Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Αρχαίοι Εξωγήινοι: Εξωγήινοι και ρομπότ (Ντοκιμαντέρ)

Η εμμονή για τεχνολογικά «αντίγραφα» ανθρώπων είναι φαινόμενο της σύγχρονης εποχής.

Μήπως όμως υπήρξαν και κατά το παρελθόν ανάλογες δημιουργίες;

– Είναι ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων η απόδειξη για την ύπαρξη ρομπότ στην Αρχαία Ελλάδα;

Η στιγμή της έκρηξης του μεγαλύτερου ηφαιστείου της Νικαράγουα μετά από 100 χρόνια (Φωτό, Βίντεο)

Το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Νικαράγουα εξερράγη μετά από μια περίοδο «υπνηλίας» στην οποία βρισκόταν τα τελευταία 100 χρόνια.

Το ηφαίστειο Momotombo, το οποίο βρίσκεται προς το δυτικό άκρο της χώρας, στην Κεντρική Αμερική, πέταξε λάβα, καπνό και τέφρα, μετά από την έκρηξη το βράδυ της Δευτέρας, 30 Νοεμβρίου. Αυτή είναι η πρώτη έκρηξη που συνέβη από το 1905 και παρόλο που έγινε πριν από μέρες, μπορεί κάποιος να δει ακόμη και σήμερα καπνό να βγαίνει από το ηφαίστειο.

ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗ ΓΕΩΛΟΓΙΑ: Γεωτρύπανο θα φτάσει μέχρι τον μανδύα της Γης

Το γεωτρύπανο του ερευνητικού σκάφους JOIDES θα επιχειρήσει να ανοίξει νέο κεφάλαιο στη Γεωλογία (Πηγή: IODP)

Διεθνής ερευνητική ομάδα αναχωρεί αυτήν την εβδομάδα για μια ιδιαίτερη περιοχή του Ινδικού Ωκεανού όπου θα προσπαθήσει να ανοίξει την πρώτη γεώτρηση μέχρι τον μυστηριώδη γήινο μανδύα. Ο μανδύας είναι ένα στρώμα από στερεά αλλά εύπλαστα πετρώματα που βρίσκεται κάτω από το εξωτερικό στρώμα του φλοιού και φτάνει μέχρι τον γήινο πυρήνα. Ξεκινά περίπου 30 με 60 χιλιόμετρα κάτω από τα πόδια μας και έχει πάχος περίπου 3.000 χιλιόμετρα, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού όγκου της Γης.

Η Hala Gorani ρωτά τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τις αμέτρητες παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο(Βίντεο)



Η διακεκριμένη δημοσιογράφος του CNN International, Hala Gorani, έπραξε αυτό που όφειλαν να κάνουν άπαντες οι Έλληνες δημοσιογράφοι και πολιτικοί:

Αποστόμωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, σχετικά με την κατάρριψη του Ρωσικού Su-24 από τα Τουρκικά F-16 και την ΑΝΟΧΗ του ΝΑΤΟ στις αμέτρητες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου (F.I.R.) από την Τουρκία.