Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

To τερμάτισαν οι Συριζαίοι: Δίνουν ταυτότητες και για το… τρίτο φύλο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ – ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΦΥΛΟΥ – ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Την ώρα που η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς οικονομικής ανέχειας, εν μέσω επιτροπείας και νέων μέτρων, στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ασχολούνται με τις ιδεοληπτικές εμμονές τους περί σεξουαλικής απελευθέρωσης.
Το τελευταίο νομοσχέδιο που επιχειρούν να περάσουν δίνει τη δυνατότητα στα διεμφυλικά άτομα να αλλάζουν το όνομά τους στα κρατικά έγγραφα χωρίς να απαιτείται ούτε αλλαγή φύλου, ούτε ιατρικές γνωματεύσεις.

Σε αυτήν τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου προχωρά λοιπόν το Υπουργείο Δικαιοσύνης με νομοσχέδιο που αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων, ενώ προκαλεί αίσθηση η σιωπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που στα τηλεοπτικά παράθυρα δηλώνουν υπερασπιστές της Ορθοδοξίας και της Ελληνικής Οικογένειας.
Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται όλες οι διαδικασίες για την αλλαγή του ονόματος και του φύλου, προσώπων που το επιθυμούν, ώστε να δηλώνονται στα κρατικά έγγραφα και μητρώα (ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, διαβατήριο, πτυχίο κα.)
Με άλλα λόγια, η καταχώρηση στην αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριο και τα άλλα κρατικά έγγραφα του φύλου ενός ατόμου θα γίνεται πλέον σύμφωνα με το πώς αυτοπροσδιορίζεται και όχι σύμφωνα με το έμφυλο κανονιστικό δίπολο.
Κατά την ισχύουσα νομοθεσία, τα διεμφυλικά άτομα δεν μπορούσαν να διορθώσουν τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς τους και να αλλάξουν όνομά τους, εάν δεν είχε προηγηθεί χειρουργική επέμβαση στα γεννητικά τους όργανα για επαναπροσδιορισμό του φύλου, ενώ έπρεπε να υπάρχει και πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου.
Πλέον με το νομοσχέδιο που φέρει τον τίτλο «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού» για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου δεν απαιτείται να βεβαιώνεται ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε προηγούμενη ιατρική επέμβαση. Δεν απαιτείται επίσης η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική του υγεία.
Επίσης, για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου απαιτείται αυτοπρόσωπη δήλωση του ενδιαφερόμενου ενώπιον του δικαστηρίου και η δήλωση θα γίνεται σε ιδιαίτερο γραφείο χωρίς δημοσιότητα, ενώ η δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί καταχωρίζεται στο Ληξιαρχείο που είχε συντάξει τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του ενδιαφερομένου. Η δε καταχώριση της δικαστικής απόφασης περί διόρθωσης φύλου θα γίνεται με τρόπο που να διασφαλίζει τη μυστικότητα της μεταβολής και της αρχικής ληξιαρχικής πράξης γέννησης, ενώ οι υπάλληλοι του Ληξιαρχείου, καθώς και όσοι άλλοι εμπλέκονται στη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου ή έλαβαν γνώση της τέλεσής της έχουν υποχρέωση εχεμύθειας. Εξάλλου, στα Ληξιαρχεία η έκφραση «αλλαγής φύλου» καταργείται και θα αναγράφεται πλέον «διόρθωσης φύλου», ενώ θα διατηρούνται οι αριθμοί του φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και του μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
Σε άλλο άρθρο του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι αν πρόσωπο που διόρθωσε το καταχωρισμένο φύλο του έχει παιδιά (γεννημένα με γάμο, σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, χωρίς γάμο των γονέων τους και υιοθετημένα), τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους από τη γονική μέριμνα δεν επηρεάζονται, ενώ στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών δεν επέρχεται καμία μεταβολή λόγω της διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου του γονέα.
Σημειώνεται τέλος ότι η πρώτη νομοθεσία αναγνώρισης ταυτότητας φύλου έγινε το 2004 στο Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Πρόεδρος Κληρικών: Δεχόμαστε παντοειδείς προκλήσεις 

pat.georgiow
Ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.
Ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών (ΙΣΚΕ) πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου εκφράζει μέσω του Newsbomb.gr την έντονη αντίθεσή του στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο πατ. Γεώργιος κάνει λόγο για παντοειδείς προκλήσεις που δέχεται ο ελληνικός λαός.
«Οι προκλήσεις που δέχεται ο Eλληνικός λαός είναι παντοειδείς. Η κυβέρνηση πρέπει να λύσει τα σοβαρά προβλήματα του Ελληνικού λαού. Εάν θεωρεί ότι αυτά είναι σοβαρά έχει χάσει τη στοχοθεσία της. Εμείς πάντως προσευχόμαστε υπέρ πιστών και απίστων», λέει ο πατ. Γεώργιος στο Newsbomb.gr.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι ρόλοι Εκκλησίας και Πολιτείας είναι διακριτοί. « Δεν νομοθετεί η Εκκλησία αλλά η Ελληνική Πολιτεία. Ανάλογα με τα νομοθετήματα που φέρνει προς ψήφιση κρίνεται από τους πολίτες εάν είναι θρησκευόμενοι ή όχι».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου