Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Τουρκία: Κεφαλές αρχαίων Ελλήνων θεών από τα σπλάχνα των Αιζανών - Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες η ανασκαφική περίοδος στην αρχαία ελληνική πόλη που βρίσκεται στη δυτική Ανατολία

 

Η κεφαλή της Αφροδίτης που βρέθηκε στους Αιζανούς (φωτ.: Anadolu)

Την ελληνική ιστορία που κρύβεται στα σπλάχνα της σημερινής τουρκικής γης συνεχίζουν να φέρνουν στο φως οι αρχαιολόγοι. Τη φετινή ανασκαφική περίοδο που ξεκίνησε τον Απρίλιο και ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες συνεχίστηκαν οι έρευνες στους Αιζανούς, την αρχαία ελληνική πόλη που βρίσκεται στη δυτική Ανατολία, εκεί όπου είναι τώρα το Τσαβνταρχισάρ, κοντά στην Κιουτάχεια και δίπλα στον ποταμό Πενκαλάς, σε υψόμετρο περίπου 1.000 μ.

Οι Αιζανοί (λατινικά: Aezani) αναδείχθηκαν σε σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο στη Ρωμαϊκή εποχή και έπεσαν σε παρακμή κατά την Ύστερη Αρχαιότητα.

Τριήρεις από ασήμι - Ενα αξιόλογο βιβλίο με τη μορφή e-book με τον τίτλο: Η «Αργυρίτις Γη» του Λαυρίου και η «Εν Σαλαμίνι» Νικηφόρια. Η Λαυρεωτική άλλοτε και τώρα.

Εικόνα 1: Εξώφυλλο του επετειακού βιβλίου, έκδοσης του Δήμου Λαυρεωτικής, στα πλαίσια των εορτασμών των 2500 χρόνων από την νικηφόρο Ναυμαχία της Σαλαμίνας και της σχέσης της με τον Λαυρεωτικό Άργυρο..

Από τον Δρ. Πέτρο Τζεφέρη Μηχανικό Μεταλλείων – Μεταλλουργό, Γενικό Διευθυντή Ορυκτών Πρώτων Υλών Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και τον Δρ. Δημήτρη Μπίτζιο Γεωλόγο – Κοιτασματολόγο

Η συντριβή του C-130 της Π.Α. στην Οινόη – Σαν σήμερα το 1997

 

20 Δεκεμβρίου 1997: Μία ώρα προτού εντοπισθούν τα συντρίμμια του ουκρανικού αεροσκάφους Γιάκοβλεφ που είχε συντριβεί στα Πιέρια όρη, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στο όρος Πάστρα, βορείως της Οινόης, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο και τα πέντε μέλη του πληρώματος.

Το αεροσκάφος πήγαινε στην Τανάγρα για να παραλάβει 80 καταδρομείς, οι οποίοι θα έπαιρναν μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του Γιάκοβλεφ. Το πολεμικό αεροσκάφος, που πετούσε χαμηλά σε μια περιοχή όπου επικρατούσε χαμηλή νέφωση, παρεξέκλινε της πορείας του, γεγονός στο οποίο αποδίδεται η πτώση του.

The Evzones collection - Η φωτογραφική έκθεση του ομογενή Νίκου Μπουρδανιώτη για την περήφανη Προεδρική Φρουρά



Στην Έκθεση του διαπιστευμένου ομογενή φωτογράφου The Evzones collection ξεναγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η έκθεση παρουσιάζει τους επίλεκτους στρατιώτες της Ελλάδας, μέσα από τον φακό του καταξιωμένου Νίκου Μπουρδανιώτη. H συλλογή των φωτογραφιών δωρίσθηκε από τον ίδιο τον φωτογράφο στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κάβος του γάμου/τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών


Πώς θα το χειριστεί η ΝΔ;

του Θεόδωρου Ντρίνια από το Άρδην τ. 127 που κυκλοφορεί σε περίπτερα και βιβλιοπωλεία.

