Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Διάλεξη Ν.Λυγερού, "Η γεωπολιτική της ΑΟΖ"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η γεωπολιτική της ΑΟΖ". 
Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους εκατομμύρια σφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά και τη σημερινή απόφαση των φαρμακοποιών να κλείσουν τα φαρμακεία τους πανελλαδικά την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Δεκεμβρίου, ως απάντηση στις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτήρισαν, δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου.

«Ο υπουργός Υγείας, σκεπτόμενος ψύχραιμα και βλέποντας πως έχει η κατάσταση, πρέπει να αναθεωρήσει τη στρατηγική του. Δεν μπορούμε να δεχθούμε απειλές για ασύδοτα ωράρια, απειλές κατά της ύπαρξης των φαρμακευτικών συλλόγων και ατομικές συμβάσεις, οι οποίες στο τέλος αποβαίνουν σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

«Έκανε πίσω» η κυβέρνηση για τα μισθολογικά των υπαλλήλων της Βουλής

Υπαναχώρηση φαίνεται ότι σήμανε η κυβέρνηση, τρομοκρατούμενη από τις σημερινές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, η επίμαχη ρύθμιση περί την εναρμόνιση των μισθολογικών απολαβών τους με τις αντίστοιχες των υπολοίπων που εργάζονται στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανόταν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, παρά την όψιμη διάψευση που προήλθε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Greek: We are getting hungry(Βίντεο)

Ρεπορτάζ του CNN...χωρίς δικά μας σχόλια...

Πλούταρχος θλιβερά επίκαιρος: "Οφειλέτες=δούλοι των δανειστών τους"!

«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»! Το είπε ο Πλούταρχος τον 1ο μ.Χ. αιώνα και να που έφθασε η στιγμή να εκτιμηθούν οι λόγοι του. «Εχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν σου λείπουν. Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου», προβλέπει ο μεγάλος συγγραφέας της αρχαιότητας και ας βγει κάποιος να αντιπαραθέσει, ότι δεν έχει δίκιο...
Δυσάρεστα επίκαιρο είναι το έργο του «Περί του μη δειν δανείζεσθαι» (από τα Ηθικά), που κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από τη «Νεφέλη» με τον τίτλο «Οι συμφορές του δανεισμού». Γιατί πράγματι, τις συμφορές που συσσωρεύονται στον άνθρωπο, ο οποίος καταφεύγει στο δανεισμό απαριθμεί με τρόπο καυστικό, αυστηρό και καίριο ο Πλούταρχος σ΄αυτό το μικρό κείμενο, που δεν μπορεί να διαβαστεί σήμερα απλώς «εγκυκλοπαιδικά», αφού οι παραλληλίες με τα σύγχρονα τεκταινόμενα παραφυλούν σε κάθε στίχο.

ΣΕΡΒΙΑ - ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ντ. Ρογκόζιν: "Θα κάνουμε την Σερβία ένα πολύ ισχυρό κράτος"

«Η Σερβία θα γίνει μια πολύ ισχυρή χώρα, τόσο, μάλιστα, ισχυρή που ο καθένας θα πρέπει να εξετάσει πριν από τη χρήση όπλου εναντίον της» είχε δηλώσει ο Ντμίτρι Ρογκόζιν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Βελιγράδι, και ήδη έχουμε τις πρώτες ενέργειες. Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η Σερβία εντασόμενη σε καθεστώς στρατιωτικής συμμαχίας με τη Ρωσία, απομακρυνόμενη έτσι και άλλο από την Δύση. Αιφνιδιαστική καθότι κανείς δεν την γνώριζε.

Επαναφορά της βάσης του 10 ζητούν πρόεδροι των ΤΕΙ

Την άμεση επαναφορά του ''10'' ζητούν αρκετοί πρόεδροι Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Τι λένε για τους σπουδαστές και το σχέδιο ΑΘΗΝΑ
Την επαναφορά της βάσης του δέκα ζήτησαν την Τρίτη από τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, κατά τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης, αλλά και αρκετοί πρόεδροι άλλων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με τον Λ. Βρυζίδη, ''η άμεση επαναφορά της βάσης του δέκα θα λύσει πολλά προβλήματα. Εξέφρασα την άποψη ότι η κατανομή των υποψηφίων στις σχολές θα πρέπει να γίνεται αφού ο υποψήφιος θα γνωρίζει ότι έχει 'πιάσει' τη βάση του δέκα''.

Το σημείωμα του αυτόχειρα διευθυντή της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη

Διαβάστε το γράμμα που άφησε στους δικούς του, λίγα λεπτά πριν δώσει τέλος στην ζωή του, ο διευθυντής της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη".
"Ευχαριστώ που με ανεχτήκατε, συγχωρέστε με", ανέφερε μεταξύ άλλων
Σοκ έχει προκληθεί στα Γιάννενα, μετά την είδηση - βόμβα της αυτοκτονίας του 52χρονου διευθυντή παραγωγής της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη" την περασμένη Κυριακή.
Ήταν περίπου 1.30 το μεσημέρι, όταν δικοί του άνθρωποι τον βρήκαν νεκρό μέσα στο διαμέρισμά του.

Μουφτήδες και άτυποι Μουφτήδες – Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη

Του Αναστάσιου Λαυρέντζου
Στελέχους Διαχείρισης Τραπεζικών Κινδύνων
Από το  real.gr

Πολλοί λίγοι Έλληνες γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι σήμερα η μοναδική χώρα της Ευρώπης στην οποία ισχύει για τους μουσουλμάνους πολίτες της ο Ισλαμικός Ιερός Νόμος, η περίφημη Σαρία (1). Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο γίνεται ακόμη εντυπωσιακότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το νομικό πλαίσιο έχει ήδη εκσυγχρονιστεί εδώ και δεκαετίες στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κατάλοιπο της Οθωμανικής περιόδου, το οποίο λόγω της κατοχύρωσής του με διεθνείς συνθήκες υπάρχει έως τις μέρες μας (Συνθήκη των Αθηνών 1913).

ΦΡΙΚΗ:Ισλαμοφασίστες χρησιμοποιούν παιδί για να αποκεφαλίσουν άμαχο

Σχόλιο από ALEXANDER

Προσοχή το βίντεο περιέχει πολύ σκληρές σκηνές βίας.
Απομακρύνετε τα παιδιά και δείτε το βίντεο με δική σας ευθύνη
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυστηρώς ακατάλληλο για παιδιά

 Αυτούς τους ελεεινούς φονιάδες, αυτούς τους γενοκτόνους που ο Ελληνισμός έχει ζήσει στο πετσί του, τολμά να θεωρεί η δύση ως συνομιλητές και "δημοκράτες"! Βάζουν το παιδάκι να αποκεφαλίσει τον άοπλο άνθρωπο και ουρλιάζουν "Αλλάχ Ουάκμπαρ"!!

H τρόικα μπλοκάρει το φορολογικό νομοσχέδιο

H τρόικα μπλοκάρει το φορολογικό νομοσχέδιο
Νέες ενστάσεις έχουν προκύψει στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στους ευρωπαίους αξιωματούχους από τον Γιάννη Στουρνάρα, έπειτα από σχετικό αίτημα της Κριστίν Λαγκάρντ, στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup και την Παρασκευή να πάρει τον δρόμο προς κατάθεση στη Βουλή.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να παρουσιάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο Eurogroup, καθώς μεταξύ άλλων το ΔΝΤ φέρεται να επιμένει στο ότι η κλίμακα που ετοίμασε η κυβέρνηση προκαλεί στρεβλώσεις κυρίως στα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ και προκαλείται μη προοδευτική αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Βαθαίνει η ρήξη στους Ανεξάρτητους Έλληνες-Καμμένος: «Η ΝΔ έχει βγει σεργιάνι για να βρει βουλευτές»(Βίντεο)

Τέσσερις εν ενεργεία και τέσσερις πρώην βουλευτές είναι οι μέχρι τώρα απώλειες που μετρά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, το διαζύγιο του οποίου με τα προερχόμενα από τη ΝΔ πλέον προβεβλημένα του κόμματός του φαίνεται να καθίσταται, πλέον, οριστικό.

