Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Οι 10 μεγαλύτεροι αθλητές της αρχαιότητας

Οι αγώνες στην Ολυμπία ήταν οι διασημότεροι και ενδοξότεροι του αρχαίου κόσμου.

Οι νικητές λατρεύονταν ως θεοί και απολάμβαναν πρωτοφανείς τιμές από τους συμπολίτες τους.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 9 μεγάλους αθλητές της αρχαιότητας, που μνημονεύονται ως τις μέρες μας και μία γυναίκα, η οποία διακρίθηκε για το υποστηρικτικό της έργο στις αρματοδρομίες.

Ήταν και ο μόνος τομέας που εμπλέκονταν γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:«Πράσινο φως» για τη διατήρηση των αρχαιοτήτων

Διατήρηση των μεγαλύτερων τμημάτων από τις δύο βυζαντινές πλατείες που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές για τις εισόδους στον σταθμό Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Το ΚΑΣ συμφώνησε με την κατά χώραν διατήρηση των περισσοτέρων αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στη βόρεια είσοδο του σταθμού. Μόνο ένα κρηναίο οικοδόμημα του 4ου-6ου μ.Χ. αιώνα θα αποσπασθεί, με την προϋπόθεση να τοποθετηθεί ξανά στη θέση του ή κάπου κοντά.

Οι αρχαιότητες της νότιας εισόδου θα αποσπασθούν και θα μεταφερθούν σε μια «γέφυρα», η οποία θα τοποθετηθεί σε υψηλότερο επίπεδο εντός του σταθμού.

Ο τουρκικός παραλογισμός

Του Ν. Λυγερού

Ο τουρκικός παραλογισμός εκφράστηκε και πάλι μέσω της επιστολής στα Ηνωμένα Έθνη όσον αφορά στο θαλάσσιο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Η Τουρκία ξέχασε και πάλι ότι δεν έχει υπογράψει το Δίκαιο της θάλασσας του 1982 και κατά συνέπεια δεν μπορεί να παραπονεθεί στα Ηνωμένα Έθνη για κάτι που δεν έχει αποδεχτεί ότι υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο, επειδή δεν θέλει να δώσει τη σημασία που έχουν τα νησιά μέσω της έννοιας της ΑΟΖ. Βέβαια έχει υπογράψει οριοθετήσεις και μάλιστα στη μέση γραμμή με την πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια με τη Βουλγαρία.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη Ν. Λυγερού 
με την Α. Ανδρεάκη, tvCreta - 
Ανοιχτή-Επείγουσα επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση,
02/05/2017

ΑΝΟΙΧΤΗ-ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια του 2ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου για τη ΝΑ Μεσόγειο, στέλνουμε την παρούσα ανοιχτή επιστολή ώστε να ενισχύσουμε την άμεση θέσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ, που είναι μια μονομερής ενέργεια και ήταν επίσης ένα από τα συμπεράσματα και αυτής της διοργάνωσης. Το συνέδριο αυτό, διοργανώθηκε από την Επαγγελματική και Επιστημονική Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνεργασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης. Εστήριξαν επίσης: Η Ιερά αρχιεπισκοπή Κρήτης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, Τα Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulles στέλνει το Παρίσι για να «συναντήσει» την τουρκική αρμάδα δυτικά της Κύπρου - ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ TOTAL ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 11(Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το  pronews
 
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ έλαβε εντολή να πλεύσει για την κυπριακή ΑΟΖ μετά την δημοσίευση εγγράφου στον ΟΗΕ με το οποίο η Αγκυρα χαρακτήρισε ως "αιτία πολέμου" ("casus belli") κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, οποιαδήποτε θαλάσσια έρευνα εγκριθεί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ και της ανακηρυγμένης και οριοθετημένης κυπριακής ΑΟΖ, "χωρίς την έγκριση της Τουρκίας!"

Η Unesco «αδειάζει» το Ισραήλ για την Ιερουσαλήμ Απόφαση χαρακτηρίζει την πόλη «κατεχόμενη» και την κυριαρχία του Ισραήλ «κενή και άκυρη»

Μια απόφαση, η οποία επικρίνει τις ενέργειες του Ισραήλ στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας, υιοθέτησε την Τρίτη η Εκτελεστική Επιτροπή της Unesco. Η κίνηση αυτή χαιρετίστηκε από τους παλαιστίνιους ηγέτες ως ένα «βήμα προς τα εμπρός» και «μια νίκη του διεθνούς δικαίου».
Η απόφαση, η οποία χαρακτηρίζει την Ιερουσαλήμ «κατεχόμενη» και την κυριαρχία του Ισραήλ στην πόλη «κενή και άκυρη», υποστηρίχθηκε από 22 χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Unesco. Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ιταλία και επτά άλλα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν κατά.

To τερμάτισαν οι Συριζαίοι: Δίνουν ταυτότητες και για το… τρίτο φύλο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ – ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΦΥΛΟΥ – ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Την ώρα που η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς οικονομικής ανέχειας, εν μέσω επιτροπείας και νέων μέτρων, στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ασχολούνται με τις ιδεοληπτικές εμμονές τους περί σεξουαλικής απελευθέρωσης.
Το τελευταίο νομοσχέδιο που επιχειρούν να περάσουν δίνει τη δυνατότητα στα διεμφυλικά άτομα να αλλάζουν το όνομά τους στα κρατικά έγγραφα χωρίς να απαιτείται ούτε αλλαγή φύλου, ούτε ιατρικές γνωματεύσεις.