Οσο και να φαίνεται περίεργο, η πρώτη αληθινή δοκιμασία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Όχι γιατί θα έχει να αντιμετωπίσει τη μείζονα αντιπολίτευση, σε όποιες μορφές και αν λάβει (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ομάδα των «11»). Εκείνη θα ψηφίζει μαζί της με ενθουσιασμό ή θα την καταγγέλλει για την αργοπορία και τις υπαναχωρήσεις της από το προοδευτικό πεπρωμένο. Ούτε επειδή οι διάφορες κοινοβουλευτικές εκφράσεις της άκρας και φονταμενταλιστικής Δεξιάς θα της επιτεθούν με μανία. Αυτό είναι αναμενόμενο. Το σοβαρό πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι θα έρθει αντιμέτωπη, για πρώτη φορά με τόση ένταση, με ένα μεγάλο κομμάτι της εκλογικής και κοινωνικής της βάσης. Και η αντίθεση αυτή ενδέχεται να αποτυπωθεί σε δονήσεις που θα ταράξουν την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Προσκλητήριο Αγνοουμένων»

 

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Προσκλητήριο Αγνοουμένων» (“Roll Call of the Missing”), των Κ. Πατσαλίδη και Γ. Αβραάμ, διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης.

Η προβολή είναι απόψε Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 στον κινηματογράφο "Πάνθεον" στη Λευκωσία (Οδός Διαγόρα 29, 1097) και ώρα 20:00 μ.μ. (διάρκεια ντοκιμαντέρ 40'), στην παρουσία των δημιουργών του ντοκιμαντέρ.

Υπέρ μιας ταχείας διαδικασίας για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα ο ισραηλινός ΥΠΕΞ


Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ταχεία διαδικασία για την ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται στη Γάζα, είπε την Τετάρτη ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ελί Κοέν, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας για το θέμα της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια» της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία διαδρόμου για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Κύπρου προς τη Γάζα.

Από την πλευρά του ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ανέφερε ότι η Κύπρος είναι έτοιμη. «Περιμένουμε το πράσινο φως σας για το πρώτο ταξίδι», είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του.

ΓΕΕΘΑ: Εικόνες από τη συνεκπαίδευση των κομάντο της ΔΕΠ με Αμερικανούς βατραχανθρώπους(ΦΩΤΟ)

 

Από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Η.Π.Α., πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της Βοιωτίας.

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχε προσωπικό και μέσα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από πλευράς ΗΠΑ., προσωπικό των ομάδων U.S. Navy Naval Special Warfare Operators (SEALs).

Μπορεί το Πολεμικό Ναυτικό να στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα; Έντονος προβληματισμός στο ΠΝ για την αποστολή φρεγάτας

 

Η MYTILINEOS ENERGY & METALS μεγαλύτερος παραγωγός Βωξίτη στην ΕΕ

 

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμόν 837/2023 απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εγκρίθηκε η εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ») από την MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS), όπως είχε ανακοινωθεί στις 5.9.2023. Η δραστηριότητα της IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ πρόκειται να συγχωνευθεί με την επίσης 100% θυγατρική της MYTILINEOS, Δελφοί Δίστομον στο πλαίσιο της περαιτέρω καθετοποίησης του Κλάδου Μεταλλουργίας (M Metals). Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς και της διαδικασίας συγχώνευσης, η MYTILINEOS καθίσταται ο μεγαλύτερος παραγωγός Βωξίτη της Ευρώπης και αυξάνει σημαντικά τη δυναμικότητα παραγωγής.

Συγκεκριμένα, η νέα δραστηριότητα θα αυξήσει την ετήσια παραγωγή σε 1,2 εκατ. τόνους – τη μεγαλύτερη παραγωγή σε ευρωπαϊκό έδαφος και από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο.

1ο Συνέδριο ΕΕΝ «Ελληνικά Ναυπηγεία – Ξυπνώντας τον Κοιμώμενο Γίγαντα»


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση ενός κλάδου που δεν γίνεται να μην είναι πρωτοπόρος για την ελληνική οικονομία, όπως ήταν πριν από 20 και 30 χρόνια”, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ), κ. Πάνος Ξενοκώστας κατά τον εισαγωγικό χαιρετισμό του στο 1ο Συνέδριο της ΕΕΝ με τίτλο “Ελληνικά Ναυπηγεία – Ξυπνώντας τον Κοιμώμενο Γίγαντα” που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα.

Περιγράφοντας τον στόχο της ΕΕΝ ο κ. Ξενοκώστας σημείωσε πως η ΕΕΝ ήταν μια επιτακτική ανάγκη για την αναγέννηση του ελληνικού ναυπηγικού τομέα. “Δεν είμαστε μια ένωση λόμπι, γιατί ο κλάδος μας δεν χρειάζεται λόμπι. Δεν είμαστε συνδικαλιστική ένωση. Σε συνεργασία με την κυβέρνηση θέλουμε να αναγεννήσουμε έναν κλάδο που είχε ρημάξει τα τελευταία χρόνια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελικά έχουν μέλλον οι υδρογονάνθρακες… Μόνο εδώ τα πράσινα παραμύθια


Η νορβηγική Equinor υπέγραψε τη μεγαλύτερη μακροχρόνια η σύμβαση παροχής φυσικού αερίου εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Πρόκειται για μια συμφωνία 50 δισ. ευρώ με τον γερμανικό κρατικό ενεργειακό όμιλο SEFE. Η συμφωνία έρχεται καθώς οι χώρες της ΕΕ αναζητούν σταθερές προμήθειες για να αντισταθμίσουν την απώλεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Η συμφωνία θα εφοδιάσει τη Γερμανία με 129 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου έως το 2039, αρκετά για να καλύψει το 1/3 της βιομηχανικής ζήτησης της χώρας, δήλωσε στους Financial Times ο Anders Opedal, διευθύνων σύμβουλος της κρατικής Equinor.”Η συμφωνία εξασφάλισε ενεργειακή ασφάλεια για τον βιομηχανικό κόμβο της Ευρώπης και έδειξε την στενή συνεργασία μεταξύ Γερμανίας και Νορβηγίας μετά τη διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Μόσχα ως αντίποινα για τις κυρώσεις για την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ FINANCIAL TIMES

Η συμφωνία θα αντικατοπτρίζει τις τιμές της αγοράς, οι οποίες στην τρέχουσα αξία ανεβάζουν την συμφωνία στα περίπου 50 δισ. ευρώ. Η ξαφνική εξάντληση του φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου

Οι αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, τι φέρνει το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» - 19 ερωτήσεις και απαντήσεις


Νέους ορίζοντες στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας, καθιστώντας την Ελλάδα τόπο προσέλκυσης ξένων φοιτητών, αλλά και σημείο αναφοράς στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, ανοίγει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη λειτουργία, με αυστηρές προϋποθέσεις, των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων. Αναλυτικά πώς θα λειτουργήσουν, τι κριτήρια θα ισχύσουν και με ποιο τρόπο θα αναβαθμίστούν τα δημόσια πανεπιστήμια.

Καταπολέμηση της οπαδικής βίας – Έτσι θα γίνεται η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα

EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Νέα πραγματικότητα όπως όλα δείχνουν έρχεται με το άνοιγμα των γηπέδων για τη διεξαγωγή των αγώνων με φιλάθλους στα ελληνικά πρωταθλήματα.

Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ 100,3 για τη ροζ σημαία: Τα σύμβολα του κράτους πρέπει να φαίνονται ακέραια στις υπηρεσίες του σκληρού πυρήνα του κράτους


«Η ελευθερία της τέχνης είναι αδιαπραγμάτευτη. Όμως όταν μιλάμε για υπηρεσίες του σκληρού πυρήνα του κράτους πρέπει να έχει ουδετερότητα όσον αφορά τα σύμβολα και τα εμβλήματα του κράτους» είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν γίνεται να λογοκρίνουμε την τέχνη - Η απάντηση Γεραπετρίτη για τη ροζ σημαία

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διαφωνία γύρω από τη τη ροζ ελληνική σημαία στο ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη φέρονται να είχαν στην κλειστή επιτροπή στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη  με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, όπου ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωνε για το ζήτημα που δημιουργήθηκε.

Πακιστανός Υπουργός: Επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν


Σε διευκρίνιση της χθεσινής ανάρτησής του προχώρησε ο Πακιστανός Υπουργός, Jawad Sohrab, αποκαθιστώντας την αλήθεια.

