Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Μεχμέτ Ναζίμ: Ο γιατρός που έπαιξε ρόλο στην εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου


Στιγμιότυπο από το ιδρυτικό συνέδριο του κινήματος των Νεότουρκων στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: wikipedia)

Η ηγετική θέση του στο παραστρατιωτικό παρακλάδι του κόμματος «Επιτροπή Ένωσης και Προόδου», ο ρόλος του στη Γενοκτονία και η θανατική καταδίκη

Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ποντίων – 4 επιστήμονες μιλούν

Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού – που από το 1994 αναγνωρίζεται επισήμως από την ελληνική πολιτεία με την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου, ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – αναφέρεται στα βίαια, μαζικά, φονικά γεγονότα, της δεύτερης και των αρχών της τρίτης δεκαετίας του 20αι., που έλαβαν χώρα στην καταρρέουσα τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τη δημιουργία του σύγχρονου τουρκικού κράτους, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την φυσική εξόντωση, τον αφανισμό, τον εκτοπισμό, την εκρίζωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες.

Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού - Δεν Ξεχνάμε

 Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στον χώρο του Μνημείου στην Θεσσαλονίκη από τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, Παρασκευή 19 Μαΐου 2023EUROKINISSI 


19 Μαΐου του 1915 -2023 Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Αφορά όλους μας, όχι μόνο τους ελληνικούς πληθυσμούς αλλά και τους Τούρκους.

Δικηγόρος και βιολογικός καλλιεργητής στη Δυτική Κρήτη

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και το εκκρεμές της ιστορίας


του Γιώργου Καραμπελιά από το liberal.gr

Πολλοί προσάπτουν στον Διονύση Σαββόπουλο την τοποθέτησή του υπέρ της ψήφου στη Νέα Δημοκρατία ως εγκατάλειψη των αξιών του και προσχώρηση στο στρατόπεδο της «δεξιάς». Όμως το χυδαίο υβρεολόγιο του Παύλου Πολάκη και οι εξυπνακισμοί της Έλενας Ακρίτα επικυρώνουν ex post το διάβημα του Σαββόπουλου. 

Τουρκία 2023: Οργιάζει η εκλογική νοθεία

του Λεωνίδα Κουμάκη*

Οι τουρκικές εκλογές δεν έχουν καμιά σχέση με τις εκλογικές διαδικασίες που γνωρίζουμε σε ολόκληρη την Δύση.

Ασχολίαστο το …άγχος του Κοτζιά!


Χρήστος Μιχαηλίδης

Η Ελλάδα πηγαίνει την Κυριακή σε εκλογές, χωρίς καν να έχει ακουμπήσει ούτε ένας πολιτικός το κυπριακό ζήτημα. 

Κύπρος: Πτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από περιοχή Νεκρής Ζώνης – Πώς απαντά ο Χριστοδουλίδης

Η Κύπρος κατέγραψε και διερευνά την πτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από την κοινότητα Δένειας σε περιοχή Νεκρής Ζώνης, ενώ το περιστατικό εξετάζεται και από τα Ηνωμένα Έθνη.

Αποκλειστικό defencereview.gr: Η Εθνική Φρουρά διαπραγματεύεται για τον εκσυγχρονισμό των ΤΟΜΠ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – Κορυφαία προοπτική και για τα ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Στρατού Ξηράς

 

Κοντά στη σύναψη τελικής συμφωνίας για τον εκσυγχρονισμό των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) βρίσκεται το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς προκρίνοντας τη λύση της ελληνικής εταιρείας EODH για την αναβάθμιση των ΤΟΜΠ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ». 

Στην 120 ΠΕΑ και την τελετή για τα M-346… για 34 λεπτά σε VIP θέση! Επίδειξη-video του α/φ T-6 Texan II

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο, παραγωγή της 11 Aviation, αποκλειστικά για το DP, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι μας. Το βίντεο, διάρκειας περίπου 35 λεπτών καταγράφει όσα διαδραματίστηκαν στην 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος), στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας, κατά την επίσημη υποδοχή των δυο πρώτων εκπαιδευτικών αεροσκαφών M-346 Master της ιταλικής Leonardo. 

Συνέντευξη ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου: «Οι Αμερικανοί μας πίεζαν πολύ για τις MMSC» – «Δεν θέλαμε τις αμερικανικές απλά συζητούσαμε ώστε να πιέσουμε τους Γάλλους για καλύτερες τιμές»

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρεχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη στρατιωτική και διπλωματική συντάκτρια κ. Αλεξάνδρα Φωτάκη για την ενότητα “In View” του “in.gr”.

Πρόκληση Γερμανών: Κάλεσαν την Τουρκία σε Νατοϊκή άσκηση και όχι την Ελλάδα – Ηχηρό «παρόν» από τα «γεράκια» της ΠΑ και στην «Air Defender 23»

Η άσκηση διοργανώνεται από τη Luftwaffe με τη βοήθεια των Αμερικανών οι οποίοι έχουν κάτι παραπάνω από έντονη παρουσία στη Γερμανία.

Κώστας Σαρικάς

Οι πύραυλοι ATMACA και GEZGİN Cruise μπορούν να εκτοξευθούν από το F-16 ÖZGÜR


Ο πύραυλος GEZGİN Cruise και ο αντιπλοϊκός πύραυλος ATMACA μπορούν επίσης να εκτοξευθούν από αέρος. Μία από τις εναέριες πλατφόρμες που θα μεταφέρει αυτούς τους πυραύλους θα είναι το F-16 ÖZGÜR.

Τούρκοι: Αποκαλύθηκε πρόγραμμα εκσυγρονισμού του ελληνικού Στρατού και είναι πόλεμος

Οι Τούρκοι δημοσιεύουν την λίστα αγορών και εκσυγχρονισμών «που σχεδίασαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μεταξύ 2023 και 2027».

 Διονύσης Αντωνέλλος

Ο αμερικανικός πάγος στα τουρκικά F-16, το σχέδιο «ελευθερίας» της Άγκυρας και τα συμπεράσματα που αφορούν άμεσα την Αθήνα


Το πρόγραμμα της τουρκικής αναβάθμισης των F-16 έχει μάλιστα και σημειολογικό όνομα, «Ozgur», που σημαίνει ελεύθερος. Και με τον τρόπο αυτό θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως ξεκινούν την επιχείρηση απεξάρτησης της τουρκικής βιομηχανίας. Πηγή: Twitter Τουρκικού υπουργείου άμυνας (https://twitter.com/tcsavunma)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Έναν ακόμα προεκλογικό εκβιασμό με το βλέμμα στην επομένη της 28ης Μαΐου επιχειρεί η Άγκυρα και μάλιστα το μήνυμα που αποστέλλεται αφορά περισσότερο από κάθε άλλον την Ουάσιγκτον.

Τι συνέβη τελικά στην οικονομία τα τελευταία τέσσερα έτη


από "Κοινή Λογική" για το Ελλάδα 24

Τα τελευταία τέσσερα έτη, η χώρα μας βίωσε πρωτοφανείς κρίσεις, για τις οποίες, σε αντίθεση με την περίοδο των μνημονίων, δεν ευθύνεται η ίδια, αλλά εξωγενείς παράγοντες: πανδημία, κρίση του Έβρου, ελληνοτουρκικά, πόλεμος στην Ουκρανία και διεθνή πληθωριστική κρίση.

Είναι επίσημο: Ανοιχτή πρόσκληση Τσίπρα στους χρυσαυγίτες

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η περιδίνηση στην οποία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να ζαλίζει και όσους τον παρακολουθούν (για οποιονδήποτε λόγο) και πάντως δείχνει ότι η προεκλογική στρατηγική του κόμματος είναι μάλλον το γνωστό «σύστημα πλημμύρα», παρά αποτέλεσμα σχεδιασμού.

Ο «αγώνας» του Τσίπρα για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής


Γιάννης Τσαπρούνης

Ας κάνουμε μια υπόθεση. Αν είχε βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε δηλώσει πως η Ν.Δ. δίνει αγώνα για να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα είχε γίνει;

Εκλογές 2023 - Μετά τον Κατρούγκαλο η Φωτίου: Στα 5000 ευρώ τα όρια για τη μεσαία τάξη

Έχουν σχέδιο για νέα αφαίμαξη της μεσαίας τάξης. Δεν εξηγείται διαφορετικά, αφού μετά τον Γιώργο Κατρούγκαλο που μίλησε για φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, η Θεανώ Φωτίου ορίζει τη μεσαία τάξη, στη οποία απευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας στα 5.000 ευρώ ατομικό εισόδημα…

Διευκρίνιση του υπουργείου Εσωτερικών: Η τυχόν σταυροδοσία στον Γ. Κατρούγκαλο δεν ακυρώνει το ψηφοδέλτιο

Η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, «παραμένει σε ισχύ και η διαδικασία σταυροδοσίας στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής θα ακολουθηθεί κανονικά», ξεκαθαρίζει το ΥΠΕΣ

Η ιταλική Eni περιμένει την έγκριση της Τουρκίας για τον EastMed

Μάιος 19, 2023. Ελλάδα.

«Τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι σημαντικά και πρέπει να καταλάβουμε πόσο μπορούν να αναπτυχθούν», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής πολυεθνικής ενεργειακής εταιρείας Eni, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι  στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων – σε ολόκληρη την περιοχή αυτοί που έχουν ώριμη υποδομή, τόσο σωλήνες όσο και εξαγωγείς, είναι η Αίγυπτος, ενώ το Ισραήλ τα χτίζει τώρα και η Κύπρος ακόμα σχεδιάζει».

Απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι μια σκοτεινή στιγμή της Ιστορίας

Απάντηση στην επιθετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που χαρακτηρίζει «ανυπόστατους ισχυρισμούς και διαστρέβλωση της Ιστορίας, τη Γενοκτονία των Ποντίων, έδωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γιώργος Αρναούτης.

Εμπρηστική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για Γενοκτονία Ποντίων: «Αβάσιμοι ισχυρισμοί, αντιτουρκική υστερία»

Προκλητική ανακοίνωση εξέδωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, απορρίπτοντας τη Γενοκτονία των Ποντίων, και κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση» των «ιστορικών δεδομένων».

Ο Θεοδωρικάκος απαντά στον Σοϊλού: «Τρομοκρατία και Ελλάδα είναι έννοιες ασύμβατες»


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε στον παραλογισμό του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, περί οργάνωσης τρομοκρατικού χτυπήματος στη γείτονα, από τους Κούρδους του Λαυρίου.

Αρση-εξπρές στους περιορισμούς αναλήψεων στην Τουρκία


Σύγχυση από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα τη Δευτέρα για στήριξη της λίρας, με τις τράπεζες να περιορίζουν τον ανεφοδιασμό των ΑΤΜ και τις πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών.

Εκλογές στην Τουρκία: Δεν κατέληξε σε συμφωνία ο Κιλιτσντάρογλου με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκη

Δεν κατέληξε σε συμφωνία ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκη στη συμμαχία του οποίου συμμετέχει ο προεδρικός υποψήφιος Σινάν Ογάν ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 5% του συνόλου των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με το ertnews.gr. 

Γερουσιαστής Μενέντεζ: Παρέμβαση για τη φυλάκιση Φρέντι Μπελέρη - "Προβληματίζομαι για τη σύλληψη"


Τη Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου - Τι ανέφερε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ για τον Μπελέρη

Ο Άσαντ συμμετέχει στη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου – Βάζει τέλος στην πολυετή απομόνωση της Συρίας

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα κάνει σήμερα τη μεγάλη του επιστροφή στην αραβική διπλωματική σκηνή, στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιείται στη Σαουδική Αραβία και η οποία θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις συγκρούσεις στο Σουδάν και την Υεμένη.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας μετέβη στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις περιφέρεια της Ζαπορίζια για επιθεώρηση


Παράλληλα, φέρεται πως η Ουκρανία ετοιμάζεται για μεγάλη αντεπίθεση

Στη Σαουδική Αραβία για τη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου ο Ζελένσκι

Στην Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι   Saudi Press Agency / AP

Στη Σαουδική Αραβία βρέθηκε την Παρασκευή (19/5) ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να παραστεί στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που διεξάγεται στην Τζέντα, προτού μεταβεί στην Ιαπωνία για τη σύνοδο κορυφής της G7.

Έχετε μπερδέψει τα επιτόκια δανεισμού με τα spreads! Απαράδεκτο για πρώην υπουργό οικονομικών!

Ο Σταικούρας διέσυρε τον Τσακαλώτο σε ζωντανή μετάδοση!

Ο Άγγελος Συρίγος συζητά με τον Μελέτη Μελετόπουλο για το δημογραφικό,την παιδεία &τα ελληνοτουρκικά


Ο Άγγελος Συρίγος συζητά με τον Μελέτη Μελετόπουλο για το δημογραφικό,την παιδεία &τα ελληνοτουρκικά

ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Παρέμβαση του φιλέλληνα Γερουσιαστή Μενέντεζ για τη σύλληψη Μπελέρη | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων


1. Εθνικιστική ρητορική από τον Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στο δρόμο προς τις κάλπες
2. «Κατηγορώ» Σοϊλού για συνεργασία της τουρκικής αντιπολίτευσης με τρομοκράτες
3. Παρέμβαση του φιλέλληνα Γερουσιαστή Μενέντεζ για τη σύλληψη Μπελέρη
4. Σε συναγερμό η Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιθέσεις με drones καταγγέλλει το Κίεβο

Τουρκικό αεροπλάνο έκοβε βόλτες πάνω από τη Δένεια


Τουρκικό αεροπλάνο έκοβε βόλτες πάνω από τη Δένεια

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Η διερεύνηση θα φτάσει μέχρι τέλους | Αταίριαστοι | 19/05/2023

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Η διερεύνηση θα φτάσει μέχρι τέλους | Αταίριαστοι | 19/05/2023

Τουρκία: Επιχειρεί τον εκσυγχρονισμό των F-16 με δικά της μέσα | Σήμερα | 19/05/2023


1. Α. Πορτοσάλτε για Γ. Κατρούγκαλο: Είπε αυτό που έχουν κατά νου να κάνουν αν γίνουν κυβέρνηση
2. Τουρκία: Επιχειρεί τον εκσυγχρονισμό των F-16 με δικά της μέσα
3. "Καρφιά" Ερντογάν σε Κιλιτσντάρογλου: «Δεν πήραν το μήνυμα»
4. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ

G7: Ρωσία και Κίνα στην κορυφή της αντζέντας


1. G7: Ρωσία και Κίνα στην κορυφή της αντζέντας
2. Κινεζικός αντιπερισπασμός με σύνοδο των χωρών της κεντρικής Ασιάς
3. Νέα πτώση στο χρηματιστήριο της Τουρκίας - Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στις αγορές
4. Στο χάος της κακοκαιρίας η Ιταλία - Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Θεσσαλονίκη: Δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό – Έκανε διαδρομή 17 λεπτών με ταχύτητα 80χλμ


Ο βασικός άξονας της γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης θα εκκινεί από το ύψος του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και θα φτάνει μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαίας.