Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Κύπρος:Πυρά από όλα τα κόμματα, εκτός τους ΑΚΕΛ Αντιδράσεις πυροδότησε η διάσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας

Λευκωσία: Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε η δημοσιογραφική διάσκεψη του προέδρου Χριστόφια την Παρασκευή, για την εσωτερική διακυβέρνηση, με τα πυρά να επικεντρώνονται κυρίως στο θέμα της οικονομίας.

Με δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, εκπρόσωπου κομμάτων επέκριναν έντονα Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η Κύπρος έχει ξεμείνει από Κυβέρνηση στις πιο κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα.

Οι Ιρλανδοί απάντησαν θετικά στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο με 60,3%

Δουβλίνο: Ένα καθαρό «ναι» στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο είπαν οι Ιρλανδοί πολίτες με ποσοστό 60,3%, έναντι 39,7% που το καταψήφισε. Η αποχή ήταν αρκετά μεγάλη –περίπου στο 50%- αλλά αναμενόμενη για τα δεδομένα της χώρας. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα προκάλεσε περισσότερο ανακούφιση παρά ενθουσιασμό τόσο στο Δουβλίνο όσο και στις Βρυξέλλες…

Αναλυτικά, σύμφωνα με την κεντρική εφορευτική επιτροπή, η συμμετοχή ήταν 50,6% και υπέρ του Συμφώνου ψήφισαν 955.091 πολίτες, έναντι 629.088 που το καταψήφισαν.

Η Ελλάδα εγκατέλειψε στην τύχη τους τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου .

Του Μάκη Βραχιολίδη για την εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα

 Συνέντευξη του Προέδρου της “Ομόνοιας” στην “Ελεύθερη Ώρα” Η Αλβανική κυβέρνηση καταστρέφει κτίρια των Βορειοηπειρωτών, κάνουν πλιάτσικο στις εκκλησίες μας.... αλλά δεν υπάρχει φωνή διαμαρτυρίας από την Ελλάδα! ● Οι Αλβανοί «μαγειρεύουν» απογραφή - μαϊμού για να ακυρώσουν την Ελληνική μειονότητα, οι Βορειοηπειρώτες ζητούν την υπεράσπιση της Ελλάδος αλλά αυτή… σιωπά!

Βουλγαρικό κόμμα ζητά την αλλαγή των ιστορικών βιβλίων των Σκοπίων

Το βουλγαρικό ακροδεξιό κόμμα ‘ΑΤΑΚΑ’ και βουλγαρικό κόμμα ‘VMRO-BND’, υπέβαλαν κοινή δήλωση στην βουλγαρική Εθνοσυνέλευση ζητώντας την προστασία των Βουλγάρων που ζουν στην περιοχή των Σκοπίων.

«Η πΓΔΜ πρέπει πρώτα να λύσει τα προβλήματα για να συνεχίσει την πορεία της προς το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος ‘ΑΤΑΚΑ’, Βόλεν Σιντέροφ στο βουλγαρικό κοινοβούλιο.

Στην κοινή δήλωση του με τον ηγέτη του VMRO-BND, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ επέκριναν την καταστολή των Βουλγάρων στα Σκόπια.

Guardian: Η δημοκρατία της Βαϊμάρης αναβιώνει στην Ελλάδα...

Με μελανά χρώματα το δημοσίευμα της Guardian περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα, με τον κόσμο να συρρέει στα συσσίτια, ''αναρχικούς και φασίστες να... τσακώνονται για τον έλεγχο στους δρόμους'', τους μετανάστες να φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο το βράδυ, τους ''υποστηρικτές του Χίτλερ να κάνουν παρέλαση''...

''Είναι σαν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης'', γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στην περίοδο 1919-1933 στη Γερμανία ''Με την πρώτη ματιά'', συνεχίζει το άρθρο, ''η Ελλάδα φαίνεται να είναι όπως κάθε ανεπτυγμένο κράτος. Οι άνθρωποι κάθονται στα καφέ και τα μαγαζιά δουλεύουν. Είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς ότι η τοπική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 20% τα τελευταία τρία χρόνια και όλο και κατρακυλά'' '

Ποια Ελλάδα; Η Ισπανία φλέγεται και βάζει φωτιά στο ευρώ και τον πλανήτη


Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σε ότι αφορά την οικονομική καταστροφή, είναι ένα απλό "ψιλόβροχο" σε σχέση με τον τυφώνα που λέγεται Ισπανία και ήδη πλήττει με τις "παρυφές" του την Ευρώπη και παγκόσμιες αγορές. Θα πούμε μόνο ένα νούμερο για να γίνει αντιληπτή η έκταση του προβλήματος: 300 δισ. ευρώ δανείστηκαν οι ισπανικές τράπεζες για να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους, με εχέγγυο της ΕΚΤ και επιτόκιο μόλις 1%. Και πάλι βουλιάζουν. Συνολικά 19 δισ. ευρώ πρέπει να δαπανηθούν μόνο για την Bankia.
Και αυτά φαίνεται να είναι μόνο η αρχή. Η Ισπανία από την στιγμή που η κρίση ενταθεί (το μόνο βέβαιο, αφού δεν αλλάζει η πολιτική της Γερμανίας) κινδυνεύει με πολιτειακή διάλυση.

Γ.Φίσερ: "Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη η Ρωσία θα κυριαρχήσει στην Βαλκανική"


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα σημάνει και το τέλος της ενσωμάτωσης των Βαλκανικών Χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ'αυτό τον τρόπο ανοίγει το δρόμο στην ισχυρή οικονομικά και στρατιωτικά Ρωσία, η οποία έχει και ισχυρούς θρησκευτικούς (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία) ή πολιτικούς (Σερβία) δεσμούς να κυριαρχήσει στην Βαλκανική!
Σύμφωνα με τον Φίσερ,  η ευρωζώνη αποτελεί έναν πολιτικό σχεδιασμό και αν η Ελλάδα αποφασίσει να τον αφήσει, τότε θα προκληθούν μείζονα προβλήματα  εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κλοιό 5.000 αστυνομικών το δικαστήριο Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Χόσνι Μουμπάρακ για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης, που οδήγησε στην ανατροπή του πέρυσι, και την ίδια καταδίκη για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Χαμπίντ ελ-Αντλι, για τη συμμετοχή του στις πολύνεκρες αυτές επιχειρήσεις καταστολής.

Η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη αθώωσε τους έξι πρώην αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών και συνεργάτες του υπουργού Αντλι σε σχέση με την εμπλοκή τους στις αιματηρές επιχειρήσεις καταστολής, στις αρχές του 2011.

Όταν Έλληνες μοίραζαν φάρμακα και τρόφιμα στους εξαθλιωμένους... Τι έκανες στο Νίγηρα, Κριστίν;

Παραφράζοντας τον τίτλο της κινηματογραφικής ταινίας «Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;», θα μπορούσε κανείς να ρωτήσει την σιδηρά κυρία του ΔΝΤ, «Τι έκανες στο Νίγηρα Κριστίν;», μιας και τα δάκρυα που πρόσφατα κύλησαν στα μάγουλα της κυρίας Λαγκάρντ ήταν τουλάχιστον κροκοδείλια. Γιατί ο ρόλος του δανειστή μπορεί να της δίνει το δικαίωμα να κάνει υποδείξεις στους Έλληνες όσον αφορά την φορολογική τους συνέπεια, ο ρόλος όμως που έχει διαδραματίσει το ΔΝΤ στην πολύπαθη Δημοκρατία του Νίγηρα δεν της επιτρέπει να λυπάται ούτε μέσω συνεντεύξεων.

«Γάζωσαν» με καλάσνικοφ δύο αδέρφια στην Καισαριανή

Νεκρός έπεσε ένας 30χρονος άνδρας έπειτα από πυροβολισμούς που δέχτηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, μπροστά σε πυλωτή πολυκατοικίας στην περιοχή της Καισαριανής.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 32χρονος άνδρας, αδερφός του θύματος, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν, τα δύο αδέλφια, ενώ είχαν πάει για ύπνο, άκουσαν το συναγερμό του αυτοκινήτου τους να χτυπάεικαι βγήκαν στο μπαλκόνι. Τότε, είδαν τους δράστες να προσπαθούν να κλέψουν το αυτοκίνητο.

Αρνείται το επεισόδιο η Χ.Α

Αρνείται, με ανακοίνωσή του το κόμμα της Χρυσής Αυγής, τη συμμετοχή μελών του στα χθεσινοβραδινά επεισόδια στον Ταύρο, που είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή και σύλληψη βουλευτών και μελών του, μεταξύ αυτών και της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανίας.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σε συνέχεια του περιστατικού της Πλατείας Κυψέλης, όπου η αστυνομία ακολουθώντας άνωθεν εντολές παρεμπόδισε νόμιμη προεκλογική ενημερωτική δράση της Χρυσής Αυγής, έτσι και χθες το απόγευμα βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν από την Αστυνομία, επειδή χιλιόμετρα μακριά από αυτούς έγινε ένα περιστατικό εναντίον κάποιου αλλοδαπού με το οποίο τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσαν να έχουν καμμία σχέση.

Απόλυτο μπάχαλο!!!



Ακόμη ένα περιστατικό αποδεικνύει την πλήρη αποδιοργάνωση των μηχανισμών του κράτους. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, έστειλε ειδοποίηση για να προχωρήσει σε διακοπή δραστηριοτήτων σε φορολογούμενο ο οποίος έχει πεθάνει το 1986.

Ν.Λυγερός "Γενοκτονία και Ανθρωπότητα"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με θέμα: "Γενοκτονία και Ανθρωπότητα"
Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η χειρότερη ημέρα των τελευταίων 6 μηνών για την Wall

Dow12.118,57-274,88 -2,22%  



  Nasdaq2.747,48-79,86 -2,82%  

H Wall Street χθες
Απώλειες άνω του 2% κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή με τον Dow να διαγράφει τα κέρδη του 2012 και τους Nasdaq και S&P 500 να υποχωρούν σε περιοχή διόρθωσης καθώς βρίσκονται πλέον στο -10% από τα υψηλά του τρέχοντος έτους.

Κατεύθυνση στις συναλλαγές, κατά τις οποίες ο Dow σημείωσε τη χειρότερη απόδοση των τελευταίων έξι μηνών, έδωσε το μπαράζ των αρνητικών ανακοινώσεων για την αμερικανική, ευρωπαϊκή και ασιατική οικονομία. Παράλληλα, οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων των ΗΠΑ κατέγραψαν νέα ιστορικά χαμηλά, ο χρυσός επέστρεψε πάνω από τα 1.600 δολ. για πρώτη φορά από τις 10 Μαΐου ενώ το αργό έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011.

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας τον Μάιο χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ανησυχίες ότι η οικονομία χάνει την ανοδική της ορμή. Η οικονομία πρόσθεσε 69.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Είναι η μικρότερη αύξηση μέχρι σήμερα για το 2012.

Την ίδια στιγμή ο δείκτης ανεργίας – που προκύπτει από διαφορετική έρευνα στα αμερικανικά νοικοκυριά – σκαρφάλωσε στο 8,2%, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά φέτος. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires περίμεναν η οικονομία να προσθέσει 155.000 θέσεις εργασίας με τον δείκτη ανεργίας να παραμένει αμετάβλητος στο 8,1%. Το υπουργείο Εργασίας αναθεώρησε καθοδικά τα στοιχεία του Μαρτίου και του Απριλίου. Για τον Απρίλιο ανακοινώθηκε αύξηση των θέσεων κατά 77.000 αντί για αύξηση κατά 115.000, ενώ για τον Μάρτιο τα τελευταία στοιχεία έδειξαν αύξηση κατά 143.000 από 154.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.