Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΒΑΚΗΣ: Ο άνθρωπος που «μάγεψε» τη Ρωσία και άφησε τη σφραγίδα του στην Ελλάδα

10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1825.

Ο Ιωάννης Βαρβάκης ήταν εθνικός ευεργέτης από τα Ψαρά. Ο Βαρβάκης γεννήθηκε στα Ψαρά στις 24 Ιουνίου 1745, ή 1750 και ήταν γιος του Ανδρέα Λεοντή (Λεοντίδη) και της Μαρώς Μόρου. Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 1825. Η ιστορία του ανθρώπου που πλούτισε από το εμπόριο χαβιάρι σε ολόκληρη την Ευρώπη, του ανθρώπου που δρούσε ως πειρατής στις θάλασσες του Αιγαίου, είναι αναμφισβήτητα συναρπαστική. Ποιος λοιπόν ήταν ο πραγματικός Βαρβάκης, ο άνθρωπος που κατάφερε ολόκληρη Ρωσία να πίνει νερό στο όνομα του;
Σ’ενα μικρό νησί δίπλα από τη Χίο, γεννήθηκε ο γιος του Ανδρέα Λεοντίδη και της Μαρίας Μάρου, Ιωάννης Λεοντής.

Ανασχηματισμός στην Κύπρο, νέα πρόσωπα και εσωτερικές ανακατατάξεις

Νέα πρόσωπα, αλλά και εσωτερικές ανακατατάξεις στο κυβερνητικό σχήμα, περιλαμβάνουν οι αποφάσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα αποφάσισε να διορίσει νέο υπουργό Άμυνας τον μέχρι σήμερα δήμαρχο Αγλαντζιάς Χαράλαμπο Πετρίδη.

H συνάντηση που ανατρέπει τα πάντα: Συντονισμός Ισραηλινών & Αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών για Λιβύη

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στο κοινό πλέον μέτωπο των χωρών της Α.Μεσογείου κατά της Άγκυρας, με κοινή δράση Ισραηλινών και Αιγυπτίων κατά της τουρκικής ΜΙΤ και των πολεμικών σχεδίων της Άγκυρας.
Ο Ρώσος πρέσβης στο Ισραήλ Ανατόλι Βικτόροφ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ου Ισραήλ Μπένζαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκανζ δεν θα έρθουν στη Μόσχα για να παρακολουθήσουν την ρωσική παρέλαση.
Αποδέχτηκαν ναι μεν την πρόσκληση του Πούτιν, αλλά όπως εξήγησε ο Βικτόροφ, «η κατάσταση με τον κορονοϊό και η πολιτική κατάσταση στο Ισραήλ απαιτούσαν την παρουσία τους στο Ισραήλ».

Συγκλονίζουν τα λόγια της 9χρονης στη μητέρα της: «Μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;» - «Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε;»(Βίντεο)

Η είδηση πως ένα κοριτσάκι 9χρονών λιποθύμησε από την πείνα στη Ρόδο, έχει συγκλονίσει. Η μητέρα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αποκάλυψε τι της είπε η κόρης.

«Λόγω των συνθηκών που ζούμε δεν είχα χρήματα να πάρω στο παιδί αυτό που ζήτησε και το παιδί μου λιποθύμησε. Εργαζόμουν σε ξενοδοχείο στη Ρόδο. Το παιδί λέει “μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;”», είπε η κ. Μαρία στην εκπομπή Live News του ΜEGA.

Όπως ανέφερε, έχει λάβει μόνο τα 800 ευρώ που δόθηκαν στους πληγέντες από τον κορονοϊό και τίποτα άλλο.

Η Γαλλία θα ζητήσει από τον ΟΗΕ να αρθεί η διεθνής αναγνώριση από την τουρκολιβυκή κυβέρνηση Σαράτζ

Λιβυκά ΜΜΕ μεταδίδουν, επικαλούμενα διπλωματικές πηγές, ότι η Γαλλία κινείται για να αρθεί η διεθνής αναγνώριση του ΟΗΕ προς την ισλαμιστική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης στη Λιβύη.

Όπως μεταδίδει η αιγυπτιακή ιστοσελίδα eg24, οι Γάλλοι έχουν λάβει τις αποφάσεις τους για την ισλαμιστική κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ και θα επιδιώξουν απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα αποσύρει τη διεθνή της αναγνώριση.

Η ίδια διπλωματική πηγή -όπως μεταδίδουν τα λιβυκά ΜΜΕ και αναμεταδίδει η αιγυπτιακή