DW: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο


Μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις τριών και πλέον ετών μεταξύ των κρατών-μελών, αλλά και με την Ευρωβουλή, επιτεύχθηκε χθες το βράδυ πολιτική συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους ευρωβουλευτές, η οποία θα επιτρέψει στην ΕΕ να έχει για πρώτη φορά πλήρη νομοθεσία για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Πολιτική συμφωνία στην Ευρώπη για Μεταναστευτικό και Άσυλο - Ολονύχτιες διαβουλεύσεις

AP Photo/Jean-Francois Badias

Έπειτα από ολονύχτιες διαβουλεύσεις ανάμεσα σε   Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο,  Συμβούλιο και Κομισιόν, επετεύχθη πολιτική συμφωνία για το Μεταναστευτικό και το 'Ασυλο επετεύχθη πριν από λίγο έπειτα από ολονύκτιες διαβουλεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Συμβουλίου και Κομισιόν.

Αλβανία: Μεταφέρουν τον Φ. Μπελέρη στις Φυλακές Φιέρι για «λόγους ασφαλείας»


Από τις φυλακές Δυρραχίου στις φυλακές του Φίερι για... «λόγους ασφαλείας» θα μεταφερθεί ο Φρέντι Μπελέρης, ύστερα από την χθεσινή διακοπή της δίκης που προγραμματίστηκε για τις 29 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τα αιτήματα για εξοπλισμούς που περιμένουν την υλοποίηση τους: Οι ομογενείς μας επιμένουν για την απόκτηση των μαχητικών F-35


Δεν είναι μικρός ο κατάλογος των αιτημάτων για όπλα που έχει ζητήσει η Αθήνα από τις ΗΠΑ κι αυτός ακόμη δεν έχει ικανοποιηθεί. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL – Αθήνα

Η αδήριτη ανάγκη εξοπλισμού της ραχοκοκαλιάς του εναέριου στόλου των F-16 με σύγχρονα όπλα κρούσης αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα της πολεμικής αεροπορίας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής άμυνας, η οποία σαφώς δεν είχε αντιρρήσεις και πολλές φορές επικοινώνησε αυτές τις ανάγκες.

Ελληνικά μάτια στην Ανατολική Μεσόγειο και το αμερικανικό αεροπλανοφόρ

«Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αυτού του είδους τις αποστολές να διεξάγονται δυτικά της Κρήτης αλλά τώρα πήγε στην Ανατολική Μεσογειο».

Διονύσης Αντωνέλλος

Δεν συνδέονται τα ελληνικά F-35 με τα τουρκικά F-16, δηλώνει ο Αμερικανός βουλευτής Μικς: Είναι ένας εξ αυτών που θα λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις για την Τουρκία


Οι Αμερικανοί βουλευτές Gregory Meeks, G. K. Butterfield, David Cicilline, Ted Deutch και Stacey Plaskett με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αμερικανό πρέσβη Τζόρτζ Τσούνη. Photo via Facebook, House Foreign Affairs Committee Dems

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη διαβεβαίωση πως οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται τη σημαντική αξία της Ελλάδας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ, όπως επίσης και την πεποίθηση πως τα ελληνικά F-35 δεν συνδέονται με την υπόθεση των τουρκικών F-16 έδωσε στους ομογενείς ο βουλευτής των Δημοκρατικών και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής, Γκρέγκορι Μικς (Gregory Meeks).

Τουρκικά ΜΜΕ για επιστολή Ζεμενίδη σε Μπλίνκεν για F-35: «Τρελάθηκε το ελληνικό λόμπι»


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Την αντίδραση μερίδας των τουρκικών ΜΜΕ προκάλεσε η επιστολή που έστειλε χθες ο εκτελεστικός  διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) Έντι Ζεμενίδης στον υπουργό Εξωτερικών  των ΗΠΑ Άντονι  Μπλίνκεν για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του συμβουλίου για την καθυστέρηση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα.

Επιστολή Ζεμενίδη σε Μπλίνκεν για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα: Είναι καιρός για το επόμενο βήμα


Το μήνυμα ότι η πρόοδος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων δεν πρέπει να επηρεαστεί από τη δυσλειτουργική σχέση που παρατηρείται μεταξύ της Ουάσιγκτον και της ‘Αγκυρας εκπέμπει ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) Έντι Ζεμενίδης σε επιστολή που στάλθηκε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Μία παρτίδα σκάκι που κανείς δεν θέλει να κάνει κίνηση: «Σίριαλ» η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τα F-16 στην Τουρκία


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Έχει γίνει πραγματικά σίριαλ η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τα F-16. Υπάρχουν δύο παίκτες, ΗΠΑ και Τουρκία, μπροστά σε μία παρτίδα σκάκι και κανένας δεν κάνει κίνηση γιατί δεν εμπιστεύεται τον άλλον.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας παίρνει θέση μετά το σάλο με τη Σχολή Πεζικού

Ανακοίνωση σε σχέση με τις καταγγελίες για σύγκρουση μεταξύ πυρήνων κεμαλικών και ισλαμιστών αξιωματικών στη Σχολή Πεζικού του τουρκικού στρατού εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Μετά τις επιθέσεις της τουρκικής MIT τώρα επιτίθενται τρομοκράτες του ISIS κατά των Κούρδων στο Ντέιρ εζ Ζορ


Δεκέμβριος 20, 2023. Ελλάδα.

Μετά τον απόηχο των επιθέσεων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών κατά των Κούρδων στο Ντέιρ εζ Ζορ, τώρα επιτέθηκαν τρομοκράτες του ISIS κατά μελών του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού στην ίδια περιοχή.

Σκύλος των IDF είχε καταγράψει τους Ισραηλινούς ομήρους που σκοτώθηκαν από φίλια πυρά να φωνάζουν «βοήθεια»


Μια κάμερα τοποθετημένη στο σκυλί κατέγραψε τη φωνή ενός ομήρου, προφανώς του Άλον Σαμρίζ, να φωνάζει «Βοήθεια» και να ενημερώνει ότι υπήρχαν όμηροι εκεί

Ζωντανός ο «The Guest», που σχεδίασε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ


Ο ηγέτης των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' όσο πίστευε το Τελ Αβίβ, παρά τις επτά απόπειρες δολοφονίας του. Οι Ισραηλινοί έχουν βίντεο στην κατοχή τους.

Ο αρχηγός της Χαμάς στο Κάιρο – Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για δεύτερη ανακωχή με το Ισραήλ


Ο Ισμαΐλ Χανίγιε χρησιμοποιεί ως βάση το Κατάρ

Χούθι: Οι «πειρατές» της Ερυθράς Θάλασσας - Ο ρόλος τους και o εφιάλτης για το παγκόσμιο εμπόριο


ΕπιμέλειαΝατάσα Παυλοπούλου

Οι ιρανόφιλοι αντάρτες Χούθι της Υεμένης μετατρέπονται σε υπολογίσιμη περιφερειακή δύναμη που απειλεί το παγκόσμιο εμπόριο και προκαλεί «πονοκέφαλο» στη Δύση

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει βάση για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία


Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία και πως το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε το Κίεβο είναι παράλογο καθώς αποκλείει τη Ρωσία.

Πούτιν: Αυστηρή απάντηση σε ξένες ειδικές υπηρεσίες που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως θα υπάρξει μια «αυστηρή» απάντηση σε ξένες ειδικές υπηρεσίες που επιδιώκουν, όπως υποστήριξε, να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία, βοηθώντας το ουκρανικό καθεστώς.

Το απόλυτο (πολιτικό) σοκ στην Αμερική: Η δικαιοσύνη του Κολοράντο αποφάνθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024


epa11033221 Republican candidate for President Former US President Donald Trump, gestures as he arrives to a crowd of supporters during a rally at the University of New Hampshire in Durham, New Hampshire, USA, 16 December 2023. EPA, AMANDA SABGA

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο αποφάνθηκε χθες Τρίτη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, εξαιτίας των πράξεών του όταν έγινε η επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο, την 6η Ιανουαρίου 2021.

Σι Τζινπίνγκ: Η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας είναι μια στρατηγική επιλογή


Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα πως η διατήρηση στενών δεσμών με τη Ρωσία είναι μια «στρατηγική επιλογή» και κάλεσε σε μια ακόμη πιο εμβαθυμένη διμερή συνεργασία στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν στο Πεκίνο.