Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Απογοήτευση στο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ για την «πόρτα» από την ΕΕ

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δεν έλαβε, ούτε αυτή τη φορά, απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ΠΓΔΜ, ενώ χαιρέτισε το συμπέρασμα του Συμβουλίου ότι η διεύρυνση παραμένει μία από τις σημαντικότερες πολιτικές της Ένωσης.

Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, σε σχετική ανακοίνωσή του, εκτιμά το γεγονός πως το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ επιβεβαίωσε και χαιρέτισε την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στους καθοριστικούς τομείς της μεταρρύθμισης της εκλογικής διαδικασίας, της ελευθερίας της έκφρασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, της δημόσιας διοίκησης και της εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας της Οχρίδας.


Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ σημειώνει ακόμη ότι η χώρα ανέκαθεν κατέβαλε και θα συνεχίζει να καταβάλει ουσιαστικές προσπάθειες για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας και την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται ακόμη η ετοιμότητα της χώρας για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ το συντομότερο δυνατόν.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου