Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021

Το ελληνικό όχημα «ΟΠΛΙΤΗΣ» σε διαμόρφωση πυροσβεστικού οχήματος

Γιάννης Νικήτας
Από το defencereview 

Όπως πληροφορούμαστε το όχημα που χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά υψηλής ευελιξίας και ευκινησίας σε δύσκολες εδαφικές συνθήκες φέρει δεξαμενή 3200 λίτρων νερού καθώς και 500 λίτρων αφρού. Το όχημα είναι το πλέον κατάλληλο για δασικές πυρκαγιές αφού μπορεί να ανταποκριθεί σε απαιτητικές εδαφικές συνθήκες.

Η ελληνική εταιρεία EODH παρουσιάζει το όχημα ως μια δυνητική πλατφόρμα κάλυψης πολλαπλών αναγκών τόσο για τα Σώματα Ασφαλείας όσο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κάλλιστα, σε αυτή τη κατεύθυνση μπορεί να αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης ολόκληρης οικογένειας οχημάτων με προφανή οφέλη για την ελληνική βιομηχανία και την ελληνική οικονομία κατ’ επέκταση.

Αυτό που χαρακτηρίζει το όχημα είναι η μεγάλη ευελιξία ως προς τη διαμόρφωση του εξοπλισμού που φέρει. Αντίστοιχα το όχημα μπορεί να διαμορφωθεί και ως όχημα εσωτερικής ασφάλειας για επιχειρησιακή αξιοποίηση από την Ελληνική Αστυνομία και φυσικά το Πυροσβεστικό Σώμα με την ανάλογη και αντίστοιχη πυροσβεστική διαμόρφωση όπως αυτή της παραπάνω φωτογραφίας.

ΠΗΓΗ  defencereview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου