία

Η αποτελεσματική διπλωματία είναι η άλλη όψη της ισχύος της Ελλάδας. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και με την Τουρκία. Το Διεθνές Δικαστήριο μπορεί να δώσει τη λύση στο μοναδικό θέμα που έχουμε με την Τουρκία, αυτό της υφαλοκρηπίδας.
Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τον σταθερό προσανατολισμό της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα έχει αυτοπεποίθηση στην άμυνα και στην οικονομία. Ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την ασφάλεια της χώρας, είπε μετά ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας έξι εμβληματικές αποφάσεις για την άμυνα:

Ελληνικό ΤΕΙΧΟΣ με γαλλικά υλικά – Το σχέδιο εκμηδενισμού της Τουρκίας ξεκινά…

Μοναδική συγκυρία για τον Ελληνισμό…
Όπως σας γράψαμε χθες, τα διεθνιστικά σχέδια προβλέπουν ειρηνική επίλυση των διαφορών στην Μεσόγειο και επαναφορά της Τουρκίας στην τάξη.
Ηγετικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση δείχνει να αναλαμβάνει η Γαλλία, η οποία επιδιώκει να μην χάσει την πρωτοκαθεδρία από την τουρκική διείσδυση.
Σε αυτή την κατεύθυνση ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν εκείνος που χρησιμοποίησε χθες την φράση «Pax Mediteranea – Μεσογειακή Ειρήνη»  σε παράφραση της λατινικής έκφρασης που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι, το «Pax Romana – Ρωμαϊκή Ειρήνη».

Ένα επικίνδυνο σχέδιο της Τουρκίας

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
Από το pontos-news

Ένα επικίνδυνο σχέδιο είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα από πλευράς της Τουρκίας. Το σχέδιο αυτό σχετίζεται με το θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών του Β. Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, το οποίο, ειδικά το τελευταίο διάστημα, επικαλούνται οι Τούρκοι αξιωματούχοι καταγγέλλοντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις σχετικές συνθήκες που προβλέπουν την αποστρατιωτικοποίηση.

Μάλιστα, το επικίνδυνο του πράγματος είναι ότι οι Τούρκοι θεωρούν ότι η «παραβίαση» των συνθηκών από πλευράς της Ελλάδος στοιχειοθετεί δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στα νησιά αυτά για την Τουρκία, κατά τα πρότυπα της παραβίασης της Συνθήκης Εγγυήσεων στην Κύπρο, με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που «στοιχειοθέτησε το δικαίωμα» στην Τουρκία να εισβάλει στη Μεγαλόνησο.

Συρίγος: Καταρρέει το οικοδόμημα του Ερντογάν

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου θεωρεί ότι με τα οικονομικά δεδομένα της γειτονικής χώρας είναι σε οριακό σημείο, αν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και ο Ερντογάν χάσει την εξουσία ενδεχομένως να κινδυνεύσει
12 Σεπτεμβρίου 2020, 10:00
Επίκαιρη συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά πραγματοποιήθηκε χθες στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής».
Με θεματική «Νεοθωμανισμός και Ελλάδα: Οι γεωπολιτικές διαστάσεις της σύγκρουσης», οι Άγγελος Συρίγος (βουλευτής ΝΔ-καθηγητής Διεθνούς Δικαίου), Κώστας Λάβδας (καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής), Γιώργος Καραμπελιάς (συγγραφέας) και Κώστας Γεωρμάς (Δρ. Κοινωνιολογίας) ανέλυσαν τις εξελίξεις στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας αλλά και τις ευρύτερες διαστάσεις της αντιπαράθεσής.

Παράνομη ή και νόμιμη μετανάστευση: Κάν' το όπως τα Εμιράτα


ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΡΑΒΙΔΑ *
Από το pelop
 
Εχει χυθεί πολύ μελάνι τόσο από αγνούς πατριώτες όσο και από ιδεοληπτικούς των «Κοινωνικών Θεωριών», για το μεγάλο ζήτημα της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ μετανάστευσης που ταλαιπωρεί την κοινωνία και τις Κρατικές Δομές τα τελευταία ΠΟΛΛΑ χρόνια.
Η παρούσα παρέμβαση δεν έχει στόχο να υπερθεματίσει επί καμίας άποψης, δεδομένου ότι όλα τα επιχειρήματα έχουν αποτυπωθεί και κάθε σώφρων και νοήμων Ελληνας οφείλει να έχει σχηματίσει άποψη κατά τρόπο ρεαλιστικό και όχι συναισθηματικό ή ιδεοληπτικό.
Για μία εναλλακτική, αληθινά Εθνική και κοινωνικά βιώσιμη νέα μεταναστευτική Πολιτική, θα χρησιμοποιηθεί το παράδειγμα του Κράτους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο οποίο διαμένω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία δύο έτη.
Τι συμβαίνει λοιπόν στα ΗΑΕ;

«Βόμβα» Γερουσιαστή: Εξετάζουμε τη μεταφορά της βάσης από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα

Ο Αμερικανός ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον (Ron Johnson), πρόεδρος της υποεπιτροπής για την Ευρώπη της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας, δήλωσε στον «Washington Examiner» ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήδη βλέπουν την Ελλάδα ως «εναλλακτική» για τη μεταφορά της αμερικανικής αεροπορικής βάσης (με πυρηνικά) που βρίσκεται στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Είναι η πρώτη φορά που έχουμε επίσημη δήλωση – επιβεβαίωση για πιθανή μεταφορά της αμερικανικής βάσης του Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα και είναι είδηση «βόμβα».

Σήμα κινδύνου από την επέκταση του δόγματος της “Γαλάζιας πατρίδας”-Τα σχέδια της Τουρκίας και οι νέοι φόβοι

Η στρατηγική εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη, σύμφωνα με τον καθηγητή Theodore Karasik* , ο οποίος την χαρακτηρίζει “κάτι σαν το τέρας του Φρανκενστάιν”.
Το σκεπτικό πίσω από αυτήν τη δήλωση έγκειται στην ώθηση της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο ως μέρος του δόγματος «Γαλάζια Πατρίδα» (Mavi Vatan), η οποία ορίζει ότι η ασφάλεια της χώρας βρίσκεται κάτω από τον πυθμένα της Μεσογείου. Το δόγμα της Blue Homeland έχει επεκταθεί τους τελευταίους μήνες λόγω πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου ενός αγώνα από όλους τους περιφερειακούς φορείς για αυτό που φαίνεται να είναι ο ενεργειακός πλούτος στα ανοικτά των ακτών πολλών βασικών μεσογειακών χωρών.

Αλέξανδρος Μαλλιάς: Η συμφωνία της Κορσικής πιέζει Ερντογάν και Γερμανία

Από το liberal

Η συμφωνία της Κορσικής πιέζει την Γερμανία να μην θυσιάσει την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο βωμό των ακραίων επιδιώξεων του προέδρου Ερντογάν. Έχοντας τις υπογραφές των πρωθυπουργών επτά ευρωπαϊκών χωρών αποτελεί ένα ισχυρό κείμενο, το οποίο αναγκάζει την Αν. Μέρκελ να πάρει πιο σαφή θέση, σημειώνει μέσω liberal.gr ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς, εξηγώντας και τον εκνευρισμό της Τουρκίας, η οποία την εβδομάδα που πέρασε δέχτηκε και τα πυρά της συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου.

Προβοκάτσια Τσαβούσογλου στο Ευρωκοινοβούλιο: Εμφάνισε τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο – Φραστικό επεισόδιο με Ανδρουλάκη


Εκτός ορίων συνεχίζει να κινείται η Τουρκία, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας χθες ενώπιον ευρωβουλευτών, να εμφανίζεται προκλητικός πριν καν ξεκινήσει τις εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον Ελλάδας, Γαλλίας και Κύπρου.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της σύνδεσης με το γραφείο του, στα μόνιτορ εμφανίστηκε η εικόνα του Τούρκου ΥΠΕΞ αλλά και ένα γράφημα που έδειχνε στα αριστερά την τουρκική σημαία και δεξιά τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο…

Πώς οι Τούρκοι δημοσιογράφοι έστηναν προβοκάτσιες στο Καστελόριζο πριν 45 χρόνια

Νίκος Μελέτης
Από το liberal

Με προβοκάτσιες και ύψωση τουρκικής σημαίας σε Στρογγύλη και Ρω πριν 45 χρόνια στοχοποιούσε και πάλι το σύμπλεγμα του Καστελόριζου το τουρκικό παρακράτος με «όχημα» δημοσιογράφους.

Η Χουριέτ, δημοσιογράφος της οποίας ύψωσε το 1996 τουρκική σημαία στα Ίμια, δημοσίευε την 1η Σεπτέμβριο του 1975 την επιστολή Τούρκου δημοσιογράφου συνοδευόμενη με φωτογραφίες, που αναλάμβανε την ευθύνη για την ύψωση τουρκικών σημαιών στα δυο ελληνικά νησιά, υποστηρίζοντας ότι «κατέχονται από την Ελλάδα κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης», σε μια πρώιμη εκδοχή της θεωρίας των γκρίζων ζωνών.

Washington Examiner: Μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία η επένδυση στις σχέσεις με Ελλάδα-Κύπρο

Η «ενοχλητική» εξωτερική πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ώθησε τους Αμερικανούς αξιωματούχους να εντείνουν τις προετοιμασίες για απόσυρση από τη βάση του Ιντσιρλίκ, σύμφωνα με έναν ανώτερο Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή και Αμερικανούς αναλυτές. Με το ενδιαφέρον θέμα που θα παρουσιάσουμε, ασχολείται ο ιστοχώρος W
ashington Examiner
. «Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί με το Ιντσιρλίκ», δήλωσε ο Γερουσιαστής του Ουισκόνσιν Ρον Τζόνσον, ο οποίος προεδρεύει της υποεπιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για την Ευρώπη. «Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πρέπει να σχεδιάσουμε το χειρότερο».