Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το προσωπείο του Αγαμέμνονα

Το προσωπείο του Αγαμέμνονα είναι ένα εύρημα της ανασκαφής των Μυκηνών το 1876 από τον Ερρίκο Σλήμαν.

Το εύρημα είναι μία χρυσή νεκρική μάσκα και βρέθηκε πάνω στο πρόσωπο ενός σώματος που βρέθηκε στον ταφικό θάλαμο Ε'. Ο Σλήμαν πίστευε ότι ανακάλυψε το πτώμα του θρυλικού αρχαίου βασιλιά Αγαμέμνονα, από όπου η μάσκα πήρε το όνομά της. Σύγχρονες αρχαιολογικές μελέτες απέδειξαν ότι η μάσκα ανάγεται το 1500- 1550 π.χ., περίοδος πολύ προγενέστερη από την εποχή που ο Αγαμέμνονας υποτίθεται ότι έζησε. Ωστόσο, το όνομα της μάσκας παρά την ανακάλυψη παρέμεινε, και σήμερα η μάσκα εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Ο προγραμματισμός της ψυχής, μέσα από το Ελληνικό αλφάβητο του Παλαμήδη.

Μία νέα ερμηνεία του Ελληνικού Α-Βήτου με μία μεγάλη συγκλονιστική, απλή αλήθεια.

H Ελληνική γλώσσα περιλαμβάνει πολλούς κώδικες, οι οποίοι αποτελούν την ζωντανή μας μνήμη.
Ειδικά στην γραπτή της μορφή, της οποίας σπονδυλική στήλη είναι το αλφάβητο, εμπεριέχονται πολλά μηνύματα, τα οποία δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί όλα ακόμα.

Βασίλισσα Αμαλία


 Του Θεόδωρου Κουτρούκη

 Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αμαλία μου,

Είναι καιρός που ήθελα να σου γράψω αλλά λίγο το τράκ της πρώτης επιστολής, λίγο η αίσθηση της ευθύνης, με έκαναν να το αναβάλω.

Δεν πρόλαβα να σε συναντήσω, ωστόσο νιώθω να είσαι δικός μου άνθρωπος.

Σε γνώρισα από τα κείμενα στο fakellaki.blogspot.gr , με τα οποία φώτισες μια από τις πιο σκοτεινές και συνάμα τραγικές πτυχές της δημόσιας υγείας. Διάβασα μια ανάγλυφη αποτύπωση της σχέσης που συχνά δημιουργείται ανάμεσα σε ανήμπορους ασθενείς και σε γιατρούς νευραλγικών για τη ζωή ειδικοτήτων. Γιατροί που -ελέω της επιστημονικής τους κατάρτισης και των αδυναμιών του ΕΣΥ- έχουν περιβληθεί με μονοπωλιακή διαπραγματευτική δύναμη, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν όχι μόνον εναντίον της ασθένειας αλλά καμιά φορά κι εναντίον του ασθενή.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού:"Με το αίμα μου δίνω αυτό που είμαι κι όχι αυτό που έχω ".(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Με το αίμα μου δίνω αυτό που είμαι κι όχι αυτό που έχω ".
Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα: 20:00.

Η ΛΕΥΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Του Βασίλη Βιλιάρδου
Από το analyst.gr

Σύμφωνα με τους προγόνους μας, η μοίρα χτυπάει βάναυσα και ανελέητα τα θύματα της, αφού συμβάλλει προηγουμένως στη απομόνωση τους – κάτι που δυστυχώς δεν έλαβε υπ’ όψιν η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας και ειδικά ο πρωθυπουργός της

Ένα μάθημα Ζωής ...

Κάποτε έγινε ένας αγώνας βατράχων. Στόχος, να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή ενός πύργου.  Πολλοί άνθρωποι μαζεύτηκαν να τους υποστηρίξουν. 