Ο άγριος, εξάλλου, δημόσιος καβγάς που είχε χθες ο κ. Καμμένος με τον πρώην βουλευτή και συνδικαλιστή κ. Γιάννη Μανώλη, με ανταλλαγή, εκατέρωθεν, βαρύτατων χαρακτηρισμών, και αλληλοκατηγοριών για υπόγειες συνεννοήσεις, έφερε στην επιφάνεια την υφέρπουσα από καιρό κρίση που επικρατεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες, επιβεβαιώνοντας ότι το νεότευκτο πολιτικό σχήμα οδηγείται στη διάσπαση, μερικούς μόνον μήνες μετά τη συγκρότησή του.

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 2 μονάδες

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 2 μονάδες Πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου αναδεικνύεται σε μια ακόμα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ, οποίος φαίνεται να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα του κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ. 
Σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και σε αυτή τη δημοσκόπηση με 22,1% στην πρόθεση ψήφου με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 20,1%.
Η Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,3% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%. Το 6,3% επιλέγει το άκυρο ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.

91χρονος σκότωσε με παλιό όπλο που είχε στην κατοχή του την 80χρονη σύζυγό του Σοκ: Αυτοκτόνησαν για να μην επιβαρύνουν τα παιδιά τους

Nεκροί στο κρεβάτι τους βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας ένα ζευγάρι ηλικιωμένων ( ηλικίας 91 και 80 ετών) στη Βάρη, στην οδό Απόλλωνος 17. 

Σε γράμμα που βρέθηκε δίπλα τους, με παραλήπτη τα παιδιά τους, εξηγούσαν ότι ο λόγος της τραγικής πράξης τους ήταν επειδή δεν ήθελαν να τους ταλαιπωρούν άλλο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Βάρης που διεξάγουν την έρευνα,  ο 91χρονος άντρας σκότωσε με παλιό όπλο που είχε στην κατοχή του την 80χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Απογοήτευση στο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ για την «πόρτα» από την ΕΕ

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δεν έλαβε, ούτε αυτή τη φορά, απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ΠΓΔΜ, ενώ χαιρέτισε το συμπέρασμα του Συμβουλίου ότι η διεύρυνση παραμένει μία από τις σημαντικότερες πολιτικές της Ένωσης.

Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, σε σχετική ανακοίνωσή του, εκτιμά το γεγονός πως το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ επιβεβαίωσε και χαιρέτισε την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στους καθοριστικούς τομείς της μεταρρύθμισης της εκλογικής διαδικασίας, της ελευθερίας της έκφρασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, της δημόσιας διοίκησης και της εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας της Οχρίδας.

Νέα «ανταρσία» των υπαλλήλων της Βουλής

Στα... κάγκελα βγήκαν και πάλι οι υπάλληλοι της Βουλής που απειλούν να «μπλοκάρουν» την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου. Βασική αιτία αυτή την φορά η φημολογούμενη κατάθεση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση θα τους μειώνει επιπλέον το μισθό κατά 25%, θα καταργεί τις υπερωρίες και το αμετάθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει τις συνδικαλιστικές τους ταυτότητες 500 από τα 511 μέλη της ΔΑΚΕ Βουλής. Μάλιστα λίγο μετά τις 13:00 ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε στάση εργασίας έως τις 15:00.

Αφαίμαξη δίχως τέλος: Αυξήσεις μέχρι 48% έχει στα σκαριά η ΔΕΗ

Χαράτσι – σοκ ετοιμάζει για όλους τους καταναλωτές η ηγεσία της ΔΕΗ, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου, όπως αποκάλυψε με τον πλέον επίσημο τρόπο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η ΔΕΗ σύμφωνα με ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επικαλείται, μεταξύ άλλων, την άνοδο του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, την αύξηση του κόστους αγορών ηλεκτρικής ενέργειας από τη χονδρεμπορική αγορά, τις φορολογικές επιβαρύνσεις στην ενέργεια και τη μνημονιακή υποχρέωση, τα τιμολόγια λιανικής να αντανακλούν το κόστος το αργότερο ως την 1η Ιουλίου του 2013 οπότε και απελευθερώνονται.

«Σαφάρι» κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στους δήμους

Μέρος του προαύλιου χώρου της Βουλής κατέλαβαν μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Πιάνοντας απροετοίμαστους τους αστυνομικούς, περίπου 150 διαμαρτυρόμενοι, που πραγματοποιούσαν πορεία προς το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατάφεραν να μπουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους ξεκίνησαν την πορεία τους από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και καθώς περνούσαν έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, πέταξαν σκουπίδια και αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων.

Κάηκαν ζωντανοί μέσα στο ασθενοφόρο!

Το οξυγόνο με το οποίο έσωζαν ανθρώπινες ζωές έγινε αιτία να χάσουν  τις δικές τους, όταν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με ΙΧ στην εθνική οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου και οι φιάλες εξερράγησαν!

Θύματα του τραγικού δυστυχήματος που έγινε στις 08.40 το πρωί στο ύψος της Αγίας Πελαγίας είναι ο διευθυντής του ΕΚΑΒ στην Κρήτη Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης και πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Β. Κελαράκης.

Επεισοδιακή διαμαρτυρία πολυτέκνων έξω από την Κυπριακή Βουλή

Λευκωσία: Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την είσοδο της Βουλής μεταξύ πολυτέκνων διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, όταν οι πολύτεκνοι οι οποίοι από το πρωί πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του νομοθετικού σώματος, επιχείρησαν να σπάσουν τη γυάλινη πόρτα της κεντρικής εισόδου και να εισέλθουν στο κτίριο, όπου πραγματοποιείται συνεδρία της Ολομέλειας για ψήφιση μνημονιακών νομοσχεδίων.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν ακριβώς μετά που τριμελής αντιπροσωπεία των πολυτέκνων εξήλθε από τη Βουλή, όπου είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Ισχυρές πιέσεις δέχεται την Τετάρτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, λόγω των σημαντικών απωλειών που παρουσιάζουν οι τραπεζικές μετοχές. Ο Γενικός Δείκτης στις 13:12 υποχωρούσε στις 122,68 μονάδες, σημειώνοντας σημαντική πτώση σε ποσοστό 3,36%.

Ο Δείκτης FTSE/CySe 20 βρισκόταν στις 47,05 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 3,23%. Ο ημερήσιος τζίρος διατηρείται στα χαμηλά επίπεδα των €262.485.

Διστακτικά προς τις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ανοδικά προς τις 880 μονάδες επιχειρεί να κινηθεί την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, με «φόντο» τα στοιχεία για το buyback και με το ενδιαφέρον της αγοράς να εστιάζει στις εργασίες του EWG, εν αναμονή του αυριανού Eurogroup.

Μικτή εικόνα διαμορφώνεται στη σύνθεση του FTSE25, όπου ξεχωρίζουν τα κέρδη άνω του 4% των ΟΤΕ και Intralot. Ανοδικά ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Frigoglass, ΕΧΑΕ, και Eurobank.

Άλλο βεβαιότητα, άλλο πιθανότητα

Του Ν. Λυγερού

Πολλοί λόγω έλλειψης μαθηματικών γνώσεων δυσκολεύονται να κατανοήσουν μερικές βασικές έννοιες στον τομέα των υδρογονανθράκων, αλλά και γενικότερα για την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Αν και όλοι πλέον γνωρίζουν τις εκτιμήσεις για τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στην ελληνική ΑΟΖ, πολλοί αναρωτιούνται για το μέγεθος και τη φύση των αριθμών. Δεν γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ στη Μεσόγειο, ότι η περιοχή που ελέγχει η νορβηγική εταιρία PGS

7 Συνεντεύξεις του Νίκου Λυγερού περί ΑΟΖ(Βίντεο)


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Mega Channel
και την εκπομπή 'Mega Σαββατοκύριακο'
στις 9/12/2012.