Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου

Μετά την καταστροφική μάχη του Πέτα για τους έλληνες επαναστάτες (4 Ιουλίου 1822), ο Ομέρ Βρυώνης και ο Κιουταχής, επικεφαλής 11.000 ανδρών, κατήλθαν χωρίς αντίσταση στην κοιλάδα του Μεσολογγίου, την οποία απέκλεισαν από ξηράς (25 Οκτωβρίου). Μαζί τους βρέθηκαν και οι οπλαρχηγοί Βάλτου και Ξηρομέρου, Γεώργιος Βαρνακιώτης, Γιαννάκης Ράγκος, Γώγος Μπακόλας, Γεωργάκης Βαλτινός και Ανδρέας Ίσκος, που είχαν δηλώσει υποταγή στους δύο πασάδες. Ο Γιουσούφ Πασάς με τον στόλο του συμπλήρωνε τον αποκλεισμό της πόλης από τη θάλασσα. Το Μεσολόγγι εκείνα τα χρόνια ήταν το οικονομικό και πολιτικό κέντρο της Δυτικής Χέρσου Ελλάδας (σημερινής Δυτικής Στερεάς Ελλάδας).

Την Κυριακή αλλάζει η ώρα, ίσως για τελευταία φορά -Μία ώρα πίσω τα ρολόγια - ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε... χειμωνιάτικο κλίμα, αφού αυτή την Κυριακή θα αλλάξει και η ώρα από θερινή σε χειμερινή.
Την Κυριακή λοιπόν, 28 Οκτωβρίου, την τελευταία δηλαδή Κυριακή του μήνα, θα περάσουμε από τη θερινή στη χειμερινή ώρα. Τα ξημερώματα, στις 04:00 θα γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03:00, κερδίζοντας ουσιαστικά και... μία ώρα ύπνου!

«Αλαλούμ» μετά την απόφαση της Κομισιόν για την αλλαγή της ώρας

Οι Τούρκοι ζητούν αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου - Έντονη αντίδραση της Αθήνας(Βίντεο)

Υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης - Θέλουν να βάλουν χέρι ακόμα και στα κοιτάσματα της Κρήτης 
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πλέον σε επικίνδυνα επίπεδα και όλα κρέμονται από μια κλωστή για να μην υπάρξει ανάφλεξη στο Αιγαίο.
Είναι προφανές πως οι Τούρκοι έχουν επιλέξει τη στρατηγική της έντασης και τη ρητορική των απειλών για να εκφοβίσουν την Ελλάδα και να εμποδίσουν τα σχέδια για εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου.
Την ώρα που Ελλάδα και ΗΠΑ συμφωνούν για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη χώρα μας με δημιουργία νέων βάσεων, οι Τούρκοι διαμηνύουν πως αυτό είναι παράνομο και θέτουν και πάλι εκβιασμούς.

Στη φυλακή πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ - «Συγγνώμη από την κοινωνία» ζήτησε ο Ροντρίγκο Ράτο

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρώην υπουργός στην Ισπανία, Ροντρίγκο Ράτο, οδηγήθηκε σήμερα στη φυλακή. Πριν περάσει την πύλη, ο 69χρονος είπε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες: «Ζητώ συγγνώμη από την κοινωνία και από τους ανθρώπους που μπορεί να αισθάνονται απογοητευμένοι ή ότι επηρεάστηκαν».

«Παρουσιάστηκε στο Σότο ντελ Ρεάλ», κοντά στη Μαδρίτη, λίγο μετά τις 13.00 (τοπική ώρα, 14.00 ώρα Ελλάδας), επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της διοίκησης των φυλακών.