Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ «Βασίλισσα Των Βασιλέων»



ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
«Βασίλισσα Των Βασιλέων»

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΥ ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ  zervonikolakis

·       Η Κλεοπάτρα VII είναι κόρη του Πτολεμαίου XII, του Αυλητή, η τελευταία Φαραώ της Αιγύπτου.

·       Ο πρώτος π.Χ. αιώνας είναι μια περίοδος παρακμής για το θρόνο της Αλεξάνδρειας, όπως και για την ίδια την Αλεξάνδρεια, που ζει πλέον κάτω από τη σκιά και το φόβο των Ρωμαίων.

Λεηλάτησαν επιχειρήσεις, πετροβόλησαν σπίτια, έκαψαν αυτοκίνητα… (Βίντεο)

Είναι το πιο πλήρες βίντεο από το πογκρόμ σε βάρος των Σύριων που έγινε χτες στην Άγκυρα.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα καταστρέφουν μαγαζί ενός Σύριου…

Στο 1:34 αλαλάζων όχλος αναποδογυρίζει αυτοκίνητο που ανήκει σε Σύριο

Στο 1:51 έχουν πυρπολήσει ένα αυτοκίνητο Σύριου….

Στο 2:23 έχουν αναποδογυρίσει όχημα και το καταστρέφουν τον ενώ κάποιοι άλλοι στο 2:32 κλωτσάνε και χτυπάνε με ξύλα ένα άλλο αυτοκίνητο…

Χαμός στην Τουρκία - Ο Ερντογάν απαντούσε σε ερωτήσεις διαβάζοντας από το autocue(ΦΩΤΟ)

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία έπειτα από την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου φαίνεται απαντούσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων χρησιμοποιώντας... autocue.

Συγκεκριμένα, ο Προέδρος της γείτονος παραχώρησε συνέντευξη στο CNN Turk και το Kanal D, το βράδυ της Τετάρτης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο Twitter έγινε χαμός, με το hashtag #CumhurbaşkanıGündemÖzel να σαρώνει. Οι χρήστες του Twitter με το hashstag που σημαίνει «η ειδική ατζέντα του προέδρου» μιλούσαν υπέρ του προέδρου της Τουρκίας, εκτός από ορισμένους που παρατήρησαν στα πλάνα κάτι που δεν θα έπρεπε να είναι στον χώρο που διενεργήθηκε η συνέντευξη και αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο εκτός από το autocue το οποίο υπαγόρευε τις απαντήσεις του Ερντογάν και αυτός τις διάβαζε.

Το ελληνικό όχημα «ΟΠΛΙΤΗΣ» σε διαμόρφωση πυροσβεστικού οχήματος

Γιάννης Νικήτας
Από το defencereview 

Όπως πληροφορούμαστε το όχημα που χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά υψηλής ευελιξίας και ευκινησίας σε δύσκολες εδαφικές συνθήκες φέρει δεξαμενή 3200 λίτρων νερού καθώς και 500 λίτρων αφρού. Το όχημα είναι το πλέον κατάλληλο για δασικές πυρκαγιές αφού μπορεί να ανταποκριθεί σε απαιτητικές εδαφικές συνθήκες.