Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 1914-2020(Βίντεο)


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Στις 17 Φεβρουαρίου του 1914 πάνω από 2000 Ιερολοχίτες, έχοντας επί κεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Ζωγράφο και τα μέλη της Κυβερνήσεως, τον Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, τον Κορυτσάς Γερμανό, τον Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα, τον Αλέξανδρο Καραπάνο, τον Ιωάννη Παρμενίδη και τον Δημήτριο Δούλη, κήρυξαν επίσημα την αυτονομία ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου.
Ακολούθησε ο ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών απέναντι στον Αλβανικό Στρατό κατοχής, απέναντι στα μεγάλα ξένα συμφέροντα και απέναντι στην αδιάφορη στάση της... επίσημης Ελλάδας. Και τα κατάφεραν με αίμα και θυσίες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής να παρέμβουν και να οδηγηθούμε στην ανακωχή της 24ης Απριλίου και την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την στις 17 Μαίου που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Πρωτόκολλο που προέβλεπε τα παρακάτω:

Καπετάν Άγρας

Έλληνας στρατιωτικός, γνωστός και ως Τέλλος Άγρας, από τις ηρωικότερες φυσιογνωμίες του Μακεδονικού Αγώνα.
Ο Σαράντος Αγαπηνός, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1880 στο Ναύπλιο, όπου ο πατέρας του Ανδρέας Αγαπηνός, από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, υπηρετούσε ως εφέτης.

Το 1901 αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων και τοποθετήθηκε ως υπολοχαγός στη φρουρά της Αθήνας. Λίγους μήνες αργότερα κατατάχθηκε εθελοντής στα στρατιωτικά σώματα που πολεμούσαν τους Βούλγαρους κομιτατζήδες στην οθωμανοκρατούμενη Μακεδονία, επειδή πίστευε ότι η ελληνική ψυχή της Μακεδονίας θα αφυπνιζόταν μόνο με τη στρατιωτική δράση.

Βρετανία: Εκτινάχθηκε η οικονομία μετά το Brexit! - Στα ύψη η εμπιστοσύνη των πολιτών

Σε ιστορικό υψηλό διαμορφώνεται η εμπιστοσύνη των Βρετανών για τα οικονομικά τους τον Φεβρουάριο, σε μια τελευταία ένδειξη ανάκαμψης της εμπιστοσύνης μετά από την καθοριστική εκλογική νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές του Δεκεμβρίου και την έξοδο της χώρας από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, διαψεύδοντας όλους όσους προέβλεπαν «σεισμό, λιμό και καταποντισμό» για την Βρετανία αν έβγαινε από την ΕΕ
Ο δείκτης οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών της Markit διαμορφώθηκε στις 47,6 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 44,6 μονάδες τον Ιανουάριο.

Χρηστίδης: ''Έπρεπε να κάναμε κίνηση στα Ίμια - Οι Τούρκοι θα έκαναν 100 χρόνια να ξαναβγούν στο Αιγαίο''

Η Τουρκία έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας. Ανεχθήκαμε τις παραβάσεις και τις παραβιάσεις και πέρασε τώρα στις υπερπτήσεις. Πλέον παρακολουθεί με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη κάθε ελληνική δραστηριότητα σε ξηρά και θάλασσα. 
Έχουν αποθρασυνθεί τόσο που προκαλούν με κάθε τρόπο και η Ελλάδα δεν τολμά να ακυρώσει ούτε τα δήθεν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Καταπίνουμε κάθε πρόκληση της Τουρκίας.

Κυπρογαλλική άσκηση: Μαχητικά RAFALE στο FIR (Εικ.& Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, με επιτυχία κοινή άσκηση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του διμερούς προγράμματος συνεργασίας.
Η άσκηση, πραγματοποιήθηκε εντός του FIR Λευκωσίας και σε μέρος του Εθνικού Εναέριου Χώρου και Εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε αυτή συμμετείχαν επίγεια μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου RAFALE τα οποία απονηώθηκαν από το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «CHARLES DE GAULLE».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΤ Στοπ στις αυθαίρετες και υψηλές χρεώσεις από πενταψήφιους αριθμούς – Τι αλλάζει

H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων των υπηρεσιών επιχειρεί να βάλει «φραγμό» στις υψηλές χρεώσεις μέσω των υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης (πενταψήφιοι αριθμοί), προχωρώντας στην τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης.

Η ΕΕΤΤ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προχωρά στην τροποποίηση με στόχο να διασφαλίζεται η ρητή συγκατάθεση του χρήστη για τη λήψη των συγκεκριμένων υπηρεσιών και να αποφεύγονται αυθαίρετες χρεώσεις χρηστών.

Ομαδικός τάφος ανακαλύφθηκε στην ανατολική Γούτα της Συρίας - Πολλά ανάλογα μακάβρια ευρήματα έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια

Έναν ομαδικό τάφο, στον οποίο βρίσκονται τα πτώματα 70 «αμάχων και στρατιωτικών που εκτελέστηκαν» στην ανατολική Γούτα, πρώην προπύργιο των Σύρων ανταρτών λίγο έξω από τη Δαμασκό, το οποίο πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, ανακάλυψε ο Στρατός της Συρίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Sana.
Ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε «στον κάμπο της Αλάαμπ», κοντά στην πόλη Ντούμα, ανατολικά της συριακής πρωτεύουσας, πρόσθεσε το πρακτορείο αργά το βράδυ της Κυριακής (16/02). Ο Στρατός «σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές» εντόπισε «έναν ομαδικό τάφο αμάχων και στρατιωτικών που εκτελέστηκαν από ομάδες τρομοκρατών», διευκρίνισε το Sana.
Με τον όρο «τρομοκράτες» η συριακή κυβέρνηση χαρακτηρίζει τους Σύρους αντάρτες και τους τζιχαντιστές.