Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

"Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος"

Του Σ.Καργάκου
Από το king-paleologos
 
Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1403. Ήταν ο τέταρτος γιος του αυτοκράτορα Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου (1391 -1425) και αδελφός του αυ­τοκράτορα Ιωάννη Η’ Παλαιολόγου (1425- 1449), Μητέρα του ήταν η Ελένη Δραγάτση γι’ αυτό και ονομάζεται και Δραγάτσης. Έζησε λί­γο στην Ταυρική και μετά ήρθε στην Πελοπόν­νησο, στο Μιστρά, όπου μαζί με τον αδελφό του Θεόδωρο ανέκτησαν όλες τις φραγκοκρατούμενες περιοχές.

Στο Δεσποτάτο του Μυστρά, που δέσποζε τό­τε σ’ ολόκληρη την Πελοπόννησο, και ουσιαστικά είχε εξελιχθεί σ’ ένα δεύτερο Βυζάντιο, πιο σφρι­γηλό όμως και ακμαίο σπα το πρώτο; είχαν εγκα­τασταθεί και οι τρεις γιοι του Ανδρονίκου: Θεόδωρος, Κωνσταντίνος και Θωμάς, Επειδή μεταξύ των αδελφών ανεφύησαν διάφορες, αποφασί­στηκε ν’ ανατεθεί η διοίκηση του Δεσποτάτου στους Θεόδωρο και Θωμά και ο Κωνσταντίνος να μεταβεί στην Πόλη, για να συμπαρασταθεί στον αυτοκράτορα αδελφό του Ιωάννη, που τότε αντι­μετώπιζε άμεσα την τουρκική απειλή. Τον αντι­κατέστησε μάλιστα στο θρόνο, όταν ο Ιωάννης, επικεφαλής μεγάλης πρεσβείας, μετέβη στην Ιτα­λία και έλαβε μέρος στην περιβόητη σύνοδο Φερράρας-Φλωρεντίας (27 Νοεμβ.-1 Φεβρ. 1440).

Οι 10 κορυφαίοι βυζαντινοί στρατηγοί του Μεσαιωνικού Ελληνισμού

1) Ο Φλάβιος Βελισάριος (505 -565) ήταν στρατηγός της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Θεωρείται από τους σπουδαιότερους στρατιωτικούς της βυζαντινής και μεσαιωνικής περιόδου και ένας από τους επιφανέστερους στρατιωτικούς ηγέτες όλων των εποχών.
Διακρίθηκε σε όλα τα μέτωπα του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους εκείνης της εποχής (Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ιταλία, Βαλκάνια) με την εξαίρεση της Ισπανίας. Επίσης εισήγαγε πολλές καινοτομίες στην εκπαίδευση και οργάνωση του ρωμαϊκού στρατού της εποχής, καθώς και στην τακτική των επιχειρήσεων. Υπήρξε ένας από τους στενούς συνεργάτες του Ιουστινιανού, στην προσπάθεια του τελευταίου να ανασυστήσει την αρχαία ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Να τι διδάσκονται στα σχολεία οι Σκοπιανοί: «Η Ελλάδα μας πήρε τη Μακεδονία» (Βίντεο)

«H Ελλάδα μας πήρε την Μακεδονία. Είναι λάθος που μας έχουν αποσπάσει τις περιοχές μας»
«Αφού η περιοχή μας ήταν ένα τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας, τότε κι εμείς είμαστε Μακεδόνες». Αυτό πιστεύουν οι Σκοπιανοί.

Αυτά διδάσκονται οι Σκοπιανοί σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο. Στα σχολεία τους έχουν αναρτημένο τον χάρτη της μεγάλης Μακεδονίας. Είναι ο χάρτης που περιλαμβάνει όλη την ελληνική Μακεδονία: την Καβάλα, τις Σέρρες, τον Όλυμπο και τμήμα της Βουλγαρίας.

Τουρκικά αεροσκάφη πάνω από τους Ανθρωποφάγους και τους Φούρνους

Νέες πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη, το μεσημέρι
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 14:32 μ.μ, πετώντας μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως.
Στις 14:56 τα δύο τουρκικά F-4 του σχηματισμού πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων στα 20.000 πόδια και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 14:59 πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω.

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - Την Πέμπτη, 14 Ιουνίου, η ψήφισή του στην Ολομέλεια

Κατατέθηκε την Παρασκευή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος. Το νομοσχέδιο, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου με δεδομένη την επιδίωξη της κυβέρνησης για μια συνολική συμφωνία για την αξιολόγηση, τη μεταμνημονιακή εποπτεία και το χρέος στη σύνοδο του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.
Το νομοσχέδιο, περιλαμβάνει πληθώρα διατάξεων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, όπως έχει συμφωνηθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Από την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου, καθώς η Βουλή θα πρέπει μέσα σε τέσσερις ημέρες να έχει ολοκληρώσει τη συζήτηση και επεξεργασία των διατάξεων στις αρμόδιες Επιτροπές και εν συνεχεία στην Ολομέλεια.