Ο αγώνας άρχισε.
Στην πραγματικότητα, ο κόσμος δεν πίστευε ότι ήταν εφικτό να ανέβουν οι βάτραχοι στην κορυφή του πύργου και το μόνο που άκουγες ήταν :
"Τι κόπος! Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν..."
Οι βάτραχοι άρχισαν να αμφιβάλλουν για τους εαυτούς τους. Ο κόσμος συνέχιζε:
"Τι κόπος! Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν..."

Απίστευτο: Ινδός επιστήμονας κατέγραψε την κίνηση του φωτός...(Βίντεο)

Ο Ινδός επιστήμονας Ramesh Raskar μαζί με την ερευνητική του ομάδα δημιούργησαν ένα σύστημα βιντεοσκόπησης που έχει τη δυνατότητα να καταγράφει video στα 1,000,000,000,000 καρέ / δευτερόλεπτο.

Το αποτέλεσμα είναι η δυνατότητα καταγραφής της κίνησης του φωτός. Όμως υπάρχει και κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του φωτός κατά τη βιντεοσκόπηση, η σειρά με την οποία τα φωτόνια αντανακλούν στα τοιχώματα κατά τη πτήση τους μέχρι το καπάκι μπουκαλιού, εμφανίζεται κάποιες φορές ανάποδα!

Σε Νέο Κβαντικό Πείραμα Το Αποτέλεσμα Συμβαίνει Πριν Την Αιτία!!!Η Αιτιότητα, Προφανώς, Είναι Μία Γραφική, Άσχετη Έννοια.!!!

19 Σεπ, 2013 - Έναν πραγματικό κόσμο επέδειξε ένα πείραμα σκέψης που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και του οποίου το αποτέλεσμα προκάλεσε σύγχυση στα άτομα τα οποία έχουν, όπως ο επικεφαλής ερευνητής αποκαλεί, <<αφελή κλασική άποψη για τον κόσμο>>.

" Δύο ζεύγη σωματιδίων είτε εμπλέκονται κβαντικά είτε όχι. Ένα άτομο παίρνει την απόφαση για το εάν θα εμπλακούν μεταξύ τους ή όχι, και ένα άλλο ζεύγος ανθρώπων μετρούν τα σωματίδια για να δουν αν εμπλακούν ή όχι.

George Friedman: Οι 16 διάδοχοι της Κίνας

George Friedman: Οι 16 διάδοχοι της Κίνας- Ανασχηματίζεται η διεθνής τάξηΤου George Friedman*
Από το euro2day.gr

Έφτασε στα όρια το μοντέλο «ανάπτυξη με χαμηλούς μισθούς» για την ασιατική υπερδύναμη. Στήνεται η ολική ανατροπή στη σκακιέρα της παγκοσμιοποίησης. Ο χάρτης με τις χώρες που παίρνουν τη σκυτάλη. Το παράδειγμα της Ιαπωνίας και η νέα διεθνής τάξη.


Η Kίνα έχει γίνει σχήμα λόγου. Όταν μιλάμε γι' αυτήν εννοούμε μια συγκεκριμένη φάση οικονομικής ανάπτυξης που στηρίζεται σε χαμηλούς μισθούς, ξένες επενδύσεις και μια χαοτική και ανοργάνωτη επέκταση, που είναι μεν μεγαλειώδης σε κλίμακα, έχει δε ουκ ολίγα ελαττώματα. Το μεγαλείο γέννησε τα ελαττώματα και τα ελαττώματα βοηθούν να υπάρχει το μεγαλείο.
Όπως τα βέλη, έτσι και τα κράτη υψώνονται και μετά πέφτουν με διαφορετικό τρόπο και έχοντας διανύσει διάφορες διαδρομές. Η περίπτωση της Κίνας έχει διαρκέσει περισσότερα από 30 χρόνια.

Τετράεδρα, Πρόσωπα στον Άρη, Έκρηξη Πλανήτες, Υπερδιαστατικοί Φυσική - και Τομ Corbett, Space Cadet;!

Τι ήξεραν, και απο πότε το ξέρουν;

Το 1992 ένας αρχιτέκτονας στην Atlanta, ο οποίος ειδικευόταν στην Ιερή Γεωμετρία, παρουσίασε μια σειρά σλάιντς View Master στον ερευνητή Richard C. Hoagland. Ο αρχιτέκτονας δεν είχε σχέση μόνο με τσιμέντα και τοίχους, αλλά ήταν και μέλος μιας συγκεκριμένης μυστικής εταιρείας, των Μασόνων. Τα σλάιντς τα οποία έδειξε αφορούσαν μια διαστημική περιπέτεια στο Ηλιακό μας σύστημα. Από την Σελήνη στον Άρη και μέχρι την ζώνη των Αστεροειδών. Στην ιστορία, ένας αρχαίος πολιτισμός βρέθηκε από “μεταλλωρύχους των αστεροειδών” ότι είχε υπάρξει σε έναν πλανήτη μεταξύ Άρεως και Διός. Αυτός ο πολιτισμός άφησε πίσω του μια κάρτ βιζίτ: μια σειρά “τετραεδρικών” πυραμίδων με “μαγικές” ιδιότητες όπως η αντιβαρύτητα, που ανακαλύψανε στην Ζώνη των αστεροειδών και στην Σελήνη.

Δείτε τι βλέπει (κυριολεκτικά) ένας αετός εν ώρα πτήσης - Ο εκπαιδευτής του είχε προσαρμόσει στη ράχη του κάμερα(Βίντεο)

Το εντυπωσιακό βίντεο το οποίο εξασφάλισε για τους χρήστες του διαδικτύου ειδικός εκπαιδευτής αετών, προσαρμόζοντας στη ράχη του μεγαλοπρεπούς πτηνού μία go-pro κάμερα δημοσίευσε ο δικτυακός τόπος Business Insider, προσφέροντας στους θεατές την ευκαιρία να δουν και να νιώσουν μέχρι ενός σημείου τη μοναδική αίσθηση του να διασχίζεις τους αιθέρες.

O «φαλακρός» αετός της Βορείου Αμερικής ζυγίζει μέχρι 6 κιλά, με άνοιγμα φτερών τα 2,30 μέτρα και μπορεί να φτάσει σε ύψη 10.000 πόδια πάνω από το έδαφος...

Εἶναι μήπως ἄλλο σοσιαλισμός κι ἄλλο δημοκρατία;

Εἶναι μήπως ἄλλο σοσιαλισμός κι ἄλλο δημοκρατία; Ἀφοῦ ὁ ‘σοσιαλισμός’ ἐτυμολογεῖται ἀπό τὸ social – δημόσιος θὰ λέγαμε γιατὶ ἡ κοινωνία ἀφορᾷ τοὺς κοινοὺς, τοὺς ὁμοίους δηλαδή – … 

…τότε πῶς γίνεται νὰ ὑπάρχει σοσιαλδημοκρατία;

Εἶναι μήπως ἄλλο ὁ σοσιαλισμός καὶ ἄλλο ἡ δημοκρατία;

Εἶναι Ὑβρίδιον ἡ σοσιαλδημοκρατία;

Καὶ πῶς γίνεται κάποιοι σοσιαλιστές νὰ εἶναι προασπιστές τῆς δημοκρατίας ἀφοῦ εἶναι ἄλλο ὁ σοσιαλισμός καὶ ἄλλο ἡ δημοκρατία (ἡ ἰσχύς τοῦ δήμου);
Ἀν λοιπόν σοσιαλισμός διάφορος τῆς δημοκρατίας ἄρα ὑπάρχει καὶ ἀντιδημοκρατικός σοσιαλισμός. 
Ἡ δημοκρατία δέν κινδυνεύει ἀπό αὐτούς ποὺ τὴν ἐχθρεύονται μᾶλλον(:περισσότερον) ἀπό ὅσους ποὺ τὴν καπηλεύονται.

Χωρίς ασφάλεια 6.000.000 Έλληνες! Αποκάλυψη σοκ δια στόματος προέδρου ΕΟΠΥΥ


Σοκ αλλά και δέος προκαλεί το αστρονομικό νούμερο των περίπου 6.000.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας οι οποίοι απ΄ότι φαίνεται τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στο καιρό του μνημονίου εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία η οποία έχει καταδικάσει εκατομμύρια συμπολίτες μας να ζούν όχι μόνο στο όριο της φτώχειας αλλά χωρίς να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική πρόσβαση.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου "Healthworld" 3,068 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του Οργανισμού έχουν απωλέσει την ασφαλιστική ικανότητά τους!

DAVID ATTENBOROUGH: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

«Ο κορυφαίος παγκοσμιοποιητής Sir David Attenborough, ο οποίος περιέγραψε πέρυσι τους ανθρώπους ως« πανούκλα στη Γη », τώρα κάνει έκκληση στα έθνη του κόσμου να σταματήσουν την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας στα πεινασμένα έθνη, προκειμένου να μειώσουν τον πληθυσμό του κόσμου.
Μιλώντας στην Daily Telegraph, ο ψυχοπαθής τύπος επεκτάθηκε πάνω στην έννοια του ότι η μάστιγα της ανθρωπότητας πρέπει να μειωθεί σε όλο τον κόσμο. 

Νὰ εἶσαι Ἕλλην

Νὰ εἶσαι Ἕλλην.
 Νὰ εἶσαι Ἕλλην.

Τὸ νὰ εἶσαι κάτι, ὁ,τιδήποτε, ἔχει προϋποθέσεις, γιὰ νὰ λές, π.χ. εἶμαι ΠΑΣΟΚ, πρέπει νὰ εἶσαι κι ὁπαδὸς τοῦ ΠΑΣΟΚ!

Γιὰ νὰ λὲς ὅτι εἶσαι Ἕλλην ὀφείλεις ἐπάνω ἀπὸ τὴν κεφαλή σου νὰ ἔχῃς ὡς αὐθέντη καὶ βαλιλιᾶ τὴν συλλογικὴ ὀντότητα «Ἑλληνικὴ Πατρίδα»!!!

Ὅλα αὐτά δέν εἶναι σαφῆ;

Ηγουμένη στη Συρία: Τα πλάνα των χημικών επιθέσεων ήταν απάτη

Η ηγουμένη Agnes Merriam al-Saliba από του μοναστήρι του Αγίου James στο Καρά, έδωσε συνέντευξη Τύπου στις 6 Σεπτεμβρίου για τη διεθνή ιστοσελίδα RT και στη συνέντευξή της διερωτάται -παρά την ευρεία δημοσιότητα της χημικής επίθεσης στη Δαμασκό-, αν πράγματι έγινε.

Η εικόνα που παρουσιάζεται σε ένα videoclip στο YouTube, δείχνει έναν άνθρωπο που προσπαθεί να κατευνάσει μία κοπέλα από τη Συρία που είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ φωνάζει στα αραβικά «είμαι ζωντανή».

Αυτό είναι ένα στιγμιότυπο της επίθεσης, για το οποίο η αντιπολίτευση στη Συρία αξιώνει ότι έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά όπλα στη γειτονιά Γκούντα στα προάστια της Δαμασκού.

Χάρρυ Κλυνν: Ξυπνάτε Έλληνες !!!


Του Χάρρυ Κλυνν

 
Οι Έλληνες έχουμε μάθει να μιλάμε έξω από τα δόντια. Το καλύτερο μπρος στις προκλήσεις των δανειστών, στων οποίων τις ορέξεις μας παρέδωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ίσως να ήταν μια ηρωική έξοδος, παρόμοια με εκείνη του Μεσολογγίου. Πρέπει να... χάσουμε αυτά που έπρεπε εδώ και καιρό να απορρίψουμε και να κερδίσουμε αυτά που κάποιοι προσπάθησαν να μας κάνουν να τα αποβάλλουμε πλήρως, όμως δεν κατάφεραν να τα «ξεριζώσουν» από το πίσω μέρος του μυαλού μας.

Η κυβέρνηση μιλάει για πλεόνασμα και η Τράπεζα της Ελλάδας για έλλειμμα

Η κυβέρνηση μιλάει για πλεόνασμα και η Τράπεζα της Ελλάδας για έλλειμμα. Θα πιστέψουμε την Τράπεζα της Ελλάδας. Μας φαίνονται πιο “οικεία” τα μαθηματικά του κ. Προβόπουλου. Μοιάζουν με εκείνα που είχαμε μάθει στο σχολείο. Οι γνωρίζοντες τα ενδότερα της κυβέρνησης, όμως, κάνουν
λόγο για μία διαφορετική εικόνα: “Θέλουν να πιάσουν τους στόχους, θέλουν να πάνε στην τελική ευθεία για την αναδιαπραγμάτευση”.

Σαν να λέμε ότι εργάζονται αυτή την στιγμή σε ένα και μόνο project κι ότι έχουν αφήσει στην άκρη όλα τα υπόλοιπα. Αν μη τι άλλο αυτή είναι μια τρανή απόδειξη ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα πολιτικού προσωπικού. Δεν υπάρχουν άνθρωποι για να τρέξουν παράλληλα διάφορα projects κι ακόμη δεν υπάρχει ένα παραγωγικό μοντέλο λειτουργίας του δημόσιου τομέα, ούτε καν στο επίπεδο των γραφείων των υπουργών.

Ηλεκτρομαγνητική ακτίνα θα απενεργοποιεί κινητήρες οχημάτων (Βίντεο)

Μία συσκευή η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξουδετέρωση «ύπoπτων» οχημάτων, χωρίς να προκαλεί καταστροφές σε αυτά ή τους επιβαίνοντές τους, αναπτύσσει διεθνής ομάδα ερευνητών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Η συσκευή, η οποία εκπέμπει μία ηλεκτρομαγνητική ακτίνα/ παλμό υψηλής έντασης που παρεμβάλλεται στα συστήματα ελέγχου του αυτοκινήτου και προκαλεί την απενεργοποίηση του κινητήρα του, βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών σε μυστική τοποθεσία στη Νορβηγία. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Δρ. Ερνστ Κρόγκαγκερ.

Ο 14χρονος με σύνδρομο Asperger Jacob Barnett απειλεί τη θεωρία της σχετικότητας και πάει για νόμπελ! (Βίντεο)

Στα δύο του χρόνια, ο Jacob Barnett διαγνώστηκε με Σύνδρομο Asperger… Οι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα μπορεί να δέσει ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών του μόνος του. Και έπεσαν πέρα για πέρα έξω.



Σήμερα, ο Jacob που διαθέτει δείκτη ευφυΐας υψηλότερο του Αϊνστάιν (170), κάνει το Master του στην Αστροφυσική στο πανεπιστήμιο Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI) και είναι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους ερευνητές στον τομέα της κβαντικής φυσικής, σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΛΟΊΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΕΜΠΟΥΣΗ..

''ΜΕ ΑΦΟΡΜΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑΝ ΤΗΣ Κ. ΡΕΜΠΟΥΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΓΛΩΣΣΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ "ΝΕΚΡΗ ΓΛΩΣΣΑ" ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Έχασε τα κέρδη που του χάρισε η Fed ο Dow Jones

Dow15.451,09-185,46 -1,19%  



  Nasdaq3.774,73-14,65 -0,39%  

H Wall Street χθες
Με τον Dow Jones να κλείνει στα χαμηλά ημέρας, καταγράφοντας απώλειες 185 μονάδων διαγράφοντας τα κέρδη που σημείωσε μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα αγορά ομολόγων, ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στην Wall Street την Παρασκευή.

Ωστόσο, παρά τις απώλειες και οι τρεις βασικοί δείκτες κατέγραψαν κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της  St. Louis Fed, James Bullard, σε συνέντευξή του δήλωσε πως θεωρεί πιθανή τη μείωση του προγράμματος τον Οκτώβριο και την παραχώρηση συνέντευξης τύπου από τον Ben Bernanke μετά τη λήξη της συνάντησης. Σε ομιλία που παραχώρησε αργότερα, ο Bullard τόνισε πως η συνεχιζόμενη βελτίωση της αγοράς εργασίας σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 θα αυξήσει την πιθανότητα μείωσης του προγράμματος.

Αντίθετα, η πρόεδρος της Kansas City Fed, Esther George, τόνισε πως η απόφαση της Τετάρτης εγείρει ανησυχίες για την αξιοπιστία της κεντρικής τράπεζας λέγοντας πως δεν χρειάζονται επιπλέον αποδείξεις πως η οικονομία είναι αρκετά ισχυρή και πως οι αγορές ενδέχεται να παρερμηνεύσουν το outlook ως αδύναμο.

Στο μέτωπο του ορίου χρέους η βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε με ψήφους 230 υπέρ και 189 κατά  νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της κυβέρνησης έως τα μέσα Δεκεμβρίου, όχι όμως και του νέου νομοσχεδίου για την ιατρική ασφάλιση. Με μόλις 10 ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση του δημοσιονομικού έτους, το νομοσχέδιο βάζει την ελεγχόμενη από τους ρεπουμπλικάνους Βουλή σε πορεία σύγκρουσης με τη Γερουσία και το Λευκό Οίκο. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν θέσει ως όρο για την αύξηση του ορίου χρέους  την κατάργηση του νομοσχεδίου για την υγεία του προέδρου Obama, ωστόσο ο τελευταίος έχει δηλώσει πως αρνείται να διαπραγματευτεί γι’ αυτό.

Νέα στοιχεία για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ

Μπορεί η μέχρι σήμερα πεποίθηση των ειδικών στα πυρηνικά όπλα να είναι ότι οι ισραηλινοί διαθέτουν 200-400 πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιό τους, έρχεται όμως το έγκυρο «Bulletin of the Atomic Scientists» στο τρέχων τεύχος (Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου) να επικαλεστεί στοιχεία της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών DIA (Defense Intelligence Agency), αλλάζοντας λίγο την εικόνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ισραηλινοί φέρονται να διαθέτουν 80 πυρηνικές κεφαλές τις οποίες παρήγαγαν μέχρι το 2004, έχοντας ξεκινήσει το 1967. Έκτοτε, η παραγωγή τους φέρεται να έχει σταματήσει, όμως η χώρα διαθέτει αρκετό σχάσιμο πυρηνικό υλικό που τους επιτρέπει να κατασκευάσουν από 115 έως 190 επιπλέον κεφαλές, εάν το θεωρήσουν απαραίτητο.

Οι αρχαίοι Έλληνες, στην Αμερική; (με παραπομπές - links)

Επιμέλεια - έρευνα: Δρ Δημήτρης Περδετζόγλου
Από το paishellas


Υπάρχουν πολλές ενδείξεις για την παρουσία των Ελλήνων κατά τους αρχαίους χρόνους στην Αμερικάνικη ήπειρο . Πλήθος ευρημάτων (Αρχαιολογικά, γλωσσολογικά κλπ), μερικά από τα οποία τα παραθέτουμε στις σελίδες μας , έχουν βάλει διάφορους ερευνητές σε σκέψεις και είχαν σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού , προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά.

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

Πλήθος ευρημάτων από το Περού (αρχαιολογικών και γλωσσολογικών) επιβεβαιώνουν την άποψη πολλών Ελλήνων και Ξένων ερευνητών - επιστημόνων, ότι η ευρύτερη περιοχή του Περού είχε επικοινωνία με τον Ελλαδικό χώρο από τα πανάρχαια χρόνια. 


Αρχαιολογικά ευρήματα που παρουσιάζουν πολύ μεγάλη ομοιότητα με ευρήματα από τον Ελλαδικό χώρο, αλλά και γλωσσολογικές μελέτες που αναδεικνύουν την Ελληνική ώς τη βάση πολλών τοπικών διαλέκτων (Κετσούα, νήσοι Χαβάης κλπ).