Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΧΑ: Θετικό το πρόσημο της εβδομάδας για ΓΔ και τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Στο χαμηλό ημέρας που σημειώθηκε στις δημοπρασίες ολοκληρώθηκαν για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας οι συναλλαγές της Παρασκευής, παρά την ανοδική αντίδραση των τραπεζών.

Μία «επεισοδιακή» εβδομάδα ολοκληρώθηκε έτσι με θετικό πρόσημο για την ελληνική αγορά, που τις προηγούμενες ημέρες «ταλαιπωρήθηκε» από την τροπή των εξελίξεων για τον σχηματισμό νέας, μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας και από την έντονη φημολογία που την συνόδευσε.

Στο εξής, σχολιάζουν αναλυτές, το ενδιαφέρον στρέφεται στα πρώτα «βήματα» του νέου κυβερνητικού σχήματος και στην ταχύτητα με την οποία θα προχωρήσει προς την υλοποίηση του έργου που της έχει ανατεθεί.

Σημείο το οποίο χρήζει προσοχής, προσθέτουν, είναι το κατά πόσο το νέο σχήμα θα καταφέρει να λειτουργήσει ομαλά, καθώς περιλαμβάνει πλέον στελέχη από τρία διαφορετικά κόμματα, αλλά και το κατά πόσο τα κόμματα αυτά θα απόσχουν από παρεμβάσεις στο κυβερνητικό έργο, προκειμένου ο επικεφαλής κ. Λ. Παπαδήμος να επιτελέσει το έργο του αποτελεσματικά και με τον τρόπο που προσδοκά η αγορά.

Κέρδη καταγράφει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Από το philenews

Λευκωσία: Ανοδικά κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου την Παρασκευή.

Στην 13:09 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 306,79 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,64%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 107,73 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,45%.

Την ίδια ώρα, ο όγκος συναλλαγών ανερχόταν στα 389.595,36 ευρώ.

Οσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, κέρδη παρουσιάζουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,65%, της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,40% και ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 0,69%.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Πρωθυπουργός
Λ. Παπαδήμος

Αντιπρόεδρος
Θ. Πάγκαλος

Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών
Ευάγ. Βενιζέλος

Υπουργός Επικρατείας 
Γ. Σταυρόπουλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Δ. Ρέππας
Υφυπ. Ντ. Ρόβλιας
Υφυπ. Π. Τζωρτζάκης

Στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Σοκ! Το 1.000.000 πλησιάζουν οι άνεργοι στη χώρα!

Από το protothema

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και, όσον αφορά στην περίπτωση του τρόμου της ανεργίας, τον οποίο πλέον αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, είναι χαρακτηριστικοί.

Τον Αύγουστο λοιπόν του 2011, παρά τη δημιουργία θέσεων εργασίας λόγω τουρισμού, το ποσοστό της ανεργίας «σκαρφάλωσε» στο 18,4%,από 12,2% που ήταν τον Αύγουστο του 2010 και 16,5% το Ιούλιο του 2011, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (αύξηση 48,1%) και κατά 87.677 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2011 (αύξηση 10,7%) και διαμορφώθηκαν σε 907.953 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.403.503 άτομα.

Μία ματιά στα ξένα media Θα τα καταφέρει ο Παπαδήμος στη… χειρότερη δουλειά της Ευρώπης;

 
Από το protothema
 
«Σώζοντας την Ελλάδα: Μπορεί ο Παπαδήμος να τα βγάλει πέρα με τη χειρότερη δουλειά της Ευρώπης;». Αυτό αναρωτιέται το αμερικανικό περιοδικό Time και συναρτά της επιτυχία του Λουκά Παπαδήμου στο εγχείρημα, όχι μόνο με τη διάσωση της Ελλάδας αλλά ενδεχομένως και ολόκληρης της Ευρωζώνης.

Το περιοδικό επισημαίνει ότι ο κ. Παπαδήμος πρέπει να δράσει γρήγορα αν θέλει να πείσει τους Ευρωπαίους, μετά τη ζημιά που προκάλεσε η αιφνίδια απόφαση Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Το περιοδικό αναφέρεται με ειρωνικά σχόλια και στις βυζαντινές διαπραγματεύσεις μέχρι να βγει πρωθυπουργός ο γνωστός οικονομολόγος. Γράφει ότι μέχρι και γκάλοπ στο ραδιόφωνο έγινε με τους ακροατές να προτείνουν για πρωθυπουργό από τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Τεν Τεν!

Κορόιδευαν την Ελλάδα τέσσερις μέρες

Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb
 
«Ψιλικατζίδικο η Ελλάς».
Έτσι αντιμετώπιζαν τη χώρα για τέσσερις μέρες, από το πρωί της περασμένη Κυριακής έως τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του στο Μέγαρο Μαξίμου, που εννοείται ότι αναζητούσαν την καλύτερη λύση για τη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού.

Τώρα που λύθηκαν τα στόματα και το «4ήμερο της ντροπή» τέλειωσε με την επιλογή Παπαδήμου , αποκαλύπτεται όλη η μικροψυχία και η μιζέρια όλων όσοι κράταγαν τις τύχες αυτής της χώρας στα χέρια τους από το πρωί της περασμένης Κυριακής.
Ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου παρακάλεσε το περασμένο Σάββατο τον κ. Λ.Παπαδήμο που ήταν στη Βοστόνη της Αμερικής να έρθει κατεπειγόντως στην Ελλάδα για να συζητήσουν την ανάληψη της πρωθυπουργίας για τη σωτηρία της χώρας.
Αυτό ήταν το αντίδωρο Παπανδρέου σε Μέρκελ - Σαρκοζί για να τους καθησυχάσει μετά την τρέλα της αναγγελία του δημοψηφίσματος. Αλλά ο Παπανδρέου άλλα είχε στο μυαλό του και πάντως όχι τον Παπαδήμο, γιατί τον φοβόταν σαν εν δυνάμει στο μέλλον πολιτικό αρχηγό του μεσαίου χώρου.
Ήρθε ο Παπαδήμος την περασμένη Κυριακή από Βοστόνη μέσω Φραγκφούρτης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας του τηλεφώνησε η γραμματέας του Γ.Παπανδρέου, κ.Ρεγγίνα Βάρτζελη και του λέει να είναι έτοιμος γιατί ανά πάσα στιγμή θα κληθεί από τον πρωθυπουργό να συζητήσουν για ανάληψη της ηγεσίας της μεταβατικής κυβέρνησης. Από κει και πέρα άκρα του τάφου σιωπή.
Τις επόμενες ημέρες «παγώνει» η ιστορία με τον Παπαδήμο και σε ερωτήσεις του Σαμαρά, των δημοσιογράφων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι διάφοροι στενοί συνεργάτες Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου ( Ελενόπουλος, Αθανασάκης, κ.λ.π) διαδίδουν ότι ο Παπαδήμος βάζει όρους που δεν δέχεται ο Σαμαράς κι άρα δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή η λύση.

Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ:"Αποκλείω την αποβολή χώρας από την Ευρωζώνη"

"Αποκλείω την υπόθεση της αποβολής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, στην πραγματικότητα η συνθήκη δεν έχει εργαλεία που να μας επιτρέπουν να το κάνουμε", δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV1.
Ο Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Πορτογαλία για να συζητήσει με πορτογάλους αξιωματούχους τη διάσωση της οικονομίας της χώρας, δήλωσε προς το TV1 ότι είναι σίγουρος πως η σημερινή συμμετοχή στην ευρωζώνη

Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια - Στις 16.00 η ορκωμοσία της κυβέρνησης


Από το real.gr
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 11 το πρωί βρίσκεται ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ σε εξέλιξη είναι οι διεργασίες για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησαν τα πρώτα τηλέφωνα στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα.

14.35 Τα ονόματα που ακούγεται ότι θα στελεχώσουν την κυβέρνηση από την πλευρά του ΛΑ.Ο.Σ. είναι οι κ.κ. Βορίδης, Γεωργιάδης, Ροντούλης και Γεωργίου.

14.26 Στη συμμετοχή τεσσάρων στελεχών «κλειδώνει», σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Νέος Λουκάς και το Μαγικό Έντεκα!

Aπό tyxaios
 
Δε θα επιχειρήσουμε να χαλάσουμε τη γιορτή με γκρίνια. Είναι και Παρασκευή, οπότε θα το δούμε το θέμα από την αστεία πλευρά του. 
Όλα δείχνουν - κρατάμε και μια επιφύλαξη μετά τις παλινωδίες του πολιτικού συρφετού - ότι η ορκωμοσία της νέας και πολλά υποσχόμενης Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σε μια ημερομηνία με πολλαπλό συμβολισμό. Την ενδέκατη ημέρα του ενδέκατου μήνα του 2011!
Φαίνεται λοιπόν το έντεκα να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη γέννηση του νέου σχήματος και εμείς θα εξετάσουμε τι θα μπορούσε να συμβολίζει αυτή η σύμπτωση ενδεκάδων.
Το έντεκα δεν είναι ένας απλός αριθμός. 
Εμπεριέχει σημαντικούς συμβολισμούς σε διάφορα φιλοσοφικά και θρησκευτικά συστήματα. 
Ας πούμε στην αστρολογία ο Υδροχόος είναι το ενδέκατο κατά σειρά ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και το τελευταίο από τα ζώδια του αέρα, εκφράζοντας τις αρνητικές δυνάμεις της νύχτας. Ώπα! τί είναι τώρα ετούτο; Αρνητικές δυνάμεις σε ένα καινούριο ξεκίνημα; Δεν αρχίσαμε καλά...
Φύγαμε για το κινέζικο αστρολογικό σύστημα μπας και βρούμε κάτι καλύτερο. Ο Σκύλος είναι το ενδέκατο ζώδιο και όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές του Σκύλου είναι άτομα που μπορείτε να τα εμπιστεύεστε, βάζουν την φιλία πάνω από όλα και πάντα συμπεριφέροντε σαν φύλακες που έχουν αποστολή να προστατεύουν τους άλλους. Είναι το πιο πιστό ζώδιο, αλλά μπορεί για τα πιστεύω του να φτάσει και σε ακρότητες.

Ένα πρωτοσέλιδο 1000 λέξεις…


Παρέμεινε ζωντανή η διάθεση ανάκαμψης στην Wall

Dow11.893,86112,92 0,96%  



  Nasdaq2.625,153,50 0,13%  

Η Wall Street χθες
Από το capital.gr
 
Με το βλέμμα στην πολιτική πρόοδο που σημειώθηκε σε Ελλάδα και Ιταλία, η Wall Street ανέκτησε μέρος των μεγάλων απωλειών που κατέγραψε στις συναλλαγές της Τετάρτης, απολαμβάνοντας μια αίσθηση προσωρινής σταθεροποίησης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Η διάθεση ανάκαμψης ήταν φανερή από τις αρχικές συναλλαγές έως το μικρό "έμφραγμα" που προκάλεσε η -λανθασμένη τελικά- ανακοίνωση της Standard & Poor΄s πως υποβαθμίζει τη γαλλική οικονομία. Η αγορά ανέκτησε γρήγορα τη δυναμική της για να χαρίσει στον Dow Jones τριψήφια άνοδο σε όρους μονάδων. Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Δείκτες – Στατιστικά

Με οδηγό τη Cisco, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 112,92 μονάδες (0,96%) και έκλεισε στις 11.893,86 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 10,60 μονάδων (0,9%) στις 1.239,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 3,5 μονάδων (0,1%) φτάνοντας τις 2.625,15 μονάδες.

Η μετοχή της Cisco κέρδισε 5,68%, στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου χρήσης που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

To ADR της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 0,55 δολάρια με άνοδο 0,04%.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ / 10 Νοε. 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ / 10 Νοε. 2011
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

Οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει 810 εκατομμύρια δολάρια στη Σερβία από το 2001

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επενδύσει 810 εκατομμύρια δολάρια στη Σερβία κατά την προηγούμενη δεκαετία. Τα 663 από αυτά επενδύθηκαν από την Αμερικανική Υπηρεσία για Διεθνή Ανάπτυξη ((USAID) US Agency for International Development). Τα παραπάνω δήλωσε ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αποστολής στην αμερικανική πρεσβεία στη Σερβία Lee Litzenberger, κατά την τελετή για τον εορτασμό της 10ης επετείου της USAID στη Σερβία και την 50η επέτειο της παροχής βοήθειας σε όλο τον κόσμο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Σέρβος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Verica Kalanovic, ο Σέρβος εισαγγελέας εγκλημάτων πολέμου Vladimir Vukcevic και ο αναπληρωτής του Μπρούνο Vekaric, ο διευθυντής του Γραφείου Ολοκλήρωσης ΕΕ Milica Delevic και η Πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας Sonja Liht.

Aποκλειστική Oικονομική Zώνη. Από τη Στρατηγική Κίνηση στην Οικονομική Λύση