Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλεκτρομαγνητική ακτίνα θα απενεργοποιεί κινητήρες οχημάτων (Βίντεο)

Μία συσκευή η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξουδετέρωση «ύπoπτων» οχημάτων, χωρίς να προκαλεί καταστροφές σε αυτά ή τους επιβαίνοντές τους, αναπτύσσει διεθνής ομάδα ερευνητών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Η συσκευή, η οποία εκπέμπει μία ηλεκτρομαγνητική ακτίνα/ παλμό υψηλής έντασης που παρεμβάλλεται στα συστήματα ελέγχου του αυτοκινήτου και προκαλεί την απενεργοποίηση του κινητήρα του, βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών σε μυστική τοποθεσία στη Νορβηγία. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Δρ. Ερνστ Κρόγκαγκερ.



Σε πρώτο επίπεδο, η συσκευή προορίζεται για χρήση σε σημεία ελέγχου, ωστόσο ενδείκνυται και για τοποθέτηση σε αυτοκίνητα εν κινήσει, τα οποία παρακολουθούν ή καταδιώκουν «ύποπτα» οχήματα. Η μέθοδος παρουσιάζει μεγάλα πλεονεκτήματα, καθώς δεν είναι θανατηφόρα και δεν προκαλεί ζημιές στα οχήματα τα οποία στοχεύονται, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εναντίον οχημάτων θαλάσσης (τζετ σκι) ή ενδεχομένως και αέρος (όπως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος- drone).

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει είναι ότι επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την «απενεργοποίηση» βομβών οι οποίες ενεργοποιούνται μέσω τηλεχειρισμού, προκαλώντας παρεμβολές στο σήμα που δέχονται. Οι δοκιμές εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2014, και επί της παρούσης πολλές λεπτομέρειες του προγράμματος είναι ακόμα απόρρητες.



Τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας φαίνεται να χρησιμοποιεί - αν και με σαφώς διαφορετικό τρόπο – το «Ισλαμικό Εμιράτο της Λιβύης», μία λιβυκή οργάνωση τζιχαντιστών. Όπως αναφέρει ο Guardian, οι εξτρεμιστές ανέβασαν online μία φωτογραφία ενός πυραύλου και ζήτησαν από τους επισκέπτες της σελίδας τους στο Facebook να «ψηφίσουν» μεταξύ τριών στόχων, κατά την «επέτειο» της επίθεσης στους δίδυμους πύργους του Οργανισμού Διεθνούς Εμπορίου το 2001, αλλά και της επίθεσης κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη πριν από ένα χρόνο (11 Σεπτεμβρίου 2012), που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του πρέσβη των ΗΠΑ, Κρις Στίβενς, και άλλων τριών ατόμων. Οι στόχοι που «προτάθηκαν» από τη μέχρι πρότινος άγνωστη οργάνωση ήταν «πρεσβείες» (προηγουμένως είχε αναφερθεί πως η πρεσβεία των ΗΠΑ ήταν μεταξύ των στόχων), το εθνικό κογκρέσο της Λιβύης και ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων στη Βεγγάζη

ΠΗΓΗ thecuriosityofcat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου