Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ 1955 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ (6 Βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Πριν από καιρό είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη μια μεγάλη διαδήλωση των Αλεβητών διαμαρτυρόμενοι για το ότι τα σπίτια τους είχαν σημαδευτεί, (σταμπαρισμένα), από κάποιους παρακρατικούς. Το γεγονός αυτό θύμισε το μεγάλο ανθελληνικού πογκρόμ του 1955 που είχε ξεκινήσει ακριβώς από τα σημαδεμένα ελληνικά σπίτια τα οποία παραδόθηκαν στην οργή και την λεηλασία του φανατισμένου τουρκικού όχλου. Ο κόσμος που διαδήλωνε κατηγόρησε ανοιχτά την ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν ότι ακλουθεί γνωστές μεθόδους του παρελθόντος σκορπώντας τον φόβο και τον τρόμο σε όσους δεν ακολούθου την κλασική σουνιτική ισλαμική ταυτότητα.

Η Σερβία αρνήθηκε την ένταξή της στο ΝΑΤΟ - Δεν ξεχνούν τους βομβαρδισμούς του 1999 (Βίντεο)

Η Σερβία αρνήθηκε την ένταξη στο ΝΑΤΟ και αυτό αποτελεί αξεπεραστο εμπόδιο στα σχέδια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για ολοκληρωτικό έλεγχο των Βαλκανίων.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε για το θέμα ότι «Η Σερβία δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στρατιωτική συμμαχία και θέλει να έχει τη δική της απόφαση για την ανάπτυξη και την διάθεση των ενόπλων δυνάμεων της για όπου αυτή κρίνει απαραίτητο».

Γάλλος Υπουργός Άμυνας για UFOs: «Επί πενήντα χρόνια είχαμε εσφαλμένες ιδέες για την αλήθεια ορισμένων φαινομένων».

Τον Μάρτιο του 1974, ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας, κύριος Ρομπέρ Γκαλεΰ, συμφώνησε να συμμετάσχει σε μια σειρά ραδιοφωνικών συνεντεύξεων που περιλάμβαναν αναφορές από μάρτυρες, και δηλώσεις τριών Γάλλων επιστημόνων, που είχαν μελετήσει το φαινόμενο των ΑΤΙΑ για πολλά χρόνια: δηλαδή του Δρα Πιέρ Γκερέν, του Αστροφυσικού Ινστιτούτου Παρισιού˙ του Δρα Κλώντ Ποέρ (διευθυντού επιστημονικών μελετών, που είναι το αντίστοιχο της NASA) και του Ζακ Βαλλέ, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην αστροφυσική από γαλλικό πανεπιστήμιο, και διδακτορικό δίπλωμα στην επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Ο Παρθενώνας των Βιβλίων «μοιράζεται» στους επισκέπτες του Με την αναδιανομή η καλλιτέχνις θέλει να εκφράσει την αντίσταση στη λογοκρισία

Αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για τον πολυσυζητημένο Παρθενώνα των Βιβλίων, κεντρικό έργο της documenta 14 στο Κάσελ.

Τη μία ημέρα γιορτάζει την ολοκλήρωση της συλλογής των απαγορευμένων βιβλίων με τα οποία κατασκευάστηκε το έργο-ναός κατά της λογοκρισίας και την επομένη «κατεδαφίζεται» επαναδιανέμοντας αυτά τα βιβλία.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, η documenta 14 προσκαλεί τους επισκέπτες της να γιορτάσουν μαζί με την καλλιτέχνιδα Μάρτα Μινούχιν τη λήξη της συλλογής των απαγορευμένων βιβλίων, του Παρθενώνα των Βιβλίων, στην πλατεία Friedrichsplatz, που έχει στηθεί το έργο, στο Κάσελ.

Επίθεση με ντομάτες δέχτηκε η Μέρκελ(Βίντεο)

Δυσαρέσκεια από μερίδα ψηφοφόρων αντιμετωπίζει η Γερμανίδα καγκελάριος εξαιτίας της πολιτικής της στο προσφυγικό
Adtech Ad
Επίθεση με ντομάτες δέχτηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, από το θυμωμένο πλήθος, κατά την διάρκεια προεκλογικής της ομιλίας στην Χαϊδελβέργη.

AdTech Ad

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο ντομάτες εκτοξεύτηκαν κατά της Μέρκελ, σε διαφορετικά σημεία της ομιλίας της με την μία, μόνο, να την πετυχαίνει στον μηρό, ενώ η άλλη πέτυχε έναν από τους βοηθούς της.

Ποια θα ήταν η κίνηση που θα έκανε το χαμόγελο του Κιμ Γιονγκ Ουν να παγώσει - ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Το να τεθούν στο στόχαστρο οι εισαγωγές πετρελαίου της Πιονγκγιάνγκ θα ήταν καταστροφικό για τους Βορειοκορεάτες και ίσως μοιραίο για το καθεστώς, προειδοποιούν ειδικοί. Όμως το να πειστεί το Πεκίνο να το κάνει θα είναι το στοίχημα.
Ο μαύρος χρυσός επανέρχεται σε όλες τις συζητήσεις για μια νέα ενίσχυση των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε βάρος της Πιογκγιάνγκ έπειτα από την έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε την Κυριακή.

Δήλωση - σοκ Μοσκοβισί: Η λιτότητα θα συνεχιστεί και μετά το τέλος του «Μνημονίου 3»

«ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 75% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ»

Την επόμενη μέρα μετά την επίσημη λήξη του «Μνημονίου 3» περιγράφει ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, με απάντησή του σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκου Χουντή, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς πολλών ότι οι πολιτικές της λιτότητας και το καθεστώς επιτροπείας θα συνεχιστεί στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες ακόμα.